Bu sayfayı yazdır

ASKERİ MAHKEMELER KALDIRILIYOR ..

Hukuk fakültesi sınavını kazanan subaya 5 yıl maaşlı izin veren Genelkurmay kendi nam ve hesabına yüksek okul bitirmek isteyen assubaylar için binbir engel koymuş onların tek kazanımı olan üst derecenin iptali için zamanın amiral kökenli Cumhurbaşkanı’na  “Assubayın emsali subaydır fakülte ve yüksek okul bitirenler bir üst derece verilirse aynı öğrenimi gören subayı geçer, bu da Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olur” gerekçesi ile mahkeme yanıltılmış, buna rağmen kesin sonuç alınamayınca devreye AYİM girerek “Assubayın emsali subay değil Gn.İd.Hzl. (Büro memuru) sınıfındaki devlet memurudur kararı ile hukuk guguk edilerek adalet ve vicdan katledilmiştir.

 

Sürekli olarak amir emrindeki mahkemeler tarafsız karar veremez. Bu mahkemelerde hakim olmayan subay üyeler vardır, kaldı ki hakimin,hekimin,öğretmenin rütbesi olmamalı tezimizi sürekli yeniledik, ancak konunun muhataplarının amacı üzüm yemek değil bağcı dövmekti,bu nedenle önerilerimiz dikkate alınmadı. 

 

Milletin gözbebeği ordumuzda bu adaletsizlikler aidiyet duygularını zedeleyerek ordumuzun itibar kaybına neden oldu ve bugünlere geldik.

 

Demokrasimize katleden TSK içine yuvalanmış asker görünümlü hainlerin darbe gişiriminden sonra  olağanüstü hal ilan edildi bir seri tedbirler alınıyor. Basında yer alan haberlere göre bunlardan biri de ; Meclis'teki 4 siyasi parti dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için masaya oturacak. FETÖ'nün önünü açan yargı maddeleri değişecek. Askeri mahkemeler kapatılacak, başkanlık gündeme gelmeyecek...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yle önceki gün sarayda gerçekleştirdiği zirveden siyasi partilerin dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için masaya oturması kararı çıktı. Bu çalışmada, “Yetmez ama evet” denilerek iktidar tarafından desteklenen 12 Eylül 2010 referandumunda yargı alanında yapılan değişikler de ele alınacak.

ADALET YAŞAMIN SİGORTASIDIR ADALET OLMAYAN YERDE HİÇBİR ŞEY OLMAZ.  Disiplin mahkemeleri dışında askeri mahkemelerin,AYİM ve Askeri Yargıtay’ın kapatılması hukukun üstünlüğünün sağlanmasına büyük katkılar sağlayacaktır.

Huzur ve adalet dolu günler dilerim.

 

Ögeyi Oylayın
(16 oy)
mehmet emin atılgan

Son ekleyen mehmet emin atılgan