MÜCADELEDEKİ ADRESİMİZ TEMAD

Bahtsız bedeviyi deve üstünde yılan sokarmış; bir vatansever de bahtsız olursa assubaylığı seçer ömür boyu adaletsizlikle karşılaşırmış.

Biz assubaylar orduyu sırtımızda taşıyoruz. Öl diyorlar ölüyoruz ama ne hikmetse baş tacı yapılmamız gerekirken kabul edilemez haksızlığa hukuksuzluğa uğratılıyoruz. Üstelik bu peygamber ocağı milletin ordusunda oluyor.

Peygamberimizin, Haksızlığa sessiz kalan dilsiz şeytandır buyurmuşlar; ne yapalım isyan mı edelim, işi mi aksatalım, önce sen öl sen çalış sonra ben mi demek gerekiyor? Lakin vatanseverlik duygularımız buna engel oluyor  vatanseverlik duygumuz da kendi kurumumuzca istismar ediliyor.

Kurulduğu günden beri hiçbir yetkili "bunlar biz en yakın yardımcımız orduyu sırtlayan emektarımız" diye sahip olmak yerine  çoğu zaman hukuka, vicdana aykırı uygulamalarla  bu güzelim mesleği çekilmez hale getirmişler. Üstelik bunu yaparken de çoğu kez hileye hurdaya üç kağıtçılığa başvurmuşlar.  Zaman gelmiş ilgisiz yasaların arasına hile ile aleyhte maddeler eklenmiş (Bknz.Sn.Şükrü Irbık’ın Asubay Tefrikası yazı dizisi)  zaman gelmiş alenen Amiral kökenli Cumhurbaşkanı ile Anayasa Mahkemesi yanıltılmış, AYİM hukuku guguk yapan kararları ile Assubaylar büro memuru sayılmış  5802 sayılı yasa şirazeden çıkmış adalet kantarının ayarları bozulmuş. 

Tüm bu hukuksuzlukları hukuk içinde halletmek için  assubaylar zaman,zaman TEMAD koordinatörlüğünde demokratik haklarını kullanarak eylem ve protestolar yapmışlardır.

TEMAD bizim mücadelemizde koordinatördür, mücadeleye gönül vermiş assubayların maddi ve manevi destekleri ile faaliyetlerini sürdürmektedirler. Ne yazık ki bizi temsil etmekle görevli olanlar çoğu kez kendilerini bu toplumun üzerinde onların amiri  olarak görmüşler çoğu kez de mücadeleyi kişisel çıkarlarına alet etmişlerdir.

Kendi haklarından bile haberdar olmayan yönetimlerden sonra bir umut bir ışık bir kurtuluş olarak gördüğümüz Ahmet KESER yönetimine şahsen elimden gelen tüm desteği verdim, gemi rotadan çıkınca birçok  assubay sevdalısı gibi uyardım.

Sonuçta yandaşların hakaretleri ve ihraçla TEMAD üyeliğimiz sonlandırıldı. Mücadeleyi  TEMAD yapar diye bir kural yok, değerli bir meslektaşımın ifade ettiği gibi “Kendimize ve mesleğimize saygının gereği mücadeleye destek veriyoruz.”

Kendi içimizdeki haksızlığı çözmeden mesleki haksızlıklarımızı çözmek mümkün olamaz. Özeleştiri yapmak zorundayız.  Bugün birçok yönetici şubelerinde lokal olmasa yönetimde olmazlar nedense sivil işletmelerden avantajlı olan şubeler mücadelenin amiral gemisi genel merkeze katkı sağlamıyor  ya çok cüzi karlar elde ediyor ya da nedense zarar ediyorlar... 

Sayın başkanım Hamza DÜRGEN ile zaman zaman uzun konuşmalar yaparım. Konu her şeyin başı TÜZÜK ve bilinen konular.

Aldığımız bilgilere göre Gn.Mrk. Afyon’daki temsilçiler kurulunda bu durumu masaya yatırmış. Nedense bu toplantıda mücadele ile ilgili öneriler kararlar kamuoyu ile net paylaşılmamıştır. TEMAD, mutlaka ama mutlaka yeniden yapılanmanın önünü açacak tüzük değişikliklerine gitmeli, İHRAÇ  toplumun gündeminden çıkarılmalı.

Elbette ihraç yok diye kurumu yıpratacak zarar verecek faaliyetlerde bulunanlar geçici sürelerle uzaklaştırılmalı hakaret edenler için de yargıya başvurulmalıdır.

Bunun ilk adımı tüm toplumu kucaklayacağız bu nedenle KESER döneminde uygulanan ihraçlar kaldırılacak sözüne vardır, esasen tüzük gereği ihracımın geçersiz olmasına rağmen bunun yönetim tarafından gerçekleştirilmesini bekliyoruz, başta şahsım olmak üzere kişisel ilişkilerle devam ettirilen ihraçlar kaldırılmalıdır, aksi halde toplumu kucaklama imkanı olmamaktadır.

Sayın DÜLGER bu konuda konunun tümden çözümü için tüzükteki bu konunun kısa surede çözümünün mümkün oldugunu ifade ettiler. Bu bilgi 15 Ocak günü kendisinin beni araması ile bilgilendim.

Sayın arkadaşlarım Mehmet Emin ATILGAN ve Ersen GÜRPINARIN önceki yıllarda uzun ugraşlarla hazırladıkları Tüzük bu yönetim tarafında dikkatle incelenmeli ve delege profili yeniden şekillendirilmelidir. İl başkanlığı konusu çok yönlü bir şekilde kriterler belirlenmeli ilk kurulan şube il başkanlığını temsil eder gibi mantık ve hukuktan yoksun uygulamalar sonlandırılmalıdır.

SONUÇ OLARAK .

“KESER döneminde uygulanan tüm ihraçlar kaldırılacak sözüne rağmen şahsımın ve bazı arkadaşların kaldırılmayan ihraçları kaldırılıp meslektaşlarımızın TEMAD çatısı altında mücadeleye destek vermeleri sağlanmalıdır."

Geçmişten ders alarak kimsenin kişisel hesap içine girmeden, ufak hesaplara dalmadan,  “Tencere dibin kara“ "seninki benden kara" demeden gerektiğinde özür dileme erdemi gösterilerek toplumda birlik sağlanmalıdır. 

Bu yazımdan herkesin kendine dersler çıkarmasını diliyorum. 

Saygılarımla. 

Atilla ABAYLI 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

Ögeyi Oylayın
(2 oy)
Son Düzenlenme Perşembe, 17 Ocak 2019 21:32

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ