×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Kıymetli meslektaşlarım;

Aldığımız bilgilere göre,  tazminatlar konusunda yapılan ve son ÅŸekli verilen taslak çalışmada;

 24 yıl bilfiil çalışma,

 II. Kad.Kd. BçvÅŸ.  rütbesinde olma,

ve 1/4,  Derece -kademede olunması gibi ÅŸartlar içerdiÄŸini öğrendik.

Bir subay, 20 yılda yarbay olması gerekirken, erken terfi, Komkarsu, Kurmaylık vb. durumlarla  16-17, yılda yarbay olmakta ve tazminat almaktadır.

Yani subaylara  "bilfiil hizmet ÅŸu kadar hizmet yapacaksın" ÅŸartı  aranmadan tazminat ödenmektedir.

Assubaylarda, tazminat ödenmesi için;  assubaylığın son rütbesi olan II. Kad. Kd. BçvÅŸ. rütbesi aranırken,  subaylara, subaylığın son rütbesi olan Orgenerallik  hadi onu geçtik, albaylık ÅŸartı bile aranmamaktadır.

Yine subaylarda tazminat ödemek için herhangi bir derece kademe şartı da bulunmamaktadır.

Yanlış anlaşılmasın, kimsenin maaşında, tazminatında gözümüz yok. Sadece bir ÅŸey yapılacaksa adaletli yapılmasını istiyoruz. 

Yapılacak iyileştirmenin budanıp, kuşa çevrilerek, numunelik çok az bir assubayın yararlandırılmasını değil, tüm assubayların, hatta uzm.J.çvş.ların da faydalanacağı türden bir çalışma yapılmasını istiyoruz.

Dolayısı ile verilmesi öngörülen tazminatlarda, Kd. BçvÅŸ. rütbesindeki  1-2 ve 3'üncü dereceden emekli olan ve halen çalışan assubayların da kademeli olarak faydalanması gerektiÄŸi kanaatindeyiz.

Askeri ve siyasi otoritenin yeni mağdurlar yaratmadan bu işi çözeceğini umut etmek istiyoruz.

***

Bazen diyorum ki, çok bahtsız bir sınıfız...

Bizi temsil ettiÄŸini iddia edenler,  temsil etmekte yetersiz kalıyor. Yüksek Askeri Åžura' da (YAÅž) intibakların  görüşüldüğünü basından öğreniyoruz.

Kısa bir beyin jimnastiği yapalım, YAŞ Toplantısında;

Mesela YAÅž'da hükümet kanadı, TEMAD Genel BaÅŸkan Yardımcı tarafından yazıldığı iddiası ile davacı olduÄŸu meÅŸhur "MEZARINIZA TÃœKÃœRECEĞİM" yazısını, veya TEMAD BaÅŸkanının  BaÅŸkent TV'deki " TSK'yı üç maymuna çevirdiler, EFKAN ALA laf cambazıdır, Basiretsiz Politikalar vb." sözlerini içeren görüntüleri Genelkurmay'ın önüne koysa,

Veya Genelkurmay,  TEMAD Genel BaÅŸkanının "Genelkurmay kapatılmalıdır, Lüzumsuz bir makamdır, askeri yoktur, ABD'deki gibi Genelkurmay BaÅŸkanlığını Kara Kuvvetleri Komutanlığı ikiz görevle yürütmelidir", minvalinde söylediÄŸi görüntüleri, yine, TEMAD Genel BaÅŸkan Yardımcısının "Genelkurmay BaÅŸkanlığını fırsatçılıkla, rol çalmakla "itham ettiÄŸi yazısını hükümetin önüne koysa nasıl bir sonuç çıkar?
Ya da, Milli Savunma Bakanı hakkında "Kabus Geri döndü" diye yazan İlericinin yazısını masanın ortasına koysalar!

Siz olsanız,bunları ekranlar önünde söyleyen,yazan,çizen insanları muhatap alırmısınız

Bakınız,ayni hata Disiplin Kanunu çıkarken yapıldı. Bazı Gn.Bşk. yardımcılarının tüm ısrarlara rağmen "TV den izleriz" diyen şahıs,ilgisiz kaldı ve bu kanun adeta idam fermanı gibi çıktı..

Bu tip kanunlar düzenlemeler 40-50 yılda bir yapılır.  Yani bir kez çıktı mı deÄŸiÅŸtirilmesi, yeniden düzenlenmesi çok zor olur.

Daha dün bir aÄŸabeyimiz intihar etti ve topraÄŸa verildi .Tıpkı son 2,5 yılda intihar eden 36 meslektaşımız gibi.  Tıpkı hakkını alamadan giden binlerce meslektaşımız gibi.

DeÄŸerli aÄŸabeyimiz, Ersen Gürpınar'ın önerdiÄŸi gibi; Gelin inadı bırakın, siz görüşemiyorsunuz, muhatap kabul edilmiyorsunuz. Makamınız koltuÄŸunuz sizde kalsın. Maksadını aÅŸan sözlerine hiç olmazsa bir süreliÄŸine ara verin ve  Bu iÅŸi çözmek için TEMAD Åžubelerinden, TAS-SEN'den ve konuya vakıf aklı başında meslektaÅŸlarımızdan oluÅŸturulacak karma bir heyet aracılığı ile askeri ve siyasi muhataplarla görüşme yapılsın. Henüz her ÅŸey bitmiÅŸ deÄŸil.

 En azından sınıfınıza böyle bir iyilik yapın.

Yoksa daÄŸ fare doÄŸuracak , bari ebesi siz olmayın. 

 

Ögeyi Oylayın
(48 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#12 Akif ÖZİZMİRLİ 03-12-2015 13:19
Assubayların 1/4 ne inme hakkı 25 mayıs 2012 çıktı. Eğer yukarıdaki bu duyum gerçek ise, buna göre bu tazminattan sadece bu tarihte görevde olan ve 30 Ağustos 2012 de 1/ 4 ne indikten sonra 30 Ağustos 2013 den sonra emekli olanlarla, 1/4 ünü alıp en az bir yılda çalışmaya devam ederek emekli olanlar veya 1/4 ne indikten sonra bir yıldan fazla çalışmaya devam edenler yararlanacaktır. İntibaklada emekli maaşı artacak olanlar 2.dereceden emekli olup 1.dereceye düşerek 3600 göstergeye çıkanlar ve 3. dereceden emekli olup 2. dereceye düşenlerde etkili olacaktır. Daha önce 1. dereceden emekli olanlar ( eskiden 1/4 ne inilmediği için) ve 1/4 alıp bir yılı beklemeden emekli olan hiç bir emekli yararlanamayacaktır. Eğer böyle ise gerçekten çok saçma bir olay. . O zaman neden emekli assubayların emekli maaşlarını düzeltileceğini açıkladılar. Bu konuda Gn. Kurmay ve iktidardan ve iktidar millet vekillerinden açıklama istenmelidir. AYRICA TÜM ÇALIŞAN VE EMEKLİ ASSUBAYLAR BİRLİK OLMAK ZORUNDA OLDUĞU YADSINAMAZ BİR GERÇEKTİR.
Alıntı
#11 Ersen Gürpınar 01-12-2015 00:35
Bizleri temsil etmekle görevli olan TEMAD Gn.Mrk. yönetimine maddi ve manevi desteğimizi kişisel hesaplarla hareket etsinler yakalanan tarihi bir fırsatı emekleri olmadan heba ederek şubelerde masal anlatsınlar diye vermedik.

Şubelerde anlatılanlar sır mı? Madem bu konunun mimarı olduklarını belirtip genelkurmayı TEMAD'tan rol çalmak ve başarıyı sahiplenmekle suçlayacak kadar iddialılar o halde masalı bıraksınlar Başbakan'ın vaatlerinin içeriği hakkında açıklama yapsınlar ki millet çaresizlikten sağa sola başvurarak papatya falı(!) bakmaktan vazgeçsin.El insaf,biat kültürü ile algı yaratmaya çalışanlarda biraz yürek ve vicdan varsa bunu onlar sorgulamalıdır
Alıntı
#10 A.Altındağ 30-11-2015 19:06
Assubay toplumuna kötülük yap desen ancak bu kadar yapılır. Genelkurmaya amaç dışı eleştiri yapmak, hakaret etmek, fırsatçılık yaptı, Temad'ın başarısını sahiplendi demek bildiğiniz dalı kesmektir,bunlar Ahmet Keser'in haberi olmadan yapılamaz, kendi de şubelerde yine masal okuyup bilinen şeyleri tekrarlamış genelkurmaya göndermeler yapmıştır, bundan daha vahimi kimsenin cesaret edip buna itiraz etmemiş fotoğraf çektirme yarışına girmişler,böyle olunca sürprizlere hazır olun.Emeğimizi umudumuzu bozuk para gibi harcayanlara lanet olsun.
Alıntı
#9 MEHMET KAYALI 30-11-2015 18:31
TAZMİNATLARDAN FAYDALANMADA SUBAYDA, HİZMET SÜRESİ DİYE BİR ŞART YOK İSE, ASSUBAYLAR DA ULAŞABİLECEĞİ SON RÜTBE MERTEBESİNE ULAŞABİLEN ASSUBAYLARA, SÜRE ŞARTI , TAZMİNAT ÖDEMELERİNDE KISITLAMA GETİRİLMESİNİN FARKLI BİR VERSİYONUDUR VE GERÇEK BİR BAHANEDİR. HAKKANİYETİN TEK YOLU, ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ HAZIRLANACAK YASALARIN DEVLETİN DAHA FARKLI BİR BİRİMİNDE HAZIRLANMASI, OKULSAL HAKİMİYET, OKULSAL KORUMA OLUŞTURAN YAPTIRIMLARDAN SOYUTLANMALIDIR. BİLİMSEL VE MALİ EĞİTİMSEL ORGAN OLUŞTURULUP. TÜM TARAFLI AYRICALIKLI OLUŞUMLARDAN, KORUMA VE KAYIRMA OLUMSUZLUĞUNDAN SOYUTLAMA GEREKİR. HİZMET KARŞILIĞI ÖDEMELER, HARP OKUL KÖKENLİLERCE KONTROL ALTINDA BULUNDUĞU SÜRECE, ALT STATÜ GÖRMEZDEN GELİNECEK, SIZLANMALAR OLACAK ALT STATÜYE BAHANE YARATILACAKTIR. NEDENİ ALT STATÜDEKİLERİ KAPI KULU GİBİ KULLANMA İSTEĞİDİR...
Alıntı
#8 Nebil KÖKEN 30-11-2015 11:39
TSK ORDUNUN BEL-KEMİKLERİNE "ZENCİ" MUAMELESİ YAPMA ISRARINDAN BİR TÜRLÜ VAZGEÇEMİYOR!!!!!!
BÄ°R MÃœJDELÄ° HABERDE BÄ°LE Ä°NSAFSIZ AYRIMCILIKLAR VAR...
YAZIK.
Alıntı
#7 EMEKLÄ°ASSUBAY 30-11-2015 09:20
Sayın H.Saraç'ın mesaj panomuza gönderdiği yazı bütünlük sağlaması için ilgili makaleye yorum olarak taşınmıştır.
-
Sayın Aksu, yazınızı okudum. Temad konuştukca bize bir şey vermezler. Sn.Gürpınar bizi temsil edenlere her zaman "sağduyulu olun" dedikçe onlar tersini yapıyor. Sizler hiç emekli uzman,ve emekli jandarma dernek yöneticilerinden,genel kurmayı eleştiren bir söz duydunuz mu?... Benim duyumum 2003 yılı öncesi mezunların intibakları 9/1'den olacak.Hayırlısı olsun,saygılar.
Alıntı
#6 Osman Ada 29-11-2015 23:36
Ben 1/4 derecedeyim bugün 1nci derece ile 2/3 derece arasındaki adalet dışı maaş farkı beni üzmektedir intibak 9/2 tazminat kıdemli başçavuşa verilmez 1/4 şartı olursa daha da büyük mağduriyet olur TEMAD ve Ahmet Keser'in bilgisi senden benden fazla değil olsa açıklar her kafadan bir ses çıkmazdı hala genelkurmaya çakmaya çalışanları haklı gören alkışlayanlar Yalakalığı bırakın küçük çıkarlar büyük zararlara neden oluyor
Alıntı
#5 ahmetçam 29-11-2015 11:59
Buradaki en büyük YANLIŞ ve HAKSIZLIK 1/4 derecenin aranması olur. Diğer iki husus da DERECE gözetilmeden RÜTBE GÖZETİLEREK olursa ÇOK arkadaşımız YARARLANABİLİR. Ama YANLIŞLARDAN dönmenin UZUN yıllar aldığını ÇOK İYİ BİLEN bir CAMİA olarak daha YASALAŞMADAN yanlışların DÜZELTİLMESİ için HÜKÜMETE ve GENKURA GEREKLİ girişimler yapılmalıdır.
Alıntı
#4 süleyman paktin 29-11-2015 01:07
Bu durumda 1/4 olmayanlar yani 1/1, 1/2, 1/3'lere tazminat yok mu?
1/4 olan kaç kişi var ki? Böyle şey olur mu? Hiç vermesinler bari.
Alıntı
#3 BÃœLENT CÄ°VAN 28-11-2015 22:56
OTURDUĞUMUZ YERDEN İNTİBAK ,TAZMİNAT VE BAŞLANGIÇ DERECELERİ DÜZELMEZ

ulen böyle adalet; bizim mahalledeki kız
ulan böyle kanun olmaz olsun fasıl heyetindeki kanun
eeeee ADALET VE KANUNLAR TÃœRKÄ°YEDE SADECE subaylara YAPILIYORSA
ARTIK böyle adaletin var ya ..
bu işlerin takipçisi olmak durumundayız temadın T harfini tanırım
gerisi benim için gazel okur bu süreçte
Allah izin verirese sağlığım düzelince Ankarada olmak isterim
SUSUNCA MEME DE YOK ,MAMA DA ONA GÖRE ERSEN ABİ İYİ BİR EKİP PLANLAYIP ANKARA'DA UĞRAŞMAK GEREK
birisi çıkmış şube şube geziyor sanki kendisi yaptırıyor bu işleri ya inandıracak ..k...arıyor
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ