Adalet talebinden tahrik olan bir ordu! Astsubaylar direnin

ergun-babahan

Omuza omuza şehit düşseler bile cenazede eşitlik yok. Subayınki Kızılay’daki Kocatepe Camii’nden, astsubayınki Ulus’taki Hacı Bayram Camii’nden kaldırılıyor.

Ölümde bile kast anlayışı yıkılmıyor yani...

Bununla da kalmıyor aslında, subay ölünce cenaze töreninde yüksek rütbeli bir cemaat görüyorsunuz, erlerin şehit törenlerinde cami avlularını astsubaylarla doldurma yolunu seçiyorlar.

Amerika’daki siyah-beyaz ayırımını hatırlatan bir uygulama hakim Silahlı Kuvvetler’de. Otobüsü ayrı, lojmanı ayrı, yemekhanesi ayrı (herhalde yemek kalitesi de ayrıdır)...

Astsubaylara, Alabama öncesi siyah muamelesi yapıyor Silahlı Kuvvetler. 1955 yılında Alabama’da siyahların beyazlarla aynı otobüse binmesi veya kendilerine ayrılan bölüm dışına oturmaları yasaktı.

Rosa Park bu uygulamaya isyan etti ve siyahların tarihini değiştirecek bir dönemi başlattı.

Genelkurmay’ın subay-astsubay ayrımı açıkçası bu uygulamanın birebir kopyası. Herhalde bir benzeri Hindistan’daki kast sisteminde vardır.

Genelkurmay’a göre, bir astsubay oğlunun subay kızıyla evlenmesi caiz midir merak ediyorum açıkçası.

Dünya değişiyor, demokratik talepler değişiyor. Genelkurmay eskiden irticai faaliyetlerden tahrik oluyordu, şimdi de kurum içi eşitlik taleplerinden tahrik oluyor ve bunu yaparken de kendisini sıkıntılı konumlara sokuyor.

Mesela ilk günden beri bu davanın takipçisi olan Umur Talu’nun yazılarına sansür uyguluyor.

BoÅŸuna gayret...

Bir yerde adaletsizlik ve eşitsizlik varsa, bu durumun düzeltilmesi talep ve mücadelesi de olacaktır. Öyle bildiri yayınlayıp insanları susturma dönemi geçti.

Bir daha hatırlatayım dedim.

(Daha zorunlu hizmeti tamamlamadan ordudan ayrılan subay ve astsubayların mücadelesi var, onu da hafta içinde yazacağım.)

KAYNAK:http://stargazete.com/yazar/ergun-babahan/politika/adalet-talebinden-tahrik-olan-bir-ordu-astsubaylar-direnin/yazi-564832
Ögeyi Oylayın
(84 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ