Saygıdeğer Meslektaşlarım

Yıllardır bizi manevi olarak onurlandıracak  ASSUBAY GÜNÜ ve ASSUBAY MARŞI’mızın olmasını arzu ederek bu dileğimizi yasal temsilcimiz TEMAD yönetimlerinden ve Genelkurmaydan talep ettik. TEMAD yönetimi tarafından ilk kez 2012 yılında  17 EKİM  tarihinin Assubaylar Günü’nü (üstelik uluslararası bir etkinlik olarak) DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ olarak  kutlama kararına ilk desteği bu site ve üyeleri vermiştir.

Bu konuda maddi destek kampanyaları yaptık, üyelerimizin ekonomik ve sağlık sorunlarına rağmen katılımın kararlılığımızın göstergesi olduğunu belirterek katılmalarını teşvik ettik. Hâttâ ikinci yıl kutlamalarından önce TEMAD Gn.Mrk. kontrolunda olan 17 EKİM DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ FACEBOOK SAYFASI yönetimi sitemizde yayınlanan bir yazısı ile verdiğimiz desteğe minnettarlık duyduklarını belirterek yeni etkinlikler için desteğimizi talep etmiş ve bu talep zaten TEMAD ve Mücadeleye destek misyonunu üstenmiş olan sitemiz ve üyeleri tarafından olumlu karşılanarak her türlü destek sunulmuştur.

Sadece bizleri onurlandıran bu etkinliklere değil, haklarımızın savunulmasında rol oynayan her türlü çalışmanın destekçisi olduğumuz assubay kamuoyunun malumudur. 

TEMAD yönetiminin üyelerine teşkilatlarına danışmadan aldığı ÖLÜM ORUCU kararında bile; Sosyal ve ekonomik haklar için "Dünya’da ÖLÜM ORUCU kararı alan hiçbir STK yoktur. Bu kararın uygulanması mümkün değildir. Bununla neyi amaçlıyorsunuz?" diyen sorgulamalara  sitede mevcut yazılarımızdan görüleceği gibi  “Her şeye rağmen kararlıyız, TEMAD genel merkez yönetiminin aldığı karara katılacağız, sonuçları ve vebali bu adaletsizlikten öte vicdansızlığı yapanlara ait olacaktır.” Açıklamalarımızın yanısıra sitemiz yöneticisi ve yazarımız Sn. Hüseyin SAVCI basında yer alan haberlerle ilgili olarak  hepimizin düşüncesine tercüman olan yazısında Eylem kararını "üç kuruş için canlarına kıyacaklar" şeklinde algılayan, basit düşünen, algı yoksunu, empati özürlü, sığ düşünceli insanlar "Bu bir para sorunu değildir; Bu bir onur,bu bir haysiyet,bu bir toplumun yıllarca sesini duyuramayışına baş kaldırı sorunudur.” değerlendirmesi ile TEMAD yönetiminin yanında yer aldığımızı belirtmiştir.

Bu yönetim tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini almasına rağmen neyi başarmıştır? Hiçbir şey başaramamıştır...

Sn.Ahmet KESER'in listesini görmeden, bilançoyu incelemeden gözü kapalı oy veren yönetici ve delegelerin varlığını görünce ben neymişim be abi havaları ile "Ben sizden sorun çözmek için yetki almadım" açıklaması ile Tüzük'teki görevlerini seçilmek için verdiği vaatleri unutarak hiçbir başarı elde etmeden saltanatına devam edeceğini belirtmiştir; Bunun Vebali olumsuzlukları, başarısızlıkları, kişisel hesapları sorgulamayan biat eden, riyakarca alkışlayanlara aittir.

Yönetimlerdeki insanlar da hata yapabilir, hatadan dönmek eleştirileri saygı ile karşılamak fazilettir.

Haklı eleştirilere tahammülü olmayan yönetim destekli ahlaksız müfterilerin meslektaşlarına hakaret ve iftiraları yüzünden mücadele umutları erezyona uğratılarak toplum birbirine tahammülsüz hale getirilmiştir. Çevrenize bir bakın, umuttan mücadeleden birbirimize tahammülden eser var mı?..

TEMAD Gn. Başkanı Ahmet KESER havuz medyasının desteği ile çıktığı televizyon programlarında  birilerine mesaj göndermek adınaGenelkurmay'a yaptığı maksadı aşan eleştirilerle Genelkurmayla diyaloğu sonlandırılmış; Ardından tek mahareti başkanın çantacısı ve sırdaşı olduğu için Gn.Bşk. yardımcısı yapılan kişinin "SEFER GÖREV EMİRLERİ'ni kabul etmiyoruz, Genelkurmayın kapısına bırakacağız, YAŞ ÜYELERİNİN MEZARINA TÜKÜRECEĞİZ"; satılmış kalemin OYAK'taki haksızlıkları eleştirmek yerine yöneticilerine "sülükler, paramızla kıç büyütün asalaklar" tarzındaki kendi kişiliklerini ortaya koyan kabul edilemez hakaretleri ile assubay toplumuna büyük bir tepki oluşmasına sebeb olmuşlardır.

Bu tepkilerin sonucu olarak hukuksuz "Disiplin yasası" ile muvazzaf meslekdaşlarımızın  meslek hayatı pamuk ipliğine bağlanmış ,assubayların geçmişte elde ettiği bir çok kazanım kaybedilmeye başlanmış, emeklilere nefes aldıracak personel yasa taslağı askıya alınarak sorunların çözümü rafa kaldırılmıştır... Birçok meslekdaşımız ve aileleri güç koşullarda yaşam savaşı vermektedir.

Şimdi bu şartlarda ayranı yok içmeye tahtıravanla gider mıçmaya dedikleri gibi Dünya'da bizden başka kimsenin kutlamadığı DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ'nü sadece Türkiye olarak kendi, kendimize kutluyacağız, öyle mi?

Hiç sanmıyorum, ne kişisel hesaplarla mesaj verilecek bir yer, ne de kutlamaları organize edecek para ve moral  kaldı...

Bunu yönetim de bildiği için sahibinin sesi kalemlere yazdırdıkları ısmarlama yazılarla  ay sonundaki seçimleri bahane ederek  "Bu yıl  Dünya Assubaylar Günü'nü  sade törenlerle masrafını da sponsorların karşılıyacağı  etkinlikler ve şubelerimizin Atatürk anıtlarına  çelenk koyması  ile kutlayalım" demeye başladılar.

SEVSİNLER SİZİN SADELİĞİNİZİ, DENİZ BİTTİ UMUT BİTTİ.

Ankara'ya on binleri getirmeniz mümkün değil, işte bu topluma verdiğiniz tek şey UMUTSUZLUK, oturun bunu kutlayın, hâttâ riyakar takımını alın Ankara DEDEMAN ya da HİLTON'da kutlama adına kendinize ziyafet verin, YAKIŞIR ...

Ögeyi Oylayın
(22 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 EMEKLİASSUBAYLAR 14-10-2015 20:47
Üyemiz Sn.İBRAHİM tarafından mesaj panosuna yazılan yorum konusu itibarı ile makalenin altına taşınmıştır. Bilgilerinize
Sn.Gürpınar ilk dünya assubay günü yazınızı anımsıyorum,bir kasabada başlayıp dünyaya yayılan anneler günü misali dünya assubay günü emekleyecek büyüyecek dünyada kutlanacaktı yazık oldu.Yine de kutlu olsun.
Alıntı
#2 AKALP 09-10-2015 19:52
Kendin çal kendin oyna 4 yıldır yönetimin şahane organize başarısıyla bizden başka hiçbir ülkenin haberinin olmadığı Dünya Assubaylar günü İyi ki bu yıl Belçika yada Almanya'da kutlanmıyor gitmekte zorlanırdık :-)
Not.Bu yazı nedeniyle Ersen Gürpınar'a dil uzatan müfteri sen Gürpınarın mücadele katkısını hayal bile edemezsin toplumu ne hale getirdiniz Allah sizi kahretsin
Alıntı
#1 atilla abaylı 08-10-2015 10:48
Yazıda gereken her nokta var.Sınıfını çıkmaz sokaga yönlendiren bir baş ve onun etrafında yer almış kartvizitçiler ve kalemşörlerin yer aldıgı birkaç insan...Hepiniz bu gemiyi karaya oturttunuz yazık..
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ