Tarihe göre süzülmüş ögeler: Ağustos 2018

Saygıdeğer Meslekdaşlarımız 

30 Ağustos bizler için çok önemlidir Ülkemizin kurtuluşu özgürlüğümüzün bütün dünyaya haykırıldığı büyük zaferin yıldönümüdür ; Bu zaferi kazanan kahraman Türk ordusunun mensuplarının terfi törenleri de bugün yapılır 

Balıkesir Assubay Meslek Yüksek Okulundan mezun olan genç meslekdaşlarımızın diploma törenine Sn.Cumhurbaşkanı ,Bakanlar, Kuvvet komutanları katılmıştır. 

Türk Silahlı Kuvvetlerini sırtında taşıyan assubayların  ne yazık ki görevleri ile mütenasip hak ettikleri saygınlık kendilerinden hep esirgenmiştir,

Bırakınız bir  Cumhurbaşkanını  bu törenlere çoğu kez Genelkurmay başkanları kuvvet komutanları dahi katılmamışlardır.

Biz bu töreni Sn.Cumhurbaşkanının assubaylara verdiği değerin bir göstergesi olarak değerlendirmekteyiz ; 

Konuşmalarında muhtelif konulara değinmesine rağmen  bize verilen önemin vurgulamasını önemsiyoruz. 

Bazı arkadaşlarımız Cumhurbaşkanının bir üniforması kefen olan, bir emirle ölüme gönderilen Assubayların klimalı ofislerdeki memurlardan değersiz görülüp alt kademeden göreve başlama adaletsiziğini giderileceğini sözünü tekrar bu törende belirtmesinin beklentisi içinde olmuşlardır, Ancak Cumhurbaşkanı makamında bulunan birinin verdiği söz namus ve yasa kadar önemli olduğundan doğal olarak tekrar belirtilmediğini düşünüyoruz Bu adaletsizliğin giderilmesi önyargının kırılma noktası olacak ve diğer hakkımız olan haklara mutlaka kavuşacağız. 

Başka Sn.Cumhurbaşkanı olmak üzere törene katılan sivil ve askeri erkana, vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür eder genç assubaylara sağlık,huzur ve mutluluk dolu yaşamlarında başarılar dileriz 

NOT: Dileyen arkadaşlarımız Sn.Cumhurbaşkanının tören konuşmasını aşağıdaki linkten izliyebilirler  

https://www.youtube.com/watch?v=_DIfjTRUPbg

 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, Levent Yurtyapan dahil, takım elbise

 

 

Yayınlandığı Kategori HABERLER
Çarşamba, 29 Ağustos 2018 21:21

30 AĞUSTOS ŞANLI ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN 

Bir imparatorluğun küllerinden yeniden yaratılan Türkiye'nin kurtuluş savaşının zaferle taçlandırıldığı, bayrağımızın özgürce dalgalandığı ,bağımsızlığımızın perçinlendiği, Anadolunun Türklere ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği  30 Ağustos 1922 büyük zaferin yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz ; 

Bir askeri stateji dehası ile tüm dünyanın gıpta ve hayranlıkla izlediği bu zaferi ,özgürlüğümüzü ve vatanımızı bize armağan eden ulu önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız ruhları şad mekanları cennet olsun;

Milletimizin tarih sayfasına adını altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

Yayınlandığı Kategori EMEKLI ASSUBAYLAR
Pazar, 26 Ağustos 2018 23:17

LİDERLİK SORUNU

Saygıdeğer Assubay Meslekdaşlarımız,

Astsubayların, daha doğrusu astsubaylık mesleğinin yıllardan beri süregelen ve bir türlü çözülemeyen sorunlar yumağı var.

Kendi kurumu bu sorunların farkında, ancak; çözüm istemiyor, çünkü astsubaylık mesleğinin gelişimini istemiyor, mevcut durum işine geliyor. Teknik anlamda ve her sahada bizzat uygulamada üstün olan astsubayın statü anlamında gelişme kaydetmesi, masa başında sadece “emir” vererek varlığını ve hem statü hem de özlük hakları bakımından avantajlarını, üstünlüğünü sürdüren kesimin işine gelmiyor.

Yalnızca kendi kurumunun değil, her nedense bakkalından, doktoruna, avukatından esnafına herkesin gözünde ve dilindedir astsubay ve aldığı maaş. Bu da ayrı bir sosyolojik olgu, gerçekten izahı güç.

Bu sitede ve diğer meslektaş sitelerinde defalarca ve farklı kişilerce sorunlarımız, bir ölçüde çözüm önerileri dile getirilmiştir. Bu yazıda sorunları değil, bir yönüyle çözümden,  belki de çözümsüzlüğün ana nedenlerinden birisinden söz etmek istiyoruz.

Önce bir tespit yapalım; bu site, doğru yapılana doğru diyemeyenin, yanlışa yanlış demesinin bir anlam taşımadığının bilincinde olmuştur. Şahıslara değil, olaylara, doğru ve yanlışlara odaklanmayı ön planda tutma gayreti içindedir.. Elbette  hatalarımız olmuştur, insanız. Hatalarımızı da “ama” sız kabul ediyoruz.

Muvazzaf meslektaşlarımızın “hak arama” yolları kısıtlı, toplu hareket edebilmeleri disiplin gereği imkansız, çalışana verilmeyen bir hakkın emekliye yansıması mümkün değil, bu nedenle Emekli Astsubaylara ve yasal derneğimiz TEMAD’a, diğer sivil toplu örgütlerinden daha farklı bir misyon ve sorumluk düşüyor.

Sivil Toplum Örgütlerini yönetim kurulları ve “BAŞKAN” yönetir. Bizim derneğimizin yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı başkandan çok bir LİDERE ihtiyacı var. Kendisine umut bağlayan emekli ve gönül bağı ile bağlı olduğu muvazzafların sorumluluğunu omuzlarında hisseden bir LİDER görmek istiyor bu toplum.

Çözüm ya da çözümsüzlük bu noktada başlıyor. Çözüm; böyle bir lider etrafında kenetlenmiş bir emekli astsubay toplumunda, çözümsüzlük ise, başkan seçilmiş ama lider olamamışlıkta!

Mevcut başkan dâhil, son üç başkana baktığımızda çocuklarına, kimi yakınlarına konumunu kullanarak iş ayarlamaktan öteye geçemeyen, toplumu kucaklayamamış düşük profilli bir başkan, kimi ilk yıllarında sorunlarımızı kamuoyuna yansıtmada oldukça başarılı, sonrasında kendi içine kapanan, kendi çıkarlarını ön plana alan, ucuz tetikçiler kullanarak kendi toplumu ile kavgalı bir başka başkan!

Son başkanımızın siyasete merakı herkesin bildiği bir sır. Gönlünde yatan aslana kimsenin diyeceği bir şey yok. Göreve başlayalı dişe dokunur bir icraatı görülmeyen, toplumu bir siyasi partinin emrine veren (!) bir başkan! Siyasi parti toplantılarına katılmasına, hatta konuşma yapmasına kimsenin sözü olamaz. Ancak; astsubayların o partinin emrine sunmak gibi, kendisini ve temsil ettiği toplumu çok ucuza satan bir davranış kabul edilemez. Çünkü TEMAD’ın ortak paydası bir siyasal birliktelik değil, her partiden, her görüşten insan barındırıyor, ortak payda ASTSUBAY olmak.

Sayın Başkanın şu ana kadar en dişe dokunur icraatı, Eski yönetimin hukukusuz ihraçlarını kaldırırken ardından yeni ihraçlarda bulunması son olarak da siyasi kimliğini ortaya çıkarması  nedeniyle kendisini hakaret etmeden, asgari ahlak ölçülerini aşmadan samimiyetle eleştiren, bu toplumun %99 undan   daha fazla risk alarak sayısız yazılar yazan Sayın Levent ULUCAN’ı, disiplin kurulunu da devre dışı bırakarak dernekten ihraç etmesi  olmuştur.

Bu tutumunun kabul edilemez olduğunu, bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmesini, dernekten muhalif seslerin atılmasının atılana değil, derneğe zarar verdiğinin-vereceğinin bilinmesini, bu güne kadar dernekten birilerini atarak hiçbir sorunumuzun çözülmediğinin görülmesini bekliyor, TEMAD Başkanı ve Yönetim Kurulu’nu kamuoyumuzun sesine kulak vererek gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Assubay kamuoyuna saygı ile duyurulur.

SİTE -EMEKLİ ASSUBAYLAR GÜÇBİRLİĞİ YÖNETİMİ  

Yayınlandığı Kategori EMEKLI ASSUBAYLAR
Perşembe, 23 Ağustos 2018 10:20

T.C. MUAVENET GEMİLERİ

Bahriyemizde, toplam dört adet adı Muavenet olan gemi görev yapmıştır. İlki, 1910-1923 yılları arasında ve Osmanlı döneminde görev alan torpidobot Muavenet-i Milliye’dir. En büyük başarısı, 13 Mayıs 1915 tarihinde ve Çanakkale’de, kendisinden neredeyse iki kat büyük İngiliz zırhlısı Goliath’ı batırmasıdır ki, bu başarısının unutulmaması sayesinde adının yaşatılmasına karar verilmiştir.

İkincisi, 1939 yılında İngiltere’ye sipariş edilen gemidir, -bu da kaderin garip bir cilvesi olsa gerek, adının Muavenetolmasına karar verilen yeni geminin sipariş edildiği ülke, bir önceki Muavenet’in gemisini batırdığı İngiltere’dir.- Ancak geminin yapımı bittiğinde patlak veren İkinci Dünya Savaşı nedeniyle, İngiltere gemiyi teslim etmez ve kendi sancağıyla bu savaşta kullanır. 1946 yılında Türkiye’ye teslim edilen gemi, 1960’a kadar donanmamızda verilen görevleri deruhte eder.

Üçüncüsü ise, yazımızın ana konusu olan, DM 357 borda numaralı ve hem destroyer hem mayın gemisi olma özelliklerini barındıran Muavenet’tir. USS Gwin adıyla 1942 yılında ABD Donanması için üretildi, yaklaşık otuz yaşındayken 1971 yılında Türkiye tarafından satın alındı ve 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nda onurla yer aldı. Muavenet’in etimolojik kökenini araştırınca, karşımıza “yardım” sözcüğü çıkıyor. İşte, bu yardım duygu ve düşüncesinin egemen olmasının gerektiği bir tatbikattan söz edeceğim şimdi sizlere…

25 Eylül 1992-08 Ekim 1992 tarihleri arasında, Akdeniz ve Ege’de gerçekleştirilen  “Display Determination’92”, Türkçeleştirilmiş haliyle “Kararlılık Gösterisi’92” adlı NATO tatbikatında, tarih 01 Ekim’dir, gece saat 23:00 civarıdır ve gemiler Saros Körfezi’ne doğru intikal seyrindedir. Küçük bir Yunan adası olan Psara dolaylarındayken, tatbikatın devasa unsurlarından USS Saratoga adlı ABD uçak gemisi kurallara aykırı ve anlaşılmaz bir şekilde, TCG Muavenet’e yaklaşmış ve beş emniyet aşamasından geçmesi gereken Sea Sparrow adlı füzelerinden ikisini yaklaşık on saniye arayla fırlatmıştır. Normalde hava hedefleri için üretilen bu füzeler, su üstü hedefler için de kullanılabilmektedir. Müttefikimiz (!) ABD’nin bu kasıtlı ihaneti, gemimizi en stratejik noktalardan vurmuştur, füzelerden ilki köprüüstünü, diğeri Savaş Harekat Merkezi civarını vurmuştur. Gemi Komutanı Dz. Kur. Yb. Levent Kudret Güngör, Dz. Tğm. Alpertunga Akan, Tls. Asb. Serkan Aktepe, İkm. Çvş. Mustafa Kılıç ve Dz. Er Recep Atak şehit olmuş, yirmi iki personel de yaralanmıştır. Kayıtlara “kaza” olarak geçen bu olay vuku bulduğunda Cumhurbaşkanı Sn. Turgut Özal, Başbakan Sn. Süleyman Demirel, Genelkurmay Bşk. Org. Doğan Güreş, Dz.K.K. Ora. Vural Beyazıt, Donanma Komutanı Ora. Güven Erkaya’dır ve ne yazık ki Türkiye, ne askerler  ne de siyasiler tarafından yeterince savunulmuştur. Şehit yakınları ve yaralılar acılarıyla baş başa kalmanın çaresizliğini de yaşamışlardır, maalesef!

Söz konusu tatbikatta, on dört ay önce tayin olduğum TCG Savaştepe’yle ben de vardım, on dört ay önce çalıştığım gemiyse o gece vurulan TCG Muavenet’ti ve orada tam altı yıl (1985-1991) görev yapmıştım. TCG Muavenet, aynı yıl içinde hurdaya ayrıldı. Birkaç yıldır ABD’nin Türkiye’ye vermeye çalıştığı ve ülkemizin girintili-çıkıntılı denizlerine hiç de uygun olmayan Knox tipi fırkateynler 1993’te dört, 1994’te dört adet olmak üzere, ülkemiz donanmasına katılıverdi. Oysa ülkemiz o dönemde Almanya’dan alınan Meko tipi fırkateynlere yönelmişti, vuruş ve duruş gücünü bu gemilerle güçlendirmekteydi. Yazımın başında dört adet Muavenet’ten söz etmiştim, işte, bu sekiz Knox tipi fırkateynden biri F 250 borda numarasıyla son TCG Muavenet oldu. Bildiğim kadarıyla, sadece bu gemi bilabedel teslim edilirken, diğer yedi fırkateyn ülkemize kiralandı, yine bildiğim kadarıyla da, bir süre sonra kira bedellerinin ağırlığından dolayı satın alındılar. Sonuçta da, çok uzun sayılmayacak sürelerle donanmamızda görev yaptılar, yedisi hurdaya ayrıldı, biri ise müze gemi yapıldı, halen İzmir’de halkın ziyaretine açık durumdadır.

USS Saratoga’yı merak etmiş olabilirsiniz, o da bu vahim olaydan iki yıl sonra hurdaya ayrıldı. Unutulmaması gereken acı yön ise şudur; gemi hurdaya ayrılınca tarihçesini anlatan kalın bir defter hazırlandı, neler yoktu ki bu defterde, gemide çalışan toplam personel listesi, geminin teknik donanımı, yaptığı görevler vs, vs…

Sadece bir şeyden tek bir satır bile söz edilmemişti, 01 Ekim 1992’deki bu kaza (!) tarihçede kendine yer bulamamıştı.

Ekim ayında 26. yıl dönümü gerçekleşecek bu olayda şehit olanlara rahmet, bu büyük travmayı yaşayarak bedenen ve ruhen yaralanan personele ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi yinelerken, sözümü şöyle bağlamak istiyorum; TCG Muavenet’i o gece çok daha büyük facialara sürüklenmekten kurtaranlardan biri olan Em. Albay Meftun Dırman’ın şu sözü naif bir özet gibi: “Yolda yürüyen iki arkadaştan birinin, durduk yerde diğerine tokat atması gibi bir şey yaşadık!”

Saygılarımla…

 

Yayınlandığı Kategori ELBIRCE
Cumartesi, 18 Ağustos 2018 11:08

DE HAYDİ...

Biriniz  TSK'nın bir numarası oldunuz , diğeriniz o makamdan MSB'lığına geçtiniz,  
Evet  sizlerden bahsediyorum sayın Güler , sayın Akar ,
Bu vesile ile biz Assubaylara bir tarihte Etiler Ordu evinde verdiğiniz sözleri  ve  gazeteci Balçiçek İlter aracılığıyla söylediğiniz sözleri bir kere daha hatırlatmak istedim,
 
Biriniz , tazminatlar konusunda haklı olduğumuzu, ancak muhatabının hükümet olduğunu söylemiştiniz, bir nevi pası iktidara atmıştınız tam beş yıl önce .
Oysa bu güne kadar kendiniz için ne aldıysanız sizlerin talebi doğrultusunda hükümetler tarafından verildiğini bilmemize rağmen , sıra Assubaylara gelince anında "muhatap biz değiliz" diyebildiniz sayın Güler .  Bu gün TSK'nın bir numarasısınız , selefiniz ise bağlı olduğunuz bakanlığın başında.
 
Ve siz sayın Akar,
 
İcra makamı olmamanıza rağmen genel kurmay başkanı olduğunuz dönemde Etiler Ordu evinde sözler verdiniz  "Bu sorunu halledeceğim" diyerek,
 
İşte size fırsat , İktidarın en önemli bakanlıklarından birinin başındasınız , demem o'ki ne sizin  nede sayın Güler'in  elini bağlayacak bir durum yok,
 
Birinizin talebini (tabi varsa) , diğeriniz icraata dökecek, hepsi bu . TSK'da Assubayların sorunlarını en iyi bilen birinin MSB. olması elbetteki sorunun çözümünü'de hızlandırır,  tabi  çözmek isteyene .
 
Verdiğiniz sözleri yerine getirmekteki  samimiyetinizi hayata geçirip geçirmeyeceğinizi sabırla bekliyoruz o makama geldiğiniz günden beri,
 
Sanmayın unuturuz , sanmayın bir daha hatırlatmayız ,
 
Hiç kimsenin bu toplumdan fedakarlık beklemeye hakkı yoktur , biz o fedakarlığı tam 67 yıldır yapıyoruz zaten , hemde canımızla kanımızla .
 
TSK bir aile ise , tüm aile fertlerinin insan onuruna yakışır bir hayat yaşaması değilmidir as olan ? ,
 
Bulunduğunuz makam  biz Assubaylara olan samimiyetinizin  test edileceği makamdır, bilin istedim .
Aksi takdirde  sizden önceki  söz veren ve sözünü tutamayan  müjdeci savunma bakanlarından bir farkınız kalmayacak .
 

Siz verdiniz Etiler Ordu evinde o sözleri gözümüzün içine baka baka , 

 
Vakit , verilen sözleri yerine getirme vakti değilmi artık  hem Halef , hem Selef için ,
 
Hiç olmazsa arkanızdan  "iyi bilirdik" denilmesini  becerin ,
 
O halde icraat sizi bekler , 
 
DE HAYDİ .
 
 
 
Yayınlandığı Kategori ADALET ARAYAN
Cuma, 10 Ağustos 2018 23:16

TEMAD NEREYE KOŞUYOR

TEMAD NEDİR NE DEĞİLDİR

'' Türkiye Emekli Assubaylar Derneği '' sözcüklerinde barındırdığı ifade belkide bu ülkenin en anlamlı en onurlu bir o kadar en kutsal ve en zor görevini yapan insanların oluşturduğu bir birliktelik , bir oluşum ,
bir sivil toplum örgütü .,

Aynı kaderi yaşayan , yaşatan insanların var olduklarından beri hakları elinden alınan mağdur ama hep mağrur kalmış sessiz kahramanlar ordusu .,

Adil ve eşit hakça bir hukuku çalışma hayatı boyunca hiç görmeyen , hep ezilen köleci ceza kanunları ile sesleri solukları kesilen insanların bir araya geldiği bir yuva bir evdir TEMAD .,

Sığındığımız bir liman , yada son bir kaledir .,

Her şube o kalenin gücünü gösteren bir burcu her üye o burçlara hayat veren betonu , kumu yani kalenin varlığını gücünü simgeleyen bayraklarıdır .,

Askeri komutanlıklardan , siyasi iktidarlardan alacağımız anamızın ak sütü gibi alacaklarımız var ,
Onlar bize borçludur ,

Ve bu alacaklarımızı bir gün alacaksak işte bu o güçlü heybetli tek yürek ,tek yumruk olmuş TEMAD öncülüğünde olacaktır .,

İşte TEMAD budur ,
TEMAD Assubay Onur ve Hak Mücadelesinin en altından en üstüne en başından en sonuna ilk nefes den son soluğa kadar Assubay mücadelesinin tek kitlesel , tek yasal mücadele örgütüdür .,

Ondandır ki her Assubay 'ın emekli olduğunda ilk görevi bu kuruma üye olmak nefer olmaktır .,

Ne yazık ki hala bunları anlamayıp TEMAD ' ı , oturdukları o koltukları birer sıçrama tahtası görenler beş para etmez kibir ve görgüsüzlüklerini ,

Oturdukları makama hiç bir şey vermeyip koltuktan aldıkları ile güç zehirlenmesi yaşayan Assubay ruhunu , kimliğini kaybedip kendilerini sıkıyönetim paşaları sananların yeri hiç değildir TEMAD .,

Peki bu tanımlamaları bir kez daha yapma gereğini neden duyduk

Daha önce bu sayfadan TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen 'in TEMAD 'ı bir siyasi partiye saçma sapan bir dille angaje etme çabasını gösteren videoyu yayınladık .,

Camiada büyük kırılganlık yaratan , TEMAD Genel Başkanına yakışmayacak ve tüm toplumu yaralayacak bu ifadeler için kendisini yine bu sayfadan yalın sade bir yazı ile uyardık ,

Kendisine yakışan bu yakışıksız TEMAD 'ın saygınlığını yerle bir eden konuşmaları nedeni ile Assubay toplumundan özür dilemesiydi ,

Ama o onun bunun yerine kendisini uyardığım için tıpkı o yaptığı saçma sapan açıklamalar gibi saçma sapan basit bir kibir edası ve hukuksuzca beni üyesi olmaktan onur duyduğum TEMAD 'dan ihraç etti ,

Bak sayın Hamza Dürgen çok çabuk sırıt tın bir o kadar çok cüce kaldın o oturduğun makama ,

Acıyarak görüyorum ki sen bu camiaya lider olacak cesarete , bilgiye , hoş görüye daha önemlisi o Assubay ruhuna , kimliğine uyacak bir adam değilsin ,

Ve bu sayfa ASSUBAY İNİSİTATİFİ hiç bir zaman ne sen ne senin gibi kibir hastası adamlara geçit vermedi bundan sonrada vermeyecektir ,

Maskeler bir gün tek tek düşer , (gerçi senin ki çok erken düştü )
Assubay Mücadelesi durmaz yoluna 
devam eder ....

/Levent Ulucan/

 

Yayınlandığı Kategori INSIYATIF

"Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış olabilir…”

*

Akıl ile yürek ile “ATATÜRKÇÜ” olmak her babayiğidin harcı değildir…

Akıl ister, yürek ister, bağımsız düşünme yeteneği ister. bilinç ister, bilgi ister, birikim ister, onur ister, vakar ister, engin yurt, vatan ve millet sevgisi ister, cesaret ister, basiret(ileri görüşlülük), itidal, hoşgörü ve tevazu ister ve her şeyden önce ciddiyet ister…

Ve de ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz… Bu doğrultuda eylem ister…

*Mesela; milletle birlikte ülkenin aydınlanması ve gönenci için girişilen devrimler yerine, kökü dışarıda cunta darbeciliği, bir dolarlık beyinlerle, “Atatürkçülük edebiyatı” ve de hele hele “kindar nesiller” ile hiiiç Atatürkçü olunamaz…

*Mesela; MİT ve GENKUR’ca devletin en üst kademelerinin bir türlü uyarılamadığı, kiminin eniştesinden, kiminin komşusundan öğrendiği, ortaklık hukuku gereği “taammüden” yıllardır önlerine kırmızı halı döşenilenlerin giriştiği kökü dışarıda bir garip islamcı kalkışmayı fırsat bilerek, bu kurumların başındakilerin içine düşürüldüğü akıl almaz zafiyetten yararlanarak, halkın içine düşürüldüğü şaşkınlık ve aymazlığı fırsat bilerek demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığına, özellikle yargı bağımsızlığına son verip, sırtta bir sürü kambur varken ülkeyi bir garip tek adam rejiminin fırtınalı sularına sürüklemekle de Atatürkçü olunamaz…

*Mesela Osmanlı'dan bu yana kök salmış, başta Ordu ve irfan yuvaları olmak üzere bütün dünyada örnek gösterilen CUMHURİYET kurumlarının köküne kibrit suyu dökmekle de asla Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; son 10 yıldır sürekli taammüden darbelere maruz bırakılan Ordunun, başına çuval geçirilerek maruz kaldığı ilk darbeyi bıyık altından izleyip, Ergenekon ve Balyozla aldığı ikinci ağır darbeyi destekledikten sonra, 15 Temmuz'da aldığı öldürücü darbeden istifade edip, acil karar ve eylemlerle onu iyice sıfırlayıp, itibarını yerlerde süründürerek bu cadı kazanı bölgede, ülkeyi, küresel taleplerin pazarı haline getirmekle de heeeeeç Atatürkçü olunamaz…

*Mesela; komşu ülkeler üzerine yayılmacı emeller beslemekle, uluslar arası ilişkiler alanında sürekli zik zaklar çizip, ülkenin itibarını sıfırlamakla, vakti zamanında tüm dünyanın takdirlerine mazhar olmuş diplomasimizi “monşer” aşağılaması ile dışlayarak da Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; saçı bitmemiş yetim hakkına, kul hakkına saygı göstermemekle ya da saygı göstermeyenlere kol kanat germekle de Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; kitleleri aydınlanmanın erdemlerine yabancılaştırarak, cehaletin karanlığı içinde hababam usulü yönetmeyi yeğ tutmakla da Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; “Siz meydanlara sahip çıkın, gerisini bize bırakın, biz götürürüz…” sözcükleri ile halkı koyun gibi görmekle de Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; sıkışınca orayı burayı boydan boya Atatürk posterleriyle donatmakla da Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; Kurtuluş Savaşında bile iradesinden bir milim dışarı çıkılmayan gazi TBMM’ini yok ederek, emekliler kulübü haline getirerek de Atatürkçü olunmaz…

*Mesela; Ülke için hayati alanlarda sürekli “kandırılarak” telafisi mümkün olmayan çok ciddi hatalar yapıp, ülkenin kaosa sürüklenmesine yol açıp, “Rabbim ve milletim biz affetsin…”yakınması ile işin içinden sıyrılmak, halkı ahmak yerine koymakla da Atatürkçü olunmaz…

Mesela 15 senede milli eğitimi çökertip, cehaletin fazileti üzerine methiyeler düzerek, uluslararası karşılaştırmalarda ve üniversite sınavlarında kahredici sonuçları görüldüğü üzere geleceğimizi teslim edeceğimiz yitik, kaybedilmiş nesiller yaratmakla da Atatürkçü olunmaz…

Bütün bunlar, “hidayete erip” gerçekten Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerinin önem ve anlamını geç de olsa idrak etmiş olanları ilgilendirir tabii…

Lakin sıkışınca binilen, inilen bir tramvaysa Cumhuriyet değerleri, iniverince tramvaydan artık elde, asker görünümlü kökü dışarıda bir kalkışma, sivil İslamcı darbe ya da karşı devrim, turuncu darbe söylentileri üçgeni içine sıkışmış, envai çeşit terör ve ekonomik bunalımla boğuşan bir ülke ve bütün bu atmosferden yılmış, bıkmış, yorgun, şaşkınlaşmış, biat operasyonuna tabi ve hazır bir millet, bir halk kalmaktadır…

Rodrik, “İyi ihtimalle Malezya, kötü ihtimalle Afganistan…” diyor ülkem için…

Bu yol izlenmekteyken yukarıda yazılanların hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur; lakin işleri çoook çok zordur…

Aziz önderin toplumun önemli kesimini oluşturan hayal kırıklığı içerisindeki izleyicileri, kendilerine Ekmelettin’lere oy verdiren, dokunulmazlıkları kaldırılmasına oy vererek kendi milletvekillerini hapishanelere gönderen, 16 Nisan Anayasa referandumunda YSK rezaletine güçlü tepki veremeyen, 24 Haziran seçimlerinde şaşkın ve dağınık bir görünüm veren, öyle ya da böyle yenilmeyi alışkanlık haline getirmiş kadrolar yerine, büyük kederler içerisinde “mış” gibi değil, gerçekten mücadeleye adam gibi öncülük edecek yeni, yıpranmamış siyasi kadroların derin özlemi, arayışı ve isyanı içerisindedirler…

Huuu bu feryatları duyan var mı bir yerlerde???

Dr. Noyan UMRUK   

https://www.abcgazetesi.com/yazarlar/her-babayigidin-harci-degildir-ataturkcu-olmak/haber-98369

atatürkçü olmak ile ilgili sözler ile ilgili görsel sonucu

Yayınlandığı Kategori KONUK YAZAR
Pazar, 05 Ağustos 2018 13:50

ASSUBAYIN BAŞARISI

Assubaylıktan subaylığa,subaylıktan generalliğe 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Başkan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede'de yer alan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, YAŞ kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına mensup 9 general/amiral ile 41  albayın, 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere bir üst rütbeye terfi  ettirilmeleri uygun görüldü.

YAŞ kararlarıyla, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının sevk ve  idaresini başarıyla gerçekleştiren 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel  orgeneralliğe terfi etti. Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in görev  süresi ise bir sene daha uzatıldı.

Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarının sevk ve idaresini başarıyla  gerçekleştiren 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel orgeneralliğe terfi etti.

Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in görev süresi bir sene daha uzatıldı.

AKAR'IN ÖZEL KALEMİYDİ

41 albayın general ve amiralliğe terfi ettirildiği, 7 general ile iki amiralin bir üst rütbeye yükseltildiği terfi listesinde, assubay çavuş olarak TSK’da başlayan meslek hayatında 1993'te subay olan Personel Albay Remzi Albasan, 30 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere tuğgeneralliğe terfi ettirildi.

Albasan, darbe girişiminden sonra Genelkurmay Başkanlığı döneminde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın özel kalem müdürlüğünü yapmaya başlamıştı.

Albasan, Kara Kuvvetleri’nde assubaylıktan subaylığa, albaylıktan da tuğgeneralliğe terfi eden ilk isim oldu.

TIP KAZANDI AMA...

Tuğgeneralliğe terfi eden astsubay kökenli ikinci isim ise Hava Personel Albay Orhan Gürdal oldu.

Askeri çevrelerde konuşulanlara göre, Gürdal’ın askerlik mesleğini seçmesinin ilginç bir hikâyesi var.

Isparta Ticaret Lisesi mezunu olan Gürdal, üniversite sınavında tıp fakültesini kazandı.

Ancak yoksulluk nedeniyle tıp eğitimi almasına ailesinin gücü yetmedi. Gürdal, bunun üzerine İzmir Gaziemir'de assubay yetiştiren Hava Teknik Okulu’nda eğitim gördü.

1985’te mesleğe assubay çavuş olarak başlayan Gürdal, 1998’de başarı göstererek subaylığa geçti.

Kararda, terfi ettirilen subayların isimleri şöyle sıralandı:

Kara Kuvvetleri Komutanlığında orgeneralliğe terfi edenler:

1- Korgeneral İsmail Metin Temel

Korgeneralliğe terfi edenler:

1- Tümgeneral Kemal Yeni

2- Tümgeneral Sinan Yayla

Tümgeneralliğe terfi edenler:

1- Tuğgeneral Levent Ergün

2- Tuğgeneral Mustafa Oğuz

3- Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı

Tuğgeneralliğe terfi edenler:

1- Albay İlkay Altındağ

2- Albay Sebahattin Kılınç

3- Albay Mehmet Yasin Kalın

4- Albay Gültekin Yaralı

5- Albay Yücel Özel

6- Albay Rafet Kılıç

7- Albay Şefik Atak

8- Albay Faruk Metin

9- Albay Alparslan Kılınç

10- Albay Aydın Cihan Uzun

11- Albay Çetin Köklü

12- Albay Nihat Ergün

13- Albay Dündar Şahin Güngör

14- Albay Osman Aytaç

15- Albay Mustafa Enis Koç

16- Albay Yüksel Erdin

17- Albay Ercan Pürsünlü

18- Albay Mustafa Köksal

19- Albay Oktay Ağbuga

20- Albay Ertuğrul Sağlam

21- Albay Nadir Gündüz

22- Albay Yücel Yazıcı

23- Albay Sinan Eren

24- Albay Remzi Albasan

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

Oramiralliğe terfi edenler:

1- Koramiral Adnan Özbal

Tümamiralliğe terfi edenler:

1- Tuğgeneral İbrahim Özdem Koçer

Tuğamiralliğe terfi edenler:

1- Albay Hasan Özyurt

2- Albay Serhat Sözbir

3- Albay Alper Yeniel

4 -Albay Murat Dinçman

5- Albay Mustafa Turhan Ecevit

6- Albay Hasan Çankaya

7- Albay Ercan Kireçtepe

8- Albay Semih Ozangüç

9- Albay İbrahim Rıza Adanır

Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Tümgeneralliğe terfi edenler:

1- Tuğgeneral Rafet Dalkıran

Tuğgeneralliğe terfi edenler:

1- Albay Ergin Dinç

2- Albay Ali Özmen

3- Albay Tansel Çokuysal

4- Albay Ali Öztürk

5- Albay Selim Karsavuranoğlu

6- Albay Rasim Yalınbaş

7- Albay Alparslan Yücel Soysal

8- Albay Orhan Gürdal

HAZIRLAYAN  Mete YANIKÇI

 

Yayınlandığı Kategori HABERLER
Pazar, 05 Ağustos 2018 13:33

ASSUBAYIM BEN

Ömer Halisdemir gibi yürekli meslektaşlarıma armağanımdır

 

ASSUBAY'IM BEN Kur'an, al bayrak, silah üstüne yemin eden

Aziz vatanı için her şeyini kaybeden

Yurduma göz dikene yıkılmaz tunçtan beden

Mazlum kalplere ümit saçan

Assubay'ım ben Ay yıldızlı sırmalar gururumdur kolumda

Allah vatan sevdası hiç eksilmez solumda

Yalçın dağlar dikilse engel olmaz yolumda

Aşılamaz sarp dağlar geçen

Assubay'ım ben Ali Reşat Çavuş'um

Çanakkale'de coşan Küçük yaşıma rağmen mevzi ötesi koşan

Mevzilere sızarak sessiz ciğerler deşen

Oyun yerine harbi seçen

Assubay'ım ben

Vecihi Hürkuş oldum sevdalandım uçmaya

İlk Türk pilotu olup göğe kanat açmaya

Yerli uçaklar yapıp yurda güven saçmaya

Gökte düşman uçağı biçen A

ssubay'ım ben

Kapkaranlık gecede en zorlu emri alan

Hainler arasına bozkurtlaşıp tek dalan

Ömer Halisdemir'im, yüreğe korku salan

Şehadet şerbetini içen

Assubay'ım ben Kara, deniz, havada, hâzır nâzır her zaman

Dostlara gurur verir, düşmanlar diler aman

Zorluklar karşısında çalışması pek yaman

Fedâkârlıkta çığır açan Assubay'ım ben

Ömer KESKİN 05.08.2018

 

Yayınlandığı Kategori KONUK YAZAR
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ