BAÅžTAN BAÅžLAMAK VE ORTA YERDEN BAÅžLAMAK...



BİRİNCİ BÖLÜM

SUBAY RÃœTBELERÄ°: AsteÄŸmen, TeÄŸmen, ÃœsteÄŸmen, Yüzbaşı, Binbaşı, Yarbay, Albay, General 

SUBAY AYLIK GÖSTEGE TABLOSU; 9nu dereceden başlar 1nci derecenin 4ncü kademesinde son bulur.

Normal olarak rütbe bekleme süreleri 3 yıldır. Yedek Subay AsteÄŸmenler 9ncu dereceden hizmete baÅŸlayıp 6 ay sonra TeÄŸmenliÄŸe ve 8nci dereceye yükselirler. 

Yedek Subaylık veya Yedek Astsubaylık, muvazzaflık hizmetinden ayrılanların askerlik çağı sonuna kadar geçirdikleri süredir. Aynı anda hem muvazzaf hem yedek olunmaz.

Harp okulundan mezun olan subaylar, subay rütbesinin ilki olan AsteÄŸmen rütbesiyle 9ncu derecenin 1nci kademesinden hizmete baÅŸlayıp üç yıl sonra TeÄŸmenliÄŸe yükselip 8nci dereceden aylık almaları gerekirken, subaylığın ilk rütbesi olan AsteÄŸmenliÄŸi atlayarak doÄŸrudan TeÄŸmen rütbesiyle hizmete baÅŸlayıp 8nci dereceden aylık almaktadırlar. 

Buna göre, Astsubay Meslek Yüksek Okulundan Astsubay Çavuş rütbesiyle mezun olan Astsubaylar da 9ncu derecenin 1nci kademesinden hizmete başlayıp, 6 ay sonra Astsubay Kıdemli Çavuş rütbesine yükselip 8nci dereceden aylık almaları veya subaylarda olduğu gibi Astsubay Kıdemli Çavuş rütbesiyle hizmete başlayıp 8nci dereceden aylık almaları gerekir.

Astsubaylarla ilgili olan son kısım kanun konusudur.

İKİNCİ BÖLÜM

Ortaokuldan sonra girilen sınıf okulları Lise seviyesinde meslek okulu olarak kabul edilmiştir. Liseden sonra girilen sınıf okullarının da yüksek öğrenim seviyesinde meslek yüksek okulu ayılması konusunda sona yaklaşılmıştır. Bu durumda sınıf okulu mezunu olup ayrıca iki yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenler üç yıl süreli yüksek öğrenimi bitirmiş sayılacaklardır.


Ögeyi Oylayın
(16 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Ersen Gürpınar 06-06-2016 13:14
Sn.İsmail Turan bir hukukçu titizliği ile çalışarak birçok konuda lehimize sonuçlar almıştır (18 yaş altı sınıf okulunda geçen sürelerin hizmetten sayılması+Kazanılıp temyizde olan sınıf okulu süresinin bir kademe olarak ilavesi gibi). Bu konuda bir şeyler yazıyorsa mutlaka hukukî dayanağı vardır. Ön yargıları ancak hukukla aşmamız mümkün, izleyip göreceğiz ve zümremize hayırlar getirmesini diliyoruz.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ