×

Uyarı

JUser: :_load: 52305 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

YENÄ° YASA TASLAÄžINDA TAZMÄ°NAT KONUSU DA YOK

''KAFA YORMAYAYIM HAZIRA KONAYIM'' DERSEN ORTAYA GÜZEL SONUÇ ÇIKMAZ..!! TAZMİNATLAR KONUSUNDA DA SINIFTA KALDILAR...
 
 
Jandarma ve Sahil Güvenlik Personel Kanunu Taslağı üzerindeki tespitlerimiz ve yorumlarımıza devam edelim izninizle; yıllardan beri ''TAZMİNATLAR MESELESİ'' hakkında yazıyor, çiziyor ve konuşuyoruz. Bunların sonucunda astsubaylar için de MAKAM ve GÖREV TAZMİNATI verilmesinin gerekli olduğunu ve bunun yasal gerekçelerini ortaya koymaya çalıştık.
 
 
Elimizde tazminatlar konusunda bu denli çok yazılı bilgi ve belge mevcut olduğu halde büyük umutlar bağlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik Personel Kanunu Taslağı'nın 100 üncü maddesindeki MAKAM TAZMİNATI madde hükmünde astsubaylarla ilgili neden hiç bir ifade yok?
 
 
Haydi.! Diyelim ki; ''Makam Tazminatını zaten alamayız'' dediniz. Pekala, GÖREV TAZMİNATI hakkında bir-iki satır ayrıntı yazarak içine de astsubayları ilave etseydiniz olmaz mıydı?
 
 
TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU
Kanun Numarası: 926
Kabul Tarihi: 27/7/1967
 
Ek Madde 18 -(Ek:12/2/1982-2596/3 md.;DeÄŸiÅŸik:24/12/1986-KHK 265/3 md.)
a) (Değişik:9/4/1990 - KHK - 418/22md.;İptal:Ana.Mah'.nin 5/2/1992 tarih ve E.1990/22, K.1992/6 sayılı Kararı ile;Yeniden
düzenleme:18/5/1994 - KHK - 527/15 md.) Bu Kanuna ekli V sayılı makam tazminatı cetvelinde yazılı rütbe ve görevlerde
bulunanlara hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda makam tazminatı ödenir. Makam tazminatı
damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.
 
b) (Değişik: 22/11/1995 - 4137/1 md.) Bu rütbe ve görevlerde çalıştıktan sonra emekliye ayrılanlara, yukarıdaki fıkraya göre bulunacak miktarın tamamı hayatta bulundukları sürece her ay T.C. Emekli Sandığınca ödenir. T.C. Emekli Sandığı bu ödemeleri üç aylık devreler halinde faturası karşılığında Hazineden tahsil eder.
 
 
JANDARMA VE SAHÄ°L GÃœVENLÄ°K PERSONEL KANUNU TASLAÄžI
 
MADDE 100- Aşağıda yer alan makam tazminatı cetvelinde yazılı rütbe ve görevlerde bulunanlara hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile
çarpımı sonucu bulunan miktarda makam tazminatı ödenir. Makam tazminatı damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.
 
Bu rütbe ve görevlerde çalıştıktan sonra emekliye ayrılanlara, yukarıdaki fıkraya göre bulunacak miktarın tamamı hayatta bulundukları sürece her ay T.C. Emekli Sandığınca ödenir. T.C.Emekli Sandığı bu ödemeleri üç aylık devreler halinde faturası karşılığında Hazineden tahsil eder.
 
 
Kadro ve Rütbe Ünvanı Tazminat Göstergeleri -Subaylar
Jandarma Genel Komutanı
(Orgeneral ve Oramiral olmak şartıyla) 20.000
Orgeneral ve Oramiral 15.000
Korgeneral ve Koramiral 10.000
Tümgeneral ve Tümamiral 8.000
TuÄŸgeneral ve TuÄŸamiral 7.000
Kıdemli Albay 4.500
Albay 3.500
Yarbay 2.000
 
NOT: 926'daki V SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ'NİN aynısı. Bir de ''Subaylar'' ifadesi yazılmış.
''Astsubaylar'' ifadesi taşıyan ayrı bir CETVEL daha neden yazmadınız? Taslak metine siz yazmayacaksınız da Maliye Bakanı mı yazacak?
 
 
Fahrettin BAÄžRI
(E) Maliye Astsubayı
 
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ