TSK.NE NÄ°FAK SOKMAK Ä°STEYENLER ASSUBAYLARMI?

TESUD'un  19 Eylül 2020 tarihli  kamuoyu duyurusundan bir paraÄŸraf  ;
ORDUMUZUN BU DEÄžERLÄ° BÄ°RBÄ°RÄ°NDEN AYRILMAZ (!) UNSURLARI ARASINA "NÄ°FAK " (!) SOKMAK Ä°STEYEN VE "ÃœLKEMÄ°ZÄ°N ALEYHÄ°NE " HÄ°ZMET EDEN (!) , KÖTÃœ NÄ°YETLÄ° KİŞİ VE GURUPLAR (!) DAÄ°MA OLMUÅžTUR ; BUNDAN SONRADA OLACAKTIR , MEVCUT KANUN TEKLÄ°FÄ° ÃœZERÄ°NE (!) BUNLAR YÄ°NE ORTAYA ÇIKMIÅžLARDIR . . .  
( İçinde yukarıdaki bu cümlelerin de bulunduğu kamuoyu açıklamasını TESUD değilde TEMAD yapsaydı sonuç ne olurdu acaba takdir sizlerin )
* * *
BaÅŸtan söyleyeyim , bu oldukça uzun bir yazı olacak , sabırla okuyunuz  .  zira 1970 yılında  Assubayları Mao'nun askerlerine benzetenlerden  bu gün TSK'ne  NÄ°FAK  !   sokmak isteyenlere benzetilen  Assubaylardan (!)  bahsedeceÄŸiz. 5 Temmuz 1951 ve  7852 sayılı kanun ile  adına  Assubay denilen , subaya yardımcı olarak görevlendirilen  bu  zümrenin  o günden   2020 ye  serüveni ,  69 Yıldır nelere maruz kalmışlar , neler görmüş / yaÅŸamışlar , bunca yıl nasıl aldatılmışlar tekmili birden bu yazıda .
* * *
 
Bu  " deÄŸerli birbirinden ayrılmaz ! "  unsurların  arasına Assubaylar'mı , yoksa baÅŸkaları'mı NÄ°FAK  sokuyor ?  bakalım . 
Bize bu benzetmeyi yapanlar,
 Son elli yılda nelere imza atmışlar , bu arada hangi iktidar olursa olsun  SADECE  KENDÄ°LERÄ°NE  neleri tereyağından kıl çeker gibi kotarırken ,     "Darbelerden en çok askerler zarar gördü"  deme piÅŸkinliÄŸini de ihmal etmemiÅŸler .
"  http://www.emekliassubaylar.org/k2-kategoriler/item/3297-darbelerden-en-cok-askerler-zarar-gormus  "  öte yandan  beraberinde Assubayın sırtını sıvazlamayı , sık sık gazını  almayı da  becermiÅŸler .
  
1970 ve 1975  olaylarının bir sebep - sonuç  iliÅŸkisi gerçeÄŸi  MIH  gibi ortadayken ,
Gerçekten TSK'ne  NÄ°FAK !  sokmak isteyenler kim ? kim bu peygamber ocağını   69  yıldır örseleyenler  ?  aidiyet duygusunun gün be gün mum gibi erimesinin sebebi kim ? , bugün sosyal medyada Adalet adına bu tür yazılar yazılıyorsa , sorumlularıda  neden yazıldığını sorgulamayıp bizi suçluyorsa bunun adın sadece piÅŸkinlik denir, PiÅŸkinlik . . .
* * *
TESUD  açıklamasında isim vermeden neden Assubayları hedef aldı ? daha düne kadar  Assubaylara silah arkadaşıyız , aileyiz , biriz, bütünüz , Assubaylar olmazsa olmaz silah arkadaşımızdır  diye methiyeler dizenler  ne olduda bugün TSK ne , ülkemizin aleyhine hizmet eden kötü niyetli kiÅŸiler olarak lanse edildi ? varlığından beri bu toplum hiyerarÅŸiden  , emir - komuta zincirinden bir milim sapmamışken  hangi ara TSK'ne  NÄ°FAK sokanlar oldu ? Bu 180 derece dönüşün sebebi hikmetini de  dürüstçe sizden duymak isteriz .
Bi karar verin artık  , Silah arkadaşı mıyız , yoksa nifak sokucu muyuz ?
Bu kadar kolaymı TSK'nin olmazsa olmazı koskoca bir zümreye  bu yaftayı yapıştırmak ?  bilesiniz'ki bu yakıştırmalar bizim üzerimize yapışmaz ,  "en iyi savunma saldırıdır" taktiÄŸi bize uymaz .
EleÅŸtirmeyelim, susalım istiyorsunuz , lakin Peygamber ocağında Hz. Ömer adaletinden bi habersiniz  , 
* * *
MHP milletvekili  M.Hidayet VahapoÄŸlu'nun 10 Eylül 2020 de  sadece binbaşılara (!)  makam- görev tazminatı verilmesini öngören kanun teklifinin ardından  sosyal medyada çeÅŸitli Assubay guruplarında bu konu ile ilgili  yazılan yazılar,yorumlardan oldukça rahatsız olan  TESUD kamuoyuna bir duyuru yayımlar  ve aÄŸzındaki baklayı çıkartır .
Åžimdi o duyuruyu  cümle cümle açalım , açalım bakalım içinden ne çıkacak , açalım bakalım gerçekte derviÅŸin fikri neymiÅŸ , Aileyiz diye gazel okuyanlar  gerçekte sadece kimlerin ailesiymiÅŸ ? 
Haydi buyurun o vakit ;
* * *
1 ) Konu; Emekli Binbaşıların Makam Ve Görev Tazminatları
Bizden önceki yıllardaki yönetim kurulları da dahil, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) olarak yıllarca üzerinde çalışılan; Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunulan, dosyalar iletilen, görüş ve öneriler sunulan; Emekli Binbaşıların görev ve makam tazminatları hakkında; MHP milletvekili Sayın Hidayet VAHAPOĞLU ve Konya milletvekili Sayın Esin KARA tarafından TBMM’ne ''Emekli Binbaşıların Makam ve Görev Tazminatı'' hakkındaki yasa önerisi sunulmuştur. Saygıdeğer milletvekillerine şükranlarımızı sunuyoruz.
Konu; Emekli Binbaşıların Makam Ve Görev Tazminatları
Bizden önceki yıllardaki yönetim kurulları da dahil, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) olarak yıllarca üzerinde çalışılan; Milli Savunma
1 ) TESUD ,  Milli savunma bakanlığı - Gen.Kur. BaÅŸkanlığı nezninde yaptığı çalışmaların meyvesini toplamak üzere, o zaman sormazlarmı  ilki 5 yıl önce Ekim 2015 de , ikincisi Ocak 2019 da olmak üzere hem gen.kur.bÅŸk'nı hem savunma bakanı olarak Etiler ordu evine gelip Assubaylara SÖZ veren ,  bu iÅŸi halledeceÄŸini söyleyen Hulisi Akar baÅŸka ülkenin gen.kur.baÅŸkanı, baÅŸka ülkenin savunma bakanı'mı ?  demekki  TESUD'a farklı TEMAD'a farklı  uygulamamı  var ?  bu tasarının   savunma bakanının oluru alınmadan verildiÄŸine inanmak olsa olsa saflıktır ,  tasarının TESUD'da piÅŸirilip vekilin eline tutuÅŸturulduÄŸunu  anlamak için arif olmaya ne hacet  , TEMAD'ın gazını alıp , TESUD'a  icraat desenize ÅŸuna .
* * *
2 )  Mevcut Sosyal Güvenlik Yasası’ndaki yaÅŸ tahdidi nedeniyle 2000 li yıllardan sonra, günümüzde binbaşı rütbesinde emeklilik bulunmamaktadır.2000 li yıllardan önce emekli olan binbaşı sayısı 2600 civarındadır. Bu sayı Sosyal Güvenlik Yasası gereÄŸi bundan sonra daartmayacaktır. Sözkonusu Kanun teklifi yüce mecliste yasalaÅŸtığı takdirde, bütçeye de fazla yük getirmeden , açlık sınırının altında emekli maaşı alan  (!)   yıllardır maÄŸdur olan meslektaÅŸlarımızı bir nebze olsunrahatlatacağı deÄŸerlendirilmektedir.
 
2 ) Yaklaşık 2600 civarı emekli binbaşı olduÄŸunu söyleyen , bu rakamın artmayacağını söyleyen TESUD  neden muvazzaf binbaşı sayısınıda  söylemez ?  ,  AÄŸustos 2020  açlık sınırı ; 2.374 tl. dir,  hangi emekli binbaşı  bu rakamın altında maaÅŸ almaktadır ? bırakın aklımızla dalga geçmeyi. oldu olacak emekli binbaşılar asgari ücret kadar maaÅŸ alıyor deseydiniz bari ,  pes . . .

* * *


3 ) Yıllarca kıt' a ve kurumlarda omuz omuza çalıştığımız; Astsubaylarımızın, sivil memurlarımızın, sözleÅŸmeli uzman erbaÅŸ ve erlerimizin mevcut özlük haklarının iyileÅŸtirilmesini de gönülden arzu ediyoruz. 

3 ) Yıllardır  kendinizin özlük hakları için her kademede verdiÄŸiniz mücadelenin binde birini Assubaylar için verdinizmi ,  son kanun teklifi bunun en güzel örneÄŸi deÄŸilmi ?  belliki bu kanun teklifi TESUD'da hazırlanmış meslektaşınız vekil M.Hidayet VahapoÄŸlu vasıtası ile meclise sunulmuÅŸ ,  aksi ise bu teklifin içinde neden binbaşılardan baÅŸka kimse yok ?  kendiniz için çaba sarf edip icraata geçerken  Assubaylar için özlük haklarının düzeltilmesi için  sadece  gönülden arzu'mu  ediyorsunuz ? bumu sizin  kıt'a ve kurumlarda omuz omuza çalıştığınız Assubaya verdiÄŸiniz deÄŸer ?  nalıncı keseri HÄ°CAP duyardı  yıllardır sizin bu tek yanlı tutumunuzdan .   boÅŸuna dememiÅŸler  " el elin eÅŸeÄŸini türkü söyleyerek ararmış " diye .
* * *
 
4 ) Yasa teklifinin bütün siyasi parti grupları tarafından desteklenmesi ve yasalaşması en büyük arzumuzdur.
Bu amaçla ilgili makamlar ve kişiler nezdinde çalışma ve görüşmelerimiz devam etmektedir.
Yüce Meclisimizin teklifi yasalaştırarak, uzun yıllardır yaşanan mağduriyeti gidereceğine olan inancımız tamdır .
 
 
4 ) Hiç şüpheniz olmasın , neticede teklifi veren hem hükümetin küçük ortağı hem dahada önemlisi emekli subay, yani yasanın geçmesi garanti , zamanlama desen mükemmel , kadayıfın altıda üstüde kızarmış , ne önemi var Cumhurbaşkanının 8 Haziran 2018 de Kayseri komando tugayında verdiği sözlerin yerine getirilmemesinin değilmi ? bu durumda elbette cennete beraat belgesi dağıtan eski savunma bakanının altı yıl önce verdiği sözü tutmasını bekleyemeyiz , veya eski savunma bakanı Fikri Işık'ın 3 Mart 2017 de " biz okey diyoruz , maliye bakanlığına gönderdik orada ufak bir tıkanıklık var , tıkanıklığı aşmaya çalışıyoruz " en kısa zamanda çözüp bizzat sizi arayarak müjdeyi bizzat ben vereceğim size " verdiği bu sözü neden tutmadın diye soramayız değilmi ?
* * *
 
5 ) Özel kanunla kurulan kamu yararına dört asker kökenli dernek ( Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği , Muharip Gaziler Derneği, Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimleri Derneği ) olarak Görev yıllarımızda olduğu gibi, birlik beraberlik içinde ortak çalışmalar yapmaktayız. TESUD dışındaki derneklerimiz mensuplarının hak arama mücadelelerini de bugüne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.
 
5 ) Görev yıllarımızda hangi birlik beraberlik içinde olduk ? TESUD Assubayları en son ne zaman destekledi, en son ne zaman yanımızda oldu , bırakın desteği ne zaman ağzınıza Assubay lafını aldınız ? en son Ankara / Ulus'taki basın açıklamamızda yanımızdaydınızda bizmi göremedik ? desteğiniz buysa aman uzak dursun .
* * *
 
6 ) Türk Silahlı Kuvvetleri kuruluşundan beri , büyük önemli , değerli bir bütünün ayrılmaz parçaları gibi, Subay, Astsubay, Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er, Sivil Memur, Erbaş ve Erler olmak üzere; her zaman birlik, beraberlik, saygı ve sevgi temelinde , omuz omuza çalışmış; her türlü mücadeleyi başarı ile yürütmüştür. Biz biliyoruz ki; Ordumuzun gücü bu özelliğinden gelmektedir.
 
6 ) Benzer cümleleri Nisan 2019 da savunma bakanının da ağzından duymuştuk , ne tesadüf. oysa sizler aynı birlikte görev yapan Assubay olan babası ile bir araya gelmemeye özen gösteren ruh halindesiniz, nasıl olacak birlik beraberlik ?
* * *
Gelelim zurnanın zırt dediği yere ;
 
7 ) ORDUMUZUN BU DEĞERLİ BİRBİRİNDEN AYRILMAZ (!) UNSURLARI ARASINA "NİFAK " (!) SOKMAK İSTEYEN VE "ÜLKEMİZİN ALEYHİNE " HİZMET EDEN (!) , KÖTÜ NİYETLİ KİŞİ VE GURUPLAR (!) DAİMA OLMUŞTUR ; BUNDAN SONRADA OLACAKTIR , MEVCUT KANUN TEKLİFİ ÜZERİNE (!) BUNLAR YİNE ORTAYA ÇIKMIŞLARDIR . . .
 
7 ) Bu cümlenin adresi isim vermeselerde belliki biz Assubaylarız , NİFAK SOKMAK ! , bu ne kadar ağır , ne kadar yanlış adrese söylenmiş sözdür . Kötü niyetli kişiler dedikleriniz 15 Temmuzda sizin arkanızı topladılar , bunlarmı ülkemizin aleyhine hizmet edenler ? mevcut kanun teklifi üzerine sizler utanmadıysanız diyecek bir şey yok. bize karşı hiç olmadınız , hiç olmazsa kendinize karşı dürüst olun ve AİLEYİZ - BİRİZ - BÜTÜNÜZ yalanından vaz geçin.
 
TSK'da Subay - Assubay arasına nasıl nifak sokulur , 1951 den bu yana kimler bu işin ehlidir , kimlerin buna gücü yeter , kimlerin ne çıkarı vardır bakalım .
 
Yedi yirmidört " AİLEYİZ - BİRİZ - BÜTÜNÜZ " Diyen sizlersiniz , Peki gerçektende öylemiyiz ?
 
Dinleyin o zaman ;
 
İşte size TSK'ne yıllarca NİFAK sokan ,ülkemiz aleyhine hizmet eden ,kötü niyetli Assubaylar ! bakın bunca yıl neler yapmışlar ;
 
* TSK'ni Subay ve diğerleri olarak ayrıştırmışlar ,
 
* Ordu evini , lojmanları , servis araçlarını , berberleri , tabldotları ,hastane polikliniklerini , camileri , tuvaletleri , asansörleri ayırmışlar ,
 
* Kampları tel örgülerle ayırmışlar , denizi Subay - assubay diye dubalarla , mantarlarla ayırmışlar ,
 
* Çocukları ayırmışlar çocukları , Subay çocuğu Subay çocuğu ile, assubay çocuğu assubay çocuğu ile arkadaş oldu, bu zihniyet te Assubayın ?
 
* Üniformalara Subaya kırmızı , Assubaya siyah şerit koydurmuşlar ,
 
* Birliklerde suç işleyen hapis cezası alan Subay- Assubay cezaevinde mahkum koğuşlarını dahi ayırmışlar ?
 
* Subayın rütbe bekleme süresini kısaltıp , Assubayın rütbe bekleme süresini uzatmışlar ,
 
* Ölmüş Subayın varislerine kılıç verdirmek için yasa çıkarttırırken , Assubaya beylik çakaralmaz tabancaların değişiminde 16 Şubat 2013 den sonrası diye tarih sınırlaması koydurmuşlar ? belliki 16 Şubat 2013 den önce emekli olanlar TSK'ne değilde Uganda ordusuna hizmet etmişler ?
 
* Assubaylar kendilerinin lisans eÄŸitimine keyfe keder engel olmuÅŸlar ?
 
* Assubaylar kendilerinin okumaması için sınav günlerine tatbikat planlamışlar ?
 
* İçiÅŸleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen Çarşı ve mahalle Bekçisi  kadrosunda atananlardan   Ã–n lisans mezunu olanlar 9/2 den , lisans mezunu olanlar 8/1 den göreve baÅŸlarken , Ön lisans mezunu Assubaylar   hangi hakla 9 / 1 inden göreve baÅŸlatılır, bu adaletsizliÄŸin sorumlusu kim ?, 2002 den beri bir kademe hak kaybının sorumluları kim , bu vebal kimin , Bunuda Assubaylar yapmış olabilirmi ?
 
*  Assubaylar tüm  kurumun  deÄŸilde, sadece ÅŸahsi Ã§Ä±karlarını gözetmiÅŸler ,
 
* OYAK'ta üye sayısına göre adil temsiliyet olmayışın sorumluları olmuşlar ,
 
* Lise mezunu,Ä°ki yıllık , üç yıllık harp okulu  mezunlarının tamamını  lisans mezunu  saydırmışlar ,
 
* Subayı genel müdüre Assubayı  çaycıya benzetmiÅŸler ,
 
* "Assubay intiharları bulaşıcıdır " diyip bu bulaşıcılığın neden subayada bulaÅŸmadığını izah edememiÅŸler ,
 
* Sakatlanan Assubaya "hamallık yapamaz, çaycılık yapar " diye rapor vermişler ,
 
* Nimette - külfette  hiç mi hiç adaletli olmamışlar ,
 
* Tsk'da hiyerarÅŸi bozulur korkusu ile bizleri maddiyatla terbiye etme düşüncesinden vazgeçmemiÅŸler ,
 
* "Bu iÅŸ para için yapılmaz " diyip Subayın altı çeÅŸit tazminat aldığı günümüzde  hükümete   " size verirsek baÅŸkalarıda ister " dedirtmiÅŸler ,
 
* Åžehit Assubay cenazesinde timsah gözyaşı dökmüşler ,
 
* "Her olayda suçlu mutlaka bir assubay " dır  Ã¶nyargısında olmuÅŸlar ,
 
* Aklımızla dalga geçer gibi " kamuda en eÅŸitlikçi yer tsk'dır" gazeli okumuÅŸlar ,
 
* Konu Assubay olunca  yıllardır sonu  cek - cak'la  biten cümleler  kurmuÅŸlar ,
 
* " Biz istedik,hükümet vermedi " diyerek subaya masal okumuşlar ,
 
*  " Tazminatlar konusunda haklılar onunda muhatabı biz deÄŸiliz siyasi iktidar " diyerek pası hükümete atmışlar ,
 
* Subaya  4 yumurta için 6 ay hapis cezası verip , öte yandan helikopter ile pikniÄŸe gitmiÅŸ  bu Assubaylar,
 
* Subaya istediÄŸinizde  teke'den süt saÄŸabiliyor , güneÅŸ batıdan doÄŸabiliyor, dereler tersine akabiliyorsa   kim  bu yetenekliler ?
 
* Assubay  657 mi ,  926 mı ,  hangisi,  bu aymazlığın sorumlusu yine Assubaylar deÄŸilmi ?
 
* Afyon cephanelik patlamasında suçu emir verene deÄŸilde emri uygulayana yıkmışlar ,
 
* Assubayların yıllardır adalet arayışına üç maymunu oynayıp , Silivriye - sincana - hasdala düşünce akıllarına birden adalet gelivermiÅŸ bu Assubayların ,
 
* Assubaylar lisans eÄŸitimi dedikçe  , sözleÅŸmeli er alımı için eÄŸitim seviyesini ilk okul'a  kadar düşürmüşler ,
 
* Canı yanınca anayasa mahkemesi önünde  "vardiya bizde" nöbeti tutup ,  1951 den beri  adalet arayan bu topluma üç maymunu oynamışlar ,
 
* Daha düne kadar rütbeyi cübbe ile örtmüşler ,
 
* Kıbrıs'ta ast'ını darp edip  askeri ÅŸurada terfi ettirilen ,  sonrada alçak fetöden  Assubaylar içeri  girmiÅŸ ,
 
* Sap'la samanı birbirine karıştırıp " bir başçavuÅŸ benim teÄŸmenimden fazla maaÅŸ alamaz"  demiÅŸler ,
 
*  Fötörü giyince Oyak, Aselsan, Havelsan, Aspilsan, Roketsan,Tai, Tei, Thk, gibi kurumlara   ballı maaÅŸla  yerleÅŸmiÅŸler ,
 
* Önce rütbe bekleme sürelerini kısaltıp, sonrada albay fazlalığı var diyerek üç yıl erken emekli etmek için 60.000 tl'ye varan ilave tazminat almışlar,
 
* Ben Komutan'ım deyip , altı çeÅŸit  kemiksiz tazminatı cebe indirip , 36 Yıldır terörle mücadelede hiç önde olmamışlar , kim'mi ? tabiki Assubaylar .
 
* Kafasına çuval geçirilince hiç üzerine alınmayan, dut yemiÅŸ bülbül gibi suskun kalmışlar ,
 
* 27 Ayda 33 Asssubayın intiharına tek kelime edemeyen dili lal olmuÅŸlar ,
 
* Camileri ayırmış bu Assubaylar , Hacıbayram - Kocatepe diye ,
 
* Assubay haklarının iptali için anayasa mahkemesine dava açmışlar ,
 
* EÄŸitim seviyesine bakılmaksızın  bir gecede tamamı lisans mezunu sayılmışlar ,
 
* Kendileri dam'a düşünce maaÅŸ katsayısını anında 3/1 den 3/2 ye çıkartmak için yasa çıkarttırmışlar ,
 
* TSK'da Aidiyet duygusunun ruhuna el fatiha dedirtirmiÅŸler ,
 
* Terörist kovalarken yanlışlıkla sınırı geçen Assubayı  Türkiyenin , TSK'nın itibarını düşürmekten ordudan atmışlar ,
 
* Karargahın orta yerinde kafasına silah dayatılanlar , Üstüne birde terfi etmişler ,
 
* Kendilerinden  gayrısına Cüzzamlı muamelesi yapmışlar ,
 
* TSK'de Assubayların adaletini saÄŸlamadan  yedek Assubaylık diye ucube bir sistem yaratmışlar ,
 
* Bu Assubaylar varya evine maydanoz almaya devletin aracını göndermiÅŸler ,
 
Suç olmasına raÄŸmen  Ast'ına sözlü - fiziki ÅŸiddet uygulamışlar ,
 
* Assubayalar   kendilerine İçi boÅŸaltılmış  1 / 4 ünü verdirmiÅŸler ,
 
Yahu sizler kamplarda  Subay motellerindeki  mefruÅŸatı / eÅŸyayı  / buzdolabını  vs.  yenileri ile deÄŸiÅŸtirip , eskilerini Assubay motellerine gönderen adamlarsınız  daha ne demeli sizlere ?
 
Bunların tamamını Assubaylar'mı  yapmış ,  bütün bunlar TSK'ne NÄ°FAK sokmak deÄŸilde nedir ?
* * * 
Beyefendiler bu kadar Ä°roni yeter ,
TSK'ne NİFAK sokmak isteyenleri hiç uzaklarda aramayın , aynaya bakın görürsünüz . . .
NİFAK'ında , FİTNE'ninde , FESATLIĞIN'da adresi belli .
Karnınızda Kırk tilki dolaşıyor Assubay aleyhine , birinin kuyruğu da diğerine değmiyor .
TSK'ni  Türk Subay Kuvvetlerine çevirdiniz ,
Bir kurum düşünün ; Astın  üst'üne  zerre kadar inancı, güveni kalmamış,  bu ayıp size yeter.
Dün  Aile , Bugün Nifak  öylemi ?  yazıklar olsun zihniyetinize .


Bütün bunları sorgulamayalım'mı ,  eleÅŸtirmeyelim'mi  , yazmayalımmı ?
Ä°ÅŸte  " Aileyiz" diye masal anlattığınız TSK'nin  gerçekleri , Bi deyin hele Kadıyı kime ÅŸikayet edelim ?
* * *
 
Önce ;
1970 Yılında Assubayları sadece "Adalet " aradığı için Mao'nun askerlerine benzettiniz .
 
Sonra ;
1979 Yılında Assubayları sadece "Adalet " aradığı için "Vatan hainliği " ile suçladınız .
 
Bir kere daha buyurun ;
Yıl 1979 7. ana jet üs.k.lığı Assubay tabldotu Erhaç / Malatya.
1975 Olaylarından sonra bırakın sorunların düzelmesini , şartlar her geçen gün daha kötüye gitmektedir , Özellikle Uçak bakım Assubaylarından ve diğer teknik personelden mecburi hizmetini doldurmuş ve emekliliğini hak etmiş olan Assubayların büyük bir kısmı emeklilik ve istifa dilekçelerini verdiler .
 
Dilekçe verenlerin sayısı bir hayli fazla olacak ki , personel zafiyetini düşünen dönemin Hv.K.K.nı Orgeneral bir kaç gün sonra Erhaç'a gelir ,
Başta, İstifa ve emeklilik dilekçesi veren Assubaylar olmak üzere , görevin aksamaması kaydı ile tüm Assubayları toplantıya çağırır .
Assubaylardan 1975 Olaylarının nedenlerini , sorunları , özlük haklarındaki adaletsizlikleri dinler ,
 
Sonra ; " Haklısınız , tüm sorunlarınızı biliyorum , en kısa zamanda bu sorunlar çözülecek size söz veriyorum (!) , dilekçelerinizi geri alın " der .(Dikkatinizi çekerim yıl 1979 )
 
İstifa ve emeklilik dilekçesi veren Assubayların büyük bir kısmı söz ister ve ;
 
" 1970 ve 1975 den beri hiçbir şeyin değişmediğini " söyleyerek dilekçelerini geri almayacaklarını ifade ederler .
 
Bu duruma haddinden fazla hiddetlenen Kuvvet komutanı oturduğu yerden kalkar ve toplantıya katılanlara hitaben ;
 
" Hava Kuvvetlerinin sizlere ihtiyacı olduğu bir dönemde çekip gidiyorsunuz , SİZLER VATAN HAİNİSİNİZ ! ! ! " der.
 
( O komutanı tanıyanlar ağzının ne kadar bozuk olduğunuda çok iyi bilirler ) ,
O toplantıda olan , bu sözleri kulakları ile duyan onlarca Assubaydan biriyim ,
İşte ; Anayasal bir hak olan İstifa ve emeklilik hakkını kullanmak isteyen Assubayın yıllarca 7 /24 çalışmasının karşılığında duyduğu söz ,
Kimmi bu komutan ?
Namı diğer 28 Tahsin , Tahsin Şahinkaya'nın ta kendisidir . . .
Lakabı neden'mi 28 Tahsin ? , onuda kendisini en az benim kadar tanıyanlar söylesin ?
Ve , sonra bugün ;
Yıl Eylül 2020 , TESUD'un o malum açıklaması ;
Yarım asırdır sadece Adalet arayan bu toplum NİFAK (!) SOKMAKLA ,ÜLKEMİZİN ALEYHİNE HİZMET ETMEKLE , KÖTÜ NİYETLİ OLMAKLA suçlandık . . . Yazıklar olsun size , gerçekten yazıklar olsun . . .
Yıllar geçsede suçlayan'da , suçlanan'da hiç değişmemiş .
* * *
 
Temmuz 1934 de   " Er  Musa  için gerekirse Ä°ngilizlerle  savaşırız " diyerek tek bir ER'ine nasıl sahip çıktığını gösteren  Gazi Mustafa Kemal ATATÃœRK'ün ordusundan ,  sadece kendisine müslüman olan ve TSK'nin 3/2 sini NÄ°FAK odağı olarak gösterenlere  geldik .
Çok şükür TSK'de bu günleride gördük . . .
 
Mahkeme salonlarında Hakimin arkasındaki duvarda neden " ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR " yazar bilirmisiniz ?
 
ADALET OLMAZSA MÜLK ER GEÇ BİRGÜN YIKILIR . . .
VE , HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN Kİ ALTINDA SADECE BİZ KALMAYIZ . . .
Ögeyi Oylayın
(63 oy)
Son Düzenlenme Perşembe, 24 Eylül 2020 20:58

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Mehmet AÄ°CI 07-10-2020 19:26
Tek kelime le muhteşem.Zabitlerde ve siyasilerde oyun bitmez. Çoğu düzenbaz
Alıntı
#3 Ramazan TOPÇU 27-09-2020 19:48
Çok güzel özetlemişsiniz. Kaleminize sağlık.
Alıntı
#2 Hakan BAÅžARAN 27-09-2020 00:07
Mehmet abiciğim Bilal’e anlatır gibi kaleme aldığın bu harika yazı için çok çok teşekkürler. Zümremiz adına seni ayakta alkışlıyorum. Umarım bu yazıyı MSB’nı ve Akape genel başkanı da okur ve delikanlılıkta söz vermenin ne demek olduğunu kafalarında sorgularlar. Astsubay camiası için yadsınamaz emeklerin için sağolasın can abiciğim. Sağlıcakla kal sevgiyle kal çok kıymetli Şefim.
Alıntı
#1 Süleyman tekdemir 26-09-2020 21:08
Süper olmuş kaleminize yüreğinize sağlık umarım bu geçmişimiz genç arkadaşlarımıza geleceğimizin şekillenmesi yönünden kendilerine bir ışık olur.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ