TEMAD YÖNETİMİN BAŞARISI (!)

Saygıdeğer Meslektaşlarım,

STK tüzüklerinde belirtilen amaçlarını gerçekleştirmek için elbette mali desteğe ihtiyaçları vardır. Bunun en önemli kalemi üye aidatları ve işletme gelirleridir. TEMAD’ın teşkilatları olan şubelerin büyük bölümü üye aidatlarının yanısıra  lokal, lokanta, gezi gelirleri ile amaçlarını gerçekleştirirler. Bu kazançların kimi takdir edilecek yatırımlara yönetilir kimi ise sırdır.

Lokal,gezi ve ziyaretlerle yetinen birçok Sivil Toplum Kuruluşundan bizi ayıran tek nokta; yıllardır ön yargılar sonucu yapılan adaletsizliklere, haksızlıklara insan onuruna aykırı davranışlara karşı yasal demokratik kurallar içinde sürdürdüğümüz mücadeledir. Bu mücadelede kaptan TEMAD Gn.Merkezidir.

Assubayların mücadeleye katkı için gönderip nereye harcandığı belirlenmeyen milyonların,hazine yardımlarının,gayrimenkul gelirlerinin rahatlığı ile  TEMAD Gn.Mrk .yönetimleri bugüne kadar hiçbir yönetim ticari anlamda başarılı olmamıştır.

Üyelerine sosyal imkanlar sunmanın dışında mücadele gibi bir misyonu olmayan TESUD birçok ticari işletmeye sahiptir hatta TSK kullanılan MEHMETÇİK KART satışını imtiyazlı bir şekilde alan TESUD’un eli değmeden milyonlar kazandığını bu sitede HAYIRLI İŞLER yazısı ile duyurulmuş, TEMAD yönetiminin mücadelemizin başarısı için bu tür ticari faaliyetlerde bulunması önerilmiştir.

Sn.Ahmet KESER yönetiminin  hazır kurulmuş TEMAD SİGORTA'dan zarar ettiğini biliyoruz.Sn.Keser tarafından delege yapılan 2 kız kardeş tarafından işletilen TEMAD GEZİ ORGANİZASYONU TEMAD’a hiçbir ciddi maddi katkı sağlamamış ama sayın Keser tarafından delege yapılan iki kardeş vefalarını KESER’e oy vererek yerine getirmişlerdir.

Topluma büyük başarı gibi lanse edilen açılış konuşmasında Keser’in “Söz verdiğimiz konuları tek,tek hayata geçiriyoruz” dediği TEMAD A.Ş . şirketi kurulmuş arkadaşlarımızın yaptıkları araştırmada şirketin adının TEMAD olmasına rağmen yönetimden Hasan ERDOĞAN adına tescil edildiği anlaşılmış uyarılar üzerine de bugüne kadar TEMAD’a devredilip devredilmediği açıklanmamıştır. Haklarımızdan sonra bu konu da sabun köpüğü olarak sonuçlanmıştır.

Aidat gelirleri,hazine yardımı,gayrimenkul kiraları dışında mücadeleye destek için  özellikle muvazzaf kardeşlerimizin gönderdiği bağışların nereye harcandığı bilmiyoruz,  zorunluluğa rağmen açıklanmayan milyonlarca lira destek suyunu çekince yandaşlar kazanımında katkısı olmamasına rağmen “aldığımız 100 liranın ilk aylığını derneğe bağışlayalım,otomatik ödeme talimatlarına devam edelim” çağrılarına  yanıt verilmeyince  yönetim akıl ve özveri ile ticari faaliyetlerinden kâr sağlamak için uğraşmak yerine kolayı seçmiş ,vur abalıya misali yine assubaylardan kolay para kazanmayı tercih etmiştir.

Konuyu merak ettiniz değil mi?

Aylar önce TEMAD sitesinde TEMAD CUMALİ KONUT YAPI KOOPERATİFİ İLE ANLAŞTI başlığı altında bir haber yayınladı. Çok cazip teklifler sunan haberi okuyan özellikle geleceğe yatırım yapmak isteyen kardeşlerimize alacakları 400 metre arsa hissesi için 25.000 lira yerine 20.000 lira ödemeleri halinde ileride kendilerine en az bir daire sözü veriliyordu. BU İMKAN KAÇIRILMAZDI,ÜSTELİK TEMAD GÜVENCESİ vardı benim arsaya yatırıma ihtiyacım olmadığı için konu ile ilgilenmedim. Bir süre önce beni yazılarımdan tanıyan muvazzaf bir meslektaşım bu yatırımı yapmak istediğini bu konuda fikrime ihtiyaç duyduğunu belirtti kendisine yeterli bilgim olmadığın iyi araştrılması gerektiğini bildirip hayırlı olmasını diledim. Ardından birkaç kişi daha arayınca  konuyu araştırmaya başladım.

  • Kooperatif  soyadları aynı olan 3 akraba tarafından kurulmuş daha önce kurulan faaliyeti  mechul BODRUM KARYA YAPI KOOPERATİFİ bu kez CUMALİ YAPI KOOPERATİFİ olarak tescil edilmiştir
  • Arsanın bulunduğu yer ANKARA’ya 60 km uzaklıkta AYAŞ ilçesinde halk deyimi ile anasının köründe olan dağ başı bir yerde tarladır
  • Belirtilen 400 metre arsa olmayıp imarı olmayan tarlada 400 metre hissedir. İmar uygulanması çok uzak ihtimaldir uygulansa bile 775 sayılı yasanın 18'inci maddesi gereği bu 400 metre 250 metreye düşecektir. Metrekaresi 80 kuruşa alınan hisse bu durumda üyeye 100 misli fiatla 80 liraya pazarlanmaktadır oysa aynı yerde (hatta Ankara ve Ayaş’a daha yakın)  arazileri komisyoncular dahi metre karesini 8-10 liradan satmaktadırlar
  • Daha birçok soruyu ve endişeyi dile getirmek mümkündür;
Şimdi Sn.Keser’e soruyorum;
  • Bu arsayı üyelerine önermeden önce TEMAD yönetimi hangi araştırmayı yapmış ve hangi değer yargısına göre üyelerine önermiştir ?Bu kooperatif üye olan her assubay için TEMAD’a kaç lira komisyon ödeyecektir?
  • Metre karesi ortalama 5-10 lira arasında daha uygun yerler varken ve iyi bir planlama ile benzer bir kooperatifin bizzat TEMAD tarafından kurulması mümkün iken üç kuruşluk komisyon için meslektaşını ateşe atmak hangi değer yargısı ile izah edilebilir.?
  • Biz yanılıyor isek bu tarla için belediyeler,şehir planlamacıları,meslek odalarından “Bu fırsatı kaçırmayın” görüş alınmış ise bunun açıklanmasını neden yapmadınız? 
  • Bir sözüm de bu tarlayı araştırmadan sadece TEMAD tarafından organize edildiği için assubaylara öneren biatçılar, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
  • Bunca gelirle hiçbir sorun çözmeyen muhatapları ile kavgalı konumdaki yönetim  Kamu yararına dernek olarak gelirlerinin bir kısmını sosyal faaliyetlerde kullanmak durumunda olduğundan TEMAD buradan elde edilecek geliri yine ihtiyaç sahibi o kadar meslektaşımız varken hak etmeyen eşi, dostu,yandaşı 5 yıldızlı otellerde  ağırlamaya devam mı edecektir?

Bunları yazdığımız için bizi muhalif ilan eden, yönetimi eleştirmemizi TEMAD’a zarar veriyor algısı yaratıp gözü kapalı küçük hesaplarla olumsuzlukları yok sayıp savunan  riyakarlar, nemacılar gibi olmaktansa mesleğinin onurunu meslektaşının hakkını savunan muhalif olmaya razıyız.

İNTERNETTE YAYINLANMIŞ BENZER İLANLARDAN BİR TANESİsahibindencom

GÜVEN EMLAK, FAHRETTİN BİLGİN: http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-ankara-ayas-cuma-mahallesi-10777-metrekare-tek-tapu-214501594/detay

Ögeyi Oylayın
(50 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 EMEKLİASSUBAYLAR 04-08-2015 23:38
Mesaj panosundaki Havaci rumuzu ile yazılan yorum ilgisi itibari ile makalenin altına taşınmıştır
TEMAD yönetiminden açıklama yapılmıyor kooperatife yazdığımız mesajlara yanıt verilmiyor uyarılmasaydık şapı yutmuştuk,üyesini korumayan bir yönetime nasıl güvenebiliriz, yanıtı olan var mı????
Alıntı
#3 AKALP 27-07-2015 10:30
Bize hakaret edenler dut yemiş bülbül gibi neden susuyor? Baktılar ticari işletmelerin masrafı çok(!) zarar etmekte kooperatiften al komisyonu bak keyfine demişler, insan da biraz vicdan olur, bu yönetimin tek derdi iktidarını sürdürmektir.
Alıntı
#2 Osman Ada 19-07-2015 21:58
İnsan ömrünün hoyratça yaşandığı bir ülkedeyiz. Bizde zamandan bol ne var umutla seçtiklerimiz kendilerine hizmet eder yeni seçilecek yönetime umut bağlarız onlar olmaz yenisine umut bağlarız bu siyasiler içinde aynidir. Bu arsa dağın başında Adı Ankara umut fakirin ekmeği bugün kooperatifi kuranlar bunu pazarlıyan TEMAD yönetimi kazansın Allah kerim 50 yıl sonra da alanlar kazanır.Her eleştiriye maydonoz olanlar buna ne diyecek merak ediyorum
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 18-07-2015 23:13
Benden konu hakkında yardım talep eden meslektaşlarım için araştırma yaptım endişelerimi yazıya döktüm eleştiriye tahammül edemeyenlerden kimi süt dökmüş kedi oldu kimi kavram kargaşası yaratmaya çalıştı arsa ile ilgili ekspertiz raporuna http://ayastekke120ada148parsel.com/ yazarak google'den ulaşabilirsiniz arsa ile ilgili bilgiler bakın bakalım bundan daha iyi belge olur mu ?
Evet biz bilgi ve belgeleri sunduk;muhatabımız ya da avukatlığına soyunanlar bu arsanın m2'si 100 liradır biz meslektaşlarımıza 80 liradan temin ettik ayrıca TEMAD komisyon alıyor savunmasını belgeli sunabiliyorlarsa mesele yok özür dileriz ama sunamayıp işi sulandırıyorlarsa VEBAL ALTINDADIRLAR TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEMELİDİRLER.

AYAŞ CUMALI 120 ADA 148 PARSEL TARLA BİLGİLENDİRME

Nasıl Gidilir: Ankara'dan Sincan, Yenikent, Ayaş istikametinden 60 Km Sinanlı - Oltan istikametinden devam edilir. (20 Km) Ayaş - Polatlı yolunun solundaki dağlık alandır. Karayolu yoktur. Toplam mesafe 80 Km'dir.

Kuş Uçuşu Ayaş'tan Sonra : 25 Km
Polatlı'ya : 35 Km
Başkent OSB'ye : 40 Km
Eskişehir Yoluna : 45 Km'dir

Ekspertiz Değerlendirme: Tarla değeri 1 - 1,5 TL/m2'dir. Projelere kapılmayın, mutlaka Büyükşehir Belediyesinden bilgi alınız. Büyükşehir Belediyesi Ana Bina 13. Kat İmar Md.lüğü
AYAŞ TEKKE 120 ADA 148 PARSEL CUMA MAHALLESİ AHLATLI MEVKİ
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ