Bu sayfayı yazdır

MİLLETİN ORDUSUNDA ADALET OLMALI ..

Kanunî dayanağı olan istisnalar hariç Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli personelin terfisi için rütbe bekleme süreleri 3 yıldır.

Asteğmenlik bekleme süresinin 6 ay olmasının, Subay rütbesinin başlangıcı Asteğmen olmasına rağmen Harp Okulu mezunlarının Asteğmen rütbesinde bir gün bile görev yapmadan doğrudan Teğmen rütbesiyle göreve başlamalarının ve Binbaşıların bir yıl eksik görev yaparak Yarbay rütbesine yükselmelerinin esbabı mucibesi yoktur.

Astsubaylar da Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin bir ferdi olduğundan, Asteğmen bekleme süresinde olduğu gibi Astsubay Çavuş rütbesinde de bekleme süresinin 6 ay olması, Binbaşılarda olduğu gibi Başçavuş rütbesinde de bekleme süresinin bir yıl eksik olması veya Harp Okulu mezunlarının Asteğmen rütbesinde görev yapmadan doğrudan Teğmen rütbesiyle hizmete başladıkları gibi, Astsubay Meslek Yüksek okulu mezunlarınında da Astsubay Çavuş rütbesinde görev yapmadan doğrudan Astsubay Kıdemli Çavuş rütbesiyle hizmete başlamaları gerekmektedir.

Aksi takdirde Subaylara göre Astsubaylar dört yıl, başka bir ifadeyle bir derece ve bir kademe hak kaybına uğramaktadırlar.

Sayın Genel Kurmay Başkanımızdan, Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan Astsubayların bu mağduriyetinin giderilmesini diliyorum.



Ögeyi Oylayın
(28 oy)
İSMAİL TURAN

Son ekleyen İSMAİL TURAN