TEMAD'I ELEŞTİRİYORUZ AMA GERÇEKLERİ BİLİYORMUYUZ?

İŞTE GERÇEKLER 

Sevgili Dostlar;

Uzun zamandır polemiklerden uzak kalmak için yazmıyorum. Ancak sosyal medyada yazılanları, TEMAD'a yapılan haksız ve mesnetsiz suçlamaları görünce bazı şeylerin açığa kavuşması için yazmaya karar verdim. 

Gündem yine TEMAD ve ihraçlar. Hep ihraçları eleştiriyoruz da, bu arkadaşların neden ihraç edildiğini hiç sorgulamıyoruz! Bu insanlar durduk yere, veya "bu gün de şunları ihraç edelim" diye mi ihraç edildiğini sanıyorsunuz?

Size bazı ihraçlar ve gerekçeleri hakkında bilgiler vereyim;

Mesela; TEMAD ile alakan olmadığı halde, TEMAD adına devletin kurumuna yazı yazıp, bedava veya indirimli bilet alıp, yaşlı üyelere satacaksın, yetkin olmadığı halde TEMAD adına gezi düzenleyip , TEMAD üyelerine TEMAD’dan geliyormuş gibi SMS çekeceksin, para kazanacaksın, TEMAD'ın gelirlerini kesmek, ümüğünü sıkmak için her türlü alavereyi dalavereyi çevireceksin, utanmadan sıkılmadan TEMAD adını kullanarak rant sağlamaya çalışıp nemalanacaksın, Genel başkana ve TEMAD yönetimine sosyal medyadan sürekli hakaret küfür edeceksin, Genel kurulda delegelerin reddetmesine rağmen çakma oluşumlar yaratmaya çalışacaksın, TEMAD’ı bölmek için elinden geleni yapacaksın,  TEMAD adına iş yapacaksın, konu yargıya gidince kıvıracaksın, Genel Başkan ve Tüm Şube Başkanlarını yalancılıkla itham edeceksin, ondan sonra vay ihraç oldum diye sızlanacaksın.

Unutmadan, yıllar önce astsubay hak ve onur mücadelesi için TASSEN için çalıştığımızda, bizlere bölücü, yıkıcı diyerek 'ergen oğlanlar' gibi yazılar yazan kalemşörler, kurulan ve vakıflar müdürlüğünde tescili olmayan çakma vakfa hiçbir şey demiyor.  Eee adamlar haklı, onlara rant gelsin de nereden gelirse gelsin...! Onlar için esas olan ceplerinin dolması, astsubay hak ve onur mücadelesi umurlarında değil!

Maalesef, bu arkadaşların TEMAD'a yaptıklarının onda biri kendilerine yapılsa dünyayı yıkarlar.
 

Evet her zaman ihraçlara karşıyız ama hak edene de, hem hukuksal hem de idari olarak gereğinin yapılması elzemdir. Kişi ve kurumların kendini koruma refleksi olduğunu bilmemiz lazım.


Herkes eleştiri yapabilir ama kimse bir başkasının ailesini, kişiliğine, çoluğuna çocuğuna hakaret edemez. Evet, TEMAD yönetimini, şubeleri başarısız bulabilirsiniz, verdiği sözlerin gerçekleştiremediği  yönünde eleştirebilirsiniz ama bu size hakaret ve küfür etme hakkı verme, sadece eleştiri hakkı verir.

Beğenilmeyen yönetimin nasıl değişeceği bellidir. Genel Kurulda ekipler aday olur, delegeler de ona göre istediği ekibi TEMAD’ın başına getirir. Beğenmediğimiz yönetimi değiştirmek için biz bu şekilde 3 seçime girdik ve 3 seçim kaybettik.
 

Zamanında bir önceki eski yönetimce şahsım ve onlarca dava adamı haksız yere ihraç edildiğimizde, ihracımız bittiğinde üye kaydedilmediğimizde, 7 yıl önümüz kesildiğinde bu arkadaşlar neredeydi? O gün sessiz kalanlar bu gün ortalığı ayağa kaldırıyor.

Kusura bakmayın bu adamlar dava adamı değil, rant adamı. Para gelsin de nasıl gelirse gelsin. TEMAD umurlarında değil.

Bu konuda yapılan hukuksal girişimleri ve sonuçları çok yakında duyacaksınız ve sizden gerekçesini bilmediğiniz ihraçlar konusunda daha dikkatli olmanız. Bu gün mağdur ayağına yatanlar, zamanında ali kıran baş kesendi. Güç ellerindeyken acımasızca haksız yere bu gücü kullananlar, haklı yere aynı güç kendilerine göre kullanılınca zıplıyor.

Kusura bakmasınlar ama bu kafayla giderlerse daha çok zıplayacaklar.

Onlara son sözüm, kirli ellerinizi, oyunlarınızı, alavere dalavere işlerinizi TEMAD’ın üzerinden çekin. Biliyorum, rantınız, musluğunuz kesildi, keyfiniz kaçtı, dünyanız yıkıldı ama sizin için bu işler bitti. TEMAD’a daha fazla zarar vermeden köşenize çekilin!
 

Unutmadan TEMAD ile ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum;

 Yıllar önce, önceki yönetim döneminde TEMAD genel Merkezini bir arkadaşımla ziyaret ettik. Sağolsun bizi üye kaydetmemek için elinden geleni yapan Başkan Yardımcısı bizi karşıladı ve konuşmaya başladık. Tam bu esnada yan odalardan birinde yüksek sesle müzik çalmaya başladı ve iki bayan bağıra çağıra müziğe eşlik etti. Biz 'ne oluyor?' der gibi Başkan yardımcısının yüzüne bakınca, Başkan yardımcısı da durumdan rahatsız oldu ve yan odadaki o bayanları uyarmaya gitti.

Bayanların verdiği cevap bizde şok etkisi yarattı.

“ Misafirlerden bize ne? Sizin için keyfimizden feragat edemeyiz” minvalinde sözler söylendi.

Başkan yardımcısı kızararak bozararak yanımıza geldi. Söyleyecek bir şey yoktu. Unutmadan o genel başkan yardımcısı da o yönetim tarafından ihraç edildi.

Durum ortadaydı. O gün o yönetimin gönderilmesi gerektiğine karar verdim ve bunun için elimden geleni yaptım. Şimdi o bayanlar kimdir diye sorabilirsiniz. Onlar kendilerini biliyor.

Dün şarkı söyleyen, genel başkan yardımcısını bile takmayan TEMAD'dan bu gün Milli Savunma Bakanıyla bir defada 3 saat toplantı yapan, 3 kez görüşen, Cumhurbaşkanıyla 3-4 kez görüşen ve astsubayların başlangıç derecesi konuusunda söz alan, tüm askeri ve siyasi bürokrasi le görüşerek haklarımız için mücadele eden bir TEMAD var.  Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, siyasetçiler verdiği sözü tutmuyorsa buunun sorumlusu ne HAmza DÜRGEN, ne de TEMAD'dır. Eğer eleştirecekseniz TEMAD'ı değil, biraz da haklarınızı vermeyenleri eleştiriniz. 

İçinizden "eylem yapalım" diyen arkadaşlar olabilir; zamanında yapılan çakma ölüm orucu eylemi ile TEMAD'ın yapacağı tüm eylemlerin önü kapanmış ve inandırıcılığı bitmiştir.  Ayrıca pandemi nedeniyle son 1 yılda ve önüzdeki dönemde eylem söz konuusu bile olamaz. 

TEMAD’ın hangi noktadan hangi noktaya geldiğini görmek için lütfen gidin, genel merkezi ziyaret edip bir çaylarını için. Goygoyculara inanıp güzide kurumumuzu yıpratmayın. TEMAD bizim ulu çınarımızdır.

Sevgili Dostlar;

Son sözüm, bu bir hizmet yarışıdır. Geçmişte olduğu gibi, başaramayan gidecek, başaracağına inanalar gelecektir. Hepimiz bir gün yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla anılacağız. Yönetimler kişiler gelip geçici ama TEMAD kalıcıdır ve astsubayların kalesidir.

Saygılarımla.

 

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Özay can 05-09-2020 11:58
Sevgili kardeşim bir çok konuda haklısın. Ancak Hamza Dürgen söz verdiler yapmıyorlar diye niye geri çekiliyor. Bir basın açıklaması yada tv.larda Cumhurbaşkanınin verdigi sözü kim engelliyor diye açıklama yapmıyor, neden yeterli bilgilendirne yapılmıyor, seçimde tarih vererek başa geçerken neyine güveniyordu, Narlıdere temad başkanı nın ihraç sucu nedir.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ