Canlarına kıyıyorlar çünkü...

 

Şu Türklük mevzuunu tartışıyoruz ya birkaç günden beri...
Irk mıdır? Kültürel kopyalama mıdır diye...
Tarihçi kimliği daha öne çıkan, siyasetin yeni yüzlerinden MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Türk ırkını tanımlarken birkaç kriter ortaya koyuyor. Onun iddiasına göre Türkler saf insanlar. Karşısındakini kendi gibi bilen, çabuk kandırılabilen, iyi niyetli...
Bir başka özellik fetihçi olmaları, çabuk 'Devlet' kurmaları... En önemlisi de asker olmaları.
Aklıma vicdani retçilerin ''Annemi tanık getirdim vallahi billahi de beni asker değil, çıplak doğurmuş hakim bey'' protestosunu hatırlayarak gülümsedim ve mırıldandım..
''Her Türk Asker Doğar...''
Tarihçi Ayşe Hür ise daha yüksek perdeden güldü.
''Niye o kadar bakaya var peki? Onca bakaya Türk değil mi?''
          *
Kürt sorunu çözümü, demokratik açılım, çözüm süreci... Ne derseniz deyin artık!
''Bir süredir ölüm haberlerinin gelmemesi güzel'' diyor ya büyüklerimiz, katılmamak ne mümkün? Ama küçük bir itirazım var, maalesef ölüm haberleri geliyor...
Hem de öylesine çok geliyor ki... Tek farkı var, kendilerini öldürüyor bu askerler. Canlarına kıyıyorlar. Üstelik son 10 yıldaki intihar sayısı çoktan şehit sayısını geçmiş. Şimdi burada birbiri ardına istatistikleri sıralayacak değilim, aslında bayağı etkili olur. Olur olmasına da ayıp olur gidene, arkada bıraktığına... ''Son 20 günde 7 astsubay intihar etti'' desem yeterli mi sizce olayın vahametini anlatabilmek için.
Üstelik çoğu 10 yıllık bile değil... Giden gidiyor, arkada kalan kadına, çocuğa ne tazminat veriliyor ne de maaş bağlanıyor.
Belki her Türk asker doğmuyor ama doğanı, hissedip asker olanı çekip gidiyor...
Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Ahmet Keser'i aradım dün.
''Niye intihar ediyor bu askerler?'' diye sordum, ''Uzun uzun cevap verebilirim, dertleri anlatabilirim ama kısa ve net söyleyeceğim" dedi: 
Çünkü ait hissetmiyorlar... Çünkü onlar TSK'nın 'öteki'leri...
Ne çok öteki var bu memlekette? Ne çok seviyoruz ezmeyi, bizden olmayanın üzerinde tepinmeyi... Astsubayların sorunlarını en iyi bilen Genelkurmay aslında. Ellerinde ciddi veriler var. Kendi içlerinde yaptırdıkları bir araştırmada çıkan sonuç çarpıcı... Astsubaylar eskisi gibi TSK'ya aidiyet duygusu beslemiyorlar. Örneğin personelin büyük çoğunluğu TSK Dayanışma Vakfı'na bile üye olmamış. Peki Genelkurmay'ın hiç mi doğru adımı yok? Diskoların kaldırılması bir nefes aldırmadı mı? Epey bir telefon trafiğinden sonra anladığım odur ki, kurulan disiplin kurulları ile maalesef astsubaylar birlik komutanlarının insafına bırakılmış...
          *
Peki bu toplu cinnet haline kim dur diyecek? En güzel cevabı dün bana canını, çocuğunun babasını kaybeden gencecik bir kadın verdi... Buz kestim ne cevap vereceğimi bilemedim. ''Bir gün gelecek, herkes ''Beylik tabancasını şakağına dayadı, hayatına son verdi'' cümlesinin normal olmadığını anlayacak, işte o zaman benim eşim boşuna ölmemiş olacak!''
Her Türk asker doğuyor mu bilemem ama askerlerin son hızla intihar ettiğini biliyorum, biliyoruz... Peki niye görmezden geliyoruz?

 

05.12.2013

Balçiçek İlter
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Kaynak: http://www.turkiyegazetesi.com.tr/balcicek-ilter/577098.aspx

Ögeyi Oylayın
(43 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#6 selçuk 09-12-2013 21:57
Konumuz assb.çok kıritik bir durum... (:
Alıntı
#5 EMEKLİASSUBAY 05-12-2013 17:54
Sn.Sebahattin Şahin'in mesaj panosuna gönderdiği yazı bütünlük sağlaması için ilgili makaleye taşınmıştır.
Bölüm Yöneticisi
-

Aramızdan ayrılma sebebi her ne sebepten olursa olsun aramızdan ayrılan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Takip edebildiğim kadarı ile ne bakan ne de genelkurmay konuya ilişkin herhangi bir açıklama zahmeti duymadılar. Nedense tablolar halinde TSK mevcutlarını göğüslerini kabartarak duyuran genelkurmay konu astsubaylar olunca kış uykusuna yatıyor.
Tüm arkadaşların MSB.den bilgi edinme kapsamı dahilinde konu hakkında bilgi talebinde bulunmalı ve sonucu da kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Genelkurmay sözünde durabilecek bir kurum olma haline geldiğinde adalet, adil bir şekilde yansımasını görebileceğiz. Onun haricinde güdümlü bir genelkurmayla beraber olmak zorunda kalacaklar astsubaylar.

Sayın Balçiçek İlter'i kutluyorum.
Saygıdeğer kardeşlerime tekrar rahmet diliyorum.
Alıntı
#4 Orhan ORHUN 05-12-2013 17:22
Assubayları:
Düşünen,
Sorgulayan,
İtiraz edebilen sosyal bir varlık olduğu kabul etmeyen,
Düşünmemesi,
Sorgulamaması,
İtiraz etmemesi yönünde biçimlendirme politikası uygulayan imtiyaz sahibi seçkin zabit azınlık, rahatlarının bozulmaması ve pastalarının küçülmemesi için meslektaşlarımızın intiharlarını görmezden geliyor.
“Hak gaspı ve ötekileştirmenin önce ayrıştıracağını sonra parçalayacağını hiç kimse unutmasın”
Alıntı
#3 Ersen Gürpınar 05-12-2013 17:17
Balçiçek hanımefendinin duygularımıza tercüman olan yazısı için bir kez daha minnettarlığımı sunuyorum. Bir üniforması kefen olan assubaylara ön yargılarla sosyal,ekonomik ve insani haksızlıklar yapılıyor bizi sadece göreve ve ölüme gönderirken hatırlıyorlar, bugün 100 bin emekli bir o kadar görevli assubayın kurumlarına olan aidiyet duygusu sona ermiştir. Biz ne imtiyaz ne de ayrıcalık istiyoruz tek isteğimiz adalet,eşitlik insan onuruna saygı tüm haksızlıkların hukuksuzlukların üstüne KDV olarak amir keyfiyeti ile mesai ve cezalandırma eklenince bıçak kemiğe dayanmıyor kemiği kesiyor, assubayların kıt maaşlarından kendileri için yardım gerektiğinde biz aileyiz diyenlerin masallarına inanmıyoruz; bir tek örnek, Assubayı büro memuru statüsünde birçok devlet memurundan daha alt derece ve kademeden göreve başlatıp hak ettikleri tazminatların ödenmemesi adaletsizlikten öte vicdansızlıktır.
Alıntı
#2 Rafet Duran 05-12-2013 16:16
Balçiçek Hanımın bir anne yüreği hassasiyeti ile görmezden gelinenleri inadına göstermeye çalışmasından dolayı kutluyorum. Bir de görmezden gelinenlerle ilgili olarak özellikle göstermek istemedikleri de var. Mesela: Ölenler, tekmelenen, küfür edilen, aşağılanan,ayrımcılığa tabi tutulanlar, kurulan hukuk dışı heyetlerle yargılanan, sokağa atılanlar, yasa dışı uygulamalarla param parça edilenler gibi. Neredeyse her gün yürek parçalayan olayları, bunları yazıp çizen yazarları neden görmüyor ve duymuyorsunuz? Görüyorsanız neden cevap vermiyorsunuz? Ama assubayların özlük hakları söz konusu olduğunda, koskocaman bir orduda numune gibi kalmış birkaç assubayın maaşını öne sürüp, sanki tüm assubaylar aynı maaşı alıyormuş gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Hatta bu da yetmiyor, gözlerimizin içine bakarak, Türk assubaylarının sahip olduğu ekonomik ve sosyal hakların ABD ve İngiliz ordularından daha iyi durumda olduğunu dahi söyleyebiliyorsunuz. Ben de diyorum ki; Masalarınızın üstünden ayırmadığınız "Devamlı Emirler Muhtırası"ndaki "ASKER" sözcüğünün, her harfinin ne anlama geldiğini bir kere de ben ilgililerine hatırlatmak isterdim. ( Mesala; Doğruluk, ve mertlik tanımı da var mı bunun içinde?)
Alıntı
#1 İbrahim Kapçak 05-12-2013 12:21
Astsubaylar kendilerini TSK'ne ait hissetmiyorlar.
Emekli astsubaylara ait birçok sitede emekli astsubayların hakları ile ilgili bir çok yazılar yazıldı. Temad'ın da katıldığı emekli astsubayların Temad'a üye olmaktaki zaafiyetleri, toplu hareketlere ancak bir avuç emekli astsubayın katılması... Peki,bunun nedeni hakkında hiç Emekli astsubayların da kendilerini Temad'a ait hissetmedikleri ve neden hissetmedikleri düşünüldü mü? Tüm camiaya soruyorum.
Konuyla ilgili birkaç sitede yorum yazdım yayınlanmadı. Sayın Başkan Ahmet Keser'e mail attım cevap vermedi.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ