Hareket her zaman vardır

Hareket her zaman vardır.

Doğaya aykırıdır, hareketsiz kalmak.

İnsanın en doğal hali de çocukluğudur, sürekli hareketle geçer. Hele bir yürümeye başlamasın, dokunması halinde devrilerek ona zarar verebilecek etraftaki her şey odalardan, depoya kalkar.

Esasında şeklen duruyor görünse bile, yaşam süren insan bedeni, beyni, kalbi sürekli bir hareket halindedir. Bu içsel hareketlilik şeklen durağan görünen bir insanı bir şeyler yapmağa zorlar.

İnsan, “yapma, etme, öcü, korkarsın..” dış seslerini duymayıp, öğrendikçe yaşamı, kaybetmemişse hareketliliğini, kalmışsa çocuksu yanı, meydana getirebilir elbet yeni şeyleri.

Beynen, ruhen, kalben hareketli insan için en değersiz şeyler; hareketsiz, cansız, ruhsuz, duyarsız şeylerdir.

Asubay camiasının en büyük temsilcisi Türkiye Emekli AsTsubaylar Derneği (TEMAD)dir.

Uzun zamandan beri oradan bir hareket görülmemekte.

Acaba gerçekten de hareketsiz mi?

A” planını gördük, ya B,C,… planları nerede?

TEMAD Genel Merkezince yapılan ihraçların şubeler kanalıyla ilgili üyelere duyurulması ile “B” planı, bence şu an işliyor.

Yasadışıdır diyerek, tanımadığını kamuoyuna duyurmuş, başkanı ile görüşmemiş olan TEMAD Başkanı, ihraçlar yolu ile en büyük üye desteğini TAS-SEN’e sağlamış görülmektedir.

Peki “C” planı işliyor mu?

Bence o da işliyor.

TEMAD olağan üstü genel kurulunda yaşandığı iddia edilen hukuka aykırılıklardan dolayı Cavit Kayıkçı ile TEMAD Genel Merkezinin yaşadığı yasal durumların toplamı tüm partilerdeki görevli asubayların, diğer partilere verilen oyların da çekim merkezi olmasına aday, kurucu adayları ile ilk Anıtkabir ziyaretini 3 Ocak günü gerçekleştiren AS Partinin de doğuşuna sebep olmuştur, denilebilir.

Eğer, TEMAD, geçim endeksinden kaynaklı ekonomik verileri kamuoyuna açıklayıp, üyelerinin mağduriyetliğini, açlık ve yoksulluğunu, karşılaştırmalı örnekleriyle her ay düzenli olarak ortaya koysaydı, 70’li yıllarda mağdur edilen asubayları yeterince dile getirseydi; Dünya AsTsubaylar Gününü kutlamanın yanı sıra, Batılı ülkelerdeki sendikal çalışmaları takip edip, gereken yerler ile üyeliğe geçseydi ve de edindiklerini üyeleriyle, kamuoyu ile paylaşsaydı; Türkiye gündemi her gün dolu, her gün yoğun. Bu anlamda; başta hükümet olmak üzere siyasi partilerin ülke siyasi yaşamına dair açıklamalarına, uygulamalarına demokratik kuralların bir gereği olan toplum örgütü olmanın gücünden, olacaklardan üyelerinin de etkilenecek olmasından kaynaklı bir bakış açısı sunsaydı üyelerine ve kamuoyuna, bugün ne TAS-SEN olurdu, ne de AS Parti. Çünkü TEMAD kamuoyunca aktif, üyelerince yeterli görülen bir yer olurdu.

Bu kadar oluşuma vesile olmuş olan TEMAD’ın üyelikten ihraç ettiği asubaylarımızın tamamını tekrar üyeliğe katması ve meydana gelmesine katkı sağladığı yeni oluşumlar ile el ele, omuz omuza yoluna devam etmesi dileğimizle...

Ögeyi Oylayın
(21 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 MEHMET KAYALI 07-01-2015 14:49
SAYIN ORHAN KAYA'NIN ANLATIMLARI. ÇOK AÇIK. ASSUBAYLARA YAPILAN HAKSIZLIKLARIN, ÜLKE BAZINDA,KAMUOYUNA SUNULMASIDIR. İÇTENLİĞİ.
GEREKSE DÜNYA STK. GÜNDEMİNE TAŞINMASIDIR. ORALARDA BİLİNMESİDİR.
HAKSIZLIKLARIN BİLİNMESİ, YÜZEYE ÇIKMASI OLGUSUNDA.
AMA TEMAD'IN, BU TÜRDE YAKLAŞIMLARI VAR SAYILAMAZ.
SERT ÇIKIŞLAR HAK ARAMADA, KULLANIMI BENİMSENMEYEN OLUMSUZLUKLARDIR.
SERT ÇIKIŞLAR ANCAK DALAŞ ORTAMI İÇİN GEÇERLİ OLUR.
VE BU GÜN OLDUĞUNCA. İSTEKTE BULUNANLARI YALNIZLIĞA İTER.
HAK VERMEKLE VEYA ARACI OLMAKLA YÜKÜMLÜ OLANLAR TARAFINDAN.
DIŞLANIRSAN VE SENİ MUHATAP ALMAZLAR İSE, KİMİNLE PAYLAŞACAKSIN HAKSIZLIKLARI.
OLAN DA BUDUR.
PEKİİİ ORTAM GERGİN OLUNCA KİMİNLE DERTLERİNİ PAYLAŞACAKSIN?
ŞU ANDA MUHATAP YOK.
SONUÇ SUSKUNLUĞA BÜRÜNMEKTİR.
TEMAD'IN SUSKUNLUĞU BENZERİNDE OLDUĞUNCA MUTEDİL OLUP OLAYLARA, İSTEMLERE ILIMLI YAKLAŞMAK ÇIKAR YOLDUR.
Alıntı
#2 bergamalı 06-01-2015 09:11
Sn.Kaya
Bildiğimiz üzere bir amaç için kurulan STÖ'lerde veya sair kuruluşlarda görev yapanlar amaç dışına çıkarlarsa değişik oluşumlar aranması ve oluşturulması kaçınılmazdır.
Assubaylara yıllardır ön yargı ile yapılan haksızlıkları her platformda dile getirirken çok önemli bir şansı kullanamadık. 6 yıl önce bu sitede Sn.Ersen Gürpınar ağabeyim CİOR başlıklı bir yazı yazarak uluslararası askeri dernekler toplantılarına sadece TESUD'un katıldığını oysa TEMAD için de ödeneğin yattığını ama TEMAD'ın götürülmediğini yazması üzerine haberdar olan Sn.Mustafa Erol yönetimi ilk kez Danimarka'da bu etkinliklere katıldı, ama ne yazık kı gerek Sn.M.Erol yönetimi gerekse Sn.Keser yönetimi 6 yıldır katıldıkları bu toplantılarda bir bildiri sunup bize yapılan adaletsizlikleri dile getirip NATO'nun desteğini sağlayamadılar, katılımlar turistik gezi olarak noktalandı.

CİOR: http://emekliassubaylar2.site40.net/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=99999999
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 06-01-2015 00:18
Sn.Kaya
İktidarın yanında olmak kadar kolay yol varken Kral çıplak diyebilmek fazilettir.
Mücadele tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini alan mevcut yönetim kişisel hesaplarla yine tarihin en büyük umutsuzluğuna, birbirimize olan tahammülsüzlüğe neden olmuştur.
Bence de belirttiğiniz gibi sendika ve parti çalışmaları bu umutsuzluktan bir umut aramanın sonucudur.
Muhalefeti susturmak, eleştirenleri TEMAD karşıtı gibi gösterme algısı yaratmaya çalışmak çaresizliktir.
Yıllarını mücadeleye destekle geçirenlerin emeklerine mücadeleye hiçbir katkısı olmayanlar bilinçli olarak saygısızlık göstermekte,temsilcimiz TEMAD yönetimi olmasına rağmen bu kişilere mücadelede rol biçilmekte suni mücadele kahramanları yaratılmak istenmektedir. Tüm bunlar haberdar olan hâttâ teşvik eden yönetim sessizliğini korumaktadır.
Bu zihniyetle bir yere varmak hele,hele mücadelede başarı sağlamak mümkün değildir.
Bizler, mevcut yönetime tesadüfen elde edilecek iyileştirmelerle mutlu olmak için görev vermedik.
Hatalardan ders almayanlar,olumsuzlukları,mücadelenin kişiselleştirilmesinin eleştirilmesine tahammül gösteremeyenler hangi değer yargısı ile üstelik bizim yaramıza merhem olmayan maksadı aşan eleştiriler sonucu diyaloğu sonlandıran Genelkurmayı suçlayabilirler? TEMAD bizim gözbebeğimizdir; gözündeki merteği görmeyenler başkasının gözünde çapak arayamazlar.Birlik,başarı ve huzur dolu günler diliyorum.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ