×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

BİR KEZ OLSUN ASSUBAYLARI DÜŞÜNÜN

Kıymetli Meslektaşlarım;

Bir önceki yazımızda duyurmuÅŸtuk. Genelkurmay BaÅŸkanı, 29 Ekim resepsiyonundan hemen sonra,  her kuvvetten 5 assubay ile  Etiler Orduevinde bilgilendirme toplantısı yapıyor. Evet yanlış duymadınız,  Genelkurmay BaÅŸkanı , orduevinde personeli toplayıp sorunları öğrenmiyor, zaten konulara vakıf, aksine özlük hakları konusundaki geliÅŸmelerden personelini bilgilendiriyor.

Er harçlıklarından tutun da, uzman çavuÅŸ, uzman jandarma çavuÅŸ ve assubay özlük hakları, intibaklar, tazminatlar maaÅŸ iyileÅŸtirmeleri, göstergeler vs. hepsinin çalışması Genelkurmay da yapılıyor.  Yani tümünün yasal anlamda çıkış kaynağı Genelkurmay! Bu konuda askeri ve siyasi otorite  ile görüşenler ise  EMUZDER ve EMUJAD!

Ä°ÅŸte bu ortamda, baÅŸbakan Malatya Mitinginde assubaylar, uzman çavuÅŸlar, polisler için açıklama yaparken, Genelkurmay BaÅŸkanı, personeli toplayıp bilgilendirirken,   Emekli Uzmanlar DerneÄŸi (EMUZDER ) ve Emekli Uzman Jandarmalar DerneÄŸi (EMUJAD) yaptığı görüşmeler ve kat ettiÄŸi mesafeler ile ilgili peÅŸ peÅŸe açıklama yaparken, "temsilcinizim" diyen derneÄŸimiz (TEMAD) ne yapıyor?

Ben size söyleyeyim; Ä°stanbul TEMAD'dan sonra,  muhalif gördükleri TEMAD ÅŸubelerinin yanında, yeni ÅŸubeler açarak, adeta TEMAD'ı  ÅŸube bazında bölme ve 2017 deki TEMAD seçimlerini garantiye alma derdindeler.

  Biliyorsunuz, mevcut yönetimi desteklemeyen,  Ä°stanbul TEMAD yönetimini, Genel Merkez, seçim yolu ile deÄŸiÅŸtiremeyince, baÅŸka yolları denediler; iki kez kapısına dayandılar, çilingir getirdiler,  karakolluk, davalık oldular.

Baktılar olmuyor, ÅŸubeyi toptan kapattılar. Yerine Bakırköy'de  "çakma" bir ÅŸube açtılar ama tutmadı. "Besleme ÅŸube" 2 ay dayanamadı, kapısına kilit vuruldu. Kapandı gitti.

Şimdi aynı oyunu, Eskişehir de sergilenmeye çalışılıyor. TEMAD seçimlerinde kendilerini desteklemediklerini düşündükleri, Eskişehir TEMAD'ı yeni şube kurarak bölmeye uğraşıyorlar.

"Åžimdiki  taktikleri, Seçim yolu ile deÄŸiÅŸtiremedikleri yönetimi , yeni bir ÅŸube açarak bölmeye çalışmak. "

 Bunun için EskiÅŸehir'de yeni ÅŸube için yer bile ayarlanmış, ÅŸube kurulması TEMAD Genel merkezince onaylanmış, hatta baÅŸkan olacak kiÅŸi bile  belirlenmiÅŸ ve  hazırlıklar son noktaya gelmiÅŸ.

Konuyu araÅŸtırdım; Yeni ÅŸube kurulma çalışmalarında,  EskiÅŸehir TEMAD'ın haberi yok, bilgi verilmemiÅŸ, görüşü alınmamış.  Tıpkı Ä°stanbul'daki gibi, tepeden inme bir kararla bu iÅŸi yapıyorlar. Seçimle iÅŸ başına gelen Åžube BaÅŸkanı ve onun yönetimine, nezaketen bile bilgi verilmiyor.

İçinizden bazı arkadaşlar şunu diyebilir, "ne var bunda? Şube sayısını artması iyi değil mi?"

Evet ÅŸube sayısının artması önemli ancak, bu sayı sadece muhalif gördükleri ÅŸubeleri bölmek için yapılırsa yanlıştır. Madem öyle; KONYA, ANTALYA gibi,  assubayların yoÄŸun olduÄŸu illerde de baÅŸka ÅŸubeler açılsın. Buralarda büyükÅŸehir sonuçta. 

KONYA ve ANTALYA'da neden yeni şube açmıyor Bay KESER?

Hani bize diyorlardı  ya "TEMAD'ı eleÅŸtrimeyin, TEMAD'ı bölüyorsunuz" Ä°stedim ki;  TEMAD'ı kimler bölüyor görünüz!

Kısacası sevgili meslektaşlarım;

Haklar masadayken, ne Genelkurmay ile ne de hükümet ile görüşme ÅŸansı olmayan mevcut yönetim, çaresizlik ve çözümsüzlük içinde kaldığı durumdan kurtulmak için, duydukları her iyi haberi;  "biz yaptık, biz baÅŸardık" modundalar.

BaÅŸarılı olsalar zaten seçimlerde kimse bunları yıkamaz, demek ki kendilerinin 2017 deki seçimi kaybedeceklerini biliyorlar, bu yüzden ÅŸimdiden 2017 deki TEMAD seçimleri için çalışma yapıyorlar.  Temsilcimiz olan derneÄŸin son durumu maalesef yukarıda anlattığım gibi.

TEMAD'IN GÖRÜŞMELERÄ°  DEVLET SIRRI MI?

Saygıdeğer Meslektaşlarım;

Dikkat ediyor musunuz? bilmem.  TEMAD'ın internet sitesine bakıyoruz;  hiç bir ÅŸey yok, bir de emsali olan diÄŸer dernekler,  EMUZDER ve EMUJAD'a bakıyoruz;  harıl harıl çalışmalar,  görüşmeler ve en önemlisi üyelerine  bilgilendirme ve aksiyonerlik  devam ediyor. 

TEMAD'ın resmi internet sitesini incelediÄŸimizde, görüşme bakımından,   sadece siyasetçilerle gerçekleÅŸen ziyaretlere ait fotoÄŸraf paylaşılıyor.

Ziyarette ne görüşüldü?

 Ne konuÅŸuldu?

 Hangi çalışmalar yapılarak,  nasıl bir dosya verildi?

Siyasetçiler size ne söz verdi?

Veya siz bir söz verdiniz mi?

Tek satır açıklama yok.

Sanki görüşmeler devlet sırrı!

Sanki amcaoğulları, teyze kızları rutin bir ziyarete gelmiş, beraber çay içip hal hatır sormuşlar, bir kaç da fotoğraf çekilerek üyelerine duyurmuşlar...

Çok yazık ediyorlar...

 Ahmet KESER ve ilk yönetimi, çok iyi bir çıkış yaptı ama durması gereken yerde durmayarak, ekranlarda, assubay hakları ile ilgisi olmayan, maksadını aÅŸan konuÅŸmalar yaparak, askeri ve siyasi otorite ile diyalog kapısını kapattılar.

Şimdi yine, benzer şekilde kendi alanının dışına çıkarak, muhalefet lideri gibi sert eleştirilerde bulunuyor. Kendisine hatırlatmak isteriz, kendisi siyasetçi değil, dernek başkanı!

Kendisinin,  temsil ettiÄŸi bir meslek grubu var. Bu meslek grubunda her görüşten insan var. Yani hepsi onun gibi düşünmüyor. Onun birinci görevi siyaset deÄŸil,   üyelerinin ekonomik ve sosyal durumunu iyileÅŸtirmeye çalışmak.

BaÅŸkent TV'deki konuÅŸması tam bir siyasetçi ritüelindeydi.  Özellikle yaptığı konuÅŸmadaki,  Yeni kurulacak hükümetin  Muhtemel İçiÅŸleri Bakanı Efkan ALA'nın ÅŸahsı  ile TSK hakkındaki sözleri kabul edilemez. 

SöylediÄŸi sözler ile, ne Efkan Ala'nın "laf cambazlığı", ne "hükümetin basiretsizliÄŸi" nede "TSK'nın üç maymunluÄŸu"  kaldı.

Bay BaÅŸkan; Sözlerinize dikkat edin,  birileri de çıkar, size "laf cambazı" der, "TEMAD'ı üç maymuna çevirdi" der, "BaÅŸkanın "Basiretsiz konuÅŸmalar" der kaldıramazsın!

Bu konular kendini aÅŸar, biz siyasetçi deÄŸiliz, zaten oyumuzu siyasi görüşümüze göre sandıkta veriyoruz. Biz kavga istemiyoruz, kimsenin maaşında gözümüz yok! Bizler, sadece verilmeyen haklarımızı istiyoruz, hiç bir güce hizmet etmiyoruz, devletimize, ordumuza,   milletimize gönülden baÄŸlıyız. Yüce Türk Milletinin çekirdeÄŸi olan, TSK'nın yıpratılmasına karşıyız.

Yok bunları kabul etmiyorsan, istifayı basar, Yüksel Binici gibi açıktan siyasete girersin.

Tabi burada baÅŸkan yanlış ata oynadı.  Bay BaÅŸkan "koalisyon çıkacağını sanarak", hükümete açıktan saydırdı ama iÅŸler tersine döndü.  Åžimdi Jandarmanın, Sahil GüvenliÄŸin baÄŸlı olduÄŸu İçiÅŸleri Bakanı ile nasıl görüşeceksin? Hükümet ile nasıl görüşeceksin? Onların hakkını nasıl isteyeceksin?

Görüşmek istediğinde, Başkent TV'deki sözlerinin önüne konunca ne cevap vereceksin?

GeçmiÅŸteki, gereksiz  konuÅŸmalarının cezasını,  Disiplin Kanunu ile muvazzaflar çekiyor, lütfen bundan sonra gereksi yere konuÅŸma da,  emekliler de senin konuÅŸmalarının cezasını çekmesin.

Assubaylara bir iyilik yapmak istiyorsan;  ÅŸu tazminat ve intibak meselesi hallolana kadar,  hem kendin, hem de etrafındakileri sustur.

Zamanında "sesini çıkaran, hükümeti eleÅŸtiren" bizlere ve diÄŸer arkadaÅŸlara; "Haklar masadayken hükümeti eleÅŸtirmeyin, sessiz olun" diyenler,  sadık il baÅŸkanınız  ile sizin  aveneniz ve  ÅŸu an size övgüler düzenler deÄŸil miydi ?

Unutmayın,  zamanında yapılan  gereksiz ve maksadını aÅŸan konuÅŸmalar, sosyal medya faaliyetleri  nedeni ile, dönemin  hükümet sözcüsü TV'ye  Ã§Ä±karak  aynen ÅŸu sözü söylemiÅŸti;

"Assubaylar cıvıttı!"

Artık cıvıtmayalım! 

NOT. TEMAD Genel BaÅŸkanı Ahmet KESER'in BaÅŸkent TV'deki açıklamalarını izlemek için lütfen alttaki linki tıklayınız.


https://www.facebook.com/koldamca/videos/vb.625502170/10153715383787171/?type=3
Ögeyi Oylayın
(34 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 AKALP 08-11-2015 20:36
Sn.Aksu siz TEMAD görüşmeleri sırmı diye sormaktasınız, görüşebilseler poz poz resimlerle duyururlar VİP törenle karşılandıkları genelkurmaya kabul edilmiyorlar köprüler atıldı yönetimi muhatap almıyorlar bu yüzden komutanlar muvazzaflarla, emekli assubaylarla görüşüyorlar bunu sorgulaması gereken şubelerden birkaç istisna dışında maşallah kiminin sesi çıkmıyor kimi riyakarlık yarışında maksat ceplerinde yönetici kartviziti olsun assubay adı ile ticaret yapsınlar, siyaset yapsınlar lokaller çalışsın gezilerde çay partilerinde eğlenceye devam etsinler meslekdaşlarımız zaten umudunu yitirmiş Gayret içinde olanlara gölge etmesinler yeter
Alıntı
#2 Dede Ersel AKSU 08-11-2015 20:13
Ahmet KESRER, Genel Kurulda şube kapatma yetkisi almıştı, şimdi size ileride olacakları söyleyeyim;

Eskişehir'de açacakları ODUNPAZARI TEMAD Şubesi dikiş tutarsa, muhtemelen ESKİŞEHİR TEMAD Kapatılacak ve yerine ODUNPAZI Şubesi devam edecek. Böylece kendilerini desteklemeyen bir şubeyi daha alt etmiş olacaklar. Yazık..!
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 08-11-2015 19:50
Dilimizde tüy bitti diyaloğ olmadan temsiliyet olmaz Genelkurmayla maksadı aşan eleştirileriniz yüzünden sonlanan diyaloğu mutlaka yeniden kurmanın yollarını arayın dedik bu kez TEMAD Gn.Bşk. yardımcısı YAŞ ÜYELERİNİN MEZARINA TÜKÜRECEĞİZ SEFER GÖREVİNİ İADE EDECEĞİZ tarzındaki kabul edilemez açıklamalarla tepkilere yol açtılar ama şimdi yılların tecrübesi ile kazanılacak hakları biz kazandık biz başardık daha güçlenmek için bağış gönderin aidat alın diye yine kendilerine yontuyorlar Sen yoksan bir kişi eksiğiz dediler ihraçlarda rekor kırdılar şube kapattılar bu kez kendilerine muhalif gördükleri ESKİŞEHİR'de yeni bir şube açarak mevcut şubeyi atıl durumda bırakmayı amaçlıyorlar her hesap kişisel çıkara dayanıyor Sn.Ersel'in dediği gibi BİR KEZ OLSUN ASSUBAYLARI DÜŞÜNÜN
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ