Bu sayfayı yazdır

SON KAHRAMAN-1

TEMAD Üyesi değilim, dernekten atıldım, emekli assubaylıktan atmaya da kimsenin sanırım gücü yetmez.

Neden üye olmadım?

TEMAD Genel Başkanı Sayın Ahmet KESER imzasıyla yayınlanan ve EAHP’ta yer alan bir yazıya göre “TEMAD üyeliğinden atılanların affedildiği” yazıyordu. Ben ne toplumuma, ne de TEMAD Yönetimlerine en küçük bir saygısızlıkta bulunmadım.

Şahısların kişiliklerine asla dil uzatmadım, icraatlardan yanlış gördüklerimi kılı kırk yararak, asla saygısızlığa vardırmadan eleştirdim.

Bu gün affedildiğimi kabul etmem demek, geçmişte suç işlediğimi kabul anlamına gelir. Mevcut yönetim atılanların hangi nedenlerden atıldığını çok iyi bilmektedir. Kararın “İhraç kararlarının yok hükmünde sayıldığı” şeklinde olması gerektiği kanısındayım. Bu yalnız benim için değil, ihraç edilenlerin hepsi için geçerlidir.

Gelelim asıl konuya, EAHP’ta çıkan yazılara!

E.Kd.Bçvş.Sayın Ahmet KESER’i, kişiliği oturmuş, geniş görüşlü, birikimli, geçmiş yönetimlerin hatalarına düşmeyecek kadar dikkatli, taraftar olanlar kadar muhalefet edenlere de sabırla, saygıyla yaklaşacağına inandığım, toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilecek kadar hoşgörü sahibi bir meslektaş olarak tanıdım.

TEMAD Genel Başkanı E.Kd.Bçvş. Sayın Ahmet KESER’in, kimliğini, kişiliğini şahsiyetini seçildiği gün bir kenara bırakıp o makama çıktığını düşünmek dahi istemiyorum. İstemiyorum çünkü kişilik, şahsiyet vestiyere bırakılıp, sonra geri dönüp alınacak bir şey değildir.

Çelişki bu noktada başlıyor. TEMAD’ın yarı resmi yayın organı konumundaki EAHP’ta çıkan yazılara, tehditlere, ayrıştırıcı ifadelere ve kişiliğine asla yakıştıramadığım pohpohlamalara neden engel olmadığını anlamakta güçlük çekiyorum!

Sayın KESER Mahmut ERDEMLERİN faturasının Mahmut ERDEMLERE değil, TEMAD Yönetimine ve doğrudan TEMAD Başkanına kesileceğini çok iyi bilir.

Bu toplum için taş üstüne taş koyanın her zaman başımızın üstünde yeri var, iyi niyetle yapılan yapıcı (ve hâttâ yıkıcı bile olsa) eleştirilere açık olmak da TEMAD Yönetimine düşer. Hormonlu Mahmut ERDEMLERİ sahaya sürmek geçmişin hatalarını tekrar etmek olur.

Toplumumuz iyi niyetini, umudunu yitirmeden, taleplerinin muhatabı Genelkurmay ve Siyasi İktidarın ne yazık ki karşımızda olduğunun bilincinde, hukuktan ayrılmadan ve en önemlisi enerjimizi birbirimize karşı harcamadan, hiç değilse gelecek nesillere onurlu bir gelecek için çaba harcayalım.

Bize yakışan budur!

Ögeyi Oylayın
(9 oy)

Son ekleyen Hüseyin SAVCI