ASTSUBAYLARIN VE POLİSLERİN MAĞDURİYETLERİ

Büyük gazeteciler, doğru ve derin bilgiye dayanan yazılarıyla okurlarının haber alma nabzını elinde tutarak okurlarını “oh be” dedirterek rahatlatır.

Zamanımızda her ne kadar gazeteler bilgi işlem sistemiyle üretilse de, büyük gazeteci olmak için uzun süre “matbaa mürekkebi” yalamak gerekir.

Yeni gelişmekte olan gazeteciler ise, yalan yanlış bilgileriyle yazdıkları yazılarıyla okurlarını “ bu ne biçim gazeteci ya” dedirterek çileden çıkarırlar.

Öncelikle şunu belirteyim. Büyük sabır ve fedakarlıkla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayan polislerimize 3600 ek gösterge hakları, büyük sabır ve fedakarlıkla vatanı savunan astsubayların istedikleri hakları acilen verilmelidir.

Türkiye Gazetesi yazarı Sayın Süleyman ÖZIŞIK, aşağıdaki bağlantıda çok değerli polislerimizin sorunlarını dile getirmek isterken, büyük sabır ve fedakarlıkla vatanı savunan başka bir meslek mensubu astsubayları bir elleri yağda bir elleri balda gibi göstererek çileden çıkarmıştır.

Hukuk Devletlerinde meslek mensuplarının hakları, eylemsel eşitlikle değil hukuksal eşitlikle mukayese edilir.

Fakülte mezunu olan ve kalkınmada 1. derecede öncelikli yörelerde görev yapan polis kardeşlerimiz ile astsubay meslektaşlarımız eylemsel olarak eşittir. Eylemsel olarak eşit olan ve 1. dereceden aylık alan polis kardeşlerimiz 657 sayılı kanuna tabi olduklarından astsubaylara göre daha ileri dereceden göreve başlayıp, iki yılda bir terfi ederken, birçok emniyet müdürü, komiser, komiser muavini ve polisler hakları olan 3600 ek göstergeyi alamadıklarından mağdurdurlar.

926 sayılı kanuna tabi olan 1. dereceden aylık alan astsubaylar ise 3600 ek gösterge haklarını almalarına rağmen daha geri dereceden göreve başlayıp 3 yılda bir derece yükseldikleri için mağdurdurlar.

Emekli ikramiyesine gelince; Damlaya damlaya göl olur. Şöyle ki; Aynı süre hizmet eden, aynı derece, kademe ve ek göstergeden emekli aylığı alan Subay, Astsubay ve memurlar emekli sandığı kanunu uyarınca aynı miktarda emekli ikramiyesi almaktadırlar.

Sayın Süleyman efendinin yazmakta zorluk çektiği husus aşağıdaki gibidir.

1965 yılında yürürlüğe giren 657 sayılı kanun uyarınca, OYAK sistemine benzer MEYAK (Memur Yardımlaşma Kurumu) kuruldu.

Memur dernek ve sendikalarının aidat kesintilerini ileri sürüp“ paralarımız kesiliyor” eylem ve protestoları sonunda MEYAK kurumu kapatıldı ve kesilen aidatlar faiziyle birlikte geri verildi..

Subay ve Astsubaylar eylem ve protesto etmediklerinden OYAK bu günkü duruma geldi, subay ve astsubayların yatırım olarak ödedikleri aidatları üredi ve temettü olarak geri dönüyor.

Polis kardeşlerimiz ile diğer memur kardeşlerimizin temettü almamalarının sorumlusu MEYAK’ ı kapattıran kendi meslektaş ağabeyleri ve meslektaş atalarıdır.

Lojman konusuna hiç girmeyelim, lojman konusunda astsubayların derdi dağlardan büyüktür.

İşte Sayın Süleyman ÖZIŞIK, durum böyle, sizin doğru yazı yazabilmeniz için daha çok okumanız ve araştırma yapmanız gerekmektedir.

 

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/suleyman-ozisik/600068.aspx

 


Ögeyi Oylayın
(10 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 Zahit günay 09-02-2019 23:57
Bu hak her kurum tarafından kendisi kazanmalı diye düşünüyorum.Bence her kesim kendi zorluğunu bilir.
Alıntı
#1 EMEKLİASSUBAYLAR 11-01-2018 19:34
Çalışan her emekçinin hak ettiği ücreti alması Anayasa,AİHS ve hukuk normları gereğidir. Hak iddia edenlerle onların isteklerini dile getirenlerin ilgisi olmayan konularda fikir yürütmesi sapla samanı karıştırmaktadır. Nedense her önüne gelen hak diye ağızını açtığında yaşadıkları haksızlığı hukuksuzluğu gerçekleri bilmeden assubayları emsal göstermesi hem hukuk hem insani değerlere aykırıdır
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ