MEKTUP.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın göndermiş olduğu el yazılı mektup, Ankara'da askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun eşi Seda Kutlu'ya takdim edildi. (Basın)

 

BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın kendi el yazısı ile yazdığı mektupta, 

"Aziz ÅŸehidimizin kıymetli emaneti deÄŸerli KardeÅŸim, bölücü terör örgütüne karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan ÅŸehadet ÅŸerbetini içen ve Rabbimizin ‘Onlar ölü deÄŸildirler fakat siz bilemezsiniz’ (Bakara süresi 154. ayet) müjdesine mazhar olan ÅŸehidimize milletçe minnettarız ve kahramanımızı asla unutmayacağız. Sizler bize ÅŸehidimizin emanetisiniz, size daime sahip çıkacağımızdan asla endiÅŸeniz olmasın" ifadeleri yer aldı.

 

 Bu da benim mektubum.

 

 Sayın  BaÅŸbakanım ,

 

Siz ;  SeçilmiÅŸlerin  "Kahraman" ilan ettiÄŸi, milletçe minnettarlığınızı  ve asla unutmayacağınızı belirttiÄŸiniz  Adı, ister Assubay Mehmet Kutlu olsun , ister Ömer Halisdemir, isterse bir baÅŸka ad.

Bu ve bunlar gibi binlerce Muvazzafı, emeklisi  tarafınızdan "atanmış"  bazı  kimselerin gözünde hala  "çaycı" yakıştırması  ile örnekleniyorsa , 

 

Ya; sizin,  kahramanlık anlayışınız farklı, ya da tarafınızdan atananların...

 

Neredeyse  tamamının 15 Temmuz sonrası halen bulundukları makamda olmalarını  ;

Bir türlü içlerine sindiremedikleri, özlük haklarını yarım asırdır öteledikleri, kamplarını dahi bir zamanlar tel örgülerle ayırdıkları , bir emirle hiç tereddüt etmeden ÅŸehadete yürüyen Assubaylara borçlu olduklarının hakkını asla teslim etmezler. 

Kahramanlıkla onurlandırdığınız  Assubayların  Açlık sınırının az üstünde ,  Yoksulluk sınırının çok altında yaÅŸam mücadelesi verdiÄŸini de herhalde biliyorsunuzdur !

Önceki savunma bakanının sık sık basına verdiÄŸi sözler kulağımızda, tam üç yıl geçti o sözlerin üzerinden,  sözler  bir zaman sonra unutulsa da, " Google "  unutmuyor, kim, ne zaman neler söylemiÅŸ çıkıveriyor insan oÄŸlunun karşısına.

 

 Sayın BaÅŸbakanım,

Komuta ettiÄŸiniz TSK'ya (talepleri doÄŸrultusunda) Çıkarttığınız  "disiplin kanunu"nu bir inceleyin, kimlere ne yetkileri ,nasıl vermiÅŸsiniz bir bakın!  O  kanun ki ; bu güne kadar onlarca Assubayın canından vaz geçmesinin sebebidir.

Sınırsız yetkilerle donatılanların, tel örgüler içinde yasayı nasıl uyguladığını , Ä°nsan hayatının iki dudak arasında nasıl harcandığını  görün.

 

BaÅŸka bir kamu kurumunda ;  Herhangi bir müdüre ,  "Seni genel müdür yapamadık, al sana genel müdür tazminatı emekli ol " diyor musunuz ?

Veya ; Bir kamu hastanesine emekli olan bir hekime " seni baş hekim yapamadık,al sana baş hekim tazminatı emekli ol " diyor musunuz ?

Veya ; Bir Kaymakam'a , "seni vali yapamadık, al sana vali tazminatı" diyor musunuz ?

Bu örnekler o kadar çoğaltılabilir ki...

 

O halde, Emekli ettiÄŸiniz bir albaya  niçin "seni general yapamadık, al sana general tazminatı"  diyorsunuz ?

 

Peki ; Yakın tarihte kadro fazlası var diyerek birtakım albaylara yüklüce para vererek emekliye sevk etmek ne oluyor ?

TeÄŸmen olarak  harp okulundan mezun olan bir subayın neredeyse yüzde yüzünün albaylığının garanti olduÄŸu bir sistemde, uzun vadede yığılma olacağını hesap edemeyenlere ne demeli ?

Subaylarda  rütbeler arası bekleme süresini kısaltanlar , Assubaylarda bu süreyi uzattılar, neden acaba ?

 

14 Yıllık hükümetiniz döneminde,  "Kahraman" diye payelendirdiÄŸinin biz Assubayların dışında  siz ve sizden önceki hükümetler kimlere ne haklar vermiÅŸsiniz ? 

 

Assubaylar için "ÅŸimdi bu yükün altına giremem " diyen  Hükümetiniz   Subaylar için kaç çeÅŸit yükün altına giriyormuÅŸ bir hatırlayalım.

Assubaya verirsek baÅŸkaları da ister derken bu tablodan haberiniz var mıydı  bilmiyorum .


1-) Temsil Tazminatı ,
2-) Görev Tazminatı ,
3-) Makam Tazminatı ,
4-) Kadrosuzluk Tazminatı ,
5-) Komutanlık Tazminatı ,
6-) Komutanlık kursu Tazminatı ,
7-) Erken emeklilik Tazminatı ,

 

     ***      ***      ***      ***

 

Sadece Assubay'a verilen sözler tutulmadı nedense !..

Bir emirle ölüme gönderilen assubaylar hâlâ klimalı ofislerdeki memurlardan daha alt kademeden göreve baÅŸlıyor, bir tek tazminat alamıyor. 
Assubay'a sıra gelene kadar,  son bir kaç  yılda kimler ne almış bir baÅŸka tablo daha.

 


*** Yargı mensupları. : 1.155 tl.
*** Akademisyenler. : 1.000 tl.
*** Sağlık çalışanları. : 800-1.200 tl.
*** Emniyet mensupları. :151 -452 tl. + tazminat ; % 25 .
*** Muhtarlar. : 295 tl.
*** Köy korucuları. : 250 tl.

 

Sormak isterim ; Yukarıdaki meslek guruplarından hangisinin görevi Assubay'ın görevinden daha ağırdır, hangisi daha zor şartlarda çalışıyor ?

Hangi meslek gurubunun görevi, Assubay Ömer Halisdemir'inki kadar feragat gerektirir ? Canından vaz geçiyor bir emirle, daha ötesi var mı ?..

 

Bildiğiniz başka bir meslek gurubu daha var mıdır, mesaisi subayın iki dudağı arasında olan ?

"Mesai ikinci emir"  sözünü bilir misiniz ? 

 

Bu insanlar asla sabah dokuz , akşam beş saatleri arasında çalışma ile evlerine gitmezler / gidemezler .

Ayda 3 - 4 nöbet tutarlar 24  saat ,

Her gün fazla mesai yaparlar karşılıksız, 

 

Derseniz ki eÄŸer ; " askerin mesaisi 24 saattir"  ona! da eyvallah , ancak ,

İşte o zaman sorarım Sayın Başbakanım,

 

Er'den  MareÅŸal'a  kadar hepsinin ortak adı   "asker" ise, bu ayrım niye ?

 

Yedi çeşit tazminat verdiklerinize ne diyeceksiniz ?

EÄŸitim mi, çalışma mı, görev mi,  vazife aÅŸkı mı , yoksa  vatan sevgisi mi , Hangisi ? ,EÄŸer bunlar  ise ,

 

15 Temmuz gecesi Rüştü'nü fazlası ile ispat etmedi mi  Assubay toplumu bu ülkeye ? ,

O mel'un gecenin kırılma noktasında yine bir Assubay var  bilirsiniz ,

 

Siz demiÅŸtiniz ;   " Bize yeni Ömer Halisdemir'ler lazım. Onun gibi yürekli aslan gibi delikanlılara ihtiyacımız var. Hem bölücü terör örgütüne karşı, hem buna benzer teÅŸebbüslere karşı gözünü kırpmadan gerekirse öldürecek, gerekirse ÅŸehit olacak. "  Diye ,

 

Bu güne kadar kabrini yarım milyonu aÅŸkın insanımızın ziyaret ettiÄŸi Assubay Ömer Halisdemir ve diÄŸer Assubaylara  ve dahi Emekli Assubaylara verilen sözler hâlâ havada kalmışken ,

 

Eski genel kurmay baÅŸkanının ;  " Hainleri General yapmışız, Kahramanları Assubay" sözü Gün gibi ortada iken ,

 

BaÅŸka söze gerek yok Sayın BaÅŸbakanım , 

 

"Minnettarlık , Kahramanlık, Övgü" sözleri  iyi  güzel de , lakin karnımızı doyurmuyor ,

Yukarıdaki tablolara bir bakın, sonra da partinizin adını bir kere daha hatırlayın ,

 

Adalet , gerçekten Adalet olacaksa ,

 

Ancak o zaman  sizin musallada hakkınızı helal ettiÄŸiniz ÅŸehit  Assubay da  size hakkını helal eder,  bilesiniz...


Mehmet ÖZTÃœRK 


Ögeyi Oylayın
(225 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 ibrahim 20-09-2016 17:08
Yazınızın noktası virgülüne katılıyorum.Bizler sadece adil davranış bekliyoruz,inşallah sayın başbakanımız dikkate alır,saygılarımla.
Alıntı
#3 TEKÄ°NAY 1977 20-09-2016 13:34
Sayın Başbakanım
size pek çok yoldan ulaşmaya çalışıyoruz ama bunca zamandır ulaşamadık. Lütfen sesleri duymanızı rica ediyorum.Bizi bir kere dinler misiniz, görmezden gelinmekten bıktık artık adalet istiyoruz. Türkiye'de pek çok kalıcı eserlere ve olaylara el atmış olan zatı-alinizden ilgi ve alakanızı bekliyoruz..Bizleri küstürmeyin...Saygılarımla..
Alıntı
#2 Elbirce 20-09-2016 13:02
Bu yazıya tebrik, bu yazıya takdir ve bu yazının altına imza...
Alıntı
#1 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 20-09-2016 00:38
Olağan üstü şartlarda çoğu kez ölümle burun,buruna görev yapan assubaylar hiçbir zaman imtiyaz ve ayrıcalık talep etmedi; Talebimiz sadece adaletti. MSB, Başbakan, Genelkurmay başkanı tarafından verilen sözler yazılı taahhütler,hükümet eylem planından yer alan assubay haklarından sadece intibaklar gerçekleşti,9/2 başlangıç derecesi ve tazminatlardan haber yok. Sn.Mehmet Öztürk meslektaşımızın Başbakana açık mektubunun ilgililere ulaşıp gereğinin yapılması hepimizin talebidir.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ