Bilindiği üzere 2017 Ekim-Kasım aylarında TEMAD Genel Başkanlığı seçimleri yapılacaktır.

Başkan adayları ekipleri ile birlikte TEMAD Şubelerini dolaşmakta, sosyal medyada resimleri yer almaktadır.

Öncelikle bütün Başkan adaylarına başarılar dileriz.

Delegelerin sağduyusuna güveniyor, toplumumuz için en sağlıklı seçimi yapmalarını diliyor ve bekliyoruz.

Adaylar yalnızca nezaket ziyareti mi yapmaktadırlar?

Hedefleri, planları nelerdir?

Çözüm önerileri nelerdir?

Öncelikleri nelerdir?

Bu toplantılarda neler konuşulmaktadır?

Bu güne kadar iş başına gelen yönetimler basın açıklamasından, protesto yürüyüşüne, ölüm orucundan (!) gazete ilanına kadar bir dizi eylem gerçekleştirmiş, tatmin edici bir sonuç alınamamıştır.

Göreve talip olanların farklı çözümleri nedir?

ASSUBAY KAMUOYUNA ÇÖZÜMLERİNİ AÇIKLAMALARI HEM SORUMLULUKLARI HEM DE ASSUBAY KAMUOYUNUN HAKLI BEKLENTİSİDİR.

Kamuoyuna, Başkan adaylarınca bu güne kadar görebildiğimiz kadarıyla “SLOGANVARİ” söylemler dışında pek bir açıklama yapılmamıştır.

Ziyaretler esnasında yapılan görüşmelerin kapalı kapılar arkasında kalması ortalıkta bir takım söylentilerin dolaşmasına yol açmaktadır. Şeffaf olunması durumunda bu söylentiler de sona erecektir.

Eğer Başkan adayları “bize delege lazım, oy verecek olan onlar, kamu var da nasılsa oyu yok” diye düşünüyorlarsa, seçilene kadar delege, seçildikten sonra toplumun tümüne ihtiyaçları var.

Toplumsal desteği arkasına alamayan bir TEMAD Yönetimi SEMBOLİK olmanın ötesine geçemez!

Tek cümle ile ifade etmek gerekirse “TEMAD YÖNETİMLERİNİ DELEGELER SEÇER, SEÇİLEN TEMAD YÖNETİMİ TÜM ASSUBAYLARI TEMSİL EDER, GÜCÜNÜ DELEGEDEN DEĞİL TOPLUMUN TÜMÜNDEN ALIR”

Delege meslektaşlarımıza hem ahlaki, hem vicdani ciddi sorumluluk düşmektedir.Toplum adına seçimi onlar yapacaktır. Seçilmiş yönetimlerin başarı ya da başarısızlıkları onların seçimine bağlıdır. Başarısızlıktan en az yönetimler kadar DELEGELER de sorumludur. Yaptıkları seçimler kendi etik anlayışlarının ve vicdanlarının eseri olacaktır.

Mevcut Yönetimin de bir ekiple dolaşması ile ilgili olarak da bir çekincemizi toplum adına belirtmek isteriz. Teyit edilmemiş söylentilere göre Sayın KESER’in de içinde olduğu bir ekip seçime girecek, bir başkası başkan seçilecek, daha sonra başkan seçilen kişi istifa edecek, Yönetim Kurulu Sayın KESER’i başkan seçecek, böylece kanunun arkasından dolaşılmış olacaktır...

Bu söylentiler doğruysa-ki ihtimal vermiyoruz- Bu hem ahlaki  hem de  TEMAD’a yakışır bir tutum olmayacaktır. Seçilen yönetim baştan Milli Savunma Bakanlığı ile kavgalı başlamış olacaktır. Devamında neler olacağını ise her aklıselim sahibi tahmin eder.

Sorunlarımızın çözülmesi için çok zamanımız yok, emeklilerimizin yaş ortalaması 65, her birimiz 200 yıl yaşayacak değiliz.

Testi kırılmadan söyleyelim;

ÖMRÜNÜN SON DÖNEMLERİNİ YAŞAYAN EMEKLİLERİN VE GÖREVDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZIN VEBALİ, HAKLARIMIZIN ÖNÜNE SET OLANLAR KADAR SEÇEN DELEGENİN VE SEÇİLEN YÖNETİMLERİN DE OLACAKTIR.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Ögeyi Oylayın
(6 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLİASSUBAYLAR 16-10-2017 17:38
TEMAD Gn.Merkez seçimlerine biray gibi kısa bir zaman kalmıştır; Ahmet KESER TÜZÜK gereği genelbaşkan olamıyacaktır ancak mücadele tarihinin en büyük desteğini alıp kişisel hesaplarla hiçbir başarı sağlamayan assubayların birliğine büyük zarar veren Ahmet KESER'in yasaya karşı hille ile tekrar genelbaşkan olması haklarımızdan vazgeçmemiz anlamına gelmektedir Bunun yanı sıra diğer adayları da çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor; Meslekdaşlarını temsilen oy verecek delegeler büyük bir vebal altına girmemek için ahlaki ve vicdani değerleri ışığında tercih yapmalıdır
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ