Bu sayfayı yazdır

HANGİSİ VATANDAŞINIZ ?

Sayın Cumhurbaşkanı ,

 

Ülkede  uzun yıllar süren koalisyon dönemlerinden sonra  2002  genel seçimlerinde tek başına iktidar oldunuz  ve o yıllarda her ortamda sık sık dilinizden düşürmediğiniz söylem  şu idi ;

 

" Biz, Ezilenlerin , yok sayılanların , ötekileştirilenlerin , garip gurebanın  , fakir fukaranın  , zencilerin iktidarıyız " . 

 

Biz bu sözlerinizi unutmuş değiliz , ama siz çoktan unutmuşa benziyorsunuz  .

 

* * *

 

Belli'ki saraydaki  astronomik maaşlı onlarca danışman ülke gerçeklerinden zati-alinizi haberdar etmiyor  yada edemiyor (!) , demem o'ki , 17 -18 yıl önce söylediklerinizi sizde unutmuşsunuz ,

 

Siz inanmasanızda  ; İşte Yaklaşık on sekiz yıllık iktidarınızın ülkeyi getirdiği nokta ,

 

* * * 

 

İstanbul Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı bölümü üçüncü sınıf öğrencisi
Sibel Ünli  ;  "' Gidecek yerim yok , yaşamaya değer hayatım da "'  notunu bırakarak intihar etmiş.....
Bıraktığı notta :
Yemekhane kartımda  sadece 1 liram kalmış, yemek alacak param yok ".

 

* * *

 

Yemek kartında sadece bir lira kaldığı için , gidecek yeri , çalışacak iş bulamadığı için canına kıyan üniversite öğrencisinin var olduğu ülkemde ,  " beş  milyon üç yüz bin  suriyeliyi ülkemde , üç milyon suriyeliyi ülkesinde  8 yıldır besliyoruz "  diyen  sarayın sözcüsü  İbrahim Kalın  acaba bu haberden haberdarmıdır , haberi varsa acaba hiç utanmışmıdır ? "

 

* * *

 

Din kardeşlerimiz dediğiniz , ülkemi sadece Devlet üretme çiftliği olarak  , kuluçka makinası olarak kullanan ,  , çıkarttıkları yasa dışı olaylar özellikle basından gizlenenlere  (!)  kendi vatandaşlarına asla sahip çıkmadığı kadar bunlara sahip  çıkan en tepeden en aşağıya tüm sorumlular  bilesiniz'ki  çaresizlikten canına kıyan "Sibel "ünli" nin vebali asla yakanızı bırakmayacaktır .

 

İnandığımız dinin peygamberi  demiş “ Komşusu açken, tok yatan bizden değildir”  diye ,  Bu sözleri düstur edinmediyseniz  ne demeye ülke yönetimine talip oldunuz ?

O halde Devlet niye var , kimin  için var?

 

Bir ülke düşünün'ki ;  Vatandaşları kendini suriyeli kadar değerli olmadığına inansın ,

 

Bir ülke düşünün'ki ; Çaresizlikten insanlar canına kıysın ,

 

Bir ülke düşünün'ki ; İnsanları  "yarın ne olacak"  kaygısı ile  yatağa  girsin ,

 

Bir ülke düşünün'ki ; Yurttaşları  bazı  TV. kanallarını  izleyince kendini İsviçre'de - Kanada'da - İsveç'te , bir başka TV.kanalını izleyince kendini Telabyatta - Resulayn'da  -  Haseke'de - Rakka'da yaşadığını sansın . 

 

Yazılı - görsel medyamız bile bu kadar ayrıştırıldı ,  Neden ?

* * * 

 

Ülkesi için askerlik yapmış , yıllarca vergisini ödemiş  şimdilerde işsizlikten Prim borcunu ve genel sağlık sigortasını ödeyemeyen beş milyon vatandaşımızın 1 ocak 2020 den itibaren sağlık hizmeti alamadığı  ülkemde , gerçek sayılarını  sizin dahi bilmediğiniz  suriyeliler  bu  hizmetten sekiz yıldır  bedava yararlanıyor'sa  ,  Sayıları meçhul Afganlılar  bütün ülkeye yayılmışsa ,  Afrikadan başkentin göbeğine binlerce aile gelmişse / getirilmişse (!) ,  

Daha açık gerçeği ,  Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüşse ,

 

* * *

 

Yetmezmiş gibi doğuramayanlara'da ücretsiz tüp bebek tedavisi veriliyorsa  , 17 Yıllık iktidarınızda 16 milyon 832 bin yurttaşımız sosyal yardımlarla geçinmeye çalışıyorsa   " Biz ensar'ız " sözünüz   kendi vatandaşınıza değil , sadece suriyeliler için geçerlidir  sayın Cumhurbaşkanı .

 

Eminim'ki çok yakında Libyadan da yeni din kardeşleri getirmeye başlarsınız ,

 

* * *

 

Bir yanda açlıktan işsizlikten canına kıyan öğrenci - öte yanda  prim borcu yüzünden sağlık  hizmeti  alamayan  beş milyon bu ülkenin vatandaşı ,  diğer yanda yeni doğmuş cücüğüne tek taş yüzük takacak kadar şatafat düşkünü süslümanlar yaratıldı bu ülkede .

 

18 Yılda gelir dağılımındaki adaletsizlik  , 2002 de sarfettiğiniz sözleri çürütüyor ,

* * *

Ülke gerçeklerini  size ulaştırmayan / ulaştıramayan  danışmanlarınızı gözden geçirmenizi bir vatandaş olarak şiddetle öneririm ,

 

Ve , bu işe ;

 

" Mehdi gelecek , bizde bunun hazırlığını yapıyoruz "  diyen askeri  baş danışmanınız Adnan Tanrıverdi'den başlamanızı öneririm .

 

Sayın Cumhurbaşkanı , İnanın bana . . .

 

Ülke gerçekleri saraydan göründüğü gibi değil ,  dürbünün ters tarafından bakıyorsunuz  ülkeye  tam 18  yıldır .

 

18 Yılda Ülkemin geleceği  olan gençleri canına kıyacak kadar karamsar  yaptınız , 

 

Yapmayın  . . .

Ne demişti   Albert Camus : 

 

"  Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın ! " Daha ne desin . . .

 

Ögeyi Oylayın
(163 oy)
Mehmet ÖZTÜRK

Son ekleyen Mehmet ÖZTÜRK