MEVCUT SÄ°STEMLE OLMAYACAÄžI BELLÄ° OLDU

(Kişisel Görüşlerimdir)
Her savaşın farklı bir stratejisi vardır. SavaÅŸ, bir güç oyunu ve mücadelesi olduÄŸu kadar aslında daha çok bir akıl ve zekâ mücadelesidir. Ä°ÅŸte bu akıl yönünü taktik ve strateji temsil etmektedir. SavaÅŸ; kazanma güdüsüyle bilginin, teknolojinin ve üstünlük için gerekli her türlü konunun finansmanını gerektirir. Toplumların önceliklerinde gerekli düzenlemeleri yapmak stratejik bir tercihtir. 

Yetişmiş insan gücü en büyük savaş kozudur. Bilinçlenme, entelektüel birikim sahibi olma, özgürlüğü sistemleştirme, kendine yeten ve güvenilir bir toplum olma, yardımlaşma ve işbirliği bağlarını her şartta uygulayabilme kabiliyetine erişme, her şeyden önemli olmuştur. Özgüveni tam olan bir toplumun hem içi, hem de arkası boş olamaz; bilakis içi ve arkası kaya gibi sağlamdır.

Yıllardan beri "TSK'nın en büyük meselesi #astsubaylar meselesidir, hallolmadıkça sıkıntı ve azaplar bitmeyecektir. İMTİYAZ DEĞİL ADALET İSTİYORUZ" diyerek mücadelemizi kurumsai kimliğimizle yani TEMAD'la sürdürmeye çalışıyoruz. Pekala, TEMAD bu mücadeleyi/savaşı verirken hedefine ulaşabiliyor mu? Hayır, ulaşamıyor. Bu sistemle de asla ulaşamaz...!!!

TEMAD Olağan Büyük Genel Kurul kararı alındığında veya Genel Kurul tarihi yaklaştığında, tüm şubeler tüzükte belirtilen hükümler gereğince Olağan Genel Kurullarını yapıyorlar. 2-3 şubenin dışında hiç bir yarışma, tartışma v.b olmadan "RUTİN" bir şekilde genel kurullar tamamlanıyor.

Şimdi asıl konumuza gelelim izninizle; TEMAD Olağan Büyük Genel Kurul tarihinin çok öncesinden itibaren bir "Genel Başkanlık" yarışı başlıyor. Genel Başkan adayları ekibiyle birlikte Türkiyem'in dört bir yanını dolaşmaya başlıyor. Kilometrelerce yol katediyor, ulaşım, barınma, yemek, tanıtım giderleri v.b. için büyük paralar harcıyorlar. Sonuçta bir ekip bu yarışı kazanıyor ve Genel Merkez karagahına konuşlanıp "Haydi Bismillah" diyerek işe başlıyor.

Başlamasına başlıyor da, her ne hikmetse..!! Bir müddet sonra yokuşu tırmanan LPG'li otomobiller gibi teklemeye ve PAR PAR PAR ötmeye başlıyor. İşin en ilginç tarafı da; hangi ekip olursa olsun daima aynı şeyler yaşanıyor.

S O N U Ç:

Israr etmenin bir anlamı yok. Bu sistemle 
OL-MU-YOR...!!! "Biz yönetime adayız" diyerek bu denli masrafın altına girmeye gerek yok. 

Ç Ö Z Ü M:

Öncelikle doğru bir terminoloji ile en etkili olabilecek STRATEJİ tespit edilecek. Bu tespit için profesyonel destek alınacak. Tüm TEMAD şubeleri varını yoğunu ortaya koyacak ve çok güçlü bir MALİ tablo oluşturulacak. Mücadele/savaş ağırlıklı olarak MALİ GÜÇ ile sürdürülecek. Mücadele "TOPYEKÜN" yani; bütün TEMAD şubelerinin iştiraki ile yapılacak.

Lider-Başkan v.b. aramaya gerek yok. Siyasi ve askeri otorite ile diyaloğu sürdürebilecek, yazılı ve görsel basına mücadeleyi en etkili anlatabilecek biri "Genel Başkan" olarak koltuğa oturacak. Yapılacak her faaliyet konusunun uzmanı olabilecek arkadaşlarımız var bu TEMAD camiasında. Tespit edilen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için seçilen bu arkadaşlarımız farklı şubelerden, farklı İl/İlçelerden gelecek ve Yönetim Kurulunu oluşturacak. En önemlisi de Genel Başkan dahil TEMAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin illaki Ankara'da ikamet ediyor olması gerekmeyecek.

Şehirlerde yapılacak faaliyetler, yazılı ve görsel basındaki etkinlikler, siyasi ve askeri otorite ile olan görüşmelerin hepsi bir TAKVİME bağlı olarak icra edilecek. Başarabilir miyiz? Bunu bilmiyorum.! Başarırsak sıkıntı ve azaplar son bulur veya en az düzeye iner. Başaramazsak dükkanı kapatıp gideriz...!!!
En başta da ifade ettiğim gibi; tüm bu söylediklerim "Kişisel Görüşlerimdir". Aradan geçen bunca yıldan sonra çözümün ancak bu şekilde olabileceğini düşünüyorum. Sağlıklar dilerim...

Fahrettin BAÄžRI 
(E) Maliye Astsubayı

 

Ögeyi Oylayın
(0 oy)
Son Düzenlenme Cuma, 14 Eylül 2018 22:58

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Erdal Yılmaz 16-09-2018 20:40
Şimdiki yönetim şansız kötü bir miras devraldı Keser dönemine her çeşit destekte bulunduk toplumu birleştirmek yerine böldüler o yönetime yağcılık yapanlar şimdiki yönetime yağcılık yapıyor demekki gaye menfaat bu kişiler görevde de menfaat peşinde koştular hevesimiz kayboldu yeni yönetime kolay gelsin
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ