×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Ä°NGÄ°LÄ°Z SÄ°YASETÄ° GÃœLERKEN ISIRIR


Kıymetli Meslektaşlarım;

Malumunuz,  2012 Yılında, sosyal medyada baÅŸlayan "PES" hareketi, ortalığı yakıp kavuruyordu. "PES" rüzgarını arkasına alan TEMAD yöneticileri, boy boy televizyon programlarına  çıkıp, ilgisi dışındaki konular da dahil olmak üzere, her konuda açıklamalar yapıyor, TEMAD yönetimi ile  program yapan televizyonlar,  izlenme rekoru kırıyordu. 

O rüzgara hepimiz kapıldık, sosyal medyada yazdık, çizdik. İçimizdeki her ÅŸeyi bir anda boÅŸalttık. Yıllardır yaÅŸadığımız sıkıntıların, basında  bir anda kulaÄŸa hoÅŸ gelen sözlerle söylenmesi, hepimizi ziyadesi ile memnun etti.

O dönemlerde, söylemlerde siyasi otoriteye tek laf dahi edilmezken,  Ergenekon, Balyoz vb. davalar ile tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini geçiren askeri otorite, yani Genelkurmay en sert ÅŸekilde eleÅŸtirildi.

Hatta eleÅŸtiriler o kadar haddi aÅŸtı ki, "GENELKURMAY KAPATILMALIDIR, ABD'DEKÄ° GÄ°BÄ° K.K.K. EK GÖREVLE BU İŞİ YÃœRÃœTERBÄ°LÄ°R" gibi, en baba siyasetçinin  bile söylemekte tereddüt edeceÄŸi sözleri söylemeye baÅŸladılar.

Halbuki, Genelkurmay Başkanlığı, TEMAD yönetimini, "VİP" törenle karşılamış, "birlikte çalışarak çözüm üretelim, gidin birliklere arkadaşlarla görüşün, ne sorun var ise hep beraber çözelim" demişti.

Ardından, yine Genelkurmay BaÅŸkanlığının teklifi üzerine, o dönemde,  bir cumartesi günü, TEMAD yönetimi ve Personel BaÅŸkanlığı ortak çalışma yürütmüştü.  Hükümet kanadı ise, çözüm konusunda açıklamalar yapıyordu.

Ancak, medya ve sosyal medya rüzgarına kapılanlar, tüm bu davet ve çalışmalara raÄŸmen, dur durak bilmiyor, TSK'nın en sıkıntılı olduÄŸu dönemde, diyalog kurmak yerine,  TV.'lerde boy göstermeye devam ediyordu.

İş o kadar zıvanadan çıkmıştı ki, dönemin hükümet sözcüsü, "ASSUBAYLAR CIVITTI" diye televizyon ekranlarında açıklama yapmıştı.

Ä°ÅŸte o günlerde, saÄŸduyulu TEMAD yöneticilerinden Sn. Naim ÖRENGÃœL, ve  Sn. Yalçın KAÇAR  bu yanlışlığı sezmiÅŸ, TEMAD yönetiminden istifa etmiÅŸlerdi.

Durumu değerlendirmek ve olan biteni netleştirmek için kendileri ile 3 saatlik bir röportaj yaptık ve bunu yayınladık. Çok geçmeden TEMAD yöneticilerinden Av. Fevzi AKSOY istifa etti.

Bu arada "DİSİPLİN KANUNU" jet hızı ile meclisten geçmiş, TEMAD müdahil bile olamamıştı.

İşte şahsım ve bir kaç arkadaşım, o dönemde uyanmaya başladık. Ortadaki olay, hak arama mecrasından ziyade, TSK'yı yıpratma olayıydı.

Oysa ki bizlerin isteği; "assubayların ekonomik ve sosyal durumunun iyileştirilmesi, çalışanlarda mobbing ve baskı unsurlarının kaldırılarak daha demokratik bir çalışma şartlarının oluşturulması" gibi masum taleplerdi.

"Genelkurmay kapatılmalıdır", diyenlere, "Genelkurmaya diz çöktürdük, Hesabı Genelkurmaya sor", "Sefer görev emrini iade edeceğim, kapısında yakacağım", Yüksek Askeri Şura Üyelerine yönelik "Mezarınıza tüküreceğim" diyenlere, "Beyler, ne oluyor?" "Siz kime? neye? hizmet ediyorsunuz?, yanlış yoldasınız, durun!" dedik.

 Ve Sn. Bülent CÄ°VAN ile birlikte, kıyasıya TEMAD yönetimini eleÅŸtirmeye baÅŸladık.

Çünkü hak arama mecrası, başka mecralara dönüşmüş, işin rengi değişmişti. Hatta "bu şekilde TSK'yı yıpratan sözlerle alınacak hakları istemediğimizi, 3 kuruş için TSK'ya düşmanca tavır takınmayacağımızı" yazdık.

Biz eleştirince, belli bir merkezden beslene güruh, bizlere; hemen "hain, satılmışlar, paşa maşası, Genelkurmayın içimizdeki kadrolu elemanları,ihanet işbirlikçileri" gibi sözlerle yazarak saldırmaya başladı.

Sanki bahsettikleri, Yunan Genelkurmayı, bizde onlara hizmet eden sözde ajanlardık!

Tam da o günlerde, sosyal medyadaki bir eleÅŸtirimizden dolayı, TEMAD'dan ömür boyu ihraç edildik. Bu yetmezmiÅŸ gibi, Ahmet KESER, bir yazımdan dolayı, karşılığı hapis olan ceza kanunun maddelerinden, TEMAD Hukuk Komisyonu BaÅŸkanının eÅŸi ve Hukuk Komisyonu üyesi olan avukat aracılığı ile hakkımızda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Yine o yıllarda, dünyada  ilk kez tanık olduÄŸumuz olaylar yaÅŸanır olmuÅŸtu. Ukrayna'daki Turuncu devrim sonrası, sosyal  medya yolu ile bu kez  "Euromaidan Protestoları" ve "Arap Baharı" yaÅŸanmaya baÅŸlamıştı.

Savaşarak, devlet yönetimlerini değiştirmenin, ne kadar yüksek maliyetli olduğunu anlayan batı, "ülkeleri kendi içinden, maliyetsiz bir şekilde, sosyal medya yolu ile yıkmayı" bu şekilde keşfetti.

 Koca koca ülkeler," kumdan kale gibi" yıkılıyor yönetimler deÄŸiÅŸiyordu ve tüm bunları gerçekleÅŸtiren halk, sosyal medyada örgütleniyordu. Yani Sosyal medya, "devletleri bile yıkabilecek bir güç" haline gelmiÅŸti.

Ä°ÅŸte bizim de, dikkat çekmek istediÄŸimiz en önemli husus burada baÅŸlıyor.  Malum, önümüzde, Suriye ve Irak Krizi var iken, bir de Rusya ile savaşın eÅŸiÄŸinde bir krizimiz oldu. Yani tarihi günler yaşıyoruz. Tam da bu günler de sosyal medya üzerinden yeniden hareketlenmeler baÅŸladı. 2012'deki oyun yeniden sahneye konuyor gibi..

Yazacaklarıma belki "komplo teorisi" diyebilirsiniz ama yabancı istihbarat örgütlerinin sosyal medya yolu ile bir çok faaliyet yaptığını herkes biliyor. Bu gün polis bile bir çok suçluyu sosyal medya üzerinden takip ederek yakalayabiliyor.

Atıyorum, yabancı istihbarat örgütlerinin elemanları, bölücü terör örgütü militanları,  sahte bir isim ile "assubaymış veya uzman jandarmaymış" gibi hesap açarak, masum taleplerimizi öne sürerek, insanları galeyana getirecek türde, uç örnekler vererek yazılar yazabilir ve  TSK'daki çalışan personelin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebilir.

Bırakın yabancı istihbarat örgütlerini, terör militanları, kendi içimizde bile sahte hesap kullanan yok mu? Mesela geçmiÅŸteki bir "Mahmut ERDEM",  günümüzden ise  "Mehmet Yılmaz, Serhat Astsubay, Persie Persie, Ä°smail Geçer, Ozan Yörük, Oya Aytar", vs. basit birkaç örnek...

Ä°NGÄ°LÄ°Z SÄ°YASETÄ° GÃœLERKEN ISIRIR!

Kısacası, oyuna gelmeyelim. "Ä°ngiliz Siyasetine" alet olmayalım.  Haklıyken haksız konuma düşmeyelim. Ä°ngiliz Siyaseti demiÅŸken dikkatinizi çekmek istiyorum, eskiden yaÅŸlılar, birinden şüphelendiÄŸinde, "Bana Ä°ngiliz siyaseti mi güdüyorsun" derdi. 

(*) Ä°ngiliz Siyaseti" deyiminin dış politika arenasında özel bir anlamı vardır. Bir vakitler, "Ãœzerinde GüneÅŸin Batmadığı Ä°mparatorluk" denilecek kadar geniÅŸ bir hükümranlık sahasını kontrol ve idare etmek; iÅŸte bu "Ä°ngiliz Siyaseti" sayesinde mümkün olmuÅŸtu. Mesela Amerikalılar, her vesile ile dış politikayı Ä°ngilizlerden öğrendiklerini adeta öğünerek anlatırlar. 

Bir baÅŸka örnekte ise,  sonradan sahte olduÄŸu ortaya çıkan; Irak'ta biyolojik ve kimyasal silah bulunduÄŸuna dair istihbarat bilgileri, Ä°ngiltere tarafından Amerika'ya verildi! Ve buna dayanarak ABD, Ä°ngiltere'yi de yanına alarak Irak'ı iÅŸgal etti. Ä°ÅŸte size Ä°ngiliz siyasetinden yeni bir örnek! Ä°ngiliz siyaseti gülerken ısırır. Onun için çok dikkatli ve ihtiyatlı olmak gerekir!..

Yine Yunanistan, çok az savaÅŸarak, genelde diplomasi yolu ile, topraklarını iki katına, Bulgaristan ise 16 katına çıkarmıştır. Ä°srail ise, ilk baÅŸlarda,  Filistin topraklarını, hiç savaÅŸmadan binlerce dönüm araziyi satın almış ve ardından devlet kurmuÅŸtur.

Koca bir ordunun, siyasete veya dış etkilere açık kaldığında, nasıl başarısız olduğunu, nasıl büyük hüsranlar yaşattığını maalesef, "Balkan Savaşında" görmüş bir milletiz.

Bu konudaki çekincelerimizi içeren "TSK BİZİM KURUMUZ VE YUVAMIZDIR" isimli yazımı yayınladım.

AH TEMAD VAH TEMAD

Gündem o kadar yoğun ki, yazıyı biraz uzun tutmak zorunda kaldım.

Biliyorsunuz, geçen hafta www.emekliassubaylar.org sitesinde, gelişmeleri içeren, "HAKLARIMIZLA İLGİLİ SON DURUM" ve "DAĞ FARE DOĞURMASIN" isimli iki uyarı yazısı yazmıştım.

Özetle bu yazılarımda; verilmesi planlanan görev tazminatının, "II. Kad. Kd. Bçvş. ve 24 yıl bilfiil hizmet yapan, çalışan ve emekli assubaylara verileceği" yönünde çalışmalar olduğunu yazmıştım.

Hatta tazminatta, "II.Kad. Kd. Bçvş. ve 24 yıl şartının" olabileceği öngörüsünü 2014 yılında (yaklaşık 1,5 yıl önce) Sn. Sami TAMAM'a bizzat özelden yazmış ve kendisinin SGK ve askeri kimlik kartı kayıtları nedeni ile uyarıda bulunmuştum.

Ardından, Genelkurmay ve Başbakanlığa hitaben, www.emekliassubaylar.org sitesi yönetimince bir mail kampanyası başlatılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, sitemizin yönetimine ulaşarak, gerekli açıklamaları yaptı ve bunu site yönetimince tüm meslektaşlarımıza duyuruldu.

Neyse, biz tazminatta, "II. Kad. Kd. BçvÅŸ. ve 24 yıl bilfiil hizmet yapma" ÅŸartını yazınca, siyasetle iÅŸtigal eden, eski bir TEMAD Genel BaÅŸkan Yardımcısı, beni telefonla arayarak; "YOK BÖYLE BÄ°RÅžEY, OLMAYAN ÅžEYLERÄ° YAZIYORSUN, KÄ°M? NEREDEN? UYDURUYOR BUNLARI?" demiÅŸti.

O yetmezmiÅŸ gibi, anlı ÅŸanlı bir il baÅŸkanı, yazı yazdığı bir sitede, "ASUBAYLARA TAZMÄ°NAT PAPATYA FALINA MI KALDI?" diye dalga geçercesine yazı yazmış ve  güya bizim, 2012 yılındaki tekliften bahsederek, yazı yazdığımızı ima etmiÅŸti.

1

  Aynı il baÅŸkanı, yazısının sonunda aynen ÅŸu ifadeleri kullanmıştı;

"Somut bilgiye dayanmayan iddialar ve bu iddialar üzerinden yapılan kehanetler bizce PAPATYA FALI'na bakmaktan farksızdır. Papatya falının kaderini de kopardığınız çiçekteki yaprak sayısı ve sizin başladığınız seçenek belirler."

2

 Bu kez, durumun vahametini biraz anlayan il baÅŸkanı, "ASUBAYLARA TAZMÄ°NAT VE NABIZ ÖLÇME ÇABALARI" diye bir yazı kaleme aldı.

Yazısında; tazminatların bu ÅŸekilde çıkması durumunda, oluÅŸabilecek haksızlıklara dair çekincelerini yazdı ve  bir bölümde, bizim uydurma bir cetvel yayınladığımızı, bu çalışmanın 2012 deÄŸil, 2013 yılına ait olduÄŸunu belirtti.

3

 Yalnız, kendi cetvelini dahi okumayan bu il baÅŸkanı, 2012 yılında tazminatları içeren yasa tasarısının, Maliye Bakanlığı tarafından, aynen geri iade edildiÄŸini gözden kaçırmıştı. 2012 yılında geri iade edilen yasa tasarısı, 2013 yılında nasıl son ÅŸeklini almış onu açıklayan yok?

"KATİP ARZUHALİMİ YAZ YARE BÖYLE"

Tabii, "II. Kad. Kd. Bçvş. ve 24 yıl bilffil çalışma" şartına tepkiler sert oldu, herkes "yok böyle bir şey" diyordu ki, dün akşam dengeler yeniden değişti.

Bizim yayınladığımız bilgileri itibaren etmeyen, "Papatya Falı, Nabız Ölçme" yazan il baÅŸkanının, en tepedeki yönetimi olan,  TEMAD Genel Merkezi, hem BaÅŸbakanlığa, hem de Genelkurmay BaÅŸkanlığına yönelik; "SAYGILARIMLA ARZ EDERÄ°M" li, mail kampanyası baÅŸlattığını,  TEMAD'ın resmi internet sitesinden duyurdu.

 

4

 Eee, hani siz bu iÅŸin mutfağındaydınız,

Hani, siz müdahil olup, mecliste bu işi düzeltecektiniz

Hani, top Genelkurmaydan çıkmış ve top hükümetteydi,  

Hani, Genelkurmay'ın çalışma ile alakası yoktu,

Hani, Genelkurmay rol çalıyor ve fırsatçılık yapıyordu,

Hani, bizim yazdıklarımız yalandı,

 

Bir çift sözümüz de kalemşörlere;

Hani, siz Genelkurmaya diz çöktürmüştünüz,

Hani, Genelkurmaya hesap sor diyordunuz,  

Hani, siz büyük dava adamıydınız,

Hani, siz, dilenerek değil de, direnerek hakları alacaktınız,

Direnciniz bu kadar mı?

Ne oldu ?

Tüm stratejiniz bu kadar mı? 


Öyleyse, ilkokul çocuğunun elinden çıkmış kompozisyon gibi, "Genelkurmay Başkanlığımız" diye başlayan, "saygılı, arzederim" li bu dilekçe neyin nesi?

O kadar hoplayıp, zıplayıp, atıp, tuttuktan sonra, üç dönemden fazla seçilebilmek için, MSB'yi mahkemeye verdikten sonra,  Genel BaÅŸkan yardımcınız, tüm komuta kademesiyle mahkemelik olduktan sonra, "ölüm orucu" gibi garabet bir eylemden sonra, tek eylem planınız, "mail atma kampanyası" mı?

Yani, "100 ÅŸubeli, 1 Milyon oy potansiyelli!" derneÄŸin, tüm çabası  "BU MUDUR?" arkadaÅŸ?

Madem ki bir mail kampanyası başlatacaksınız, hep beraber tek elden yapsak, tek ses vererek yapsak, olmaz mıydı?

Biz mail kampanyası yapınca destek olmayıp, daha sonra neden siz de aynısını yaptınız? 

BaÅŸka eylem planınınz yok muydu?  

Olayın özü; "lafla yürütüldüğü sanılan peynir gemisi", bir kez daha battı ve dibi boyladı.

***

MEVCUT SON DURUM

Sevgili meslektaşlarım;

Bu hafta içinde, ismini açıklayamayacağım arkadaşlarımız, özlük haklarımız ile ilgili birimleri ziyaret etti.

Çalışmalar şu anda Milli Savunma bakanlığında. Halen MSB'deki daire başkanlıkları, konular üzerinde çalışıyor. Olgunlaşıp, Milli Savunma Komisyonuna havale edilen bir yasa tasarısı yok.

Ayrıca, hükümet kanadı ile görüşen arkadaşlarımız da var. Arkadaşlarımıza orada söylenen bir söz, çok önemli, Bu söz;


"Biz, kurumlardan (Genelkurmay) gelen ne ise, ona göre çalışırız, bunun dışında kiÅŸilerin müdahalesi ile deÄŸiÅŸiklik yapmayız ve  bize ulaÅŸan ne ise, inceledikten ve yasal bir sorun olmadıktan sonra aynen yukarı göndeririz"

Ä°ÅŸte, yıllardır biz bunun için diyorduk; "köprüleri yıkmayın, diyalog kapısını kapatmayın" Türkiye gibi bir ülkede hiç bir siyasi iktidar, Genelkurmaya karşı bir derneÄŸi dikkate almaz, Genelkurmay her zaman Türkiye de denge unsurudur", "Yasal Mevzuat gereÄŸi, TSK personelinin özlük haklarının çıkış noktası, Genelkurmaydır" diye bunun için uyardık durduk. 

Geçte olsa, bunu anladınız, "Genelkurmay BaÅŸkanlığımız" diyerek,  "SAYGIYLA ARZEDEN" arzuhalci dilekçesi gibi, mail ve mektup  kampanyası baÅŸlattınız. Ä°nÅŸallah geç kalmamışsınızdır da, bu saatten sonra sizi dikkate alırlar.

 Kısacası saygıdeÄŸer meslektaÅŸlarım;

Tüm bu olumsuzluklara raÄŸmen, görüşmelerimiz  olacak, bazı randevular alınmakta. Görüşmelerden sonra sizlere daha detaylı ve kapsamlı açıklamalar yapacağız.

Saygılarımla.

 

 

Ögeyi Oylayın
(26 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#5 osman ATEÅž 12-12-2015 15:51
Sayın Başbakan açıkladı''' Assubay sorunlarını çözeceğiz''' Başlangıç derecesi 9/1 yerine diğer memurlarda olduğu gibi 9/2’den başlatılmazsa sorunlarımız tam anlamı ile çözülmüş olmayacak.
Alıntı
#4 AKALP 12-12-2015 09:38
Sayın Ersel AKSU gayet güzel bir özetleme ile halimizi özetlemişsiniz hiçbir uyarıya kulak vermeyen bencil yönetim her zamanki kibirle dikkate almayacaktır, yalakaların alkışları ile hala kendini bulunmaz sanıyorlar. İşte başarı hikayesi anlatanların sitesindeki kampanya bitişin resmidir, amacı hakikaten mücadele olanlar şapkalarını önüne koyup düşünsünler.
Alıntı
#3 Osman BEREKET 12-12-2015 09:36
Sayın AKSU, Bir güzel yazınızı daha yine severek okudum. Gerçek anlamda çok basit olmasına rağmen, İngiliz siyaseti ile kasıtlı olarak, kangren haline getirilmiş ve yıllarca akıbeti meçhul bırakılmış, emekli astsubayların, kabul görmüş özlük hak taleplerini, çok güzel dile getirmişsiniz. Bir meslektaşın olarak bu emeğin için size, çok teşekkür ederim. Hepimiz biliyoruz ki "SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ" ve yine hepimiz biliyoruz ki “GÖLGESİNDE OTURDUĞU AĞACIN DALINI KESEN NANKÖRDÜR HAİNDİR" hal böyle iken, ayırımcılık yaparak tüm bu adaletsiz uygulamalara sebep olanların, hiç mi suçu-günahı yok? Bir üniforması da kefen olan, bu vefakâr camiaya, bir ekmek parasını, işkenceye çevirenlerin vatan sevgisinden şüphe ederim. Emekli olduktan sonra, ben ölmedim ki hala yaşıyorum ve taleplerim vardır. Bu taleplerimin müracaat yeri ise Gnkur. Olduğu yazınızda da yazılıdır. Ben emekli olduktan sonra üstümü çizip defterinde silmediysen, bu kadar bilgi kirliliğine de müsaade etmeyeceksin. Ivıra zıvıra da meydanı bırakmayacaksın. Bugün bu coğrafyanın dumanlı atmosferinde, temennim o dur ki bu iş, hayırlı bir şekilde, adaletli olarak sonuçlanır. Herkes de memnun olur. İşine gücüne bakar.
Alıntı
#2 Ersen Gürpınar 12-12-2015 00:41
Tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini alıp kişisel hesaplarla en büyük hayal kırıklığı ve başarısızlığı yaratan bu yönetimi haklı olarak eleştirdik. Hatalardan ders almak yerine eleştirenlere yönetim destekli hakaret ve saldırılarla umutlarımız, birliğimiz yok edildi. Başbakanın vaatlerine kadar suskun olanlar başarıyı genelkurmayı rol çalmakla suçlayarak sahiplendiler,şubelere müjdeye koştular komisyonlarda teknik çalışmalara katıldıklarını duyurdular, kimse "bu başarıyı sağladıysanız içeriği nedir?" diyemedi; endişelenenler, birşeyler yapma gayretinde olanlar yine suçlandı, yaptığımız mail kampanyası için adeta hain ilan edildik, şimdi yönetim uyduruk bir metinle üstelik yok saydığı genelkurmaya dilekçe yazılmasını istiyor. Mücadeleyi bu noktaya getirenleri ibretle izliyoruz. Umarım birileri artık vicdan muhasebesi yapar...
Alıntı
#1 Ä°smail DAMAR 11-12-2015 22:00
Sınıf okulu mezunu (derece -kademe)ilerlemesi yapmayan assubaya 9-1 intibak ve 2.kad. 1/4 assubaya tazminat hükümet tarafından değişmesi "cumhuriyet" tarihinde bir ilk olacak..İnşallah !!
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ