×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

AMERÄ°KAYI YENÄ°DEN KEÅžFETMEYÄ°N!

Kıymetli Meslektaşlarım;

Yaklaşık 2,5 aydır feryat figan yazılar yazıyoruz; Assubaylara verilecek tazminat, BaÅŸarı tazminatı olarak çıkacak, makam ve görev tazminatı vermeyecekler, şöyle çıkacak, böyle olacak, assubaylar maÄŸdur olacak, sicil yolu ile 1'e düşemeden emekli olan assubay,  sicil yolu ile nasıl tazminat alacak? Emeklinin sicili mi olur? Sanırım emekliye verilmeyecek? vs. onlarca uyarı yazısı yazı yazdık.

"Dağ fare doğurmasın" diye yazmadık mı?

Bu konulardaki tüm yazılarımız buradan okuyabilirsiniz.

(Muhalif köşe : http://www.emekliassubaylar.org/component/k2/itemlist/category/23)


Her defasında malum tayfa, fütursuzca konuyu kiÅŸiselleÅŸtirerek,  ÅŸahsıma aÄŸza alınmayacak sözler ile saldırıda bulundu.


 "Ne asparagas haber yaptığımı, ne yalan söylediÄŸimi, ne de nabız ölçtüğümü" bırakmadılar!


Hatta Temad Genel Başkan Yardımcısı, "biz sonuçlar üzerinden bilgi vereceğiz, cek- cak yapmayacağız, tazminatlar konusunda çok şaşıracaksınız" yazmıştı.


Ee hadi şaşırtın bizi?

Böyle mi şaşırtacaktınız?


Çakma internet sitelerinden, sosyal medyadan, aÄŸlayarak mı  ÅŸaşırtacaktınız?

Tüm bunlardan sonra ne oldu?


 Bizimkiler, Amerika'yı Bir kez daha keÅŸfetti.


 Sanki ilk kez duyuyorlarmış gibi, konuyu kamuoyuna lanse ediyorlar.


Son yazımda açıkça belirtmiÅŸtim; "Durumdan TEMAD yönetimine de haber verildi" diye. Çünkü bana bildirenlere aynen,  TEMAD'a da bildirmesini istemiÅŸ ve sonuçtan bilgilendirmeleri ricasında bulunmuÅŸtum.


 Buyurun TEMAD Genel BaÅŸkan Yardımcısı, Mecliste Milletvekilleri ile görüşmesinden sonra bir yazı yayınladı.


 Ä°ÅŸte TEMAD Genel BaÅŸkan Yardımcısının, yazdığı yazının ilk bölümü; 


Tazminatlar BAŞARILI HİZMET / BAŞARILI ASB. tazminatı adı altında Genelkurmay tarafından teklif edilmiş..Torba yasasına girmiş. Emekliler dahil, Kd. Bçvş.ları kapsıyormuş. Başka isim adı ile çıkarmak zorunda kalmışlar. Yoksa diğer kurumlar için emsal oluştururmuş...Ayrıca bunu sicil ile bağlantılı yapmışlar. Sicil sınırı net olmamakla beraber Asb. Çvş.luktan Kd.Bçvş. arası geçen sürede 90 sicil ortalaması olarak teklif edilmiş..


 Yukarıda ki ifadeler, dün yani 12 Ocak 2015 tarihinde, 8 Mart ‘ ta yapılacak Komutanlık Astsubayları toplantısına ön hazırlık amaçlı toplantı sonrası Kuvvet Assubayları tarafından sızdırılmıştı. Daha önce de söylediÄŸim gibi, biz sonuçlar üzerinden konuÅŸuruz. Yukarıdaki ifadelerin doÄŸruluÄŸunu, bu gün yani 13 Ocak 2016 tarihinde ilgili milletvekilleri ile görüşerek teyit ettikten sonra yazıyorum.

TEMAD TAZMÄ°NAT


 Buyur burdan yak!


2,5  Aydır uyarıyoruz, "erken uyarı görevi yapıyoruz" diyoruz, "Yalancılıkla, asparagas haber yapmakla" itham ediliyorduk. 


Yazdıklarımız, yalansa,  asparagassa bunlar ne?


Yumurta yine sona geldi ve tutuÅŸtular.

 

 Ben olacağı sizlere ÅŸimdiden söyleyeyim;


Aynen intibaklarda olduğu gibi, kanun tasarısı Genelkurmaydan geldiği gibi geçecek. Çünkü, meclise gelmeden önce, başta mali konular olmak üzere Genelkurmay ve Hükümet mutabık kalıyor ve öyle meclise geliyor. Meclise geldikten sonra değiştirmek imkansıza yakın.


 Bu tip tasarılara, çıkış kaynağında, yani Genelkurmay'da müdahil olamazsanız, deÄŸiÅŸtirilmesi çok zor olur. Tecrübelerimizle bunu defalarca yaÅŸadık.



ÇALIŞANLA ÇALIŞMAYAN AYNI SONUCU ALIR MI?


 Ä°ÅŸte size emsal derneklerden bir örnek; 


Bakınız, EMUZDER Başkanı Sn. Esef Merdoğlu, günlerini, son 6 ayını mecliste, komutanlıklarda geçirerek, istediğin fazlası ile aldı.


Aynı dönemde Temad ne yaptı?

Siyasetçilerin, 7 Haziran seçimleri sonrasında, AKP'nin "bir oyun bile hesabını yaptığı" bu dönemde, TEMAD BaÅŸkanı 21 Haziran - 12 Temmuz 2015 tarhileri arasında,  Ã¶nce 18 ülkeyi kapsayan, 22 günlük 1600 euro'luk Büyük Avrupa gezisine gitti.


 Ardından, içinde bulunduÄŸumuz, tekonoloji ve  iletiÅŸim çağında, bilgilendirme çok kolayken, aksine, günlerce tüm ÅŸubeleri dolaÅŸtı, "herkesin bir derece alacağını"  filan anlattı.  Bu esnada, hükümetin gideceÄŸi ve koalisyon olacağı öngörüsü ile hükümete yönelik, Sn. İçiÅŸleri Bakanı hakkında, "laf cambazlığı" ithamlarında bulunacak kadar,  zehir zemberek sözler ile eleÅŸtirilerde bulundu. 


 (https://www.facebook.com/groups/hakyoksaoyyokdiyenassubaylar/?fref=ts)

 

Türkiye de bir şeyin olmasını istemiyorsan, muhalefetle hareket edeceksin veya muhalefet lideri gibi konuşacaksın. Başkan da tam bunu yapıyor.

 

Başkan , Başkent TV'de bir röportaj vermiş ve o röportaj da aynen şöyle demişti "TSK'yı üç maymuna çevirdiler!"


Vallahi, TSK deÄŸil ama, intibak ile bölünen, birbirine düşen assubaylar, tazminat ile de bölünüp, birbirine düşerse, "sen sicil aldın, ben alamadım" kavgası baÅŸlarsa, sayelerinde kimin neye çevrildiÄŸini  hep beraber göreceÄŸiz!


 Kısacası,  son 6 ayda baÅŸkan baÅŸka ÅŸeylerin derdindeydi. Åžimdi intibaklardan sonra, tazminatlar gündeme geldi. Tüm bu yaÅŸanan ve boÅŸa geçen 6 ayın sonunda,  kimse bunları muhatap alarak düzenleme yapmaz. Kendimizi umutlandırmaya gerek yok.

 Görünen köy kılavuz istemez.

 

ONBÄ°NLERÄ° ANKARA'YA YIÄžARSINIZ!


Tazminatların bu ÅŸekilde çıkması durumunda, bunun bir numaralı sorumlusu,  Genelkurmay olacaktır. Ä°ÅŸin mutfağı Genelkurmaydadır. EÄŸer böyle çıkarsa, son dönemde kendilerine karşı yeÅŸeren aidiyet duygusuna,  büyük ket vururlar.


 Tepkilerin önünü alamazlar. 

 

Bir subay, 6 tane tazminatı şartsız, şurtsuz alırken, assubayların önüne konulan tazminat şartları kabul edilemez!

Bir albayın, sadece  emeklilikte aldığı tazminatlar, emekli assubay maaşı kadarken bunu assubay toplumuna anlatamazsınız.

Sanırım işin ciddiyetini anlamada veya algı problemi yaşanıyor.

Artı binlerce dava açılır, 20- 30 yıl önce emekli olmuş assubayın sicili mi olur arkadaş?

O zaman subaylara, generallere de tazminat vermek için sicil şartı koyun.

Sanki assubaylara verilecek tazminat, albayın, generalin, milletvekilinin maaşından kesilip verilecekmiş gibi davranmayı bırakın.

İşte dün, Albaylara erken emeklilik piyangosu veren, siz değil misiniz?


Kendi personelinize yaptığınızı beğenip, içinize sindirebiliyor musunuz?

Kimse unutmasın, olumlu tepkiler, övgüler bir anda tersine dönüverir. Assubayların masum beklentileri ve talepleri ateÅŸ topu gibidir, oynayanın elini yakar! O nedenle, kimse bu konularda oyun oynamasın!  


BAT'INIZ BATSIN!


Doğuda en zor şartlarda görev yapan assubaylara verilecek üç kuruş tazminat için kılı kırk yaranları, biraz mantıklı ve akıllı düşünmeye davet ediyorum.

Bu vebalin altından kalkamazsınız, ezilirsiniz. Böyle tazminat verecekseniz hiç vermeyin. Bakınız ÅŸimdiden "BAT'INIZ  (BaÅŸarılı Assubay Tazminatı) batsın!" diye yazılmaya baÅŸlandı.

Her zaman diyoruz; "Dünyanın en disiplinli ordusu, aynı zamanda en adil ordusu olmalıdır."


NOT  : Bu yazım tazminatlarla ilgili son yazım. Tazminatlar komisyona gelmeden bir daha yazmayacağım. Madem TEMAD uÄŸraşıyor, düzelttirecek, biz de onları takip edeceÄŸiz, gerekirse destek olacak  ve sonucu bekleyeceÄŸiz.


***


AÅžAÄžIDAKÄ° RESÄ°MLERÄ° ÖZELLÄ°KLE DERLEDÄ°M. Ä°LGÄ°LÄ°LERÄ°N, Ä°LERÄ°DE ÖNÃœNÃœ ALAMAYACAKLARI BU SORUNUN,  Ä°ÅžÄ°N NEREYE GÄ°TTİĞİNÄ°, SORUN YERÄ°NE, ÇÖZÃœM ODAKLI DÃœZENLEME YAPSIN DÄ°YE SON UYARI GÖREVÄ°MÄ° YAPIYORUM...


TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR

TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR2TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR4TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR 3TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR4TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR 7TEMAD TAZMİNAT İÇİN GÖRÜŞÜYOR8


Kaynak : 

http://www.temad.org

 

http://www.emekliasubaylar.org/yazarlar/item/1105-basbakana-kumpas-milli-orduya-dinamit

 

Ögeyi Oylayın
(35 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#6 hikmet saraç 16-01-2016 18:00
Sn.meslektaşlarım,bizler tazminat ve başlangıç derecemiz 9/2 için kampanya yapacagımıza assubaylıgı kaldırın kampanyası yapalım! Ben bu konuyu şahsım adına genelkurmaya dün yazdım, cevap bekliyorum,saygılar.
Alıntı
#5 Dede Ersel AKSU 16-01-2016 12:25
Bu gün bir assubay ortalama 45 yaşında kd. Bçvş. oluyor. 45 yaşına gelmiş assubay 20-22 yaşındaki teğmenin, üsteğmenin vereceği sicille tazminat alacak. Bunu içine sindirenler, alsın o tazminatı afiyetle yesin!

Asubayın aldığı eğitim, y.okul, lisans, doktora vs. hepsi hikaye. Beyler, biz sicil verirsek alacaksınız diyor. Bu kabul edilemez. Derhal bu hatadan dönmeleri gerek.
Alıntı
#4 üzeyir kılıçöz 15-01-2016 20:26
EMEKLİ ASSUBAYLAR ORG.SİTESİ OLARAK BAŞBAKANLIĞA VE GN .KUR.BAŞKANLIĞINA BİR EMAİL KAMPANYASI YİNE YAPABİLİRMİYİZ.SÖZLERİN BİTTİĞİ YERDEYİZ BU FIRSATLAR BİR DAHA GERİ GELMEYECEK.GÖRDÜĞÜMÜZ GÖRECEĞİMİZ RAHMET BU OLACAK..KİN-NEFRET -ÖFKE DOLUYUM..
Alıntı
#3 BÃœLENT CÄ°VAN 15-01-2016 14:26
MÜCADELE EDENLER DEĞİL -TESUD KAZANDI
GEZİLERDE TUR ATAN GEMAD DEĞİL
5.000 LÄ°RA EMEKLÄ° MAAÅžI ALANLAR KAZANDI ..!
NE YAZIK KÄ° HER ZAMANKÄ° GÄ°BÄ°
OTURDUK YERDEN
GARÄ°P ALBAYLARA KIYAK YASA YASALLAÅžTI
ADAMLAR ZOR GEÇİNİYOR ARKADAŞLAR LÜTFEN YANİ
ASSUBAYA DAMLA Ä°LE ALBAYA HÄ°ZMETTE SINIR YOK

KÃœS KALMAYA DEVAM ETSÄ°NLER BAKALIM
EGOLU ASSUBAY PAÅžALARI
KAYBEDEN HEP ASSUBAY CAMÄ°ASI OLUYOR
UYUYANLAR NEREDE
BU İL , İLÇE BAŞKANLARI HEP SEYREDİYOR
SADECE NARLIDERE ÅžUBESÄ° FAAL DÄ°ÄžERLERÄ° G/F
GAYRI FAAL YANÄ° Ä°ÅžE YARAMIYOR
ZATEN GENEL KURMAY VE HÃœKÃœMETLE
GÖRÜŞEMEYEN KAY-BE -DER
DÜN SÖYLEDİK BUGÜNDE AYNI KELİMELERİ KULLANIYORUM
GENEL KURMAYIN KAPISINDAN GİRME ÇABALARI OLMADI Kİ
GENEL KURMAY OLMADAN HALLEDERLERMÄ°Åž
HAH HALLETTÄ°NÄ°ZMÄ° YOKSA ASSUBAY CAMÄ°ASI HAYALLERÄ° MÃœCADELESÄ° MÄ° HALLEDÄ°LDÄ°
GEMAD NE YAPTI ADAMLARIN GEZMEKTEN FIRSATI YOKKÄ°
OTURDUKLARI YERDEN Ä°Åž YAPACAÄžINI SANIYORLAR HALA
GÄ°DÄ°N UZMAN KARDEÅžLERÄ°MÄ°ZÄ°N LÄ°DERÄ°NDEN DERS ALIN
MASTER YAPIN ESEF BEY MECLİSTEN ÇIKMADI
BUNLARDA KOLTUKLARINDAN KALKMADI ARADAKÄ° FARK BU

TESUD BAKIN KATLAMALI Ä°YÄ°LEÅžTÄ°RMELERLE NE MESUD
GEM -AT BUNLAR BOÅž HEP BOÅžA YEM AT
..SIFIR UÄžRAÅžI SIFIR BAÅžARI SIFIR
ALKIÅžLAYALIM
;-)
Alıntı
#2 hikmet saraç 15-01-2016 14:12
Silahlı kuvvetlerden kaldırın assubaylıgı huzur bulalım.Hakim bey bu da mı gol degil,demekten bıktık usandık.Kemal Sunal'ın bir filiminde kriz geçiren şahıs bana mansuru getirin deyip dayak atıyor ve rahatlıyor. Assubay olarak mansur gibiyiz.......

Temad yönetimi,elinden şekeri alınmış çocuk gibi aglayacagına,bir an önce eylem planını bizlerle paylaşsın,bizler de üzerimize düşeni yapalım.
Alıntı
#1 AKALP 15-01-2016 12:27
Oturdukları yerden ahkam kesiyorlar çek,çak,çuk başka birşey yok intibaklardaki hayal kırıklığı tazminatta yaşanırsa şaşırmayın muhatabın genelkurmay başbakanlık ama birkaç milletvekili ile resim çektir bak çalışıyoruz masalı anlat, işte uzmanlar vakurla,azimle inandılar üyelerine saygı gösterdiler başardılar.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ