HAKLARIMIZLA İLGİLİ KONULAR NETLEŞTİ

Saygıdeğer Meslektaşlarım

Her zaman belirttiğimiz gibi assubaylar bu ülkeye ve ordumuza sadakatlerini teri, kanı ve canı ile kanıtlamış, karşılığında sadece adalet talep etmişlerdir.

Bizlere ön yargılarla yapılan haksızlıklar için mücaadelemizde elbette yasal temsilcimiz TEMAD yönetimidir. Bizim için umut olduğunu düşündüğümüz bu yönetime tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini verdik. Ancak tüzükteki görevlerini verdikleri vaatleri unutan Sn.Ahmet KESER  ne yazık ki kişisel hesaplarla hiç bir başarı elde  etmediği gibi uyarılarımızı dikkate almak yerine sırtını sıvazladığı kişilerin mücadele gönüllülerine hakaret ve iftiralarda bulunmasını adeta teşvik etti. Bir yıl önceki mücadele coşkusu, umut ve birbirimize tahammülden eser kaldı mı?

Bizlerin dışında hükümet, genelkurmay, OYAK yönetimlerine maksadı aşan eleştiriler, yardımcısının ve yandaşlarının hakaretleri sonucu kurumlarla olan ilişkilerimiz askıya alındı. Bizlerle ilgili hiç bir konuya çalışmaya müdahil olamadık.

Ben sizden sorun çözmek için yetki almadım” itirafı ile hiç bir kazanım elde edilemeyeceğini itiraf eden, "siyasi partilere deklarasyon yayınlayalım, mail kampanyalarına destek verin, muhataplarımızla görüşemiyorsak TEMAD’ın normal gelirleri dışında gönderdiğimiz milyonlarca liramız olması gerekiyor, ulusal gazetelere bilboardlara ilan verip haksızlıklarımızı yazıp kamuoyu oluşturalım, hatalardan ders alıp toplumu yeniden kucaklayın" tarzındaki tekliflerimiz yanıtsız kaldı. Yönetim adeta sessizliğe büründü!

Hoca verir talkımı kendi yutar salkımı“ dedikleri gibi "bizler tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz" diyen Sn.Başkan bizlerle ilgili mecliste yasa teklifi, soru ve araştırma önergesi veren CHP ve MHP'nin kapısını açmaz iken AKP'nin grup toplantılarına, İstanbul Kongre Merkezi istişare toplantılarına, seçimli genel kurullarına  anonslarla katıldı. Belki iktidara yakın olup sorunlarımızı çözer diye düşünürken iktidar partisi ile de ilişkilerini kopardı. Sn. Başkan ne düşündü ise seçimlerden önce çıktığı televizyon programında Genelkurmay ve İç İşleri Bakanı'nı kabul edilemez üslupla eleştirdi. Tüm kapıları kapatan Sn. Keser amacınız nedir? Siyaset yapacaksanız yardımcınız Yüksel Binici gibi istifa edin, siyaset yapın. Yolunuz açık olsun.

Başbakanımız 28 Ekim Malatya Mitinginde bir çok memur gibi uzman ve assubayların da sorunlarının çözüleceği, intibaklarının yapılacağı sözünü verdi. Sn.Dede Ersel Aksu yazısında Genelkurmay başkanımızın 29 Ekim resepsiyonundan sonra tüm kuvvetlerin temsilcisi assubaylarla Etiler Asb.Orduevinde bir toplantı yapıp "sorunlarınızın takipçisiyim, merak etmeyin" açıklaması yaptığını yazdı.

Bu açıklamaları duyan Sn.Keser destekçileri koro halinde "işte başkan, işte başarı", "haklarımızı alacağız", "daha güçlü olmak için üye olun, aidat yatırın", "bağışta bulunun", "her konuya itiraz edenlere bu başarı kapak olsun" tarzında kendi yalanına kendi inananlar gibi parsa kapma yarışına girdiler!

Sn.Keser fırsatı ganimete çevirmek için şube başkanlarına müjde vermeye koştu ama kendisine tazminatlar, başlangıç dereceleri gibi sorulan sorulara yanıt yerine basından hepimizin duyduğu konuları aktarıp genelkurmay ilişkileri sorgulanmasın diye de “konunun Genelkurmay ile ilgili bir durumun kalmadığını konunun siyasi otoritede olduğunu” belirtmekle yetinmiştir.

Bizi temsil edenler diplomatik bir dil kullanmak ilişkileri devam ettirmek mecburiyetindedir. Hiç kimseye hakaret ederek, maksadı aşan eleştirilerde bulunarak düşüncemizi kabul ettiremeyiz. Sn.Keser, bilinçli veya bilinçsiz olarak bu hataya düştü. Bunu tamir etmek mümkündür. Kendisi görüşemiyorsa Genelkurmay ve siyasi otorite nezdinde temaslarda bulunmak yapılan çalışmalara müdahil olmak, hızlandırmak, adaletin sağlanmasına katkı sağlayanlara minnet ve teşekkürlerimizi iletmek için TEMAD şube yönetimlerinden bir komisyonun seçilmesini ve görev almasını sağlamalıdır. Bu hizmeti  esirgemesin.

Genelkurmayın katılmadığı bir teklifin kabul edileceğini düşünmek bile abesle iştigaldir. TEMAD Gn.Başkanının açıklamadığı konu ile ilgili  Genelkurmaydan Sn.Genelkurmay assubayımız Hv.Sav.Kd.Bşçvş. Harun AĞPAK‘ın tarafıma gönderdiği bilginin ilgili bölümünü sizlere sunuyorum.

29 Ekim töreninde de Sn.Gnkur.Bşk.mızın dile getirmiş olduğu hususların içeriğini sizlere arz ediyorum;
  • 2’nci dereceden emekli olanların 1’inci dereceye, 3’üncü dereceden emekli olanların 2’nci dereceye düşürülerek intibakının sağlanması
  • Yarbay, Albay ve Generallere ödenen makam (temsil) tazminatının Kd.Bçvş.lara da ödenmesi (emeklilikte dahil),
  • Asb. MYO mezunlarının 9/2, lisans mezunlarının 8’inci dereceden göreve başlamaları, eski mezunların intibaklarının MYO mezunu gibi yapılması,

ile diğer mesleki, sosyal, maddi ve konum/algısal konular titizlikle takip edildiği Genelkurmay Başkanımız tarafından 29 Ekim 2015 tarihinde Etiler Astsubay Orduevinde vurgulanmıştır. Ayrıca yukarıda belirtilen üç konunun bizzat kendisi tarafından takip edildiği, seçim öncesi başbakana iletildiği ve sonuna kadar gerçekleşmesi için mücadelesinin verileceği belirtilmiştir.

Teklifin genelkurmay tarafından hazırlanması, komutanımızın başbakan ile görüşmesi meslektaşlarımıza takipçisi olacağım sözünü vermesi bizler için bir teminattır, minnettarlığımızı sunuyorum. Adaletin gerçekleşmemesi için hiç bir sebep kalmamıştır. Yine de komisyonlarda değişikliklere uğramaması için takibi gerekiyor.

 TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA HUZUR, REFAH VE ADALET GETİRMESİNİ DİLİYORUM. Saygılarımla...

Ögeyi Oylayın
(68 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#6 Yavuz SELİM 03-12-2015 22:53
" EMEKLİ ASSUBAYLAR14-11-2015 08:42#1
Değerli meslektaşlarımız, elbette haksızlıklarımız üç madde ile sınırlı değildi ama bunlar temel konulardı.Sağlık nedeniyle emekli edilenler, Sicil affı,kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara kıdem verilmesi, muvazzaflarımızı ilgilendiren birçok konu Sn.Genelkurmay başkanımız tarafından takip edildiği bilgisini de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Hayırlı olsun.
SİTE YÖNETİMİ "

Sicil affı ve kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara kademe verilmesi hususundan faydalanmayacak Asubay sayısı sanırım hemen hemen yok denecek kadar azdır.

Bu hususlar da Genelkurmay tarafından takip ediliyor ise yasalaşma/uygulama ihtimalinde 9/1 - 9/2 uygulanması hususu da önemsiz bir ayrıntı olur sanırım.
Alıntı
#5 Ersen Gürpınar 17-11-2015 10:19
ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA
Değerli meslektaşlarımız
İntibaklar ve diğer haklarımız konusunda Sn.Genelkurmay başkanımızın haklarımızla ilgili girişimleri sonucu Başbakanımız da vaatlerde bulununca toplumumuzda bazı tereddütlere rağmen bir umut rüzgarı esti.

Tüm imkanlarla donattığımız temsilcimiz TEMAD yönetimleri bu çalışmanın içinde olmamalarına rağmen tereddütleri gidermenin çareleri yerine fırsatı ganimete çevirmek için şubelere koşup müjdeler verdiler, ama bilgileri basın ve bizlerin paylaşımları ile sınırlı olduğundan hiçbir soruya net yanıtlar veremedi.
Her vesile ile Sn.Keser'i alkışlamak adına algı yaratanlar da nedense suskunlar...

Mücadelenin gönüllüleri de reklamsız çalışmaları büyük katkı sundular. Bu çalışmalarda bizi en iyi şekilde temsil eden Genelkurmay Assubayımız Dr.Hav.Sav.Kad.Kd.Bşçvş. Sn.Harun AĞPAK başta olmak üzere adaletin gerçekleşmesine emek verenlere sonsuz teşekkür ve minnettarlığımızı sunuyorum. Hiçbir arkadaşımızın endişesi olmasın taslak teklife göre diğer birçok devlet memurunda olduğu gibi MYO mezunları 9/2 lisans mezunları 8/1'den göreve başlatılacak, Asb.MYO kanunundan önce göreve başlayan Lise üstü sınıf okulu mezunu olanların da intibakları buna göre yapılacaktır. Gerçekleşmesi dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.
Alıntı
#4 EMEKLİASSUBAYLAR 16-11-2015 18:55
Meslekdaşımız Sn.Ahmet KILIÇASLAN'ın konu ile ilgili yorumunu bilgilerinize sunuyorum BÖLÜM YÖNETİCİSİ
SN.GENELKURMAY BAŞKANIMIZ ORG. HULUSİ AKAR BU ADAMA İYİ BAKIN! 30 AĞUSTOS 2015 Astsubaylar için MİLATTIR.. Neden mi ? 30 Ağustos 2015 tarihinden önce Astsubayların istekleri dikkate dahi alınmazken bugün Ülkenin Başbakanı tarafından haklarımızın verileceği müjdesini alıyoruz....Haklarımızın takipçisi olacağını söyleyen bir Genel Kurmay Başkanımız var..Muvazzaf ve Emekli Astsubaylardan ricam kişisel hesaplardan ve reklamdan vazgeçip birlik olup haklarımız alma konusunda ortak hareket etmeleridir..Gün artık birlik olma günüdür...bu mücadelede az veya çok herkesin ama herkesin emeği vardır..saygı ve sevgiler..
Alıntı
#3 Ersen Gürpınar 15-11-2015 21:44
Başbakanın açıkladığı Genelkurmay başkanımızın belirttiği konular dahil daha birçok hususu kapsayan teklif’ in Başbakanlığa gönderildiği Genelkurmay tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde açıklanmıştı;
Tabiki daha önceki teklifler gibi sümen altında bekletildi TEMAD Gn.Başkanı Bay Ahmet KESER Genelkurmay'la köprüleri atıp kişisel hesaplarla AKP toplantılarına katılmak yerine bunların takibini yapabilseydi şuan bu konuları görüşüyor olmayacaktık Birinci derecede oldukları için intibakları umursamayan daha doğrusu mücadele diye bir düşüncesi başarı diye bir hedefi olmayanlar sorgulamaktan yoksun kişilerin iltifatları ile 2 yıl daha saltanatını devam ettirmek istiyor ; Çevresindeki biatçılar o gün gelinceye kadar alkışlayacaklar ve terk edeceklerdir; Şimdi utanmadan olumsuzlukları gizleme gayretine ve başarı algısı yaratmaya devam edebilirler Ne yazık ki onlar çıkarlarını korurken bizler umutlarımızı kaybediyoruz
Alıntı
#2 İsmail DAMAR 14-11-2015 11:54
BİMER BASVURUM SONUCU GELEN YANIT.. YORUMSUZ.. 10’uncu derecenin 1’inci kademesinden göreve başlayan tüm astsubaylar ile emeklilerinin, 9’uncu derecenin 1’inci kademesinden başlayacak şekilde intibaklarının yapılması böylece 2003 yılından önce mezun olan astsubaylar ile bunların emeklilerine bir derece verilmesini amaçlayan 926 sayılı TSK Personel Kanununda değişiklik yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir
Alıntı
#1 EMEKLİASSUBAYLAR 14-11-2015 08:42
Değerli meslektaşlarımız, elbette haksızlıklarımız üç madde ile sınırlı değildi ama bunlar temel konulardı.Sağlık nedeniyle emekli edilenler,Sicil affı,kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara kıdem verilmesi, muvazzaflarımızı ilgilendiren birçok konu Sn.Genelkurmay başkanımız tarafından takip edildiği bilgisini de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Hayırlı olsun.
SİTE YÖNETİMİ
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ