Değerli Meslektaşlarımız

Bu sitede özverili arkadaşlarımızla TEMAD ve mücadeleye destek misyonumuzu yerine getirdik. Yazı dizileri, makaleler, davamıza inandırdığımız yazarların destekleri, gazete ilanı, protesto yürüyüşleri ve TEMAD koordinesinde yapılan eylemlerle sesimizi sağır sultan bile duydu. Ancak, bugüne kadar ciddi bir şekilde bunları çözme kararlılığı gösterilmedi!

Sn.Genelkurmay Başkanımızın görevdeki meslektaşlarımızın sorunlarının  yanısıra bizler için önemli olan intibak ve tazminat konusundaki kararlılığını, Başbakanın da seçim vaadi olarak açıklaması umutlarımızı arttırdı. Ancak vaatlerin içeriği konusunda TEMAD yönetiminden net bilgiler alamayınca muhtelif kaynaklardan alınan çeşitli bilgiler kavram kargaşası yaratmıştır.

Görevdeki arkadaşlarımızın böyle bir sorunu olmayacaktır. Bu yasa biz emekliler için son şanstır. Teklifin talebimiz gibi düzenlenmesi ve endişelerin giderilmesi için Başbakanlık ve Genelkurmay makamına aşağıdaki dilekçemizi göndermenin yararı olduğunu düşünüyoruz. Lütfen bir dakikanızı ayırarak talebimizin iletilmesini sağlayınız. Destekleriniz için teşekkürler.

SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU

NOT: Bilgisayar kullanmayan arkadaşlarımızın onayını alarak onlar adına da katılabilirsiniz  Nick kullanmayın bu bizim yasal bir talebimizdir.

BAŞBAKANLIK VE GENELKURMAY MAKAMINA

Biz assubaylar bu ülkeye ve ordumuza sadakatimizi terimiz, kanımız ve canımızla ispat ettik. Karşılığında imtiyaz ve ayrıcalık talebimiz olmadı. Sadece adalet talep ettik. Ancak ön yargılarla sosyal ekonomik ve insani haksızlıklara uğratıldık.

Öğretmenlere tanınan yüksek öğrenim hakkı  assubaylardan 20 yıl esirgendi. Sicilen bir üst dereceye yükselme hakkı devlet memurlarından 10 yıl sonra bizlere tanındı. Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde yüksek okul mezunu olup da ¼ dereceye yükselmeyen tek kamu görevlisi assubaylardı! 

Her görev kutsaldır. Ancak, klimalı ofislerinde görev yapan devlet memurlarından MYO mezunları 9/2 lisans mezunları 8/1 dereceden göreve başlarken bir üniforması da kefen olan assubaylar büro memuru statüsünde daha alt derece ve kademeden göreve başladılar. Bu adaletsizlikten öte vicdansızlıgı hiçbir değer yargısı haklı gösteremezdi. Bu yüzden yüzbinlerce astsubay ve ailesi kurumlarına olan aidiyet duygusunu, devletinin adaletine olan inancını kaybetti.

Görevin ağır koşulları ve arz ettiğimiz hakların esirgenmesi üzerine birçok astsubay 3'üncü ve 2'nci dereceden emekli olmak zorunda kaldı. Emekli olan assubaylar bugün ilkokul mezunu KİT işçi emeklisinin maaşının yarısı kadar maaş alırken 1'inci dereceye yükselemeyenler de emsallerden %30-%40 oranında eksik maaş almanın haksızlığını yaşıyor!

Yüreğinde adalet duygusu olan Genelkurmay Başkanımız ve Başbakanımızın intibaklar ve tazminatlar konusunda haksızlıkların giderileceği vaatleri ile yeniden umutlandık.

Adaletin gereği olarak, MYO mezunlarının 9/2, lisans mezunlarının 8/1'den göreve başlatılması, intibakların MYO başlangıç derecesi olan 9/2'den yapılarak assubaylığın son rütbesi olan kıdemli başçavuşlara görev tazminatı verilmesinin gerçekleşmesini beklerken, bu iki temel konunun amaç dışına çıktığı, başlangıç derecelerindeki adaletsizliğin devam ettirilerek tazminatın sadece ¼ derecedeki 24 hizmet yılını ifa etmiş assubaylara verileceği söylentileri astsubay toplumundan büyük bir hayal kırıklığı, umutsuzluk hâttâ öfkeye neden olmuştur!

Çünkü, bugün emekli olan assubayların büyük bir bölümü 3'üncü ve 2'nci dereceden emekli olmuşlardır. 1'inci derecede bulunup 4'üncü kademeye ulaşamayan assubayların miktarı da azımsanamayacak kadar çoktur. İntibaklarla birinci dereceye yükselecekler bulundukları derecede bir yıl görev yapmadıkları için 1'inci derece 4'üncü kademeye yükselmeleri mümkün değildir denilmektedir.

Görevdeki arkadaşlarımızın tamamı yüksek okul mezunu olup 1/4 dereceye yükselecekler ve SGK öngördüğü yaş sınırı nedeniyle 24 hizmet yılını tamamlamış olacaklardır.Konu sadece emeklileri ilgilendirmektedir. Mevcut emeklilerin yaş ortalaması 60 yaş ve üzerindedir. Yıllardır devam eden haksızlıkların son bulması için yasal düzenlemede  vazife tazminatının başçavuş ve  kıdemli başçavuşlara verilmesi ve intibaklarımızın 9/2 dereceden yapılması ile adalet gerçekleşerek, kurumumuza ve devletimize karşı aidiyet duygumuz, sevgi ve sadakatimiz yeniden yeşerecektir. 

Adaletin sağlanmasını saygılarımızla talep ediyoruz.

Adı Soyadı :

Sınıf ve rütbesi:


Taleplerimizin dikkate alındığı konusunda Genelkurmay yetkililerinin bilgilendirmesi sonucu KAMPANYAMIZ SONA ERMİŞTİR Kendine ,mesleğine saygısı gereği destek verenlere teşekkürler  SİTE YÖNETİMİ


Ögeyi Oylayın
(131 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#11 Ersen Gürpınar 11-12-2015 10:33
Hani her şey yolundaydı, Genelkurmay yönetimin başarısını sahiplenmeye çalışıyor yöneticiler komisyonlarda teknik çalışmalar yapıyordu, şubelerde müjdeler veriliyordu ama içerik açıklanmıyordu, bu nedenle endişelerini taleplerini mail kampanyası ile iletenler haindi, genelkurmaya şirin gözükmekle suçlanıyordu (!) Kampanya yerine ulaşınca TEMAD yönetimi apar,topar üstelik başlangıç derecelerini intibakları dile getirmeyen bir kampanya metni yayınlamış gönderilmesini istiyor. Bunu nasıl değerlendireceğiniz ahlaki ve vicdani sorumluluğunuzdadır. Yıllardır assubayların sesi olan sitedeki kampanyaya sanki Yunan assubaylarının haklarını talep ediyormuşuz gibi köstek olanlar kibiri kişisel hesapları bir kenara koyarak destek verseydiler birliğimiz beraberliğimiz adına bir adım atmış olurlardı. Neyse algı operasyonları ile inanıp katılmayanlar katılsın yararı olur.
Alıntı
#10 osman ATEŞ 11-12-2015 06:11
Temad'ın sayfasındaki tazminat dilekçesinden anlaşılıyorki ; İntibaklara yer verilmediğine göre demek oluyor ki Genelkurmayın teklifinde intibaklarla ilgili bir pürüz yok ,9-2 verilmiş intibaklardan tüm Assubaylar faydalanıyor anlamı çıkıyor. Dilekçeye intibaklar yazılmadığına göre!!!!!
Alıntı
#9 üzeyir kılıçöz 10-12-2015 22:33
Değerli arkadaşlar..TEMAD da mail.kampanyası başlatmış ama bizim yaptığımız kampanyadan 1 hafta sonra ... Ne kadar duyarlı bir davranış...Bir metin yayınlamış,bunu BİMER'den gönder diye de link vermiş... Şunu yapıyorsun bari anında EMEMKLİ ASSUBAY sitesinde yaptığımız gibi ad,soyad,rütbe vb. gönder bari de işe yarasın.Bu işin ucundan tuttuğu metnin içeriğinden anlarsınız.Konuya o kadar yabancılar ki,vay halimize...
Alıntı
#8 EMEKLİASSUBAYLAR 09-12-2015 14:14
ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA

Saygıdeğer Meslektaşlarımız
Yıllardır ön yargı ile oluşan haksızlıklarımızın giderilmesinde adalet duygusu ile hareket eden Gn.Kur.Bşk. Orgeneral Sn.Hulusi AKAR ve hükümetin kararlılık göstermesinden sonra başlangıç derecemiz, intibaklarımız ve tazminatlarımız konusundaki ilk açıklamalar hepimizi mutlu etmiş bilahare TEMAD yönetiminin yapması gereken açıklamalarda suskun kalması üzerine arkadaşlarımız çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgiler ile endişelerini dile getirmişler,site yönetimi de sizlerden gelen talepler doğrultusunda endişelerimizi ve taleplerimizi ilgili makamlara hazırlanan mail kampanyası ile iletmektedirler.

GENELKURMAY TARAFINDAN SİTE YÖNETİMİNE YAPILAN BİLGİLENDİRMEDE : "Başlangıç dereceleri,intibaklar ve tazminatlar konusunda çalışmaların henüz sonuçlanmadığı, endişelerin yersiz olduğu tüm toplumu memnun edecek, adaleti sağlayacak bir çalışma için gayret edildiği” bildirilmiştir. Adaletin gerçekleştirilmesi tüm assubay ve ailelerinin gönlünde değerlendirilecektir. Hayırlı olmasını diliyoruz.
SİTE VE ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU
NOT. MAİL KAMPANYAMIZ TALEPLERİMİZ İLGİLİ MAKAMLARA ULAŞIP DEĞERLENDİRİLDİĞİ BİLGİSİ VERİLDİĞİ İÇİN SONLANDIRILMIŞTIR,KENDİSİNE VE MESLEĞİNE SAYGISI GEREĞİ DESTEK VERENLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.
Alıntı
#7 Mithat Türetken 07-12-2015 19:36
Verilmeyen haklarımızı almak için fedakarca çırpınan kardeşlerimizi bir kenara iten, elini taşın altına değil, üstüne dahi koymayan, ne olduğu belli olmayanları şiddetle kınıyorum. İyi ki varsınız Astsubay sevdalıları.
Alıntı
#6 LEVENT ULUCAN 07-12-2015 18:04
BİR ADIM DA SEN AT....
HAYDİ ASSUBAY ARKADAŞ HAKLARIMIZA BU KADAR YAKLAŞMIŞ İKEN
BİR ADIM DA SEN AT ,
ADİLHANE BİR PAYLAŞIM İÇİN ,
BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN ,
TEK NEFES TEK YÜREK OLMAK İÇİN ,
DAHA SONRA ÜZÜLÜP KAHROLMAMAK İÇİN ,
UYUYANLARI KALDIRMAK İÇİN ,
ASSUBAYLIK ONURUMDUR DEMEK İÇİN ,
SEN DE KATIL ,
BİR ADIM DA SEN AT ....
/Levent Ulucan/
Alıntı
#5 ahmetçam 06-12-2015 16:51
Sitemiz daha önceden olduğu gibi bu GÖREVİ de üstlenerek ÖNCÜLÜĞÜNÜ yapmıştır. Bu güne kadar Assubay HAKLARI konusunda verdiği mücadeleye bir yenisini daha eklemiştir. Emeği geçenlere şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunarım. İkamet ettiğim K.Yaka Zübeyde hanım mahallesindeki görüştüğümüz DUYARLI arkadaşlarımızla ben dahil 16 kişinin müracaatını gönderdik. Görüşebildiğimiz diğer arkadaşlarla da göndermeye devam edeceğiz. Herkesin DUYARLI davranarak bu KAMPANYAYA DESTEK vermesi HAKLARIMIZIN alınabilmesi ve tekrar mağduriyet yaşamamız için ÖNEMLİ bir görevdir.
Alıntı
#4 yasarcakan 05-12-2015 22:18
Emeğinize yüreğinize sağlık.Sosyal medyada okuduğum ve üzüldüğüm bir konu var.""1.dereceye düşenlerin sesi çıkmıyor"" diye yazan "aklı evvel"yorumlar bizleri ayrıştırmaya yönelik yorumlardır.Akılsızlığın bu kadarına da pes doğrusu..Bu mücadelenin bir onur mücadelesi olduğunu anlamayan,anlamak istemeyen bu kadar zavallıca yazanı/yazanları kınıyorum..Bu tipler gölge etmesinler yeter, saygılar bizden...
Alıntı
#3 Özkan AÇAR 05-12-2015 21:37
Sayın başbakanımızın assubayların bu adil isteklerini göz önünde bulunduracağına inanıyor ve kampanyaya katılıyorum.

Bu konu ile anlatımları ve haksızlıkları anlatan bir mektup yazdım sayın başbakanımıza.
Alıntı
#2 İsmail DAMAR 05-12-2015 20:48
ASSUBAY sınıfı,hakların için destek ol..
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ