SOSYAL MEDYA’NIN SAHTE MUTLULUĞU

21'inci Yüzyıl Sürat çağı…

Hızlı tren, hızlı uçak, hızlı araba, hızlı internet, hızlı yaşam!

Yaşamın her alanında bir hız tutkusu…Daha hızlı, hep daha hızlı…

Ve kaçınılmaz olarak hızlı yaşamın getirdiği HIZLI TÜKETİM…

Hızlı tüketimin en canavarlaştığı alan ise SOSYAL MEDYA!

Uzak, yakın, çok yakın, çok uzak, herkesten anında haberdar oluyorsunuz, bu gün öğle yemeğinde kim ne yemiş, hangi yoldan nereye gidiyormuş, kiminle kahve içiyormuş, kim üzgün, kim mutlu hissediyor, kimin oğlu üniversite kazanmış, kimin kızı iş bulmuş! 

Şöyle kağıt-mürekkep kokan gazeteleri, “bir ekmek bir gazete” isteyerek koltuğumuzun altına sıkıştırıp, eve gelince elimize alıp evire çevire okumayı neredeyse unuttuk!

Gazeteyi alsak bile manşetler, flaş haberler biz büfeden eve  gelene kadar değişmiş oluyor… Gir internete, yandaş, candaş gazetelerin manşetleri  siz haberin sonuna gelene kadar değişiyor.

Henüz TWITER’lı olamadım ama, facebook’un book’unu çıkardık. Bir resim koyuyorsun facebook’a bir dakika sonra sayfalarca altta kalıyor, yenileri geliyor…

Bir de “beğen – paylaş” cenderesi var… Çok hayati, ulusal ya da uluslar arası bir konuda  bir resim – bir yorum yazıyor vatandaş ve ekliyor “insansan, türksen, müslümansan “beğen” dahası “paylaş”. Beğenip paylaşmazsan ya intihar edecek, ya da içip içip gecenin üçünde kapına dayanacak!

Aslında kendince sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini düşünüyor, ya da bir konuda kendini sorumlu hissediyorsa, yazdığı üç cümle beğenip paylaşılınca kendince sorumluluğunu yerine getirmiş olacak.

Suriye’deki kafa avcılarına ilişkin bir ileti, ya da açlıktan susuzluktan ölen Türkmen çocukları ile ilgili bir ileti bin kere paylaşılıp, beş bin beğeni alınca sorunun çözüleceğini düşünüyor olmalı iletiyi koyan. Öyle bir şey yok! Suriye’deki kafa avcıları göreve, Türkmen çocukları ölmeye devam ediyor.

İletiyi gönderen arkadaş, iletinin bin kere paylaşılıp, beş bin kere beğenilmesinden memnun, başını yastığa koyar koymaz derin ve huzurlu bir uykuya dalıyor.

Aslında gece mi uyuyoruz, yoksa sanal alemde “beğen” & “Paylaş” oynayarak mı uyutuluyoruz, düşünmek gerek.

Müzminleşmiş, Kıbrıs ve Filistin sorunları ile yaşıt, şerefli ama bir o kadar da sorunlu mesleğimizin, her şeye karşı sabırlı ama kendi meslektaşına karşı her nedense tahammülsüz meslektaşlarımızın sorunlarına keşke “beğen” & “paylaş” beğenip paylaşmazsan ölümü gör diyerek çözüm bulabilsek.

Oysa çözümü, bir avuç meslektaşımızın desteği ile “tek başına” mütevazı emekli maaşından mahkeme masrafları ödeyerek, yüzlerce kilometre kat edip mahkemelere gelerek, sadece meslektaşlarımızın değil, aynı zamanda yıpranma alan gazetecisinden itfaiyecisine, polisinden postacısına birçok meslek mensubuna çığır açan İsmail Abimiz gösterdi.

İsmail Abinin yaptıklarını facebook’ta değil, aklımızda, vicdanımızda, sorumluluk duygularımızda paylaşırsak en azından çözüm için doğru yolu bulmuş oluruz.

Ögeyi Oylayın
(21 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 Rafet Duran 29-08-2014 11:59
Sayın Savcı;

Sizi, bu kaliteli, içerikli, düşündürücü ve yol gösterici yazılarınızı özlemiştik. Evinize tekrar hoş geldiniz.

Yazınızı maalesef yeni okuyabildim. Ama yavaş yavaş, sindire sindire okumanın keyfini yaşadım. Yazınızın sonuna geldiğimde gerçekten üzüldüm. Çünkü okuma sayısı yalnızca 733’ tü.

Aslında sadece yazının başlığı başlı başına büyük bir anlam içeriyordu. “ SOSYAL MEDYANIN SAHTE MUTLULUĞU”. Fakat içinde ne yazık ki, ne nakit haberi var, ne de müjdesi. Size içinde nakit kokusu olan değerli meslektaşlarımdan birkaçının yazısının başlığını ve okuma sayısını yazacağım.

Sn. Erdal GÜNŞER’in; OYAK ZENGİN EDECEK” başlıklı yazısının okuma sayısı: 12.034’tür.

Sn. Ersen GÜRPINAR’ın; ADALETE UZANAN BİR ADIM VE MÜJDE” başlıklı yazısının okuma sayısı: 18.807’dir.

Sn. İsmail TURAN’ın; “ İNTİBAK DAVASINI KAZANDIK” başlıklı yazısının okuma sayısı 33.931’dir.

Hak almak, aldığı için mutlu olmak, çocuklarına rızık sağlamak elbette mutluluk kaynağı olmalı. Sözüm hiçbir şekilde fiilen bu mücadelenin içinde olan meslektaşlarıma değildir. Onların hislerini yüreğimin derinliklerinde hissettiğimi bilmelerini isterim. Fakat, hepimiz için mücadele edenleri, en azından bazılarının reklam kokan mutluluk paylaşımlarına gösterilen ilgiyi de göstermeleri de gerekirdi.

Mitinglerde bu sayılara ulaşılabildi mi? Hiç sanmıyorum.
- Elde edilen 100 lira gibi küçük kazanımları almak için, altına hücum eder gibi gidildi mi? Hiç şüphe yok.
- Assubayları, bu sayfalarda hakları konusunda mağdur olduklarına kanıtları ile inandırmaya çalışanların başarısız olduğu sayılarla meydandadır. Fakat zengin, mutlu ve kaliteli yaşadıklarını fotoğrafları ile 7/24 dakikası dakikasına kanıtlamaya çalışanların daha başarılı olduğu açıktır. Yalnız 100 TL. konusuna yapılan hücum hiç olmasa gizli yapılmalıydı. Ayıp oluyor, kaliteli ve mutlu yaşantıya hiç uymuyor.. Sayın SAVCI konulara yaklaşımınız ve ifade ediş tarzınız için çok teşekkürler.
Alıntı
#2 Ersen Gürpınar 19-08-2014 00:51
Sn.Savcı haklısınız. Köroğlu tüfek icat edilince "Delikli demir çıktı mertlik bozuldu" dediği gibi internet çıktı değer yargıları bozuldu, interneti adam gibi kullanan yararlanan yararlandıranların yanı sıra bizim mücadelemizde birlik beraberlik içinde birbirimize saygı ve eleştiriye tahammül ilkesine aykırı klavye başına geçip ona buna ayar vermeye TEMAD'ı sözde koruma misyonu üstlenen yalakaların sinir bozmaları mücadele önünde en büyük engeldir, bunlardan medet ummak da acizliktir,çaresizliktir. Onura sahip çıkmak, mücadeleye destek vermek kendimize saygımızın gereği olmalıdır. Mücadeleyi kişisel ego ve çıkarına alet eden ahlaksızlara internetin cıvıklığına rağmen onurlu meslektaşlarımızla adaleti gerçekleştireceğiz. Emek ve destek verenlere minnettarlığımı sunuyorum.
Alıntı
#1 atilla abaylı 17-08-2014 17:01
Bu mutlulugu yaşarken konudan bîhaber olanların başarıyı degişik şekillerde işte biz diyerek nerede ise tam bizim başarımız diyebilme yaklaşımlarına söylenecek tek söz bulamıyorum.Bu dava sadece okullarda gecen surenin bir veya iki kademe yansımasıdır. ! Esas olan diger davanın olumlu sonuçlanması '' bir derece iki kademe olarak !!yansıyacak olmasıdır.
Hayırlısı ile bekleyecegiz.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ