İhraçlar konusunda assubay kamuoyunun duyduğu endişeye katılmamak mümkün değil.

Ben de TEMAD’tan ihraç edilenlerdenim.

Damdan düşenlerdenim yani, damdan düşenin halinden ben anlarım!

Sayın Mustafa EROL’un TEMAD Başkanlığı döneminde, Mahmut ERDEM rumuzlu kişiyle Sayın Mustafa EROL’un yazıları bire bir örtüştüğü için, her ikisini de (ME) kısaltması ile tanımlayarak eleştirel yazılar yazdım bu sitede. Her iki ME de “Sivil Kitle Örgütü” diyordu, her ikisi de aynı imla hatalarını yapıyordu. Sayın Mustafa EROL,  “Gel bilgisayarlarımızı kontrol et” dedi. Böyle bir şey haddim de, hakkım da değildi.

Sonuçta “birlik-beraberliğe zarar vermek” gibi çok soyut bir kavramla suçlandım, savunmam istendi, savunma değil, açıklama gönderdim. Bu savunma değil, açıklamadır dedim.

Hiç kimsenin şahsına yönelik eleştiri yapmadım, icraatları eleştirdim. Asla hakaret etmedim, kırıcı olmadım. Makama saygısızlık etmedim.

İhraç edildim!

Sayın Mustafa EROL görevi devrettikten sonra Sayın Ahmet KESER ve ekibi göreve geldiğinde Sayın KESER’i kutladım, yarı şaka “Sayın Başkanım, işiniz çok kolay, sizden önceki yönetim ne yaptıysa siz tam tersini yapın, başarı kaçınılmaz olur” dedim.

Dernek olsun, parti olsun, kurum olsun yöneticilerin çok uzun süre görevde kalması bazı olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Eleştiriye tahammül azalıyor, başarısızlıkların üstünü örtmek, ya da koltuğu korumak için kendi toplumu ile savaşmaya başlıyor yönetici, asıl amaç, hizmet ikinci hâttâ üçüncü planda kalıyor. 

İhraç edildim de ne kaybettim? 

Maaş mı alıyordum, çıkar mı sağlıyordum TEMAD üyesi olmaktan? 

Aidatımı ödüyordum, toplumsal faaliyetlere katılıyordum!

Bir taraftan “her üye bir üye daha getirsin” kampanyası yapacaksınız, diğer taraftan “suya sabuna dokunan” ortak amaç için, fikrine katılırsınız ya da katılmazsınız çaba gösteren insanları ihraç ediyorsunuz…

Tahammül nerde kaldı? 

Birlik beraberlik çağrılarına ne oldu? 

Birbirimize hoş görü ile yaklaşıma ne oldu?

Rekabet kaliteyi getirir, Sendika  ya da bir başka girişim olabilir, toplum kendi vicdanında değerlendirir. Kimde umut görüyorsa ona yönelir.

İhraç, kimse üzerine alınmasın ama bir yönetimin çaresizliğini gösterir. Benim fikrim yetmedi, benim dağarcığım boşaldı anlamına gelir.

Hangi kurumda olmuş olursa olsun, hangi yönetim yapmış olursa olsun, bu tür cezalandırmalar toplum nezdinde kabul görmüyorsa, yönetimler kendilerini mahkûm etmiş olurlar.

Yönetimler gelir geçer,  ihraç edilenler bu toplumun hep bir parçası olmaya devam edeceklerdir.

Umarız ki, akıl ve sağduyu hakim olsun, öfke ve kin değil!

Ögeyi Oylayın
(12 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Atalay Akkaya 23-12-2014 00:18
Elinden gelse rahatı için Temad tüm muhalifleri ihraç edecek,lakin aidata ve bağışlara ihtiyacı var...
Alıntı
#3 ABDULLAH KAYA 19-12-2014 13:10
İhraç partilerde olur, milletvekilisindir; maaşında vardır...partinle uyuşamazsın hop disiplin ihraç ederler.

Maaşını almaya devam edersin.

Bizler gönüllüleriz, yani hancı...kimi nereden kovuyorsunuz.

Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı seviyoruz.

Selam ve dualarla.

Ya Müheymin CC.
Alıntı
#2 Ersen Gürpınar 19-12-2014 11:45
Saygıdeğer Arkadaşlarım
Farz edelim ki bizim tüm kazanımlarımızı TEMAD yönetimi sağlayacak. Peki TEMAD'a üye olmayanlar,destek vermeyenler bu haklardan yararlanmayacak mı? Elbette yararlanacaklar, demek ki bizler hiçbir mecburiyetimiz olmadan kendimize ve mesleğimize saygımızın gereği TEMAD'a üyeyiz, destek veriyoruz. Gönüllü desteğimizin yanı sıra olumsuzlukları eleştirmek en doğal hakkımızdır. Hiçbir şey mükemmel olamaz, eleştiriye tahammülsüzlük donanımsızlığın,eksikliğin kanıtıdır. Her fırsatta size muhalif olduğunu düşündüğünüz kişileri İHRAÇ ederseniz bu toplumun birliğine dinamit atmış olursunuz. İhraç ceza değildir ve kamu vicdanını rahatsız etmektedir; suç varsa cezasını yargı verecektir,kendinizi yargı yerine koyarsanız kendinize uygulanan hukuksuzluklardan da şikayet etme hakkınız olmaz.Mücadelenin başarısı ayrışma ile değil birlik içinde sağlanacağı unutulmamalıdır.Huzur dolu günler diliyorum.
Alıntı
#1 MEHMET KAYALI 19-12-2014 00:35
SAYIN SAVCI !
SİZLER GİBİ KALEMLERE, TEMAD 'IN İHTİYACI OLMAYABİLİR.
SİZİN DEĞERİNİZİ ANLAYAMAMIŞ OLABİLİRLER.
SİZLERE BİZİM İHTİYACIMIZ VAR.
ASSUBAY TOPLUMUNUN İHTİYACI VAR.
ZATEN ASSUBAYLARIN HAKLARININ GÜNDEMDE TUTULMA OLGUSUNDA SON ZAMANLARDA SESSİZLİK VAR.
ETKİLİ KALEMLER DE SUSTU.
BELKİ YAKINDA YENİ BİR LİSTE ÇIKAR.
MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZ.
GENEL MERKEZİMİZCE AF EDİLİRSİNİZ.
KAYIPLARINIZI KAZANIMLARINIZI ZATEN YAZMIŞSINIZ. TOPLUMA HİZMETTE ZATEN DUYARSIZ KALAMAZSINIZ.
ÜZÜLMEYİN. SEN VE SENİN ANLAYIŞINDAKİ, ARKADAŞLARI TOPLUM TANIYOR, ANLIYOR. YAZILARINIZ OKUNUYOR. BU MUTLULUK DA YETERLİ OLMALI SİZLER İÇİN. SELAMLAR.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ