HAKLARIMIZLA İLGİ GELİŞMELER VE SON DURUM

Saygıdeğer Meslektaşlarımız

TEMAD’ı bizler yasal temsilci olarak kabul ediyor ve hiçbir mecburiyetimiz olmadan maddi ve manevi destek veriyoruz.

Tüzükteki amaçları ve bu göreve gelirken verdikleri vaatleri unutup mücadeleyi kişisel amaçlarına alet  ettikleri için;

Diyalog olmadan temsiliyet olamayacağı gerçeğini gözardı ederek birilerine mesaj vermek adına muhataplarına maksadı aşan eleştirelerle diyaloğu sonlandırdıkları için;

Yönetimde bulunmanın yönetim adına açıklama yapmanın sorumluluğundan uzak yargıya intikal eden hakaretleri yüzünden assubaylara tepki sağladıkları için;

TEMAD yöneticilerinin  temsiliyet görevini yapmasını  değil yapmadıkları için ;  ELEŞTİRİYORUZ...

Bizler, tüm eleştirilerimizi başarıyı desteklemek kadar yanlışı eleştirmenin ERDEM olduğu düşüncesi ile art niyetten uzak yapıyoruz.

Bizler, aynı geminin yolcuları olduğumuzun bilincindeyiz,ama kaptan köşkündekiler ve onların çevresi geminin BAŞARI limanına değil KİŞİSEL ÇIKAR limanına gitmesini alkışladıkları için eleştirilere tahammül edemiyorlar. Gündem değiştirmek için meslektaşlarına hakaret ve iftiralarda bulunanlar yüzünden birçok arkadaşımız lanet olsun diyerek mücadele  kulvarından çekildiler.

Şimdiki genelkurmay başkanımız hisleri ile değil akıl ve adalet duygusu ile hareket ederek sorunlarımızı çözme kararlılığı gösterdiler, Başbakanımız ikna edilerek seçim çalışması sırasında sorunlarımızın çözüleceği müjdesini verdiler.

TEMAD yönetimine bunu başarı ile taçlandırmak için muhataplarınızla görüşmek zorundasınız; Temsiliyet ancak diyalogla sağlanır sizler görüşemiyorsanız şubelerden bir heyet oluşturulsun teklifimizi ne yazık ki dikkate almadılar.

Genelkurmayla görüşememenin yarattığı psikolojik etkiyi boşa çıkarmak adına  hâlâ genelkurmayı yok sayarak;

Genelkurmay rol çalıyor-Genelkurmay başkanı başarımızı sahiplenmek için Etiler orduevinde  assubayları apar,topar toplayıp vaatleri açıkladılar- Genelkurmay devre dışı siyasetle çözüyoruz-Biz yasaları genelkurmay olmadan da  çıkartırız, ama genelkurmay bunun altında ezilir,prestij kaybeder- Teklif daha Başbakanlığa gönderilmediği halde TBMM komisyonlarda teknik çalışmalar yapıyoruz gibi akıl mantık dışı açıklamalarla şubelere müjdeye koştular, anlattıkları bizlerden, basından duydukları ile sınırlıydı yeni açıklamalarımızı kendi bilgileri gibi sunmaya devam ettiler.  Bu arada  sadece kırk yılda bir ele geçen çözüm fırsatına katkı sağlamak için  çalışmaları, genelkurmayla yapılan temasları karaladılar, özverili arkadaşlarımızın desteğini  alay konusu yaparak her seçmenin   gidip milletvekili ile görüşüp resim çektirmesi mümkün iken  birkaç milletvekili ile resim çektirip algı yaratmak isteyenlerin ,İnsani duygularla şehit assubayın tabutunu omuzlayan genelkurmay başkanını bile müstehzi ifadelerle suçlayan bir zihniyetin mücadeleye katkı adına yaptıkları hiçbir şey olamaz...

Vaatler açıklanıncaya kadar susanların,muhatapları ile görüşemeyenlerin başarması mümkün mü? Başarmalarını yürekten arzu eder destekler,alkışlardık onlar sadece algı operasyonları ile emeklerinin olmadığı başarıyı sahipleniyor uyarılarımıza rağmen konuya müdahil olamıyorlar muhatapları tarafından kabul edilmiyorlar, bu zihniyetle hangi başarı elde edilebilir? Elimizi kolumuzu bağlayıp kaderimize razı olmamızı kimse bekleyemez, onların kaybedecek birşeyleri yok kaybedecek olan assubay toplumudur.

“Madem başardınız,madem genelkurmay sizden rol çaldı, madem devre dışındalar ve başarınızı sahipleniyorlar  o halde neden uyduruk bir metinle genelkurmaya mektup kampanyası yapıyorsunuz? Madem başarının mimarısınız yapılan çalışmaların içeriğini açıklayın yoksa biz açıklayacağız” çağrımıza verecek yanıtları olmadığı için  mücadeleden nemalanan görevde iken tanıdığımız bir avuç haysiyet celladı aldıkları talimatla sosyal medyada kişiliklerinin gereği olan ifadelerle hakaret ve iftiralarla gündem değiştirmeye çalışıyorlar. Bu kişilerin yüreği bu güne kadar hiçbir zaman somut belgelere dayanan eleştirilerimize yanıt vermeye olumsuzluğu, aymazlığı sorgulamaya yetmedi onun için onları ayıpları ile kendi çukurlarında baş başa bırakıyoruz.   

Kendisine ve mesleğine saygısının gereği mücadeleye destek verenlerin; Bakan’larla, genelkurmay’la, siyasilerle  yaptıkları görüşmelerin davaya ihanet olduğu algısını yaratıyorlar, ama kendilerinin  yaptıkları hiçbir şey yok. Biz,kendimize ve mesleğimize saygımızın gereği  rol çalmakla suçlayanların sahiplendiği  çalışmalarımızla ,basın desteği ile , mail kampanyaları ile yüreğimizi haksızlıklara isyanımızı ortaya koyduk, TEMAD yönetiminin sadece algı operasyonları ile puan toplamaya çalışması muhatapları ile uyarılarımıza rağmen diyalog kuramaması  üzerine kişisel kimliğimizle  görüşmeler yaptık talep ve  endişelerimizi dile getirdik,binlerce kişinin katıldığı mail kampanyamıza Genelkurmay duyarsız kalmadı endişelerimizi gideren sizlerle paylaştığımız açıklamalar yaptı.  Bu çalışmaları kesinlikle kişiselleştirmeden  meslektaşlarımızla paylaştık. Bizim için önemli olan başarıdır sorunlarımızın çözümüdür. Emek verilmeyen başarının sahiplenilmesinin  ayıbını kim yaşarsa yaşasın, bunu  kim sahiplenirse sahiplensin bizi enterese etmiyor, yeter ki bu mazlum zümre adaletin gerçekleştiğini görsün... 

Değerli meslektaşlarımız,  Gn.Kur.Başkanımız Sn.Hulusi AKAR’ın emir ve direktifleri ile yapılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Siyasi otorite ile bu çalışmaların taleplerin yasalaşması için temaslar sürdürülmektedir. Çalışmaların sonucu Genelkurmay tarafından mail kampanyasında açıklanan bilgilere ek olarak resmi nitelik taşıyan elektronik posta ile site yönetimimiz bilgilendirilmiştir,çalışmalar sadece üç konu ile sınırlı değildir. Bu bilgilerinde istismarını önlemek adına bilgilerin tamamını sizlerle şimdilik paylaşmıyoruz .  

SONUÇ OLARAK ÖZETLE : 

Adaletin gereği başlangıç derecelerimizde  MYO mezunları nın 9/2, lisans mezunlarının  8/1 dereceden göreve başlatılacaktır.                                                                   

2003 öncesi mezunların intibakı kazanılmış müktesep hakları saklı kalmak kaydı ile  MYO mezunu kabul edilerek yapılacaktır.                                                                 

Büyük endişe ve tepkilere neden olan hizmet tazminatının Kıdemli Başçavuş rütbesine  verilmesi konusu genelkurmay tarafından hükümete sunulmaktadır.

Bu haklı taleplerin hükümet tarafından değiştirilmeden gerçekleşmesini diliyoruz.  Saygılarımızla.     

                                                                                                                        SİTE VE ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU

                                                                                                                 

 

 

Ögeyi Oylayın
(81 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#15 Ahmet CAN 30-12-2015 23:00
Yazıda belirtildiği üzere;"Genelkurmay tarafından mail kampanyasında açıklanan bilgilere ek olarak resmi nitelik taşıyan elektronik posta ile site yönetimimiz bilgilendirilmiştir,çalışmalar sadece üç konu ile sınırlı değildir. Bu bilgilerinde istismarını önlemek adına bilgilerin tamamını sizlerle şimdilik paylaşmıyoruz" .(artık paylaşın,paylaşmalısınız)denilmiş ve "Adaletin gereği başlangıç derecelerimizde MYO mezunları nın 9/2, lisans mezunlarının 8/1 dereceden göreve başlatılacaktır." denmişti.(hani ne oldu?) Bu mesajımı aynen yayınlamaz ve yukarıda şimdilik paylaşmıyoruz(Gnkur'un) dediğiniz bilgileri açıklamazsanız bu siteye güvenim SIFIRA inecektir.

YÖNETİCİ NOTU
Sn.Can, bu sitenin misyonu mücadeleye ve TEMAD'a destek vermektir. Sorunların çözümü için görevli olan ve bu nedenle maddi ve manevi destek verdiğimiz TEMAD yönetimidir. Vaatler açıklandığı zaman "genelkurmay ve siyasilerle görüşün görüşemezseniz şubelerden bir heyet oluşturun" çağrılarımız yanıtsız kalınca çare üretmek için mail kampanyası yaptık,bu kampanyadan Gn.Kur. Assubayı genelkurmay görüşünü siteye bildirdi bunu sizle paylaştık, bildirilmeyen kısım özel bölüm ve ayrıntılardı,temelde 9/2 ve 8/1 kabul ediliyor intibaklar MYO mezunu olarak yapılıyor, tazminatlar Kd.Bşçvş. ünvanlılarına veriliyordu, bu sözlerini neden gerçekleştirmediler,siyasiler neden konuyu bilmeden binlerce kişiyi mağdur etti? Bunun yanıtlarını TEMAD yönetiminden sormak gerekiyor.
Alıntı
#14 Cengiz Saatçı 25-12-2015 16:18
Emeği geçen herkese teşekkürler. Allah razı olsun. İnşallah hayırlısıyle sonuçlanır.
Alıntı
#13 Mesut BATUR 25-12-2015 13:06
Sonuç olarak Genelkurmayla diyolog olmadan sonuca ulaşılamayacağını herkes kabul ediyor sanırım.
Bu aşamaya gelinmesinde katkısı olanlara teşekkür ederiz.
Alıntı
#12 zafer sağlambilen 25-12-2015 11:06
Emekli Assubaylar sitesini uzun zamandan beri takip ediyorum.Bilgim olmayan veya beni heyecanlandıran birçok farklı konuyu sitedem keyifle okudum öğrendim.Bu davaya katkılarından dolayı emek verenlere şükranlarımı arzediyorum.Sagılarımla
Alıntı
#11 ibrahim 25-12-2015 09:39
Değerli arkadaşlarım,haklarımızla ilgili çalışmaların belirgin aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.Henüz gerçekleşmeyen haklarımızı duymayan kalmadı.Subaylara 13 yılda 5-6 defa farklı adlar altında iyileştirme yapıldı,kimsenin haberi olmadı.Bizlere yapılacak olan 3-5 kuruşluk iyileştirme o kadar ayyuka çıkarıldıki,korkarım hükümet,size verirsek şunlarda ister mazeretleri ile bizlere hüsrana uğratabilir endişesindeyim.saygılarımla
Alıntı
#10 osman ATEŞ 25-12-2015 06:20
Yapılan çalışmaları takip eden, katkı sağlayan, gerektiğinde yönlendiren , ve bu çalışmalar hakkında bizlere bilgi akışı sağlayan site yöneticilerine teşekkürler.
Alıntı
#9 Yavuz KAYA 25-12-2015 01:05
Emeği geçen, yılmadan gerekli çalışmaları yapan ve mücadele eden tüm arkadaşlara içten teşekkürler. İnşallah bu sefer hayal kırıklığı yaşamayız.
Alıntı
#8 yılmaz 24-12-2015 23:26
Sayın site yöneticileri ve yetkili arkadaşlar hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum yaptığınız çalışma ve hizmetlerden dolayı sizleri kutluyorum. sizden bir ricam var bu ricam 15 yılını doldurup istifa eden müstafi assubaylar ile en az 17 yılını doldurup hizmet birleştirmesi yaparak emekli sandığı hükümlerine tabi emekli olan arkadaşlarımızın adınadır.Yapılan çalışmalardan bu arkadaşlarımızın da yararlanabilmesi için bir madde konursa onlar da çıkacak yasalardan yararlanır sanırım, örneğin emniyet mensuplarına verilen 100 tl bu durumda olanlara verilmedi emekli sandığına yapılan müracaatlarda yasa çıkarken müstafi assubayları ya da emekli sandıgı kanunlarına tabi emekli olanlar da yararlanır denseydi 100 tl leri alabilecekleri emekli sandığı yetkililerince dile getirildi hazırlanan taslaklarda bu durumda olan arkadaşlarımızın da haklarını yetkili mercilere ulaştırma gayreti göstereceğinizden eminim, hepinize saygılar sunarım.
Alıntı
#7 hakan 24-12-2015 21:49
Sayın Ersen Gürpınar ağabeyimize , bu açıklamasından dolayı saygılarımı ve teşekkürlerımı arz edıyorum, bundan sonrası meclisin işi artık ,hayırlısı ıle bu şekilde kanunlaşır allahın ıznı ıle ,Ersen Gurpınar büyüğüm tekrar cok teşekkürler bu bılgı yazısı için.
Alıntı
#6 İ.TURAN 24-12-2015 21:33
Sınıf okulundan mezun olduktan sonra kendi nam ve hesabına Yüksekokul ve Fakülte diplomasını alan birçok meslektaşımız, telefonla kendileriyle ilgili sorular sormaktadır.
Bu arkadaşlarımız hiç endişeye kapılmasınlar, aşağıda yazılı olan 137. madde 926 sayılı kanunun ilgili bölümüne aittir.

Sayın Ersen GÜRPINAR’ ın müjde olarak verdiği intibak kanunu haberi gerçekleştiği takdirde ki temennimiz bu yöndedir, Fakülte ve Yüksekokul mezunu meslektaşlarımız bu maddeye göre, kazanmış oldukları müktesep haklarını muhafaza ederek ayrıca 1 derece ve 1 kademe yükseleceklerdir.

Madde 137 – (Değişik: 3/7/1975 - 1923/37 md.) Silahlı Kuvvetlerdeki subayların, astsubaylıktan subay olanların, astsubayların, uzman erbaş ve uzman jandarmaların aylıkları, rütbe, rütbedeki kıdem ve kademe esasına göre saptanır.

Yükseköğrenim yapmış olan Astsubayların intibakları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Genel İdare Hizmetleri Sınıfında aynı yüksek öğrenimi bitirenler için tespit edilen derece ve kademelerden hizmete başlamış kabul edilerek yapılır.

Bu intibaklar personelin fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunu bitirdiğine dair resmi belgeyi ibraz edip müracaatını yaptığı tarihteki derece ve kademelerine, 2 yıl süreli yüksek öğrenim için 1 kademe, 3 yıl süreli yüksek öğrenim için 2 kademe, 4 yıl süreli yüksek öğrenim için 1 derece ilave edilerek yapılır. 2 ve 3 yıl süreli yüksek öğrenimini tamamlayarak intibakları yapılmış olanların, daha sonra lisans öğrenimini tamamlamaları halinde intibak işlemleri bir defaya mahsus olmak üzere tekrar yapılır. Yüksek öğrenimden dolayı bir defadan fazla yapılan intibak işlemleri toplamı 1 dereceden fazla olamaz, 5 yıl ve üzerindeki öğrenimlerin 4 yıldan fazlası için kademe verilmez.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ