Assubaylar size çok mu yük oluyor?

Sizce, nedir bu assubay statüsü, anlatın da bilinsin...

Niye alırsınız orduya?

Hadi aldınız, neden benzer işlerin ötesinde, ağır sorumlulukları, ağır iş koşullarını hep assubaylara yüklersiniz?

Yüklemeye yüklersiniz de, niye karşılığını vermezsiniz göz göre göre?

Devlet, Subay statüsünde olana emekliliğinde dahi 6 tane ek tazminat yansıtırken, assubaya 1 tane dahi yansıtmak size zor mu geliyor?

Niçin zor geliyor?

Bu zorluk ağır koşullara girmenize mi sebep oluyor?

Çocuklarınızın eğitiminden kısılmasına mı sebep olacak?

Yaşam kalitenizi mi eksiltecek?

Niçin zor geliyor?

Assubayın çoluğu çocuğu, emekliliğinde de tazminat verilen statülerden daha farklı mı yaratılıyor?

Neden zor geliyor?

Bir ay içinde çoğu icra ile sorumluklarla geçen en az 4 nöbet, eder yılda 48 gün; tatbikat, gece eğitimleri, dış görevler, hafta sonu mesailer, bitmeyen işlerden dolayı eve geç gidişler hesaba dâhil değil.

Bir asTsubay olmadan yaprağı kımıldatmıyorsa yerinden, bu sistem.

Hakların verilmesine gelince niçin kılını dahi kımıldatmıyor?

Yok, asTsubay olmalıdır, onsuz hareket olmaz deniliyorsa, o halde hakları artık teslim edilmelidir.

Artık yeter, boş vaatler...

Yıllardır açıklama yapılıyor “asTsubaylara yönelik iyileştirme yapıyoruz”, denilerek.

Ömrünü asTsubaylığa vermiş, diyar diyar memleketin dağında, taşında, ovasında, şehrinde, kasabasında, köyünde görev yapmış, denizlerde aylarca kalmış, çoğu yüksek kirada oturmuş, kimi zaman gittiği yere ailesini bile götürememiş, ordusunun idari işlerini, bakım işlerini, eğitim işlerini icra eden/etmiş astsubayları, devleti idare edenler nedense bi türlü anlamıyor ve haklarını teslim etmiyorlar.

On yıllardır, iyileştirme denilip de emeklisine 1 tane dahi tazminat verilmemiş olması, bir dalga geçme durumu değil de nedir?

Yine aynı şekilde, bir zamanlar subay statüsünde yapıldığı üzere; emekli asTsubaylara öğrenim intibakı yapılacak, denilip de yıllardır yapılmamış olması bir dalga geçme durumu değil de nedir?

AsTsubayları anlıyoruz, demekle işler çözülmüyor.

Anlamak, uygulamadan anlaşılır.

AsTsubaylara, bilgisayar oyunlarındaki sanal karakter muamelesi yapmayın.

***

TAS-SEN ve Emekli AsTsubaylar

Bir kere, şu tespiti yapmalıyız ki, emeklisiyle, çalışanıyla asTsubayların ekonomik, sosyal, sosyolojik sorunları hep aynıdır.

Şimdiye değin, sorunlarına çözüm arayan asTsubayların tamamı, Türkiye Emekli AsTsubaylar Derneği (TEMAD) çatısı altında mücadele vermekteydi.

Mücadelecilerin gücü sayesinde son yıllarda pek çok gelişmeler de oldu. Genelkurmay ve Kuvvet AsTsubaylığı müessesesi durduk yerde oluşmamıştır.

Gelinen noktada, mücadelede yeni girişimler, başlangıçlar, açılımlar olduğu görülmektedir.

Bu açılım; emekli asTsubaylar tarafından meydana getirilmiş ve Avrupa ülkelerindeki meslektaşları ile bağlantılı olan Türkiye Assubaylar Sendikası (TAS-SEN)dır.

TAS-SEN ile ilgili olarak “16/18 Ekim 2014 tarihinde İtalya Roma’da yapılan 110’uncu Avrupa Asker Organizasyonu (Euromil) yönetim kurulu toplantısında; Genel Başkan Ahmet Zengin ve yönetimde görevli Suat Telkesve Mehmet Afacan ile temsil edilen Türkiye Astsubay Sendikası (TAS-SEN),Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın itirazlarına rağmen Euromil’e üye oldu” haberini basından, internetten okuduk.

Haberin devamında ise “Toplantıda konferans veren, Avrupa Parlamentosu üyesi Ana Gomes ile görüşen Genel Başkan Ahmet Zengin, Assubayların sorunlarının Euromil tarafından AB’de gündeme geleceğini ve yakında NATO ve Avrupa Komisyonu’nun dikkatlerinin bu alana çekileceğini söyledi” yer alıyordu.

Yine basında 2 Ekim 2014’de yer alan başka bir haberde ise “Jandarma Jean-Hugues Matelly tarafından AİHM'e taşınan davada kararını açıklayan mahkeme, Fransa'nın orduda sendika kurulmasını yasaklamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin sendikalaşma hakkını garanti altına alan 11'inci maddesine aykırı olduğuna hükmetti” şeklindeydi.

AsTsubaylar; bilgi, birikim, donanım, araştırma ve eyleme dönüşen hareketleri ile yeni açılımlar meydana getirerek, hak yolunda ilerlemektedir. TAS-SEN de bu açılımlardan birisidir.

AsTsubayların, düştüğü kuyudan topyekûn çıkabilmesi için; bize düşen, bence, kimsenin ayağını kuyuya çekmeden, hem TEMAD’ın hem de TAS-SEN’in yukarılara çıkmasını sağlamaktır, diye düşünmekteyim.

Çıkmak isteyene destek verilmelidir.

TAS-SEN’e üye olan asTsubayların TEMAD ile ilişiklerinin kesilmesi yanlış bir uygulamadır.

Dünya AsTsubaylar gününün ilan edilerek kutlandığı bir yerde, TAS-SEN’e kanunsuzdur, demek de yanlıştır.

Meseleler, anlaşılarak, anlayarak, birlikte olarak ve dayanışma ile çözülür.

Dayanışma olmazsa;  birine 5 tazminat verilirken, diğeri “sıfır” tazminatla yoluna devam eder, birine intibak yapılırken, diğerine yapılmadan, bu yaşam böyle süreer gider.

Türk asTsubayın sesini Avrupa’da duyurmaya çalışan TAS-SEN Yönetimine teşekkür ederiz.

Ögeyi Oylayın
(33 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 atilla abaylı 23-11-2014 11:47
Sayın Orhan KAYA
Aslında 2013 yılı son diliminde bu konunun alt yapısı ve görüşmeler yapıldı. EURO-MİL ile temas sonrası 2014 yılının şubat ayında konuyu kamuoyunda paylaştık.Bu konu sayın TEMAD başkanına anlatılmak ve detaylı bilgi sunmak adına tüm yaklaşımlar cevapsız kalmıştır.Artık bu oluşum sekiz şehirde alt yapısını tamamlamıştır.Bizler Temad karşıtı degiliz, her şey bu sınıfın onur mücadelesinin bir yoludur.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 22-11-2014 11:42
Söylemekten dilimizde tüy kalemimizde mürekkep bitti hala ön yargılı zihniyet anlamıyor. ASSUBAYIN STATÜ SORUNU, HİYERARŞI SORUNU YOK, SORUN ADALETSİZLİK SORUNUDUR.
Her kurum kendi personelini koruyup kollarken milletin ordusu subayı dışında kalan personelini sadece göreve ve ölüme gönderirken hatırlıyor. Assubay olmadan bırakın ordunun savaşmasını asker karnını doyuramaz,aksini ispat edecek varsa HODRİ MEYDAN. Assubaylara aynı zaman diliminde 48 saat izin verin, sonuca göre ya Assubaylığı kaldırın ya da Adaleti sağlayın...
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ