Bu sayfayı yazdır

ORDUEVİNDE ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN?

2019'un bitmesine saatler kaldı , 31 Aralık saatler 24.00'ü  gösterdiğinde  efendilerin  , sahiplerin  hanesine yeni  cukkalar yazılacak  ve sonra sadece tazminatı  benim maaşımın iki katından fazla olan bu ağalar   2020'de de  bizlere "aile  türküsü" söylemeye devam edecek cümbür cemaat, sonra  yeni yılda  bir gurup Assubaya yemek ısmarlamak  , ardından da  gaz almak  için bir kez daha teşrif edecekler Etiler ordu evine ,
Aslında  o masada söylemek istedikleri, vermek istedikleri  mesaj  " Bakın , kıymetinizi bilin  sizinle aynı masaya  dahi  oturuyoruz  daha ne istiyorsunuz , size ne kadar değer veriyoruz görmüyor musunuz ?  sesinizi fazla çıkartmayın  ,  ! ! !  "   mesaj tam da bu .
 
Ya biz ?  
Biz  bir yıl daha uyutulduk , bir yıl daha kandırıldık , bir yıl daha aldatıldık , bir yıl daha yok sayıldık ,
 
2020 Yılı  bereketi ile geldi ,  kırk bir kere meaşallah meaşallah ,  hani yetmişinden sonra sarayda iş bulan biri demişti ya "Rabbim verdikçe veriyor"  diye , işte sizinki tam da bu .
  
Kime ?
 
Elbette ;  Bir ömürdür adalet arayan , kandırılan , her defasında  "Aileyiz" gazı  verilen ,  sen aslansın sen kaplansın diyerek sırtı sıvazlanan ,  özlük haklarında adı hiç olmayan ,  nimete gelince sen kimsin ? , külfete gelince göreve - ölmeye sıra gelince önden buyur edilen ,  öte yandan mıçtığı helasına varıncaya kadar ayrılıp cüzzamlı muamelesi yapılan  Assubaylara değil .
 
Ya kime ?,
 
Etiler ordu evinde  bu topluma gaz vermek için , sanki bu toplumun sorunlarını hiç bilmiyormuş gibi , sanki yıllarca bu toplumun en tepesindeki isim değilmiş gibi ,  sanki Mars'tan dünyaya yeni gelmiş gibi  28 ay ara ile iki kere toplantı yapıp sözüm ona dinliyormuş gibi davranıp , el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış  havasında dinleyerek  sonra da ,  "bizim siyasetle işimiz olmaz, bu sorunu halledeceğim"  aşısını Assubayların damarlarına itina ile zerk edenlere .
 
Öyle değilse, neyin nesi bu toplantılar ,  Amerika yeniden  keşfediliyor da biz mi bilmiyoruz ? ,  " Biliyorum " dediğiniz sorunlar  yüzlerce sayfa değil , hepi topu bir A4'e  sığacak kadar ,   
 
 
2020'nin bereketi üstlerine olsun , olsun ki  ağalar bu topluma yeni yeni aileyiz masalları anlatabilsinler ,
 
Malum, Etiler ordu evine ikinci toplantıya Maile teşrif etmişler idi , öyle ya inandırıcı olmak lazım ,  öncelikle bu toplumun  kendilerinin ciddiye alındığına inanması lazım , bu konuda son derece yetenekliler , 
 
Şüphesiz ki ;
Muhtemel üçüncü toplantıya çok daha hazırlıklı çok daha ikna kabiliyetleri gelişmiş ,  2020'nin ilk yarısında heybelerine doldurdukları tazminat adı altında cukkaların verdiği yüksek moral motivasyonu ile teşrif edecekler ,
 
Önceki gen.kur.bşk'nı ,  şimdiki savunma bakanı sayın Akar'ın  1 Ocak 2020'de heybesine doldurduğu 8639.90 tl makam+temsil tazminatının verdiği  keyif  ile , üstüne bir de  65 yaşına kadar  alacağı / aldığı   1368 tl kadrosuzluk tazminatı ekmek kadayıfının üstünün kaymağını tamamlamış oluyor,
 
Beraberinde teşrif eden kuvvet komutanlarının  2020  bir Ocak'a heybelerine atacakları cukka da azımsanmayacak kadar çok ,  meaşallah meaşallah ,  5759.90 tl makam+temsil tazminatı , üstüne  65 yaşına kadar alacağı / aldığı 1368 tl  kadrosuzluk tazminatı  kadayıfın kaymağını oluşturuyor ,  diğerlerini yazmıyorum ,
 
Şunu biliyorum ki ;
1 Ocak 2020'de Bir tuğgeneralin sadece aldığı   Makam+Temsil + Kadrosuzluk tazminatının toplamı , bugün birinci dereceden emekli olmuş bir Assubayın maaşından  fazla ,  işte gırtlakları yırtılırcasına "Aileyiz-biriz-bütünüz" masalını ısrarla söylemelerinin  altında yatan gerçekler tam da bu , taktik yıllardır  hiç değişmedi .   Assubayım Cambaza bak ! , boncuk şimdi kıçındaki lambayı yakacak . 
 
Bu toplum  1951'den beri cambaza baktırılıyor , biz cambaza bakarken ağalar malı çiğnemeden yutuyor ,
 
* * *
 
Bir de 2020'nin ikinci yarısı var ,
 
Hele hele Bir de bunun  2021 Yılı var ki sorma gitsin ,
 
Gen.kur.bşk'nının  2021   bir Ocak'ta alacağı sadece makam+temsil tazminatının  miktarı 9255 tl.  
Sadece bu  bile ; ikinci, üçüncü dereceden  emekli olan üç Assubayın maaşına denk neredeyse.
Belki de bu farkı düşündüklerinden olsa gerek kendini genel müdüre , Assubayı çaycıya benzetme  içgüdüsü ,
 
Oysa ;
TSK'da  1951'den beri adaleti tesis etmeyen sizden öncekiler ve sırası ile sizler  sessiz kalmaya devam ederek sadece günü kurtarır ,  iyileşecek yarayı kangren edersiniz .
 
Sayın Akar ,
 
Eğer samimi iseniz  bulunduğunuz makam ,  Sn.Cumhurbaşkanının  8 Haziran 2018 Kayseri komando tugayındaki verdiği sözü kendilerine hatırlatacak makamdır , bundan gayrısı  Sunay Akın'dan  çocuklara masaldan öteye gitmeyecektir ve   biz o yaşı çoktan geçtik .
 
  " Subay - Assubay et ve tırnak gibidir , ayrım yapılması imkansızdır " , buyuruyorsunuz gözümüzün içine baka baka , madem  öyle ise hiç bir sorun yok demektir , o halde ne demeye ordu evine gelip bu sorunu halledeceğim diyorsunuz ? kendi sözünüzle çelişmiyorsunuz ?
 
* * * 
 
Unuttunuz mu yoksa ;
 
 
15 Temmuz'da Çaycıya benzettikleriniz  özel kuvvetler komutanlığında ülkenin tarihini değiştirdiği saatlerde  ,
 
Genel müdüre benzettiklerinizin  bir kısmı İstanbul'da düğünde ters kelepçe ile , bir kısmı da  makamlarında paketlenmekle meşguldüler . . .
 
Gırtlağınızdan geçebiliyorsa gönül rahatlığı ile bu rakamlar ,    içiniz rahatsa , 
Ve de ,
Böyle bir tablodan sizin değil de bizim yüzümüz kızarıyorsa zaten işin çılkı çıkmıştır,koyverin gitsin
 
 
Bir yandan ; " Yukarı değil aşağı bakmalısınız  , Örneğin orta, lise arkadaşlarınızın hangi meslekleri yaptığını, ne kadar maaş aldığını araştırın "  diye buyuran  Komutan'la  ,  öte yandan  Assubayların lisans eğitimini engelleyen komutan  ne yazık ki aynı adamdır .
 
 
Önce  Assubaydan lisans eğitimini engelleyeceksin ,  sonra    MYO  emsal eğitimli diğer vatandaşların kazancı ile  kıyaslayacaksın ,  bu nasıl bir mantıktır ?  O zaman sormazlar mı adama  Ömer Halisdemir de Assubay MYO. mezunu idi ,  niye o  öldü de  başka bir iş yapan emsal eğitimli  sivil birisi ölmedi ? Bu nasıl bir düşüncedir ?  Sen  emsal eğitimli hangi sivile sonunda  ölüm olan bir emri verebilirsin ?  Ucunda ölüm olan bir mesleği hangi mantıkla emsal eğitimli ile bir tutarsınız ? ,  kaldı ki  örnek verdiğiniz emsal eğitimliden  yıllardır bir kademe geriden  göreve başlatırken ,  
 
İnsan ister istemez sorma gereği duyuyor ;
 
Bu kadar absürt düşünmenizin sebebi   Mürtedde boğazınıza takılan kemerin  bir müddet beyne oksijen gitmesine mani olmuş olmasından mıdır  acaba ?   Öyle'ya ,  7/24 görev yapan , bile bile ölüme giden  Assubayla  orta - lise arkadaşımızın ne kadar maaş aldığını kıyasladığınıza göre .
Aynı  kıyaslamayı biz de sizin  emsal arkadaşlarınızla   yaparsak üzülen taraf siz olursunuz ,
 
Mesela biz de  size şöyle sorsak ;
 
" Orta okulda birlikte çelik çomak oynadığınız ayni tahsile tabi sivil arkadaşlarınızdan bu gün hangisi  ALTI  çeşit tazminat alıyor sayın Akar ? " , 
 
Böyle bir örnek verdiğinize göre  49 Yıl hizmet ettiğinizi söylediğiniz TSK'da kimler ne iş yapar,  belli ki hiç ama hiç tanımamışsınız ,  Yazık o  49  yıla , hem de çok yazık .
 
Bilmem haberiniz var mı ?,
Assubaydan lisans eğitimini engellediğiniz ülkede ; 
Takı tasarımı - kuyumculuk - Su ürünleri , Ebelik , Bitki koruma , Moda tasarımı , Yiyecek-içecek işletmeciliği , Çizgi film tasarımı , Dijital oyun ,  Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ,  Tarla bitkileri , Mücevher tasarımı  ve onlarca bölüm lisans eğitimi veriyor ,   Bu durumdan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz ? Yoksa  korkunuz eğitimli Assubay mı  ?
 
Peki ,  Assubayın   lisans eğitimini engelleyen   sizler,
İki yıl -  Üç yıl okuduğunuz Harp okulundan  nasıl oldu da bir gecede  lisans mezunu sayıldınız ?
 
İşte sizin aile dediğiniz kurumun hali ; 
 
* Ayrıcalıklı yaşam size - yoksulluk  bize ,
* 6 Çeşit tazminat size - gazoz kapağı  bize ,
* Yetki size - sorumluluk bize ,
* Saltanat size - ırgatlık bize ,
* Şehzadelik size - kapı kulluğu bize ,
* Hayat size - şehitlik bize ,
* Masal anlatmak size - dinlemek bize ,
* Ağalık size - marabalık bize ,
* Ballı kaymak size - kuru ekmek bize ,
* Maaşın %85 i size - % 50 si bize ,
* Helikopter ile piknik size -  4 yumurtaya 6 ay hapis bize ,
* Beyaz adamlık size - kunta kintelik bize ,
 
Hadi şimdi afiyet olsun  altı çeşit tazminat ,  ailenin (!)  beyazlarına .
 
* * *
(Not. Rakamlar için sn ; Fahrettin Bağrı'ya teşekkür ederim .)
Ögeyi Oylayın
(206 oy)
Son Düzenlenme Pazartesi, 30 Aralık 2019 18:13
Mehmet ÖZTÜRK

Son ekleyen Mehmet ÖZTÜRK