Saygıdeğer Meslektaşlarımız,

Yıllardır, önyargılarla tahakküme varan sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklarımızı kamuoyu bilmiyordu. Çünkü, kurumumuza saygımızdan kol kırılır yen içinde kalır düşüncesindeydik. Bu kez kanadımızın da kırıldığını görünce özverili arkadaşlarımız ile mücadele ateşini yeniden yakarak sesimizi kamuoyu ve ilgililerle paylaştık.

Ne yazık ki haklılığımız tescil edilmesine rağmen verilen sözler yerine getirilmiyor! Daha önce MSB basına bu konuda açıklamalarda bulundu. Aylar önce MHP milletvekili Sn.Alim IŞIK'ın şimdi de CHP milletvekili Sn.Sena KALELİ'nin 'aşağıdaki' soru önergelerine verilen yanıtlar ne yazıkki sözden ileriye gitmedi.

Açıklamaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduÄŸunu düşünüyoruz. Nitekim bize daha önce destek veren FOX TV proÄŸram yapımcısı Sn.Fatih PORTAKAL  destek talebinde bulunan arkadaÅŸlarımızın mesajlarına verdiÄŸi yanıtta bizleri fevkalade üzen "Assubaylarda hiç bir ÅŸeyden mutlu olmuyor verilenlerle yetinin ülkenin ÅŸartları belli......" tarzında söz kullanmıştır.

NE VERÄ°LDÄ° DE BÄ°Z MUTLU OLMUYORUZ?

Bizim talebimiz hiç bir zaman imtiyaz ve ayrıcalık değil, adalet, eşitlik ve insan onuruna saygı olmuştur. Artık söz değil icraat istiyoruz. Sesimizi farklı bir şekilde duyurmamızı istiyorlarsa bizler o kararlılığı hiç kimsenin tahmin edemiyeceği bir şekilde gösteririz. Umarız buna gerek kalmadan yeni hak değil, gasp edilen haklarımızı alırız.

Sn.KALELİ'ye verilen yanıtı bilgilerinize ve ileride gerektiğinde bazılarına göstermek için sitemiz arşivine gönderiyoruz.

Saygılarımızla  


 

TASNÄ°F DIÅžI

T.C.
MÄ°LLÃŽ SAVUNMA BAKANLIÄžI
ANKARA

28.Kasım.2012

MAÄ°Y :2012/7228/Kan. ve Kar.D.Kan Tetkik ve IÅŸI.Åž.(2311)

KONU : Yazılı Soru Önergesi.

TÃœRKÄ°YE BÃœYÃœK MÄ°LLET MECLÄ°SÄ° BAÅžKANLIÄžINA

İLGİ: TBMM Bşk.lığının 02 Ekim 2012 tarihli, A.01.0.KKB.0.10.00.00-86735 sayılı ve "Soru Önergesi" konulu yazısı.

İlgi ile, Bursa Milletvekili Sena KALELİ tarafından TBMM Başkanlığına verilen ve Millî Savunma Bakanı tarafından cevap verilmesi talep edilen, 7/10284 sayılı yazılı soru önergesinin cevabı EK-A'da sunulmuştur.

Arz ederim.

Ä°smet YILMAZ
Milli Savunma Bakanı

EKÄ°

EK-A (Yazılı Soru Önergesinin Cevabı)


TASNÄ°F DIÅžI EK-A

28.Kasım.2012

MAÄ°Y: 2012/7228/Kan. ve Kar.D.Kan Tetkik ve Ä°ÅŸl.Åž.(2311)

BURSA MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° SENA KALELÄ° TARAFINDAN VERÄ°LEN
7/10284 SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİNİN CEVABI

1.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin özlük haklarına yönelik iyileştirmeler; imkânlar dâhilinde, ülke şartları ve askerlik mesleğinin kuralları dikkate alınarak, bir sistem bütünlüğü içinde incelenmekte; Genelkurmay Başkanlığı yetkisindeki düzenlemeler hayata geçirilmekte, diğer konular ilgili makamlara teklif edilmektedir.

2.Çalışmalar, ihtiyaçlar dikkate alınarak, bir bütünlük içerisinde, emekli ve muvazzaf personelin önerileri de dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler neticesinde hazırlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar aşağıda sunulmuştur.

a.Mali Konularda Tamamlanan ve Devam Eden Çalışmalar:
  • (1) Astsubayların Vinci derecenin 4'üncü kademesine yükselebilmesini amaçlayan "6318 sayılı Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun" 03 Haziran 2012 tarihinde 28312 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiÅŸtir.
  • (2) Son bir yıllık sürede; iç güvenlik harekât (Ä°GH) bölgesindeki personelin tamamı ile diÄŸer bölgelerden makam ve rütbesi itibarıyla taşıdığı sorumluluÄŸu, eÄŸitimi, üstlendiÄŸi görevin riski/zorluk derecesi ve personelin ihtisası gibi hususlar da göz önünde bulundurularak seçilen personelin tazminatlarında kısmi artışlar saÄŸlanabilmiÅŸtir. Bu kapsamda;

(a) İç güvenlik faaliyeti icra edilen bölgelerde görevli personele verilmekte olan operasyon tazminatı (aylık 567 TL) ile ilgili olarak tazminat verilen personel ve birlik sayısında artış yapılmıştır.

(b) Ayrıca, birinci derece kritik illerde (Hakkari, Şırnak, Siirt, Hatay vb.) görev yapan personele hâlen ödenmekte olan 567 TL operasyon tazminatına ilave olarak astsubayları da kapsayacak şekilde;

  1. Tabur ve aşağı seviyedeki hudut birlikleri, operasyon icra eden tabur ve aşağı seviyedeki birlikler ile ilçe jandarma komutanlıkları ve bağlı karakollardakı personele aylık sabit 677 TL,
  2. Kritik illerde operasyon icra eden diğer birlikler ile havacılık unsurlarına, operasyona iştirak edilen gün ile orantılı olarak günlük 11-43 TL ilave operasyon tazminatı ödenmesine başlanmıştır.

(c) Emsallerine göre daha zorlu şartlarda görev yapanları ve mesleki gelişim için personeli teşvik etmek, mahrumiyet bölgelerinde görev yapanlar ile risk seviyesi yüksek görevlerde bulunanları motive etmek maksadıyla;

  1. Astsubay Üst Karargâh Hizmetleri Eğitimi (AÜKHE) alan astsubaylara,
  2. Belediye sınırları dışındaki jandarma karakol komutanlıklarında görevli personele,
  3. Patlayıcı madde imhası görevinde çalışan personele ilave tazminat verilmesi sağlanmıştır.

(ç) 2629 sayılı Kanun kapsamında; uçucu, paraşütçü, dalgıç, kurbağa adam gibi niteliklere sahip personelin tazminatlarında ortalama %5-20 oranında artış yapılmıştır.

  • (3)MÄ°T, Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli gibi emeklilerin maaÅŸlarına 2006 yılında 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nda yapılan deÄŸiÅŸiklikle saÄŸlanan 100 TL iyileÅŸtirmenin, makam tazminatı alamayan astsubaylara da yapılması konusunda hazırlanan T.C.Emekli Sandığı Kanununda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı 09 Eylül 2012 tarihinde BaÅŸbakanlığa gönderilmiÅŸtir.
  • (4) Birinci dereceden maaÅŸ alan astsubaylara görev tazminatı verilmesini öngören 926 sayılı TSK Personel Kanununda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı yasalaÅŸtırılmak üzere 11 Haziran 2012 tarihinde BaÅŸbakanlığa gönderilmiÅŸtir.
  • (5) 2003 yılı ve öncesi göreve baÅŸlamış olan astsubaylarımızın bir üst dereceye intibak iÅŸlemlerinin yapılması için hazırlanan 926 sayılı Kanunda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağına iliÅŸkin yasal düzenleme çalışmalarına devam edilmektedir.
  • (6) Gelir seviyesi kısmen düşük olan astsubayların maaÅŸlarına %20 oranında artış yapılması amacıyla TSK Hizmet Tazminatında artış yapılmasına iliÅŸkin yasal düzenleme çalışmalarına devam edilmektedir.
  • (7) 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen astsubaylara, görev yaptıkları her gün için en yüksek devlet memuru aylığının brüt tutarının 1/10'u tutarında (63 TL) ödeme yapılması maksadıyla hazırlanan 926 sayılı Kanunda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağına iliÅŸkin yasal düzenleme çalışmalarına devam edilmektedir.
  • (8) Mevcut durumda lojman tahsis edilmeyen personele her hangi bir tazminat ödenmemektedir. Lojman tahsis edilmeyen TSK personeline, yaklaşık 400 TL artış getirilmesini öngören 926 sayılı Kanunda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı yasalaÅŸtırılmak üzere 24 Nisan 2012 tarihinde BaÅŸbakanlığa gönderilmiÅŸtir.
  • (9) Ayrıca, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarda, mal sorumluluÄŸu verilen Bölük/Batarya Astsubay/Ä°kmal Astsubaylarına ödenen tazminatların artırılması planlanmaktadır.
b. Mesleki Gelişime Yönelik Tamamlanan ve Devam Eden Çalışmalar:

TSK'de görev yapan Astsubayların mesleki motivasyonunu yükseltmek, aidiyet duygularını geliştirmek, Kuvvet Komutanlıkları arasında uygulama birliği sağlamak ve Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde birlik ve beraberlik ile dayanışmayı artırmak maksadı ile;

  • (1) 05 Nisan 2010 tarihinden itibaren, TSK Astsubay Ãœst Karargâh Hizmetleri EÄŸitimi (AÃœKHE) verilmeye baÅŸlanmıştır. Bu kapsamda;
  • (a) EÄŸitimi baÅŸarıyla bitiren astsubaylara bir yıl kıdem, tazminat ve Astsubay Ãœst Karargâh Hizmetleri Åžerit Rozeti verilmesi saÄŸlanmış,
  • (b) Ayrıca; 20 Mart 2012'den itibaren AÃœKHE programına yurt dışı tetkik gezisi ilave edilmiÅŸtir.
  • (c) AÃœKHE kontenjanları, Kuvvet ihtiyaçları ve On Yıllık Temin ve Tedarik Programı (OYTEP) kadroları dikkate alınarak 128'den 220'ye çıkarılmıştır. Yeni kontenjanlar aÅŸağıda sunulmuÅŸtur:

Kontenjanın Kuvvetlere Göre Dağılımı

Kuvveti Eski Kontenjan Yeni Kontenjan
K.K.K.lığı 47 80
Dz.K.K.lığı 18 27
Hv.K.K.lığı 31 52
J.Gn.K.lığı 30 56
S.G.K.lıgı 2 5
Toplam 128 220
  • (2) Yurt dışında yabancı dil eÄŸitimi imkânları artırılarak 2007 yılından itibaren 115 astsubay yurt dışına (ABD, Ä°ngiltere vb.) yabancı dil eÄŸitimine gönderilmiÅŸtir.
  • (3) 2008 yılından 2012 yılına kadar astsubay yurt dışı sürekli görev (NATO ve ataÅŸelik) kadrolarında % 51, yurt dışı geçici görev kadrolarında ise % 26 artış saÄŸlanmıştır. Yeni NATO Komuta Yapısı kadro görüşmelerinde astsubay kadrolarının artırılmasına yönelik giriÅŸimler devam etmektedir.
  • (4) Astsubayların mesleki motivasyonlarını artırmak maksadıyla, azami %15 olan astsubaylıktan subaylığa geçiÅŸ kontenjanı, 2012 yılında %25'e çıkarılmıştır.
  • (5) Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan muvazzaf subay ve astsubayların yükümlülük süresini günümüz koÅŸullarına uygun hale getirerek kısaltılmasını amaçlayan "6318 sayılı Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun" 03 Haziran 2012 tarihinde 28312 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiÅŸtir.
  • (6) Disiplini ve mesleki bilgisiyle emsallerine göre temayüz etmiÅŸ lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu astsubayların askeri okulların uygun görülecek öğretmen kadrolarında görevlendirilmelerine imkân saÄŸlamak amacıyla hazırlanan 5044 sayılı Askeri Okullar Öğretmenleri Hakkındaki Kanunda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağına iliÅŸkin yasal düzenleme çalışmalarına devam edilmektedir.
  • (7) Bu çalışmalara ilave olarak;
  • (a) Astsubayların atanabilecekleri görevlere iliÅŸkin olarak görev-rütbe hiyerarÅŸisi oluÅŸturmak maksadıyla astsubay kadrolarının Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca yeniden düzenlenmesi,
  • (b)  Astsubay statüsündeki personelin, personel yönetim sistemi içinde sorunlarının çözümü ile kurum içi iletiÅŸimlerinin saÄŸlıklı ve güvenli bir yapıda yürütülmesine destek olmak üzere Genelkurmay BaÅŸkanlığı astsubay kadrosu ihdas edilmiÅŸ ve 16 Temmuz 2012 tarihinde atama yapılmıştır. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına ilave olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında da kuvvet astsubaylığı uygulaması baÅŸlatılmıştır. Bu kapsamda; Genelkurmay BaÅŸkanlığı Astsubaylığı ve Kuvvet Astsubaylığı müesseselerine iÅŸlerlik kazandırma bakımından, TSK ağındaki kuvvet personel yönetim bilgi sistemleri üzerinde Astsubay Ä°letiÅŸim Forumlarının oluÅŸturulması,
  • (c)Belirli bir yaşın üzerinde bulunan personelin temel ve savaÅŸ beden eÄŸitimibirlik standartlarını yerine getirme konusunda yaÅŸadığı sıkıntıları gidermek maksadıyla, birlik standartlarının, "Fiziki Yeterlilik DeÄŸerlendirme Testi" yaÅŸ gruplarına benzer ÅŸekilde yeniden düzenlenmesi,
  • (ç) Sınıf okullarındaki öğretmen yardımcısı kadroları ile AÃœKHEM'deki öğretim elemanı ve öğretim elemanı yardımcısı kadrolarının "öğretmen" unvanı ile deÄŸiÅŸtirilmesi,
  • (d) Mevcut kadro görevleri ve bu görevlerin gerektirdiÄŸi eÄŸitim ihtiyaçları doÄŸrultusunda astsubaylara kuvvet nam ve hesabına lisans tamamlama imkânı verilmesi,
  • (e) Astsubaylara öğrenim kıdemi verilecek lisansüstü eÄŸitim kontenjanları ve ilgili bilimsel dal sayılarının artırılması kapsamında kadroların yeniden incelenmesi,
  • (f) Pilotlar hariç diÄŸer uçuÅŸ görevlerinde çalışan personelin bröve kullanma esaslarının MY 53-1 (B) TSK Bröve Yönergesi kapsamında belirlenmesi çalışmalarına devam edilmektedir.
c. Sosyal hakların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar:
  • (1) Hastanelerde statü ayrımı yapılmaması kapsamında;
  • (a) Polikliniklerde uygulanan "muayene öncelik sırası", statü ayrımı gözetilmeksizin randevulu hastalara öncelik verecek ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ,
  • (b) "Hasta Servisleri"nin rütbelere göre deÄŸil hastaların cinsiyetlerine ve hastaların durumuna göre ayrılması ÅŸeklinde düzenleme yapılmıştır.
  • (2) Tanınmış kiÅŸilerin orduevi ve askeri gazinolara giriÅŸinde, astsubayların referansı ile tanınmış kiÅŸi kartı verilmesi uygulamasına 24 Nisan 2012 tarihinden itibaren baÅŸlanmıştır.
  • (3) 20 Nisan 2012 tarihinde "Sanık Asker KiÅŸiler İçin Avukatlık Ãœcretinin Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"te yapılan deÄŸiÅŸiklik ile asker kiÅŸilerin; karakol, karakol nöbetçisi, devriye, nakliyat muhafazası hizmetlerinde veya asayiÅŸi temin ve kaçakçılığın men, takip ve tahkiki için görevlendirildiklerinde ya da önleyici, caydırıcı, düzenleyici, koruyucu ve adli görev ve hizmetlerin yerine getirilmesi sırasında veya bu görevlerinden dolayı sanık durumuna düşmeleri halinde avukatlık ücretlerinin ödenmesine imkân saÄŸlanmıştır.
  • (4) OYAK Genel Kuruluna, Temsilciler Kurulu tarafından seçilen 20 üyenin 8'i astsubaydır. Ayrıca; Milli Savunma Bakanı, Maliye Bakanı, Sayıştay BaÅŸkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi BÅŸk. ve Türkiye Bankalar BirliÄŸi BaÅŸkanından oluÅŸan seçim komitesi tarafından OYAK Yönetim Kuruluna bir astsubay seçilmiÅŸtir.
  • (5) Disiplin hukukuna iliÅŸkin problem sahalarının deÄŸiÅŸen ve geliÅŸen günümüz hukuk anlayışına da uygun bir ÅŸekilde çözülmesinin gerekli olduÄŸundan hareketle yeni bir Disiplin Kanunu oluÅŸturulmasına yönelik olarak bir çalışma yapılmıştır. Bu kapsamda; oda ve göz hapsi cezaları, dolayısıyla da Disiplin Ceza ve Tutukevleri kaldırılmış, amirlik görevinin en önemli yetkilerinden birisi olan disiplin cezası verme konusunda sicil verme yetkisi olan bütün astsubaylara ceza verme yetkisi tanınmıştır.
  • (6) İç Hizmet YönetmeliÄŸinde eski nasıplı astsubaylardan II.Kademeli Kıdemli BaşçavuÅŸ rütbesinde olanlara verilen nöbet muafiyetinin,
  • (a) Astsubaylıktan subaylığa geçen personel için 23 hizmet yılını, Uzman Jandarma /Uzman ErbaÅŸlıktan astsubaylığa geçen personel için 24 hizmet yılını dolduranlara,
  • (b)Altı yıllık bekleme süresine tabi olan yeni nasıplı astsubaylar için Kıdemli BaşçavuÅŸ rütbesine ulaÅŸanlara verilmesi ÅŸeklindeki İç Hizmet YönetmeliÄŸi deÄŸiÅŸiklik taslağına iliÅŸkin yasal düzenleme çalışmalarına devam edilmektedir.
  • (7) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personelin özlük haklarında yapılan iyileÅŸtirmelerin subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaÅŸlar için de uygulanmasını amaçlayan "6318 sayılı Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun" 03 Haziran 2012 tarihinde 28312 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiÅŸtir. Bu kapsamda; eÅŸi doÄŸum yapan, kendisi veya çocuÄŸu evlenen; eÅŸi, anne, baba veya kardeÅŸi vefat eden, bakmakla yükümlü olduÄŸu yakını kaza geçiren veya önemli bir hastalığa yakalanan personele verilecek izin sürelerinin, Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan iyileÅŸtirmelere paralel hale getirilmesi saÄŸlanmıştır.
  • (8) TSK personelinin orduevi, askeri gazino, sosyal tesisler ve özel/yerel eÄŸitim merkezlerinden faydalanma ÅŸartlarının iyileÅŸtirilmesi hususunun incelenmesi devam etmektedir. Buna ilave olarak, subay orduevi olarak hizmet veren Ankara Sıhhiye Orduevinin C motel binası, 09 Ekim 2012 tarihinden itibaren "Astsubay Kısmı" olarak hizmete açılmıştır.

3. Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin özlük, sosyal ve eğitim hakları ile ilgili çalışmalar, personel ayırımı gözetilmeksizin bir bütün olarak yürütülmektedir. Bu kapsamda teklifler, halen görevde bulunan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların özlük hakları ile bunların emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını içerecek şekilde ihtiyaca göre muhtelif zamanlarda hazırlanmaktadır.

Bilgilerinize sunarım.


Ä°smet YILMAZ
Milli Savunma Bakanı

Ögeyi Oylayın
(38 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#12 selçuk 20-12-2012 13:35
Demekki savunma bakaninin aylardir,sayfa sayfa, iste gorun calismalarimizi! diyerek takdim ettigi pacavra calismalarin hic bir kiymeti harbiyesi olmadigini,tamaminin bos birer hurafeden ibaret oldugunu,mesaj panosuna yazilan bir yazidan ogreniyoruz,nedir o yazi? vekilin biri, maliye bakanina sormus, o da demis ki 2002 den 2012 ye kadar assb,lara cuvalla para verdik oyle bir calismamiz yok demis,insallah yanlisdir,sayet dogru ise: bu ingiliz vatandasina bazi sorular sormaya hazirlanalim,,bu konuda daha ayrintili bilgisi olan varsa yazsin da bilelim,,,,saygilar
Alıntı
#11 selçuk 17-12-2012 14:10
EVEEEEEEETTTTT!!!!!!BÜTCE GÖRÜŞMELERİ BİTTTTTTİİİİ...YANI BIZIM MSB.. BÜTCESİ JET HIZIYLA gectı bizimle ne kadar ilgisi var onu düşünmedim.Aslında görüşmeye lüzum var mıydı? Bana göre yoktu...Hepiniz biliyorsunuz. Hükümetin yeterli sayısı var.. Muhalefet görüntü olarak duruyor,cirmi kadar yer bile yakamıyor..Ne yapalım...Şimdi savunma bakanına dikkatli bakalım.O bize yandan çarklı bakıyor ama biz gene de dikkatli bakalım. Bu uzayıp giden o tren yolunun sonuna varmayı başarabilecek mi? Yoksa yeni yeni akla hayale gelmeyen vaatlerle örneğin ( beş yıl sabredin hepinizi mareşal yapacam) gibi uçuk bir fikir mi ileri sürecek?!.. BEKLİYORUZ SAYIN BAKAN istediğiniz bütçe (para) meclisten geçti....Hadi bakalım...
Alıntı
#10 orhan DERELÄ° 14-12-2012 00:51
Bunlar Astsb.ların bilinçlendiğini görünce BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ ( GENKUR-MSB-MALİYE) 5 ayda bir değişik taktikler deniyorlar.TEMAD Genel Başkanımız Sn.Amet KESER'i çalışanları provake etmekle suçlayan GENKUR özlük hakları ile ilgili bir şey yayınlasa biz Astsb.ları kandıramayacaklar, bu sefer taktik MSB'dan geliyor çalışan düşük maaşlıya %20 zam diye haber yapıyor, bizim güçlü olduğumuzu görünce bu sefer bizi ikiye bölüp çalışan emekli diye birbirimize düşürecekler. Sayın Çalışan ve emekli Değerli meslektaşlarım bu galeyana gelmeyin. Çünkü Emekli GENKUR ve Hükümetler için müsvette kağıdı gibi görürler kullan at taktiği bizlerle işleri bitti, şimdi çalışanları hoş tutup bana ne misali yaptırıp bizi ikiye bölmeye çalışacaklar.BİZ BİR BÜTÜNÜZ Mücadelemiz hepimiz için PES etmek yok sonuna kadar haklı olduğumuz mücadelemizde biz kazanacağız.
Alıntı
#9 selçuk 11-12-2012 13:04
Aziz dostlar; sevgili meslektaslarim,dikkat edin, CUMHURIYET TARIHININ en laf ebesi,en laf canbazi,hic is yapmayip en cok isi yapiyormus gibi ahkam kesen,konusduklarindan asla netice alinmayan,beceremedigi halde yillarca makamina yapisip kalan asla istifayi dusunmeyen,verdim,veriyorum,verecem aldatmacalariyla bizleri oyalayan {akillar sira onlar akilli,biz saf !!} bir yonetim kadrosu ile karsi karsiyayiz.

dip not: Yillaaaaaaardir teroru bitiremeyen Gnkur.bsk.lari anli sanli ustun devlet nisani alarak luks hayat yasamaya devam edeceklerine ben bu isi beceremedim deyip istifa etmeleri gerekmez miydi? Temad.Bsk.i haksizligi dile getirdi diye adliyeye kosacagina terordeki basarisizligini muzakere etmesi gerekmez miydi????? Savasa katilan benim,once ben devlet nisanini hak etmedim mi??? Hak edene degil de nisan,madalya verilenleri bir inceleyin,asla hak etmeyenlerin aldigini gorursunuz.Hoscakalin.
Alıntı
#8 yasarcakan 10-12-2012 16:30
Külliyen toplantı,
Külliyen brifing,
Nihayeti kokteyl,
Ä°craat mafiÅŸ..
Alıntı
#7 selçuk 07-12-2012 00:38
Millet vekili Sn.Kaleli'ye tesekkur ederim, sorunlarimizi biliyor ki bakana [aslinda bakmayana] soru onergesi vermis...Keske sayin millet vekili bakana verdigi cevabin neticesinde; bey efendi hep ayni seyleri temcit plavi gibi isitip isitip onumuze getiriyorsun,icraat ne zaman deseydi...
Alıntı
#6 selçuk 07-12-2012 00:33
Verildi gibi gosterilenler SUBJEKTIF,,,,,hic ise yarar, dise deger, mana ifade etmeyen ivir zivir seyler...Verilmeyip de veriyormus gibi yapip ipe un serilen,uzerinde yillardir calisilip da bir turlu cozulemiyen kendilerinin de kasitli olarak cozmek istemedigi on paralik basit OBJEKTIF isler.Peki nasil cozulecek bu isler? Biz biliyoruz. Misirdaki sagir sultan da biliyor... Bilmeyenler yalniz bizdeki yonetim kadrosu...Kaos yaratilsin, gundem degissin mi istiyorlar?..
Alıntı
#5 selçuk 07-12-2012 00:19
Bitmek bilmeyen yalanlarla bizleri oyalayanlari adli mercilere havale edersek ne kaybederiz?
Alıntı
#4 metin ayan 06-12-2012 19:03
BU ADAMLAR NASIL BAKAN OLMUŞ SÖZ VERMEYİ NE ZANNEDİYOR,BAKANLIK YAPMAYI GENKURUN TEKLİFLERİNİ OYLAMAK OLARAK GÖREN BAŞKA ÖNERİ VE TEKLİFLERE KULAKLARINI TIKAYAN BAKANLIĞI GENKURUN ARKA BAHÇESİ OLMAK ZANNEDEN,SÖZ DİNLEYEN UYSAL KENDİ HALİNDE KENDİNE AİT BİR FİKRİ VE YÖNETİM BİÇİMİ OLMAYAN BİR ŞAHSİYET ANCA BU KADAR BAKANLIK EDER,HEP BİRİLERİNİN GÖLGESİNDE KALMAK HEP BAŞINI ÖNE EĞİP EMME BASMA TULUMBA GİBİ SALLAMAK NASIL BİR DUYGU ACABA...
Alıntı
#3 HÜSNÜ ÖZBEK 06-12-2012 16:08
Bu da Genkur.un kuyruğuna takılmış gidiyor, benim yukarıda yazılanlardan çıkan sonuç DEVAM ETMEKTEDİR,PLANLANMAKTADIR. V.S. şimdi bazılarının sonuna BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLMİŞTİR. Aldatmacasını koymaya başladılar, yeni bir uyutma yöntemi buldular. Ama artık bilmiyorlar ki TUZ koktu.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ