Ocak 2011'den beri gündemi uzaktan izledim, Temmuz başından beri, yani yaklaşık bir aydır da gündemi daha yakından takip etmeye çalışıyorum. Bu bir aylık süre içinde pek suya sabuna dokunmadım, anlamaya, gözlemlemeye çalıştım, önce bir fikrim olsun istedim.

Fasulye bile olmadığımı, nimetten sayılamayacağımı bilmeme rağmen, burada toplum adına, toplum için bir şeyler yazmaya çalışıyoruz. Doğru ya da yanlış, hayatım boyunca hep “muhalefet” cephesinde oldum.

İktidar” adı üstünde, zaten “muktedir” sesini bir şekilde duyurur. Sesini duyuramayan kesimin sesi olmaya çalışmak düşer bize.

Ocak 2011'den bu yana pek bir şey değişmemiş!   

Sayın KESER’i yeni emekli olduğu dönemde tanıdım. Karargâhın içini, oranın işleyişini iyi bilen, fikirleri, planları olan ve benim bu hareket içinde mutlaka olması gereken biri olduğunu düşündüğüm genç bir meslektaşım olarak tanıdım.

Toplumumuz da aynı ışığı görmüş olmalı ki seçildi, seçildiği ekiple aralarında yaşanan sorun her neyse, yolları ayrıldı, olağan üstü genel kurul yaşandı ve tekrar seçildi.

Hakkını teslim etmek lazım, eksiği ile fazlasıyla basında ciddi olarak, ilk kez bu kadar geniş yer aldı sorunlarımız. Yazılanlar arşivdedir, Anıtkabir’e 17 kişi ile çelenk koyarken, binlerce kişi ile çelenk konmaya başladı.

15 Mart yürüyüşünde, 120 bin rakam telaffuz ediliyor, siz deyin 50 bin, sonuçta rekor sayıda meslektaş yürüdü.

Bilebildiğim kadarı ile rekor sayıda üye kaydı, rekor miktarda mali destek sağlandı.

Yönetime aday olanlar, ya da bir şekilde muhalefet edenler bunları görmeli!

Ancak eleştiriler de gözardı edilmemeli;

  • Mali yapının şeffaf bir şekilde ortaya konmaması,
  • Genelkurmay ile ilişkilerin koparılmış olması,
  • Henüz bir kazanım elde edilememiş olması,
  • Toplumun yeterince bilgilendirilmemesi,
  • Toplumla yeterince diyalog kurulmamakta oluşu,

Makul ve mantıklı eleştirilere herkesin saygı duyması gerekir. Yönetimin de toplumun beklentilerine cevap vermesinin bir zorunluluk olduğunun, bir görev olduğunun idraki içinde olması gerekir.

Bu gün TEMAD Yönetiminde olanlar BİZİM meslektaşlarımız. TEMAD ise bizim derneğimiz. Eleştirirken bu gerçek unutulmamalı! Kimsenin kişiliği, şahsiyeti hedef alınmamalı. Hele kurumsal yapıya asla zarar verilmemeli.

Açıklığın ve şeffaflığın olmadığı yerde ise söylentilerin önünün kesilemeyeceği bilinmeli.

İlk ve en önemli ihtiyacımız birbirimize, yani kendimize saygı… Bunu başarabilirsek gerisi gelecektir.

BAŞTA GÖREVDEKİ MESLEKTAŞLARIM OLMAK ÜZERE TÜM  ASTSUBAY CAMİASININ, AİLELERİNİN RAMAZAN BAYRAMLARINI KUTLARIM.

Ögeyi Oylayın
(10 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 Mehmet KARTAL 06-08-2014 04:34
TEMAD

Yönetimde görev alanların üniversite mezunu bir ekipten oluştuğunu,

Etkili mücadele yöntemlerini bildiğini,

MEDYA tarafından artık bilindiğini,beyanları gündem oluşturduğunu,

STK'ların ilk 5'inde yer aldığını,bunların arasında söz sahibi olduğunu,

İYİ BİR BÜTÇESİNİN OLDUĞUNU,

TEMAD büyüyor,devamlı güçlendiğini,

Eskisinden,daha güçlü olduğunu,

Gelecekte daha iyi ve büyüyeceğini

Hak aramada propaganda yöntemlerini çok iyi bildiğini

Hata yaptığını,ama bunu asgariye indirerek yapmasını bildiğini,

Hatasız mücadele yapılmadığını,ama bunun ASGARİYE indirerek yaptığını,

Dik durma yöntemlerini çok iyi bildiğini,

Yumuşak mücadele yöntemleriyle,hak alamayacağını,gündemde kalamayacağını çok iyi bildiğini,

Başarının TEMAD başkanının kişisel mücadelesinin etkili olduğunu,ekibinden SİNERJİ almasını çok iyi bildiğini,

Boyun eğmediğini,hak almaya dik ve uygun adımla gittiğini,bazen koştuğunu tökezlediğinde yıkılmadığını,hemen toparlanabildiğini,

Astsubaylığı çok iyi tanıttığını,olumlu bir imaj oluşturduğunu,kendisini de çok iyi tanıttığını,

Bugün eskiye nazaran TEMAD'IN çok iyi olduğunu,her yerde tanındığını,konuşulduğunu, güven duygusunun aşılabildiğini,çok iyi organize olabildiğini,

TEMAD başkanında aranan liderlik vasfını taşıdığını, LİDERLİK sadece yanındakilerden bir adım daha önde olmaktır.Bunu yaptığını

ETKİLİ VE GÜZEL KONUŞMASININ BİRAZ ZAYIF OLDUĞUNU,ama yeterli olabileceğini,bu konuda eğitim almasını

Paranın gücü TEMAD’ın gücünü kullanmasını iyi bildiğini,bunu kullandığını,sonucunu aldığını,başarı sağlandığını,

Şu anki tablo iyi,daha İYİ değil,daha iyi olması için TECRÜBE’sini kullanmasıdır.insan hayatında doğrularla, yanlışlarla,sevaplarla günahlar vardır.DENEYİM eski deyişle TECRÜBE belki de bütün bunların toplamıdır.

Tüm astsubay sorunlarına vakıf olduklarını,çözüm önerilerinin olduklarını,ilgili yerlere bu çözümlerinin ulaştırıldığını,astsubay sorunlarını gündemde tuttuklarını,son alınan haklarda 100 TL.lar ¼ de TEMAD’ın yüzde yüz payı olduğunu,*** konulardan intibaklar,başlangıç derecelerinin daima gündemde olduğunu,bunların da eli kulağında olduğunu takip ediyoruz.

Dik duruşundan, dolayı birilerinden muhtıra yediğini,fakat muhtıranın ömrünün üç gün olduğunu, sonra muhtıranın geri alındığı,

Güçlü TEMAD güçlü astsubay birliği,dirliği.
Alıntı
#1 Mustafa Levent 26-07-2014 22:23
Sayın Savcı size hak veriyorum, rekorlar çok;mesela rekor sayıda hayal kırıklığı, rekor sayıda eleştiriye tahammülsüzlük, rekor sayıda birbirimize tahammülsüzlük yaşamaktayız,rekorlar saymakla bitmiyor.Sn.Keser donanımlı biri ama hiçbir zaman ona bu fırsatı verenlere saygı duymamıştır. Keser, sadece tencerenin altını yakmış televizyon aşını pişirmiştir, aksini savunuyorlarsa hodri meydan, personel yasasını, torba yasasını eleştirmek için 2-3 ulusal kanala çıksın; ben de meslektaşlarıma hayırlı bayramlar dilerim.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ