M O L A

Saygıdeğer Meslektaşlarım

Sürekli belirtiyoruz; assubaylar olarak tahsilimizi, müfredat programlarını, statümüzü bizler tayin ve tespit etmedik. Bir eksiklik varsa taleplerimizi dikkate almayan ön yargılı zihniyetin eksikliğidir! Verilen her görevi şartları zorlayarak yerine getirdik. En az sorumluluk alan arkadaşımızın bile normal görevleri dışında ek görevleri vardı. Tüm haksızlıklara rağmen ordumuza ve ülkemize sadakatimizi terimiz, kanımız ve canımızla ispatladık. Her kurum kendi personelini koruyup kollarken, bizim kurumumuz bizlere hiç bir değer yargısının kabul edemeyeceği sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklar yaptı. Bizleri sadece göreve ve ölüme gönderirken hatırladılar!

Bu ön yargıların sona ermesi ve adalet taleplerimiz için ONUR MÜCADELESİ başlattık. Bu mücadelede temsilcimiz elbette TEMAD yönetimidir. TEMAD şemsiyesi altında Türkiye’nin örnek göstereceği bir STK olmuştuk. Hiç bir sivil toplum kuruluşunun bizler kadar bilinçli fedakar üyesi yoktur. Mücadelemiz, 1970 assubay eşlerinin protesto yürüyüşü ardından, hukuksuzluğa "artık yeter" diyen fedakar arkadaşlarımızın katıldığı 8-9 Ocak 1975 eylemleri ile doruğa çıktı. Bu eylemlerin sonucu adaleti sağlamak gibi kolay ve erdemli  bir yol varken hiç bir değer yargısı ve evrensel hukukun kabul edemeyeceği keyfi cezalara uğradık. Susturmak için her şey yapıldı ama maddi olarak sussak bile yüreğimizdeki haksızlıklara isyanımız büyüdü.

1980 darbesinden sonra kapatılan TEMAY yerine  1984  yılında TEMAD kuruldu. Ancak yöneticiler tüzükte belirtilen amaçlarını gerçekleştiremedi. İhtilaller subaylara imtiyaz sağlarken, assubaylara tahakküme varan haksızlıklar devam etti. İletişim çağının nimetlerinden yararlanarak mücadelemizi yeniden başlattık. Vizyon olarak yetersiz olan yönetimlerden sonra,2011 seçimleri ile  hepimiz için umut olacak şimdiki Sn. Keser ve ekibi tüzükteki amaçlara ek olarak hepinizin malumu onlarca vaatlerle göreve geldiler ve TEMAD tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini aldılar. Sosyal medyada başlayan, görsel ve yazılı basında devam eden rüzgar, fırtınaya döndü. Ancak, elbette kendilerinden mucize beklemediğimiz yönetim, kişisel hesaplarla mücadelede strateji hataları yapmaya başladı. Hatalarını akılcı taktiklerle düzeltmek yerine yeni hatalar yaptılar. Hâlâ daha hata da ısrar ediyorlar!...

İlk seçildikleri zaman Genelkurmay Başkanı'nın  "haklarınızı sokakta aramayın. Kurumunuzu şikayet ediyor izlenimi vermeyin. Emeklilerin sorunlarını biliyoruz. Görevdeki kardeşlerinizin sorunlarını da kıtaları dolaşarak bire bir görüşmelerle tespit edip bize getireceksiniz ve bizler geçmişin hatalarını silecek sorunları çözeceğiz" teminatı olan açık çeki mevcut yönetime verildi mi, verilmedi mi? Verildiğini o zamanki toplantıda bulunan yönetim kurulu üyeleri açıkladılar. Sn.Keser İzmir görüşmemizde bana bizzat ifade etti.

Bu vaatlerin gerçekleştirilmesi yönünde hiç bir adım atılmadan, sonuçlar değerlendirilmeden, nedense bu site vasıtası ile kendilerine iletilen basın açıklama tekliflerini "olumlu gelişmeler var. Şikayet eder gibi anlaşılabilir" diyerek kabul etmeyen Sn.Keser birden, TV programlarında bizlere uygulanan hukuksuzlukları dile getirmek yerine maksadı aşan eleştirileri yüzünden Genelkurmay ile diyaloğu sonlandırdı. Çalışmaların askıya alınmasına neden olan kime hizmet ettiği belli olmayan ama bizlerle ilgili sosyal,ekonomik ve insani haksızlıklarımızı dile getirmekten uzak sonuçsuz basın açıklamaları, yürüyüşler takip etti. Son olarak çaresizlikten çare yaratma amacı ile uygulaması imkansız bugüne kadar sadece illegal örgütlerin başardığı ÖLÜM ORUCU kararı alındı. Teşkilatlarının önerilerine önem verilmeden alınan bu kararla da tabiî ki sonuç alınamadı!.. 

İZMİR belediye seçimlerine büyük önem veren iktidarın oy talebini çok iyi değerlendiren İZMİR NARLIDERE TEMAD yönetimi sayesinde, MSB "eylemleri durdurun, sorunlar çözülür" açıklaması yapılarak ölüm orucundaki vahim sonuçların ya da fiyaskonun önüne geçildi.

Biz, her şeye rağmen temsilcilerimizin arkasında olduk. Onlara verilen orduevi yasağına en ciddi tepkiyi bu sitede yapılan mail kampanyası ile verdik. Yöneticilerin şahsında derneğimize sahip çıktık ama  istisna şubeler dışında özellikle de sosyal medyada emeğe saygısız yönetime adeta riyakarlık yaparcasına ahkam kesenlerin hiç biri iki dakikasını ayırıp bu kampanyaya katılmadılar. Onurlu binlerce arkadaşımızın yanında yer almadılar.

Yeniden seçilebilmek için kişisel hesaplarının, başarısızlıklarının, mücadele adına gönderilen milyonlarca liranın sorgulanmaması için bizzat bu yönetimin destek verip bilahare ödüllendirdiği  kişiler eleştirenlere hakaretler, mesnetsiz suçlamalarda bulunarak toplumu ayrıştırdılar. Tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini alan yönetim yine tarihinin en büyük hayal kırıklığını, birbirimize tahammülsüzlüğü  yarattılar. Sonuç ortada olmasına rağmen hala eleştiriye tahammül edemeyenler,sorunu yok sayarak kendilerini kandıranlar,seçimlerde yönetim listesinde kimler var, mücadele için normal gelirler dışında gönderilen milyonlarca liranın nereye harcadığını sorgulamadan oy verenler   bu mazlum zümrenin vebaline ortaktır.

TEMAD yönetimi öz eleştirisini yaparak bu olumsuzluklardan ders alıp toplumu kucaklamak yerine yine polemiklerden medet umdu. Birbirimizi kandırmayalım, bakın çevrenize 1 yıl öncesinin umut, birbirimize tahammül var mı? Sorunlarımızın çözümü olan genelkurmay ile diyalog olmadan temsiliyet sağlanabilir mi?  

  • Peki hiç bir mecburiyeti olmadan gönüllülük esasına göre derneğine maddi ve manevi destek verenlerin, tüm bu olumsuzluklari eleştirme hakki yok muydu?

Elbette vardır. Eleştiri mükemmele açılan kapının anahtarıdır. Olumsuzlukları yok kabul edip eleştiriye tahammülsüzlük gösterirseniz, sürekli amigoluk yaparsanız  yeni olumsuzluklara davetiye çıkarırsınız. Hiç kimse eleştirilmeyecek kadar mükemmel olamaz!

Mücadele kimsenin tekelinde değildir. Buna rağmen mücadelede kendine rol biçenler hakaret, iftira içermeyen yönetimi muhatap alan  yapıcı eleştirileri  TEMAD’A ZARAR VERİYOR ALGISI YARATARAK önlemeye çalışanlar, tahammülsüzlük gösterenler var!

  • Bunlara; "kardeşim, insanız yanılabiliriz. Hangi eleştirimiz gerçek dışı? Kanıtlayın özür dileyelim" diyoruz, "Delegenin iradesine saygı"  diyorlar.  Peki bizlerden  ısrar ve tekliflerimize rağmen tüzük kurultayında değiştirme şansını kaybettiğimiz Tüzük'teki  antidemokratik bir sistem ile seçilen delege iradesine saygı istiyorsunuz da sizler neden özgür ifadeye tahammül edemiyorsunuz?
  • Eleştirilerde art niyetimiz olamaz. "Bizler  yıllardır mücadeleye destek veriyoruz. Kendimizi ön plana çıkarmak gibi bir amacımız yok. Bunca desteği sağlayanların TEMAD’a zarar vermesi mümkün olabilir mi?" diyoruz, "vay efendim kendini ön plana çıkarıp  yenilip parası ödenmemiş yemek faturası gibi sürekli önümüze emeği koyuyorsunuz" diyerek  banal, emeğe saygısız bir yaklaşım sergilemiş olmuyor musunuz?
  • Yönetimde görev almak onurdur, sorumluluktur ama arkadaşın cebinde TEMAD yönetici kartviziti var diye  sanırsın ki o olmasa TEMAD olmayacak. Ayakları yere basmıyor! Kendisi sanki Vatan Kurtaran Şaban misali,mücadeleye tek katsısı yok ama iki de bir elinizi taşın altına koyun tavsiyesinde bulunuyor. Mantar gibi ortaya çıkmış kerameti kendinden menkul bir başkası iki dakikasını ayırıp çalışmalara destek olmamış, maddi destek kampanyasına tek kuruş bağışta bulunmamış ama  millete ayar vermekte üstüne yok. Bir başkası ısmarlama birkaç kelime yazısı ile kendini yazar olarak görüp polemiklerle topluma hizmet ettiğini sanıyor. Görevde iken de tanıdığımız olumsuzlukları yüzünden sıkıntılarımıza neden olan sayıları elin parmaklarını geçmeyen bu kişilerin  kendisinden başkasının ne varlığına, ne fikrine, ne de desteğine tahammül göstermeyen bu kişilerin mücadeleye katkısına inanıyormusunuz?..
  • Bizim derneğimizin amacı  haklı olduğumuz konularda sorunlarımızın çözümüdür. Amacı sosyal dayanışma, yardımlaşma olan dernekler gibi cenazeye katılmak, hasta, esnaf meslekdaş, STK ve resmi makamları ziyaret etmek elbette sosyal bir hizmettir ama bu konuları  hele hele lokal işletmesini mücadeleye destek olarak lanse edilmesi, kişisel ikbal için sistemin çarklarına yağdanlık olunması  temsilcilerimiz susarken bunların ahkam kesmesi bir yanılgı değil midir? 
Ben şahsen bu yönetimin toplumu yeniden kucaklayacağına inanmıyorum, tesadüfen elde edilecek birkaç küçük iyileştirmeyi ben yaptım imajı yaratarak koltuklarında bizlerin sunduğu imkanlarla günleri geçirecekler benim temsilcim olamazlar. Umutlarımızı desteğimizi istismar edenlerin destekçisi olmak kendime ve mücadeleme saygısızlıktır.

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Belirttiğimiz gibi bu yönetimden de mucize beklemedik ama "60 yıldır çözülmeyen sorunun çözümünü bu yönetimden beklemeyin" düşüncesine de katılmıyoruz. Beklentimiz olmazsa, yöneticilerin hedefi olmaz ise neyin mücadelesini yapıyoruz? Bunca emeğin, desteğin karşılığını beklemekten daha doğal ne olabilir? Ama bunları anlayamayanlar toplumu yeni arayışlara sürüklemiş ve örgütlü toplumun en kırılgan noktası olan umutsuzluğu yaratmıştır...

Eleştirilerin yapılmadığını, herkesin futbol takımı tutar gibi amigoluk yaptığını düşünelim, sorunlarımız bitecek mi?

Bunca yazı, bunca gayrete rağmen hâlâ amacımızı anlatamadıysak, bundan sonra anlatmak mümkün değil. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazı yuttursan az...

BU NEDENLE ZORUNLU OLMADIKCA YÖNETİMLE İLGİLİ  ELEŞTİRİ YAPMAYIP MÜCADELEYE HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ DESTEĞİMİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİM. BAZILARI DA  ALKIŞLARINI BİRAZ KESSİNLER, KİMSENİN KİMSEYE HESAP VERME ZORUNLULUĞU OLMADIĞINA GÖRE HERKES YAPTIĞINI VİCDANINDA DEĞERLENDİRSİN YÖNETİMİN AYAKLARI YERE BASSIN,TEMENNİ EDERİZ Kİ BAŞARIRLAR O ZAMAN BİRLİKTE ALKIŞLARIZ. 

Şimdilik hoşçakalın MOLA için izninizi istiyor hepinize huzur ve adalet dolu günler diliyorum.


Ersen-Gurpinar-Kisiye-OzelErsen-Gurpinar-Degerlendirme Raporu

Ögeyi Oylayın
(126 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#17 Mustafa Levent 14-04-2015 16:13
Mücadelede görev alanlar toplumdan ziyade kendilerini düşünürlerse, çevresindeki küçük menfaat düşkünlerinin alkışları ile yetiniyorlarsa doğal olarak bu sonucu yaşarız, tepkinin olmaması umudun söndüğünün işaretidir.
Alıntı
#16 MİNE 26-03-2015 15:56
Biz haklarımızı alamıyorsak bunun başta suçlusu temad yönetimidir,şimdiye kadar yaptıkları hatalar yüzünden bugünlere geldik. Seçim zamanı tam hak alınacak zamandı,adamlar noterle tasdikli seçim rüşvet veriyor,biz bu durumlardan bile yararlanamadık,yazık oldu bu kadar zaman boşa gitti.Oysa bu siyasiler oy için her şeyi yapar,temad hak almasını ya beceremedi yada almak istemedi.Temadın yanlışlarını söyleyince bize yapılmayan kalmadı düşman ilan edildik.
Alıntı
#15 EMEKLİASSUBAYLAR 05-02-2015 00:53
A.Gezer meslektaşımızın sehven silinen yorumu bilgi'den alınarak aşağıya çıkarılmıştır. Teknik hatadan dolayı özür dileriz

Temad ısrarlara dayanamamış blançosunu açıklamış şimdi iş bir falcı ya da mali tercüman bulmaya kaldı, bulduğumuzda neyin ne olduğunu blancoyu ibra eden delegemiz de üyemiz de bilgi sahibi olacak :-)
Alıntı
#14 bergamalı 30-01-2015 11:08
Kendisi ile tanışmaktan ve sınıfımız için birlikte aynı amaç için hareket etmekten onur duyduğum,sınıfının sorunlarının çözümünden başka hiç bir kişisel beklentisi olmayan Sayın Gürpınar assubay onur mücadelesinin önde gelen önderlerinden birisidir; O'nun alnında onur mücadelesinin yıldızı parlıyor, kendisini mesnetsizce karalamayı amaç edinenlerin amacı bu yıldızı söndürmektir...
Tarih her olayı yazacak ve tanıklık edecektir...
Alıntı
#13 Erdal Günşer 29-01-2015 23:19
Sayın Ersen Abi, hayatlarımızın kesiştiği Astsubay mücadelesi noktasından gurur duyduğumu belirtmek isterim. Son zamanlarda hiç hak etmediğin ithamlarla karşılaştın. Ben fazla bir şey yazıp dikkatleri dağıtmayarak, biraz somut şekilde sizin de serzenişleriniz doğrultusunda iki kelam edeyim.
Emekli Assubayların aidatları, Muvazzafların bağışları ve diğer gelirlerden oluşan, iki Trilyon gibi bir büyüklükle bahsedilen TEMAD bilançosunun uygunluğu konusunda TEMAD Genel Merkezi Yüksek Denetleme Kurulu raporunu yayınlamalarını Sayın Sami İnan, Sayın Nihat Pala ve Sayın Hasan Yıllar’dan, Ayrıca TAS-SEN üyesi olmaları nedeniyle TEMAD’dan ihraç edilen altı üyeye ilave olarak aynı gerekçelerle ben ve sayıları yüzü aşan TAS SEN delegeleri için de uygulanmasını Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Sayın Cevat Kılınçdemir, Sayın Hamit Gül ve Sayın Cemalettin Karakuş’tan rica ediyorum.
Sonuçta madem ki kurumuz; kurumumuzun kurulları görevini yapsın.
Alıntı
#12 EMEKLİASSUBAYLAR 27-01-2015 20:37
Facebook'ta yayınlanan makaleye yapılan yorumlardan bazılarını bilgilerinize sunuyorum. BÖLÜM YÖNETİCİSİ

Hüseyin SAVCI: Ersen Gürpınar Abim, assubay davasına bir Ömür adamış, sabrını, çabasını, takdirle izlediğim, bu davanın öncülerinden biridir. Öyle sanıyorum ki Ersen abimi zorluklar değil, içinde Bulunduğumuz ve kendi kendimize oluşturduğumuz umutsuzluk ortamı yordu, bitirdi. Önce küçük guruplar halinde birbirimizle vuruştuk, şimdi TEMAD-TASSEN FETRET savaşları başladı, sağduyumuzu kaybettik. Kavgadan yana olanların sesi daha gür çıktı.
Asubayın assubayla savaşından kimin ne kazanacağını sorgulayanımız kalmadı.
Ersen Abi de pes dediyse....!
Yerden göğe haklıdır!

Levent Ulucan: Ismarlama yazı yazıp yazar olduğunu sananlar, Temad Davası diye Gnl. Bşk. Ahmet Keser' e kukla olanlar...TC Ersen Gürpınar Abi seni en yakın zamanda olman gereken yerde görmek dileğiyle, saygılar...

Mustafa LEVENT: Temad'ı yılın derneği seçen kamu-der adındaki dernek Temad'ı tarihinin en görkemli mücadele günlerinden birbirimizle ve muhataplarımızla kavgalı ortamına taşıyan sayın Ahmet Keser’e yılın STK başkanı ödülünü vermesini teklif ediyorum. Ersen ağabey emeğe saygısızlığın prim yaptığı bir ortamda başka ne bekliyordunuz.
Alıntı
#11 Murathan SİPAHİOĞLU 27-01-2015 12:22
NASIL ÖNERİ AMA?
Anlaşılan o ki; Ankara’nın kendine özgü siyasi iklimi, samimi olarak göreve başlayan derneğimiz yönetimlerine yaramıyor. (?) Erkence bozuluyorlar.

Bozulan bu yönetimler, yakın geçmişi hemen unutarak, “istifa çözümünü” de hatırlamıyorlar. Aksine, yine ve yine aday oluyorlar.

Bence, derneğimiz genel merkezi, diğer bir şehrimize taşınmalı. “Tebdil-i mekânda fayda var.”

Not: Amaç, “olumlu eleştiri” , “anlayanlar için”…
Alıntı
#10 Orhan KAYA 26-01-2015 19:14
En zor şey değişimdir.

Çalışmalar bir dönem kesintiye uğramışken şimdi yeniden kaldığı yerden değişime devam edilmeye çalışıldığı görülmekte.

Assubaya olan bakışları Türk Silahlı Kuvvetleri de değiştirmek için elinden gelen çabayı en üst düzeyde göstermeye çalışmaktadır, 2006 yılından bu yana.

Genelkurmay Başkanının TEMAD Seçimlerini yakından izlemesi, seçilenlere mutluluğunu ifade etmesi, birlikte çalışma isteği ne yazık ki TEMAD yönetimince iyi yönetilememiş, görülüyor. Burada belki de Nisan 2012 zammı her iki tarafça iyi yönetilemedi.

Unutulmasın ki, bir ülkenin silahlı kuvveti diğer ülkelerce de izlenmekte, moral zayıflığı içinde bulunması belki de o ülkelerin bağlılarınca istenmekte, insanları mutlu edecek “basit” yeniliklerin önüne bu yolla geçiliyor bile olabilir.

T.C. ibaresinin bazı yerlerden kaldırıldığına, Türk adının ayaklar altına alındığına, Atatürk’ün izlerinin silinmeye çalışıldığına, Ne mutlu Türküm diyene, demenin sakıncalı hale geldiğine, vs.vs. pek çok şeyi günümüzde izlemekteyiz.
Bizim için Türk adını taşıyan her şey önemlidir. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) varlığımız için önemlidir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde olumlu yönde değişime açık olan sayılı, saygın insanların birbirleriyle sürekli diyalog halinde bulunması, çağın ve insanlığın bir gereği olan değişimlerin gerçekleşmesi için gereklidir.

Her kişinin, kurumun söyleyeceği şeyler mutlaka vardır. Ancak kurumlar, hele askeri kurum sivil yapılara nazaran daha sessizdir. Bu sessizlik hali istismar edilmemelidir. Diyalog kurulmalı, korunmalı ve de geliştirilmelidir.
Bugün basına yansıyan pek çok olayda TSK sessizliğini korumuş, pek çok olayın perde arkasını paylaşmamıştır. Ancak basına yansıyan, istismar edilen olaylardan bazılarının perde arkasındaki olumsuz şeyler bize de ulaşmakta.

TSK’nın mutsuzluğundan kimler fayda umuyorsa, yeniliğe onlar karşıdır da, denilebilir. Bu yeniliğe karşı oluş halini “her yerde, her rütbede” aramak, görmek gerek.

Laik Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmanın yolunu, ülkenin silahlı kuvvetinin mutsuz bırakılmasında arayanlar da olabilir.

Görüşmeye açık olan bir yer ile görüşmek gereklidir.
Haklar ile ilgili kimin ne yetkiye sahip olduğu, neleri yapabileceği, kurumların gerçekleştirebilecekleri yasal sorumluluklarını bilerek, nereleri TSK’nın, neleri Hükümetin yapmaktan sorumlu olduğu ve yapılanların hangi safhada olduğu, tıkanma varsa nerede olduğu iyi tespit edilmeli. Bunları tespit etmek için ise diyalog hali önemlidir.

TEMAD İzmir İl Başkanlığı iyi bir diyalog hali yakalamıştır. Bunun geliştirilmesi, sürdürülmesi önemlidir.

Camiamız bu mücadelede oldukça da yıpranmış görünmektedir.
Bu yıpranma hali; iyileştirmelere olumsuz bakanlardan kaynaklı olarak, üst kademelerde yetkileri dâhilinde iyileştirme yapmak isteyenlerde de olabilir.
Bunlar, karşılıklı dayanışma ile diyalog ile moral ile aşılabilir.

Son on yıllık mücadelemizde birlikte çalıştığımız, Sayın Ersen Gürpınar’ın “Mola” başlıklı yazısı iyi değerlendirilmelidir.

Saygı ve selamlarımla…
Alıntı
#9 AKALP 25-01-2015 13:57
Listedeki kişileri tanıyor musun diyorum hayır diyor, milyonlar nereye harcandı bilgin var mı diyorum yok, ama dernekler masası incelemiş ! diyor. Dernekler masası içeriğe bakmaz gider kalemlerinin belgesi var mı ona bakar diyorum, ama gözü kapalı oy veren arkadaşım Sn.Keser assubayları tanıttı diyor, o kadar güzel tanıttı ki genelkurmaya bindirmekten fırsat bulamayıp mahalle bekçisinden daha alt dereceden göreve başladığımızı kamuoyuna anlatamadığı için öğretmenden nüfus memuruna kadar herkes bizi küçümseyip başçavuş kadar maaş alamıyoruz diyorlar...Tarihinde ilk kez genelkurmayın muhatap almadığı bu yönetim tam bir hayal kırıklığıdır, milyonlar yetmemiş hâlâ otomatik ödeme talimatı verin diyebiliyor da üyesine saygı gösterip ne açıklama ne çalışma yapıyor bu yönetim tam bir hayal kırıklığıdır.
Alıntı
#8 Gülbin İnan Yıldız 24-01-2015 23:21
1975 olaylarında hiç bir assubay kadınları öne sürdük kadınlar gibi olduk dememiştir. Sn Ahmet Keser genel kurulda aynen şu ifadeyi kullanmıştır, "Kadın başkan seçtik kadın gibi dedikodu yapıyoruz diyorsunuz". Bir genel başkan böyle der mi? Kadınlarımız mücadelemizde olacaktır kusura bakmayın diyebilmeliydi.Tıpkı 75'de kadınlarımız başlattı mücadeleyi demeliydi.Kadınların başkan olmasını sindiremeyen mücadelede kadın görmek istemez geçmiş olsun.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ