BASIN'DA TEMAD ÖLÜM ORUCU ...

 

ANADOLU AJANSI

Emekli astsubaylar ölüm orucu başlattı

05 Mart 2014 14:56

TEMAD üyesi emekli astsubaylar, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Ankara'da ölüm orucuna başladı. 

ANKARA

Ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay'daki Sakarya Meydanı'nda toplanan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyesi emekli astsubaylar, "Ordunun kahramanları sokağa terk ediliyor" ve "Savaşta değil sokakta ölüyoruz" yazılı pankartlar açtı. 

"İmtiyaz değil adalet istiyoruz", "İntiharlar şehit sayısını geçti", "Ekonomik ayrımcılığa son" ve "Maaş adaletsizliğine son" dövizleri taşıyan eylemciler, meydana Türk bayrağı sarılı temsili bir tabut getirdi. 

"Savaşta değil sokakta ölüyoruz" yazılı beyaz yelek giyip üzerinde çarpı işareti bulunan maske takan eylemcilere, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz da destek verdi. 

TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, 98 bin çalışanı, 120 bin emeklisi ve aileleriyle 1 milyon kişilik büyük bir aile olan TEMAD yönetiminin, adaletsizlik ile ayrımcılığa karşı tüm meslektaşları adına oy birliğiyleölüm orucu kararı aldığını söyledi.

Yıllarca taleplerini ilgili kurumlarla paylaştıklarını ancak seslerini duyuramadıklarını ifade eden Keser, şöyle dedi:

"Yetkililerin bizi öteleme ve ayrıştırmaya yönelik tavırları nedeniyle, sesimizi duyurmak için radikal bir karar aldık. Dünyanın en eski ve köklü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve personelini bu duruma düşüren basiretsiz yönetimler, tarihe, gelecek nesillere ve kamu vicdanına bunun hesabını veremeyecekler.

Kendi ordusunun mensuplarını savaş meydanlarında değil sokakta ölüme terk edenler bu vebalin sorumlusu olacaklar. Türk milletinin namus, şeref, haysiyet ve özgürlüğüne gelecek her türlü halele karşı kendini kurşunlara siper etmiş astsubaylar, bu gün de haksızlık ve adaletsizliklere karşı 'Haksızlıklarla yaşamaktansa onurumuzla ölürüz' diyerek asaletli bir duruş sergilemiştir."

Susan, kendi hak ve hukukunu efendilikle kurumlara ileten astsubayların artık cinnet getirme noktasına geldiğini aktaran Ahmet Keser, İstanbul'da bir emekli astsubayın daha intihar ederek hayatına son verdiğini, 15 Kasım-3 Aralık tarihlerinde, 3 haftada 7 astsubayın intihar ettiğini söyledi.

Eylemciler, açıklamanın ardında yanlarında getirdikleri ölüm orucunu temsil eden kaşıkları kırdılar.

Daha sonra, temsili tabutla sloganlar eşliğinde Abdi İpekçi Parkına yürüyen emekli astsubaylar, buradaölüm orucu başlattı. Ahmet Keser, burada yaptığı açıklamada, haklarını alana kadar parktan ayrılmayacaklarını belirterek, "Ölümüne bu meydandayız. İnşallah burası cenaze yeri değil, düğün yeri olur" dedi.

Muhabir: Serdar Açıl

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/turkiye/297051--emekli-astsubaylar-olum-orucu-baslatti


CUMHURİYET GAZETESİ

Astsubaylar ölüm orucuna başladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, üzerlerinde kurulan baskı, mobbing, öteleme yaklaşımlarını protesto etmek için ölüm orucuna başladı.

Cumhuriyet.com.tr

Yayınlanma tarihi: 05 Mart 2014 Çarşamba

Kızılay Sakarya Meydanında bir araya gelen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, aileleri ile birlikte kefen giyerek, “maaş adaletsizliğine son, savaşta değil sokakta ölüyoruz, hukuk bir gün herkese lazım olurö yazılı pankartlarla Abdi İpekçi parkına yürüdü. Emekli astsubaylar Son dönemler de artan astsubay intiharlarını protesto etmek için ise omuzlarında Türk bayrağına sarılı tabut taşıdı.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içi boşaltılırken, darmadağın yapılırken susan insanlar, bizim hak ve hukukumuzu verme konusunda suskunluklarını devam ettiriyor diyen TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, TEMAD adına yaptığı basın açıklamasında, "Susan, kendi hak ve hukukunu efendilikle kurumlara ileten astsubaylar artık cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Bugün çok üzücü bir haber daha aldık. İstanbul'da bir arkadaşımız daha intihar ederek hayatına son verdi. 15 kasım 3 aralık tarihleri arasında 3 haftalık süre içerisinde 7 astsubayımız intihar etti. İdarenin bilimsel gerekçesi, intihar bir bulaşıcı hastalıktır. Nasıl bir hastalıksa hep bu meydandaki insanları buluyor" dedi. 

Sloganlar eşliğinde kortej oluşturarak yürüyen grup, Abdi İpekçi Parkına geldi. burada polis arama noktasından geçerek meydana giren TEMAD üyeleri, ölüm orucunu başlattı.

TEMAD'IN EN YAŞLI MAĞDURU


Üsküdar Emekli Astsubaylar Derneği Kurucu Başkanı olduğunu belirten 92 yaşındaki Emekli Torpido Deniz Astsubayı Mehmet Demiray, 34 yıl vazife yaptığını, aldığı maaşından ve özel haklarından şikayetçi olduğunu söyledi ve "Bu mu bizim emeğimizin karşılığı? Hem hükümet hem Genel Kurmay bizim haklarımızı almamıza yardımcı olsunlar. Ne intibak kanunlarımız çıkıyor, ne maaşlarımızı düzeltiyorlar. Ben 90 yaşından sonra yaşlı eşime bakıyorum, benim aldığım maaşı apartmanın kapıcısı alıyor" dedi.

 Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/47601/Astsubaylar_olum_orucuna_basladi.html

 

POSTA GAZETESİ

Emekli astsubaylar ölüm orucuna başladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, üzerlerinde kurulan baskı, mobbing, öteleme yaklaşımlarını protesto etmek için ölüm orucuna başladıYorum Yaz

 

05 Mart 2014 - 20:10

Kızılay Sakarya meydanında bir araya gelen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, aileleri ile birlikte kefen giyerek, "maaş adaletsizliğine son, savaşta değil sokakta ölüyoruz, hukuk bir gün herkese lazım olurö yazılı pankartlarla Abdi İpekçi parkına yürüdü. Emekli astsubaylar Son dönemler de artan astsubay intiharlarını protesto etmek için ise omuzlarında Türk bayrağına sarılı tabut taşıdı.

 

Emekli astsubaylar ölüm orucu başlattı

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içi boşaltılırken, darmadağın yapılırken susan insanlar, bizim hak ve hukukumuzu verme konusunda suskunluklarını devam ettiriyor diyen TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, TEMAD adına yaptığı basın açıklamasında, "Susan, kendi hak ve hukukunu efendilikle kurumlara ileten astsubaylar artık cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Bugün çok üzücü bir haber daha aldık.İstanbul’da bir arkadaşımız daha intihar ederek hayatına son verdi. 15 kasım 3 aralık tarihleri arasında 3 haftalık süre içerisinde 7 astsubayımız intihar etti. İdarenin bilimsel gerekçesi, intihar bir bulaşıcı hastalıktır. Nasıl bir hastalıksa hep bu meydandaki insanları buluyor" dedi.

Sloganlar eşliğinde kortej oluşturarak yürüyen grup, Abdi İpekçi Parkına geldi. burada polis arama noktasından geçerek meydana giren TEMAD üyeleri, ölüm orucunu başlattı.

'BU MU BİZİM EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI?'

Üsküdar Emekli Astsubaylar Derneği Kurucu Başkanı olduğunu belirten 92 yaşındaki Emekli Torpido Deniz Astsubayı Mehmet Demiray, 34 yıl vazife yaptığını, aldığı maaşından ve özel haklarından şikayetçi olduğunu söyledi ve "Bu mu bizim emeğimizin karşılığı? Hem hükümet hem Genel Kurmay bizim haklarımızı almamıza yardımcı olsunlar. Ne intibak kanunlarımız çıkıyor, ne maaşlarımızı düzeltiyorlar. Ben 90 yaşından sonra yaşlı eşime bakıyorum, benim aldığım maaşı apartmanın kapıcısı alıyor" dedi.

DHA

 

Kaynak: http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Emekli-astsubaylar-olum-orucuna-basladi.htm?ArticleID=219488


AYDINLIK GAZETESİ...

Astsubaylar kaşık kırıp ölüm orucuna başladı

Perşembe, 06 Mart 2014 06:28 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Abdi İpekçi Parkı’nda ölüm orucu başlattı. Türk bayrağına sarılı tabutla parka giren astsubaylar, ‘Haklarımızı alıncaya kadar parktayız’ dedi

Emekli astsubaylar, Ankara’da bine yakın kişinin katılımıyla basın açıklaması yaparak ölüm orucuna başladı. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri dün Ankara’da bir araya gelerek kitlesel basın açıklaması yaptı. Sakarya Caddesi’nde toplanan binlerce emekli astsubay’a aileleri de destek verdi.

Açıklamanın yapıldığı yerde, temsili olarak Türk bayrağına sarılı bir tabut bırakıldı. Basın açıklamasını yapan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, astsubayların eş ve çocukları ile birlikte 1 milyon kişilik aileyi oluşturduklarını hatırlattı. Keser, ötelenen, ayrıştırılan ve TSK içerisinde senelerce ayrımcılığa tabi tutulan ve emeklilikten sonra açlık ya da yoksulluk sınırının altında yaşamaya terk edilen astsubayların, haksızlığa ve kast sisteminin baskısına karşı artık yeter deme noktasına geldiklerini belirtti.

‘Mobbing’

Keser, “Baskı, mobbing, ayrıştırma ve öteleme yaklaşımları sonucunda 15 Kasım-3 Aralık 2013 tarihleri arasındaki 18 günde toplam 8 astsubay intihar etmiştir. Son 3 aylık süre içerisinde intihar eden astsubay sayısı 10’dur” dedi.

Sonucu ne olursa olsun eylemlerinin ve kararlılıklarının devam edeceğini vurgulayan Keser, sonuç alana kadar direneceklerini bildirdi. Açıklamanın ardından, emekli astsubaylar yanlarında getirdikleri kaşıkları bükerek yere fırlattı. Emekli astsubaylar ve aileleri, açıklamanın ardından Sakarya Caddesi’nden Abdi İpekçi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

Türk bayrağına sarılı tabut

Yürüyüş boyunca marşlar okunurken, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Vur vur inlesin Genelkurmay dinlesin” sloganları atıldı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, emekli astsubaylar, Türk bayrağına sarılı tabutla birlikte parka girdi. TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, bundan sonra haklarının alınıncaya kadar parkta olacaklarını açıkladı. Emekli astsubaylar da, “Ölmek var dönmek yok” sloganlarını atarak ölüm orucuna başladı.

Bir astsubay daha intihar etti!

Deniz Harp Okulu’nda görevli Astsubay Deniz Piyade Başçavuş Ferhat Ozgan, dün intihar ederek yaşamını yitirdi. Ozgan’ın TEMAD’ın öncülük ettiği ölüm orucunun ilk gününde intihar etmesi dikkat çekti.

Olcay Kabaktepe / Ankara 

 

Kaynak: http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/35143-astsubaylar-kasik-kirip-olum-orucuna-basladi.html

 

 

MİLLİYET GAZETESİ...  06.03.2014 - 02:30 | 

‘Savaşta değil sokakta ölüyoruz’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle ölüm orucu eylemine başladı

Ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay’daki Sakarya Meydanı’nda toplanan emekli astsubaylar, “ordunun kahramanları sokağa terk ediliyor” ve “Savaşta değil sokakta ölüyoruz” yazılı pankartlar açtı. “İmtiyaz değil adalet istiyoruz”, “İntiharlar şehit sayısını geçti”, “Ekonomik ayrımcılığa son” ve “Maaş adaletsizliğine son” dövizleri taşıyan eylemciler, meydana Türk bayrağı sarılı temsili bir tabut getirdi. Grup adına açıklama yapan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, ölüm orucu kararı aldıklarını söyledi. Açıklamanın ardında eylemciler ölüm orucunu temsil eden kaşıkları kırdı. Daha sonra, temsili tabutla sloganlar eşliğinde Abdi İpekçi Parkı’na yürüyen emekli astsubaylar, burada ölüm orucu başlattı. Keser, burada yaptığı açıklamada, haklarını alana kadar parktan ayrılmayacaklarını belirterek, “İnşallah burası cenaze yeri değil, düğün yeri olur” dedi. 

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/-savasta-degil-sokakta-oluyoruz-/gundem/detay/1847072/default.htm

Ögeyi Oylayın
(26 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ