×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Bu sayfayı yazdır

KOYUN CAN DERDİNDE, KASAP ET DERDİNDE!

Kıymetli meslektaşlarım;

 İntibaklar kör topal geçmişken, malum tazminatlar ve 9/2 konusu gündemdeyken, sadece bu konulara yoğunlaşmamız  gerekirken, TEMAD yönetimi, bu kez kendi içinde birbirine düşerek, yönetim kurulunda, birbirlerini ihraç eder duruma gelmiştir.

Evet, TEMAD tarihinde ilk kez,  bir yönetim kurulu üyesi ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ihraç ediliyor. Hem de Ahmet KESER'e en sadık, en yakın  kişilerden biri. 

12509867_797405483704764_7997650446499561055_n.jpg

Hele ki, sosyal medyada yaptığım bir yorum nedeni ile şahsımı,  çok değerli onlarca arkadaşımın ihracında rol oynayan ve bu konuda bizi bir kaç kez arayan, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan yardımcısının da,  sosyal medyadaki beğeni ve yorumlar nedeni ile ihraç edilmesi,  kaderin cilvesi olsa gerek. 


İşte Tamer Yılmaz Beyin açıklamaları;

1-197.jpg


Peki, TAMER bey neden ihraç edildi?

5 yıldır can ciğer kuzu sarması olanların arasına ne girdi?

Tamer bey açıklamış;

2-175.jpg


Yani Tamer Bey,  yönetim kurulu toplantısında, son bir yılın geliri ve giderini sormuş. 

Gezilerden, ajandadan, faaliyetlerden ne kazandık, nereye harcadık, ne yaptık demiş?

Yönetim Kurulu Üyesi olarak hakkı var mı ? Var!

Peki Ahmet KESER  ne cevap vermiş?

Onu da Tamer Bey açıklamış;

3-135.jpg


Yani, her zamanki gibi, Ahmet KESER, para hesabı sorulunca, hemen agresifleşmiş. Tıpkı bir önceki Başkan Yardımcılarından Sn. Naim Örengül ve Sn. Yalçın Kaçar'ın yorumundaki gibi;

5-065.jpg
Tabi,  bizde bu hususlara o dönemde yazılarımızla değinmiştik. Biraz maddi konularda sorular sormuştuk.  Şahsım  ve Foça TEMAD'ın eski Başkanı ve halen delege olan,  Sn. Şeref Alkoç' da maddi konulara değinince Ahmet KESER yine agresifleşmiş, derhal TEMAD Hukuk Koms. Başkanının eşi ve Hukuk Koms. Üyesi Av. Meral AKKUŞ aracılığı ile haklarımızda suç duyurusunda bulunmuştu.

6-044.jpg

Ancak, değerli Cumhuriyet Savcılarımız, Ahmet KESER ve avukatı gibi düşünmemiş ve Sn. Şeref Alkoç ve şahsım  hakkımda takipsizlik kararı vermişlerdi.

7-040.jpg

 

8-033.jpg

Yalnız değerli savcılarımız, bizler için verdikleri Takipsizlik Kararında da, Ahmet KESER'e ve avukatına adeta hukuk dersi verdiler.

İşte o karardan bir bölüm;

9-031.jpgYani savcımız Ahmet KESER'e şeffaf ol, bunları kolaylıkla açıklayabilecekken dava açmak ne demek diyor?

Neyse,  kaldığımız yerden devam edelim,

adsiz-016.jpg

Tamer Bey, Yönetim kurulu toplantısında birazcık maddi konuları sorunca ortalık karışıyor, ve diyor ki;"Büyük Genel kurulda konuşurum!"

Peki,  Tamer Beyin,  büyük genel kurulda konuşması, nasıl engellenir?

Cevabı kendisi vermiş; tıpkı bizler gibi, " Üyelikten çıkartılarak ve ihraç edilerek."

Ahmet KESER de ihraçla tam da bunu yapıyor işte. Genel Kurulda açıklama yapmak isteyen kendi yardımcısını ihraç ederek konuşmasını engel koyuyor adeta!

11-038.jpg

Demek ki Tamer Beyin konuşmasından, korkuyor ve çekiniyor. Yoksa neden ihraç etsin?

Yani,  bunlar kolaylıkla açıklanabilecek hususlarken, tazminatların 9/2'nini gündemdeyken neden böyle agresif bir davranış sergiliyor?

TEMAD'ın gelir ve giderlerinin sorulması, para işi, assubayların tazminat ve 9/2 meselesinden daha mı önemli?

Tam da, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermeye çalıştığımız bu günlerde, TEMAD tarafından ihraç edilen ve istenmeyen kişiler olarak, Tazminatlar ve 9/2 meselesi çözülünceye kadar, TEMAD yönetimini eleştirmeyeceğimizi açıklamışken, Teşkilat Başkanının ihracı çok mu uygun?

Yani assubayların temel konuları gündemdeyken, bu bölünmüşlük, parçalanmışlık  çok mu yakıştı?

AÇIKLAMA GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN!

Eee bu durumda, TEMAD'ın 2 numarası, Ahmet KESER'in en gözde yardımcısı,  Sami Başkaya durur mu?

TEMAD Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Sami Başkaya, her zamanki gibi kendine has, ağırbaşlı, saygılı, efendi!  ve makamına yakışır tarz üslubu ile meslektaşlarına hitaben;  "Bırakın yaşıyorken bir araya gelmeyi, öldüklerinde mezarı yan yana gelmeyecek, bilumum, yalaka, uzantı, maşa ve general seviciler,.." diye aynı zamanda kitap yazarı olarak da, kalemini hemen oynatıverdi. 

 Zaten, bu zat, saygılı, efendi, temiz üslubundan dolayı, Ahmet KESER tarafından aday listesine alınarak, TEMAD yönetimine seçilmemiş miydi?

Her neyse, TEMAD yönetim Kurulu üyesi ve  Genel Başkan Yardımcısına değer üslubundan dolayı  tebrik ediyorum, tam da kendine yakışan türde yazmış. İşte tek yasal temsilcinizim diyenlerin edebi seviyesi;

12-028.jpg

Kimse kusura bakmasın, edebi seviyesi, bu tipte olan şahsiyetler, hangi makama gelirse gelsin, asla benim temsilcim olamaz. Beni temsil edecek kişi, meslektaşları olan assubaylara,

"...Bilumum yalaka, uzantı, maşa, general sevici, Temad düşmanı, assubay düşmanı, Genel Başkan düşmanı, ilkezisler, omurgasızlar, lan..." gibi sıfatları kullanmaz.

Herkes kendi edep ve seviyesine göre yazar...! 

Hadi onun edebi ve seviyesi belli de, meslektaşlarına karşı bunca hakareti beğenen, 119 kişiye ne demeli?

Bir de,  TEMAD'ın resmi internet sitesinden sorumlu bu kişi, henüz Tamer Beyin yerine atanan kişiyi, henüz bulamadı sanırım. 2 gündür TEMAD sitesinde Teşkilat Başkanı yok görünüyor! 

YANDAŞLARIN NEFESİ KESİLDİ. TEK SATIR YAZAMIYORLAR !

Aman Allahım, bu korku nedir? Yandaş yazarlar, kalemşörler, bu konuda  tek satır yazamıyor. Koca koca adamlar, anlı şanlı dava adamları, "süt dökmüş kedi" gibi uysal ve sessiz sedasız, görmüyorlar, duymuyorlar.

Assubay davasına sevdalı, "Saygıdeğer hanımefendileri, bar kadının gibi lanse eden karikatürlerde paylaşan",  olmadık hakaretlerde bulunan, gücü sadece meslektaşının eşine yeten bu kişiler, (assubay demeye utanıyorum) ne yapıyor?

Siz hiç meslektaşının eşine, hakaret eden bir meslek grubu gördünüz mü? Ne subaylarda ne uzman çavuşlarda? Var mı böyle bir densizlik?

Bu davayı yeniden canlandıran, değerli büyüğümüz Sn. Ersan Gürpınar'a bile, en ağır saldırıları yapan, en kötü hakaretleri yazan sözde büyük dava adamları bu olayı neden ele almıyor? 

Bu konuları neden görüp, duyup, tek satır dahi yazmıyorlar?

Çünkü onlar kendileri yazamaz. "Kız arkadaşının terk ettiği, yüzü bol sivilceli ergen oğlanlar" gibi, "özelden en aşağılık yalanlarla iftiralarla insanları karalayan gönül adamları" gibi,  ağababalarının verdiği  talimat dışına çıkamazlar.

Bir gün gelecek, onların da yaptıkları aheste aheste çıkacaktır. Tıpkı, Tamer Paşanın başına gelenler  gibi.

TAMER YILMAZ ÇOK MU MASUM?

Tamer Yılmaz,  ihraçlarda önemli rol oynayan birisi. 1600 küsur üyeli,  TEMAD'ın ilk şubelerinden 31 Yıllık İstanbul TEMAD  Şubesini kapattırmak için her türlü işi yapmıştı.

 TEMAD Hukuk Komisyonu Başkanı, Av.  M.Erkan AKKUŞ ile beraber, İstanbul TEMAD'a kadar gidip, çilingir marifeti ile şubeye girmek istemişler, daha sonrada karakolluk olmuşlardı.

Üstelik Tamer Beyin, görevleri arasında; " derneklerin yurt sathına yayılması,asil üyelikleri teşvik ve artırma,büyüme için çalışma ve planlama yapma görevi" varken şube kapatma, üyeleri ihraç etme işlerine girmiş, imzalar atmıştı.

Demek ki, "Başkanım odanızdaki boş kolonya şişelerini doldurttum, sehpadaki çikolataları tamamlattım, arabanızı temizlettim deposunu da fullettim" demekle olmuyormuş bu işler. Birazcık sesini çıkarınca, sorular sorunca,  adamın sesini kesiveriyorlarmış.

Kısacası, TEMAD'ın generallerinden, Tamer Paşa, rüzgar ekti fırtına biçti.


TEŞKİLAT BAŞKANI GİTMİŞ, TEŞKİLAT UYUYOR!'

2-176.jpg

İyi de, Teşkilattan  Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ihraç edilirken, teşkilat, şubeler, şube başkanları, delegeler,  Teşkilat Başkanının ihracı konusunda  ne yapıyor?

Tık yok!

 Başkanlıklarını,  etiketlerini, delegeliklerini kaybetmemek için sessizce izliyorlar. Ne de olsa sesini çıkarınca, Balıkesir ve İstanbul'un başına neler geldiğini biliyorlar.

Seslerini çıkarırlarsa,  belki de burunlarının dibinde,  Eskişehir TEMAD, da olduğu gibi, bir kaç yandaşa, mevcut TEMAD'ın 500 m. ilerisine de, hemen bir şube kurduruverdiler. 

Tıpkı, İstanbul'da kurdukları ve 1 ay geçmeden kapanan,  şimdilerde tabeleası ve direği, kurana, kurduranlara hatıra olarak kalan! Bakırköy Temad şubesi  gibi.

İşte böyle, çakma şubelerin mimarlarından birisi de, Tamer Beydir.

Değerli meslektaşlarım, sizlere, hak alacağız diye lanse ettikleri 100 şubenin acınacak hali budur...

Bir diğer husus, 2013 yılında, emekli olduğumda Kahramnamaraş'ta TEMAD Şubesi yoktu. TSK'dan ilişik kestiğim gün, Genel Merkeze üye oldum. Daha sonra yazılı olarak, Antalya TEMAD'a üyelik başvurusu yaptım.

 O dönemde Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, Genel Merkezden gelen talimatlar gereği,   bizi üye kayıt edemedi.

Bu talimatları veren kimdi?

Tabi ki, Keser'in en sadık adamı Tamer Yılmaz!

Mustafa Değirmenci'nin üyelik konusunda verdiği cevap "Ersel Bey, sizin ile ilgili özel bir durum var, Tamer bey ile çok tartıştık, o nedenle üye kaydedemiyoruz" demişti. Özel durum dediği bizim ihraç işlemi. O günlerde Mustafa Değirmenci ile sert tartışmalar yaşayan ve bizi üye kaydettirmeyen Tamer bey de, bizim ile aynı akibeti paylaştı.

Her zaman kusursuz itaat, biat ve sadakat gösterenlerin sonunda olduğu gibi, hepsinin sonu aynı olacak. 

Allah yarına bırakır ama yanınıza bırakmaz!

Buradan Tamer Yılmaz'a açık bir çağrı yapıyorum; madem bir soru sordunuz ve karşılığında ihraç edildiniz, bunu da sosyal medyada yazdınız, elinizde ne varsa gidin hukuka ve hesabını sorun.

Yok bütün kavganız,  2. adam olmak için ise zamanlamanız çok yanlış. Yanlış yerde, yanlış zamanda, yanlış kişilere, doğru sorular sormuşsunuz.

Size "oh olsun" demiyoruz, geçmiş olsun diyoruz. İnşallah yaşadıklarınızdan ders alır da, size hakkı geçen  tüm meslektaşlarınızdan kuru bir özür dileme erdemini gösterirsiniz.  

Size, sizin gibi davranmayacağız. Güç elinizdeyken, ihraç ettiğiniz, bizim gibi onlarca Keser'zade meslektaşınızın arasına hoşgeldiniz diyoruz.

Hayırlı olsun.

Ne zaman adam oluruz?

"MAKAMLARLA, MAKAMLARI İŞGAL EDEN KİŞİLERİ AYIRT EDEBİLDİĞİMİZ ZAMAN.."

NOT : Temsilcinizim diyen TEMAD ve yetkilileri,  intibaklarımızın maaşlara yansıması ve gereken işlemin yapılması için  SGK'ya müracaat edilecek mi? Genel Başkan yardımcısı, sosyal medyadan millete laf  yetiştireceğine, konumunun farkına vararak  biraz sınıfına hizmet et de cevap ver. Her şeyi muhalif dedikleriniz mi duyuracak? Bari böylesine basit bir işi TEMAD'ın sayfasından duyurun.  Az işe yarayın be kardeşim! 

Saygılarımla

Dede Ersel AKSU

KAYNAK:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=797405483704764&;set=a.356608914451092.1073741825.100003059582308&type=3&theater

YAZARIMIZI TAKİP ETMEK İÇİN ;

FACEBOOK :https://www.facebook.com/dedeersel.aksu.1

TWITTER: https://twitter.com/DedeErselAksu

Ögeyi Oylayın
(20 oy)

Son ekleyen