BU KAHRAMANI TÃœM TÃœRKÄ°YE TANIYOR BÄ°LÄ°YOR

 

KAHRAMAN KÄ°M MÄ° ? TSK'DA KAHRAMAN ASSUBAYLARIN HAKKI VERÄ°LÄ°YOR MU ?

Tabii ki 15 TEMMUZ KALKIÅžMA eyleminde ;

T.C. Devletinin REJÄ°MÄ°NÄ°N deÄŸiÅŸtirileceÄŸi,

C. Başkanı,

BaÅŸbakan,

Genelkurmay Başkanı,

Kuvvet komutanlarının  MAKAMLARINDAN alınacağı,

belki de YAŞAMLARININ DA SON bulacağı,

Türkiye'nin KAOS ortamına SÜRÜKLENECEĞİ bir anda ORTAYA çıkan ve hayatı pahasına KAHRAMANCA DİRENİŞ gösteren ;

Ömer HALİSDEMİR...

ÅžEHÄ°DÄ°MÄ°Z bu DÄ°RENİŞİNÄ°  TÃœRK SÄ°LAHLI KUVVETLERÄ°NÄ°N bilinen EMÄ°R- komuta Zincirine RAÄžMEN yapmış ve "ARTIK KOMUTAN BENÄ°M,BENÄ°M EMÄ°RLERÄ°MÄ° UYGULAYACAKSIN " diyen  hain GENERALÄ° ALNINDAN vurarak öldürmüş ve hain generalin yanında bulunan diÄŸer hainlerce  30 kurÅŸunla vurularak ÅžEHÄ°T edilmiÅŸtir.

TSK'da YASALAR verilen EMİRLER uygulanır. Ast Üstün verdiği EMRİ DÜŞÜNMEDEN,İTİRAZ etmeden yerine GETİRİR der.

Sonra da YERİNE getirilen EMİRDEN DOĞACAK AKSAKLIKLARDA uygulamalarda EMRi VERENDEN DEĞİL,EMRİ YERİNE GETİRENDEN SORULUR.

Bu arada KANUNSUZ bir EMÄ°R verilirse , "YAZILI  EMÄ°R " isteme ÅžEKLÄ° TSK'DA HİÇ görülmemiÅŸ ve uygulanmamıştır.

15 temmuz KALKIÅžMA eyleminde görülen ve TSK'da BU EMÄ°RLERE benzer  MADDELERÄ°N UYGULANABÄ°LÄ°RLİĞİ YASA KOYUCULAR tarafından ÇOK Ä°YÄ° ARAÅžTIRILIP,DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMELÄ°DÄ°R.

ÅžEHÄ°T Ömer HALÄ°SDEMÄ°R ,TÃœMGENERAL SAKALLI'nın  verdiÄŸi " ORANIN NAMUSU SANA AÄ°TTÄ°R,NE OLURSA OLSUN MAKAMI TESLÄ°M ETME emri ile,

KOMUTAYI BEN ALDIM,BUNDAN SONRA BENÄ°M EMÄ°RLERÄ°ME RÄ°AYET EDECEK VE UYGULAYACAKSIN diyen hain TuÄŸgeneralden " YAZILI " emir isteyebilir miydi ?

Bunun UYGULAMASI MÃœMKÃœN MÃœDÃœR?

Ä°ÅŸte TSK'da bugünün ÅžARTLARINA UYMAYAN ve CEVAP veremeyen bu tür ANLAMSIZ YASA ve TALÄ°MAT maddeleri TEK TEK araÅŸtırılarak  KALDIRILMALIDIR.

TSK'da ASTIN ve ÜSTÜN HUKUKUNA RİAYET YASAL ŞARTLARA bağlanmalı, KİŞİLERİN İKİ DUDAĞI arasında olacak ve İSTENİLEN YERE ÇEKİLEBİLECEK ELASTİKİ İFADELERDEN TSK KURTARILMALIDIR.

TSK'nın AYAKTA KALMASI ve İŞLERİN YÜRÜMESİ İÇİN "DİSİPLİN " ŞARTTIR. Buna KİMSE İTİRAZ ETMEZ, ETMEMELİDİR.

Ancak DÄ°SÄ°PLÄ°N sadece ASTLARA KARÅžI DEĞİL,DÄ°SÄ°PLÄ°NSÄ°ZLİĞİ BOZAN,TSK'DA  PERSONEL ARASINDA Ä°KÄ°LÄ°K YARATAN, KİŞİSEL ÇIKARLARINI DÜŞÜNEN ÃœSTLERÄ°NDE DÄ°SÄ°PLÄ°N ÅžARTLARINA UYMASI KESÄ°NLÄ°KLE SAÄžLANMALI VE TAKÄ°P EDÄ°LMELÄ°DÄ°R.

DÄ°SÄ°PLÄ°N KURALLARININ ve YASALARIN ARKASINA sığınılarak YAPILAN DÄ°SÄ°PLÄ°NSÄ°ZCE DAVRANIÅžLARLA DÄ°SÄ°PLÄ°NÄ°N SAÄžLANAMAYACAÄžI,AKSÄ°NE KİŞİLERÄ°N KAPRÄ°SLERÄ°YLE YAPILAN BU TÃœR UYGULAMALARIN DÄ°SÄ°PLÄ°NSÄ°ZLİĞİ VE PERSONEL ARASINDAKÄ° MÃœNASEBETLERÄ° BOZACAÄžI VE GÃœVENSÄ°ZLİĞİNE YOL AÇACAÄžI GÖZ ARDI EDÄ°LMEMELÄ°DÄ°R.

15 TEMMUZ KALKIÅžMA eyleminde ÅžEHÄ°T ÖMER HALÄ°SDEMÄ°R " BEN KOMUTAYI ELE ALDIM ,ARTIK BENÄ°M EMÄ°RLERÄ°MÄ° UYGULAYACAKSIN diyen hain GENERALÄ°N verdiÄŸi  yasal olmayan EMRÄ°NÄ° ;

TSK'nın EMÄ°R DEMÄ°RÄ° KESER, EMÄ°R VERÄ°LDİĞİNDE UYGULANIR ÅŸeklindeki  AMÄ°R hükümlerine göre UYGULAMIÅž olsa idi, bugün BAMBAÅžKA bir TÃœRKÄ°YE'DE yaşıyor olacaktık.

Kimin YAÅžIYOR,KÄ°MÄ°N ÖLMÜŞ OALACAÄžINI da BÄ°LEMEZDÄ°K. 

Ä°RADESÄ°NÄ° ortaya KOYARAK KAHRAMANCA DÄ°RENİŞİYLE  EYLEMÄ°N YÖNÃœNÃœ ve ÅžEKLÄ°NÄ° deÄŸiÅŸtiren ÅžEHÄ°DÄ°MÄ°Z Ömer HALÄ°SDEMÄ°R'E RAHMET, geride kalanlara da SABIRLAR diliyorum.

TSK'da artık günümüz Ä°HTÄ°YAÇLARINA CEVAP VERMEYEN ve YAKIN tarihte çıkarılan DÄ°SÄ°PLÄ°N YASASININ tekrar GÖZDEN GEÇİRÄ°LEREK GÃœNCELLENMESÄ° ve Ä°HTÄ°YAÇLARA  CEVAP VERECEK HALE GETÄ°RÄ°LMESÄ° Ä°LE, yıllardır assubaylara karşı Tsk'da yürütülen haksızlık ve hukuksuzlukların sonlandırılmasını, Genkur BÅŸk.ları tarafından KASTEN VERÄ°LMEYEN ASSUBAY HAKLARININ VAKÄ°T GEÇİRÄ°LMEDEN VERÄ°LMESÄ°NÄ°,

ASSUBAY CAMİASI OLARAK başta sn C. Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanından bir " VEFA " BORCU OLARAK bekliyoruz.

 

 

Ögeyi Oylayın
(14 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 MEHMET KAYALI 03-09-2016 09:31
SAYIN AHMET ÇAM'A
AFERİN DEMEK İŞİN EN KOLAYI.
HER ASSUBAYIN KENDÄ°NÄ° DONANIMLI KILIP,
CESURCA,
KALEMİ İLE ORTAYA ÇIKMASI GEREKİR.
HAKLARIMIZI YÄ°YENLER,
ANCAK O ZAMAN,
TAKKELERİNİ ÖNLERİNE KOYUP,
DÜŞÜN ORTAMINA GİRECEKLERDİR.
ÖZELLİKLE GNKUR. KARARGAHI BİRİMLERİ.
YAPTIKLARI HAKSIZLIKLARDAN VAZGEÇECEKLERDİR.
Alıntı
#3 TEKÄ°NAY 1977 30-08-2016 15:09
Sayın Çam verdiğin emek ve çabalara teşekkür ederim.
Bütün bu yazılanların muhatabları lütfen artık kulak tıkamaktan vazgeçin ve asubayların sesini duyun.Duyması gerekenler belli.Kimse topu birbirine atmasın.Vatan ve görev aşkı bir yana ama sosyal düzenlemeler süratle değiştirilen bu sıralarda bizi duyup cevap verecek bir yetkili çıkmayacak mı acaba ?
Alıntı
#2 zafer saÄŸlambilen 27-08-2016 22:59
Mükemmel seviyede dile getirilmiş gerçekler..Saygılarımı sunuyorum.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 26-08-2016 21:49
Çanakkale ruhunu yeniden canlandıran ülkemiz,demokrasi ve ordumuz için hiçbir değerin geri getiremeyeceği aziz canını feda edip şehit olan meslektaşımız gururumuzdur. Kd.Bşçvş. Ömer Halisdemir ve diğer kahraman şehitlerimiz milletin kalbinde yerlerini almışlardır, Ruhları şâd olsun.
Assubay kahramanlarımıza yapılan ön yargılı haksızlıklardan vazgeçilerek tek talepleri olan adaletin gerçekleşmesini bekliyoruz. Vatan sevgisi her şeyin üzerindedir, ama bu gerçekleşmez ise yetkililere terimiz,kanımız ve canımızın hakkını helal etmeyeceğiz...
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ