×

Uyarı

JUser: :_load: 52305 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

9/1 OLAN GÖREVE BAŞLAMA DERECESİNİN 9/2 OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ ÖRNEĞİ:
____________________________________________________

GENEL GEREKÇE

926 Saylı Kanun'un 137 inci maddesi c) bendinde yer alan (Ek: 28/5/2003-4861/9 md.) düzenleme ile Astsubay meslek yüksek okulu mezunları ve kendi nam ve hesabına fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunu bitirerek temel askerlik eğitiminde başarılı olup astsubay çavuşluğa nasbedilenler, EK - VIII/A ve EK - VIII/C sayılı cetvellere göre hazırlık sınıfları hariç olmak üzere bitirdikleri fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okulların öğrenim süresi; iki yıl olanlar 9’uncu derecenin 1’inci kademesinden, üç yıl olanlar 9’uncu derecenin 2’inci kademesinden, dört yıl ve daha fazla olanlar 9uncu derecenin 3'üncü kademesinden göreve başlıyorlarlar. Dolayısıyla bir hak kaybı sözkonusudur. Başlangıçta alacakları bir kademe ile askerlik mesleğinin ağır yükünü taşıyan astsubayların durumlarının iyileştirilmesi amaçlanmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ (Örnektir)

MADDE 1- 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu Madde-137 c) bendinde yer alan ''Astsubay meslek yüksek okulu mezunları ve kendi nam ve hesabına fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okulunu bitirerek temel askerlik eğitiminde başarılı olup astsubay çavuşluğa nasbedilenler, EK - VIII/A sayılı cetvele göre 9 uncu derecenin birinci kademesinden göreve başlarlar.'' ibaresi,

Astsubay meslek yüksek okulu mezunları ve kendi nam ve hesabına fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okulunu bitirerek temel askerlik eğitiminde başarılı olup astsubay çavuşluğa nasbedilenler, EK - VIII/A ve EK - VIII/C sayılı cetvellere göre hazırlık sınıfları hariç olmak üzere bitirdikleri fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okulların öğrenim süresi; iki yıl olanlar 9’uncu derecenin 2’inci kademesinden, üç yıl olanlar 9’uncu derecenin 3’üncü kademesinden, dört yıl ve daha fazla olanlar 8’inci derecenin 1’inci kademesinden göreve başlarlar'' şeklinde değiştirilmiştir.

Bu değişiklik gereği, EK - VIII/A ve EK - VIII/C Sayılı Aylık Gösterge Tablolarına tabi olan astsubaylar ile bu değişiklik maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu görevleri üzerinden emekli, adi malüllük veya vazife malüllüğü aylığı ile dul ve yetim aylığı alanlar için de uygulanır.
Bu madde uyarınca yapılacak intibak ve buna bağlı ödemeler üç ay içinde sonuçlandırılır. Bu kapsamda emeklilik keseneği veya kurum karşılığı veya sigorta primi (genel sağlık sigortası primi dahil) çalışan ve işveren paylarında oluşacak fark tutarı, gecikme cezası, gecikme zammı veya faiz uygulanmaksızın bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde ilgili kurumlar tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenir.
Bu maddenin uygulanması nedeniyle geriye yönelik olarak herhangi bir ödeme yapılmaz.
- Madde -- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
- Madde -- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 Fahrettin BAĞRI

E.Mly.Asb.

 

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ