Aynı coÄŸrafyada aynı genlere sahip kiÅŸilerin oluÅŸturduÄŸu topluma millet deniyor.  ÃœÃ§ kıtaya hükmeden bir cihan imparatorluÄŸu saltanat yüzünden parçalandı; SEVR anlaÅŸması ile son padiÅŸah ülkeyi düşmana terk etti.  Her toplumun kaderini deÄŸiÅŸtiren bir lider olduÄŸu gibi bize de Allah Mustafa Kemal ATATÃœRK’ü  nasip etti. Bir imparatorluÄŸun küllerinden yeni bir ülke TÃœRKÄ°YE  var edildi. Ãœlkeyi kuran Ä°stiklal savaşı mucizesini gösterenlerin vatan ve millet aÅŸkından baÅŸka bir düşüncesi olmadığı için ne padiÅŸahlığı ne de halifeliÄŸi kabul ederek modern dünyaya açılan Laik demokratik hukuk devleti Cumhuriyeti bize armaÄŸan ettiler.Ä°lk kurulan partimiz CUMHURÄ°YET HALK PARTÄ°SÄ°  Cumhuriyetin çimentosu oldu,  bir çok devrim ve yatırımlarla çok kısa bir sürede ikinci mucizeyi yaÅŸattılar, ardından çok partili döneme geçildi. Elbette tüm ülkelerin gıpta ile izlediÄŸi bu müthiÅŸ geliÅŸmenin önü kesilmeliydi, emperyalistlerin ülkemize  el atmalarından sonra hiçbir ÅŸey eskisi gibi olmayacaktı, olmadı. Ãœlkemizde bugüne kadar onlarca partiden tek başına iktidar olanlar ve koalisyonlarla  2002 yılına gelindi.

2002 yılı seçimlerinde kendilerinin bile hayal etmediÄŸi  bir seçim zaferi kazanan AKP iktidarı bu ülkeyi 13 yıl tek başına idare etti.  Elbette çağın gereklerine uygun yatırımlar oldu ancak kamuoyu vicdanında Laik demokratik hukuk devletinin zarar görebileceÄŸi endiÅŸelerine 17-15 Aralık yolsuzluk iddiaları ve teröre verilen kabul edilemez tavizlerle bu coÄŸrafyada ülkemizin en büyük teminatı olan Türk ordusuna kumpaslar yaÅŸandı, diÄŸer malum olaylar üzerine 7 Haziran seçimlerinde halk AKP iktidarına verdiÄŸi VÄ°ZE’yi kaldırdı.

Gerek siyasi manevralar, gerekse halka verdiÄŸi sözleri gerçekleÅŸtirme ÅŸartı ile koalisyon için partilerin  kapısını çalan AKP iktidarına CHP ve MHP  ya bu ÅŸartları kabul edin ya da birlikte hükümet kuramayız yanıtını verdiler. Bunun sonucu olarak 1 KASIM 2015 tarihinde seçimlerin yenilenmesi kararı verildi. YaÅŸanan bu süreci hepimiz birlikte izledik.

1 KASIM seçimlerinde AKP parti yönetimdekilerinin bile tahmin etmeyeceği bir şekilde yeniden tek başına iktidar oldu.

Sonuçlar hakkında hepimizin olumlu ve olumsuz deÄŸerlendirlemeleri vardır saygı duyarız. Konuyu yüzeysel olarak deÄŸerlendirirsek; yaÅŸanan bunca olumsuzluÄŸa raÄŸmen bir partinin oylarını arttırıp tek başına iktidar olması elbette baÅŸarıdır. Bu baÅŸarıya  muhalefetin koalisyon çalışmalarındaki olumsuz davranışları halka anlatamaması AKP'nin bunu muhalefetin hükümet kurmayı engelle ÅŸeklinde lehine kullanması,  hatalardan ders alındığı imajı yaratılarak  terörle yapılan mücadele kararlılığı, koalisyonun ülkede istikrar saÄŸlayamayacağı gibi  davranışlara  muhalefet partilerinden CHP  de  ne yazık ki ATATÃœRK’ün kurduÄŸu partide vatansever ve demokrat olan kiÅŸilerin kadro dışı bırakılarak  hiziplerin, dinazorların, aşırı uç temsilcileri yer alması demokrasiye saygıdan kerhen verilen oyların baÅŸarı sayılması gibi olumsuzlukları  genel baÅŸkanın mütevazi ve dürüst kiÅŸiliÄŸi önlemeye yetmedi.  MHP'nin ise her fırsatta AKP'ye stepne olarak deÄŸerlendirilen davranışları milliyetçilerin tepkisine yol açtı HDP ise kendisine bir önceki seçimde sorunların varsa demokraside çöz bu yüzden sana oy veriyoruz diyenleri, terörü bir kez olsun açıkça  lanetlememesi sırtını kandile dayadığını açıkça beyan etmesi nedeniyle kaybederek sadece kürt’üm o halde oy vermeliyim psikolojisinde olan bölge halkından oy alabildi ve önemli miktarda 21 milletvekilini kaybetti.

Elbette herkes baÅŸarısızlığına bir kılıf bulacaktır; öz eleÅŸtiriyi  yalakalar boÅŸa çıkarma gayretine girecekler ve seçimin kazanılmasında farklı bahaneler ortaya çıkacaktır. Ãœzülenlerle seçim zaferi olanların deÄŸerlendirmelerini hep birlikte izleyeceÄŸiz.

Seçimlerden önce assubayların oy gücünü ne yazık ki  temsilcimiz TEMAD yönetimi kullanamadı, bu konuda assubay kamuoyunu tatmin edecek hiçbir çalışma içersinde olmadılar. Binlerce meslektaşımızın katıldığı, sitemizde yapılan SÄ°YASÄ° PARTÄ°LERE DEKLARASYON kampanyasının yanı sıra özverili arkadaÅŸlarımızın kiÅŸisel gayretleri ile sesimizi siyasi partilere duyurmaya çalıştık.  MHP ve CHP daha önceki yasama dönemlerinde bizlerle ilgili teklifler sundular, ancak ülkemiz demokrasisinde muhalefetin aÄŸzı ile kuÅŸ tutsa derdini anlatamayacağı bir anlayıştan dolayı bu teklifler iktidar partisi AKP tarafından dikkate alınmadı. Yine yıllarca süren hak hukuk mücadelemizin sonunda  Genelkurmay tarafından MSB aracılığı ile BaÅŸbakanlığa gönderilen teklifler diÄŸer memurlara emsal olur ya da bütçe dengelerini bozar gerekçesi ile kabul görmedi, verilen bu teklifleri de TEMAD yönöteminin genelkurmayda oluÅŸturduÄŸu olumsuz havanın da etkisi ile genelkurmay tarafından takip edilmedi.

7 Haziran seçimlerindeki oy kaybının yarattığı endiÅŸe ile iktidar partisi daha önce karşı çıktığı iyileÅŸtirmeleri mitinglerde vaat olarak sıralamaya baÅŸladı, nitekim baÅŸbakan Malatya mitinginde polisler, uzmanlar ve assubaylarla ilgili tekliflerin hayata geçirileceÄŸi sözünü verdi. Åžimdi bunların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Muhalefet partileri tarafından verilen çözüm vaatleri  AKP iktidarı tarafından da tekrarlandığına göre gerçekleÅŸmesi için hiçbir mazeret kalmamıştır .  Bu kez  TEMAD yönetimi kiÅŸisel hesapları bir yana koyarak lütfetsinler de bu vaatlerin gerçekleÅŸmesini saÄŸlamak için kararlı bir ÅŸekilde konuyu takip etsinler, bizler de bireysel olarak bu konuda sesimizi duyurmaya çalışmalıyız.

DeÄŸerli arkadaÅŸlarımız, zaten bizim taleplerimiz hiçbir zaman imtiyaz ve yeni hak talepleri olmamıştır. Taleplerimizin bir kısmını genelkurmay baÅŸkanlığı idari uygulamalarla karşılayabilir.  Haklı taleplerimizi çok iyi anlatmak gerekmektedir.

ÖNCELÄ°KLE: Emniyet hizmetleri meclis stenografları, ziraat ev ekonomisti gibi  görev koÅŸulları ve sorumlulukları assubaylarla kıyaslanamayacak  MYO mezunu kamu görevlileri gibi assubayların da göreve baÅŸlangıç derecesi 9/2 olmalı, daha önce subaylarda olduÄŸu gibi assubay kaynağını teÅŸkil eden Asb.MYO yasasından önce assubay nasbedilenlerin intibakları  9/2'den, kendi nam ve hesabına 4 yıl süreli fakülte ve yüksek okul bitirenlerin intibakları da 8/1 dereceden yapılmalıdır.

Assubayların subaylara ödenen 6  tazminattan MAKAM ve Görev tazminatının söz verildiÄŸi gibi assubaylara da verilmesi saÄŸlanmalıdır. Bu haklarımızın  verilmesi iktidar ve muhalefet partileri tarafından dile getirildiÄŸi için gerçekleÅŸmesinin mümkün olduÄŸunu düşünüyoruz.  Seçimlerin ülkemize barış, istikrar ve huzur getirmesini diliyoruz.

SÄ°TE VE ASB.GÜÇBÄ°RLİĞİ PLATFORMU YÖNETÄ°MÄ° 

Ögeyi Oylayın
(15 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 Osman Ada 03-11-2015 14:16
Değişmez bir kural; herkes layık olduğu yönetimlerce yönetilir...
Alıntı
#2 osman ATEÅž 03-11-2015 12:17
TEMAD'ın bu zamana kadar Genelkurmay ve Hükümetten değişik , gereksiz ve bizlere açıklanmayan çeşitli isteklerde bulunduğunu. 1.öncelik intibaklar ve devamında tazminatları dile getirmediğini düşünüyorum.
Site tarafından ÖNCELİKLE diye açıklanan isteklerimizin ;siteyi takip eden yetkililere 1.önceliğimiz olduğunu belirtmek isterim.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 03-11-2015 11:17
Yıllardır adalet talebimizi dile getiren mücadelemiz sonunda CHP-MHP ve Genelkurmay başkanlığınca verilen yasa teklifleri Genelkurmay tarafından takip edilmemesi, temsilcimiz TEMAD'ın Genelkurmay ile diyaloğu sonlandırması AKP ile ilişkilerinin kişisel hesaplara dayanması sorucu adında adalet olan iktidar partisi tarafından adeta 28 şubatın rövanşı assubaylardan alınırcasına teklifler sümen altı edildi;
Seçimler sırasında Muhalefet partileri tarafından verilen çözüm vaatleri AKP tarafından da tekrarlandığına göre gerçekleşmesi için hiçbir mazeret kalmamıştır .
Bu kez TEMAD yönetimi kişisel hesapları bir yana koyarak lütfetsinler de bu vaatlerin gerçekleşmesini sağlamak adına şube başkanlarının da dahil edileceği heyetlerle siyasi partilere,Genelkurmay'a ziyaretler gerçekleştirip taleplerimizin imtiyaz ve yeni haklar değil adalet içerdiğini anlatıp verilen vaatlerin gerçekleşmesi için kararlı bir şekilde konuyu takip etsinler, bizler de bireysel olarak bu konuda sesimizi duyurmaya çalışmalıyız.Sonuçların ülkemize demokrasi ,huzur ve refah getirmesini diliyorum
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ