Bu sayfayı yazdır

İTİBAR... KİME-NEYE GÖRE ? Öne Çıkarılmış

Tarih : 18 Eylül 2015
Hasta olan ailesini ziyaret için  Malatya'ya gitmek üzere birliğinden izin alarak yola çıkan Assubay Semih Özbey , Tunceli - Pülümür yolunda Alçak pkk'lı teröristlerce kaçırılır.
O günden beri kendisinden bir haber alınamaz , teröristler bir kere Assubayın sağ olduğunun videosunu yayımlarlar, o kadar.
Aradan geçen  tam  1404  güne rağmen malesef güzel bir haber alınamamıştır ,  bu konuda Sn. Cumhurbaşkanının " Yapabileceğim bir şey yok " sözünden başka hiç bir yetkilinin'de bir açıklaması olmamıştır  Ve o günden bu güne hiç bir gelişme  yaşanmamıştır,   kahreden'de budur . . .
* * * 
Bu olaydan yaklaşık  yedi buçuk ay önce ,
1 Ocak 2015 de Kilis'te görevli Assubay Özgür Örs Terörist kovalarken sehven sınırı geçer ve ışid'li teröristlerce kaçırılır , 3-4 gün sonra Mit tarafından yapılan bir operasyonla yurda getirilir , zamanın başbakanı Ahmet Davutoğlu hem Twitter hesabından hemde miting meydanlarından  "Milletimizin gözü aydın , Assubayımız yurda ailesinin yanına döndü , çok şükür " diye duyurmuştu ,
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yurda getirilen Assubay Özgür Örs'ün eşini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini sunmuştu.

Bu olaydan yaklaşık iki ay sonra  27 Şubat  2015 günü Assubay Özgür Örs'e bir tebligat ulaşır , Tabur komutanı Piyade yarbay Hüseyin Şengel imzasını taşıyan  tebligatta ; 
"Süreçte mukavemet göstermeksizin ulusal, yerel ve uluslararası basındaki yansımaları terör örgütlerinin propaganda malzemesi olması da değerlendirildiğinde   Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarına zarar verdiğiniz "  buyurulmaktadır ,
* * *
Mesele Ülkenin itibarı ise(ki) elbette öylede olmalı;
15 Temmuz hain fetö kalkışmasında yaşananlara ne diyeceğiz ?
Karargahın orta yerinde yerlere yatırılıp ters kelepçe takılanlar , Mürted ovasına götürülüp boğazına kemer  takılanlar , İstanbul'da  düğünlerde yerlere yatırılıp paketlenenler ne demeye itibar hazretlerinden nasibini almazlar ?
Sormazlarmı o zaman ;
Mesele Türkiye Cumhuriyetinin itibari ise ,
Musul başkonsolosluğunu tek kurşun atmadan teslim edenler , esir düşenler ne demeye  Devlet töreni ile karşılandı ?
4 Temmuz 2003 günü  kuzey Irak'ın süleymaniye kentinde  amerikan askerleri tarafından  Türk özel kuvvetleri bürosuna yapılan baskınla  11  Türk askerinin başlarına çuval geçirilip , kelepçelenerek esir alınmasına  " Mukavemet etmesinler " diye emir veren , kasaptaki ete soğan doğramayan dönemin gen.kur.bşk'nı ülke itibarına zarar vermemişmidir ?
İtibar dediğiniz neye göre , kime göre ?
* * *
İtibar'mı dediniz ? 
El oğlu askerinin / ülkesinin  itibarını bakın nasıl koruyor ;
1) “2006’da Irak’ta iki Amerikan askerinin kaçırılması üzerine, hava kuvvetlerinin de desteğiyle 8 binden fazla asker ile kaçırılan askerlerin kurtarılması için operasyon yapıldı.  
2) 2007’de İran tarafından 15 İngiliz askerinin kaçırılması üzerine, İngiltere dünya kamuoyunu ayağa kaldırmış, birçok Avrupa ülkesi, BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırmış ve zamanın Türk Hükümeti de kaçırılan askerler içinde öncelikli olarak kadın askerlerin bırakılması için devreye girmişti. 
3 ) 2014’te İsrail’in bir askeri  "hamas"  tarafından kaçırıldığında, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Kerry, o askerin serbest bırakılması için Türkiye ve Katar’dan acil yardım talep etmişti. Her ülke kendi askerini, polisini kurtarmak için elinden gelen her türlü tedbiri almakta, her yola başvurmaktadır.
 
* * *
İnsan sormadan edemiyor ,
Kaçırılan  Semih Özbey ,  Assubay olduğu içinmi   1404  gündür unutuldu ?,
Kaçırılan  Özgür Örs  Assubay olduğu içinmi  ordudan atıldı ?
Ya ; karargahın orta yerinde kafasına silah dayatılanlar ?  , Üstüne birde terfi edenler ?
İTİBAR :  NEYE / KİME GÖRE  ? ? ?
 
 
Ögeyi Oylayın
(211 oy)
Mehmet ÖZTÜRK

Son ekleyen Mehmet ÖZTÜRK