25 ARALIK 2019 tarihinde Ankara’da TEMAD Temsilciler Meclisi yıllık değerlendirme toplantısı yapılmış, bu toplantıya bizzat iştirak eden bir meslektaşımız SOSYAL MEDYADA ve Site'mizde yayınlanan yazısında;Birçok şehirde emekli assubaylarca yapılan basın açıklaması ile ilgili olarak, açıklama yapanların bazı şube başkanlarınca katılanların tehlikeli ve bölücü kişiler olduğunu cezalandırılmaları gerektiğini  belirttikleri, Sn.TEMAD Genel Başkanının da  “TEMAD’tan ihraç edilen muhalifler olduğunu, bunları ermeni çetelerine benzettiğini” İDDİA etmiştir.

Eğer bu iddia doğruysa çok vahim, çok çirkin, astsubay toplumunun asla hak etmediği ve asla kabul EDEMEYECEĞİ bir benzetmedir.

Eğer doğru değilse, bir iftira söz konusuysa, her ne olursa olsun emekli astsubayların seçilmiş yasal temsilcisine yapılmış çirkin, asla kabul edilemeyecek bir iftiradır.

Bu husus taraflarca, iddia sahibi ve TEMAD Genel Başkanı tarafından hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmalıdır.

Önce basın açıklaması yapan meslektaşlarımızın gerek İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ ve gerekse TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’ndan doğan haklarına bakalım;

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi

Madde 19:

Herkesin düşünce ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek, ülke sınırları söz konusu olmaksızın, bilgi ve düşünceleri her yoldan araştırmak, elde etmek ve yaymak hakkını gerekli kılar.

Madde 20:

1. Herkesin silahsız ve saldırısız toplanma, dernek kurma ve derneğe katılma özgürlüğü vardır.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A(III) sayılı Kararıyla ilan edilmiştir. 6 Nisan 1949 tarih ve 9119 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onanmış,"İnsan hakları Evrensel Bildirgesi 27 Mayıs 1949 tarih ve 7217 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. Kaynak (TBMM İnsan Hakları Komisyonu)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI

Madde 26 – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına

Veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.

Görüldüğü üzere hiç kimsenin basın açıklaması yapan arkadaşların bu haklarını engellemeye hakkı da yetkisi de yoktur.

Anayasal ve evrensel hukuk ilkelerine rağmen genelde askerlik mesleği özelde astsubaylık mesleği muvazzaf personelin hak arama kriterlerine oldukça kısıtlama getirmiştir. İki kişinin aynı konuda birlikte dilekçe vermesi isyan sayılır.

Bu nedenledir ki; TEMAD diğer derneklerden farklı olarak eli-dili bağlı muvazzafların sözcüsü, umudu durumdadır. Aynı zamanda emeklilerinin aidatları ile var olan, onların hak ve menfaatlerini korumak gibi bir görevi olan özel ve farklı bir SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ’dür.

EĞER İDDİALARDA GERÇEK PAYI VARSA, TEMAD YÖNETİM KURULU GEREĞİNİ YAPMALIDIR. İDDİALAR DOĞRU DEĞİLSE YİNE VE TEMAD YÖNETİMİ GEREĞİNİ YAPMALIDIR.

Kişisel ve kurumsal onurunuzun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz

 

Ögeyi Oylayın
(2 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 28 Aralık 2019 18:42

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ