Her zaman söylediğimi bir kez daha tekrarlayacağım izninizle;
''Haklı Taleplerimiz'' için benim rehberim her daim TSK Personel Kanunu Taslak metnidir.

2 gündür başbakan imzalı 1/725 Esas Nolu ''Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' hakkında yazıyor ve konuşuyoruz. Bu Kanun Tasarısının ''MADDE GEREKÇELERİ'' bölümünden Madde-1'e bakalım;

MADDE 1- Madde ile, yurtdışı sürekli veya geçici görevle atanan ya da görevlendirilen subay ve astsubaylara, ihtiyaç duyulan durumlarda Türk Silahlı Kuvvetlerini daha etkin bir rütbe ile temsil etmesine imkan sağlamak maksadıyla, halıhazırda NATO üyesi birçok ülkede mevcut olan İTİBARİ RÜTBE uygulaması ihdas edilmekte ve bu kavram tanımlanmaktadır.

Şimdi gelin bir de 3 yıl önce hazırlanan ve birçok maddesi çeşitli Kanun Tasarı ve Teklifleri içine girerek gerçekleştirilen AS.PER.K. taslak metnindeki ***İTİBARİ RÜTBE*** ile ilgili maddeye bakalım...!!!

İtibari rütbe
Madde 52 – (1)
Yurt dışı daimi ve geçici görevlere atanan/görevlendirilen subay ve astsubaylara, özellik arz eden durumlarda; daimi göreve atananlar için Genelkurmay Personel Başkanlığının, geçici göreve görevlendirilenler için Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik
Komutanlığı Personel Başkanlıklarının onayı alınmak suretiyle,
atanan/görevlendirilen personele rütbesinin bir üstü, itibarî rütbe olarak verilebilir. İtibarî rütbe alan personel, bu rütbenin sahip olduğu yetkileri sadece yabancı ülke personeline karşı mevcut uluslararası anlaşmalar çerçevesinde kullanır. İtibarî rütbeden dolayı maaş farkı ödenmez ve personele gerçek rütbesinin özlük hakları verilir. İtibarî rütbe, personelin yurt dışı sürekli veya geçici görevi sona erdiğinde son bulur.

Taslak metnin AÇIKLAMA/GEREKÇELER bölümünden;
1.Yurt dışı kadro görev yerlerine atanan personelin,ihtiyaç duyulan durumlarda Türk Silahlı Kuvvetlerini daha etkin bir rütbe ile temsil etmesine imkân sağlamak maksadıyla MSB’ye gönderilen teklif ilave edilmiştir.

Y O R U M ve S O N U Ç: Yetkililer TSK Personel Kanunu Taslak metindeki maddelerin bölümler halinde ve çeşitli zamanlarda uygun olan Kanun Tasarı ve Teklifleri içine alınarak gerçekleşeceğini ifade etmişlerdi.

Bu taslak metin içinde Asb.MYO İntibakları dahil pekçok haklarımızı içeren madde metinleri mevcut. Asb.MYO İntibakları 6656 Sayılı Kanunla gerçekleştirildi ve en önemli taleplerimizden birine kavuşmuş olduk. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

''Haklı Taleplerimizin'' neredeyse tamamını içeren bu taslak metindeki maddelerin birer-ikişer kanunlaşması için tüm çaba ve gayretlerimizi göstereceğiz. Umutsuzluğa, ayrışmaya ve olumsuz düşüncelere yer vermeyeceğiz. Dikkatlerimizi başka konulara yöneltmeden doğru bir STRATEJİ ile bu işin de altından kalkacağız Allah'ın izniyle.Sağlıklar dilerim.

Fahrettin BAĞRI 
E. Maliye Asb.

 

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ