ASSUBAY TOPLUMUNA ÖZÜR BORÇLUSUNUZ ...

Siz ; Sayın Cumhurbaşkanı,


* 8 Haziran 2018 de Kayseri komando tugayında Milletin gözü önünde Assubaylara verdiğiniz sözü bu güne kadar yerine getirmediğiniz için ,
* Emekli olup ikinci iÅŸte çalışmak zoruna bırakılanlar arasında bulunan ( Assubaylar'da dahil ) , çalışan emekliye hitaben " Yok öyle çift dikiÅŸ" diyebildiÄŸiniz için.
 
* Hangi emekli istemez Avrupalı emsal emekliler gibi yaÅŸamayı, onlar gibi ülke ülke dünyayı dolaÅŸmayı ? ,  emekli ikinci iÅŸte çalışmak zorunda kalıyorsa bu ayıp kimin  ?
 
"Asker havyar dahi istese verilecek" deyip , 6 çeşit Havyarı sizden önceki hükümetler ve sizin zamanınızda (!) sadece rütbeleri omuzunda olanlara layık gördüğünüz için .
 
Madem rütbesiz asker (Er)'den , MareÅŸal'e kadar herkes Askerse neden havyar  TÃœM TSK  PERSONELÄ°NE ADÄ°L paylaşılmıyor'da sadece TSK'nın bir kesimine  layık görülüyor ?
 
Üç çeÅŸit Havyarın var olduÄŸu dünyada  ( Beluga , Kaluga , Sevruga ) ,
 
Buyurun  "Aileyiz " dedikleri TSK'da sadece Subayın  kursağından geçen  havyar çeÅŸitlerine : 
 
1)  Makam havyarı,
2)  Komutanlık havyarı ,
3)  Görev havyarı ,
4) Temsil havyarı ,
5) Kadrosuzluk havyarı ,
6) Komkarsu havyarı ,
 
* Yaklaşık 55.000 Muhtarı kafileler halinde İspanya'ya tatile gönderirken , bu topluma Kör - sağır - dilsiz kaldığınız için .
 
* Davulcunun - zurnacının , Åžarkıcının - türkücünün , Oyuncunun - MÃœLTECÄ°NÄ°N  , Taksicinin - muhtarın ve çeÅŸitli meslek mensuplarının defalarca ağırlandığı  saraya,  sadece bu toplumun temsilcilerinin davet edilmediÄŸi için .
 
Siz ; Sayın Ahmet Davutoğlu ;
 
* BaÅŸbakanlığınız  döneminde Malatya - Konya mitinglerinde meydanlarda  göğsünüzü gere gere , gözümüzün   içine baka baka Assubaylara verdiÄŸiniz sözü yerine getirme iradesi gösteremediÄŸiniz için, o günden bu güne bu sözleriniz hakkında aÄŸzınızdan  müspet - menfi tek bir kelime duyamadığımız için .
 
Siz; Sayın Binali Yıldırım ;
 
* " Bize yeni Ömer Halisdemir'ler lazım , onun gibi yürekli , aslan gibi delikanlılara ihtiyacımız var"  deyip, ama o  aslan gibi delikanlılar için BaÅŸbakanlığınız döneminde kılınızı kıpırdatmadığınız için .
 
Siz ; Sayın Fikri Işık ;
 
* Şehit Assubayın evinden, " Maliye ile aramızda az bir tıkanıklık kaldı, bu tıkanıklığı aşınca müjdeyi bizzat size ben vereceğim " demenize rağmen asla o müjdeyi gerçekleştirme iradesi gösteremediğiniz için.
 
Siz ; Sayın İsmet Yılmaz ;
 
* Milli savunma bakanlığınız döneminde,  meydanlardan   "mesaj alındı "  demenize raÄŸmen alınan o mesajın gereÄŸini bu güne kadar yerine getirmediÄŸiniz için .
 
* "Aileleri kendilerinden sonra maaş alsınlar diye intihar ediyorlar" deme gafletinde bulunduğunuz için .
 
Siz ; Sayın Naci AÄŸbal 
 
* " Asubayların yaptığı görev çok önemli , intibaklarının yapıldığı gibi tazminatları ve baÅŸlangıç dereceleri konusunda mutlaka çalışma yapacağız" demenize raÄŸmen bu güne kadar  somut bir adım atmadığınız için .
 
Siz ; Sayın Nabi Avcı  ;
 
* "Assubaylar için bu defa iÅŸ tamam"  demenize raÄŸmen , bir türlü bu iÅŸi beceremediÄŸiniz için .
 
Siz ; Sayın Recep Akdağ ;
 
* "  Mademki Ãœlkede ekonomik kurtuluÅŸ savaşı veriliyorsa , On iki milyon kendi insanımızın sosyal yardımlarla geçindiÄŸi ülkede,   göğsünüzü gere gere "Suriyelilere 31 milyar Avro harcadık" diyebilme rahatlığınız  nedir ? , o zaman sormazlarmı adama ; "Doktor bu ne ? " .
 
Siz ; AKP vekili  Sayın Muhsin Kızılkaya ;
 
* " Askerin görevi ölmek , bunun için maaş alıyorlar , bana ekstra bir iyilik yapmıyorlar" deme hafifliğinde bulunduğunuz için .
 
Siz ; 16 Yıllık AKP İktidarının vekilleri ;
 
* Assubayların emsal eğitimliden bir kademe geriden göreve başlatılma YANLIŞINDAN bu güne kadar dönmediğiniz için .
 
*Takı tasarımı eÄŸitiminin  dahi  "Lisans" düzeyinde olduÄŸu ülkede Assubayların eÄŸitimini "Lisans" seviyesine çıkartmadığınız için .
 
* " Size verirsek baÅŸkalarıda ister " deyip , toplumun her kesimine  bol kepçe sorunsuz dağıtan , Sıra Assubaya  gelince "Dut yemiÅŸ bülbül" olduÄŸunuz için .
 
* Bu , fedakar - cefakar toplumu yoksulluk sınırının çok altında (!) yaşamasına sebep olduğunuz için .
 
* Bu ülke için gözünü kırpmadan seve seve canını veren fedakar topluma kendi ülkesinde kendisini "suriyeli mülteci " kadar deÄŸerli olmadığını hissettirdiÄŸiniz için  .
 
* "Assubay intiharlarını araÅŸtırma önergesini "  oylarınızla RED  ettiÄŸiniz için .
 
* "Mülteciye can feda" deyip, Assubayına karanlıkta göz kırptığınız için .
 
* 16 Yıllık iktidarınız  döneminde gelir dağılımındaki adaletsizlik çok daha fazla artış gösterdiÄŸi için .
 
* Geçtiğimiz 16 yılda "Adalet mülkün temelidir" sözüne olan inancımızı el birliği ile yok ettiğiniz için .
 
* * *
 
VE , SÄ°Z ;  "AÄ°LEYÄ°Z  - BÄ°RÄ°Z  - BÃœTÃœNÃœZ "   MASALI SÖYLEYENLER ;
 
Siz ; Darbeci general Kenan Evren ;
 
* Sap'la samanı birbirine karıştırıp , "Bir BaşçavuÅŸ benim teÄŸmenimden fazla maaÅŸ alamaz netekim (!) " deyip,  TSK'da  onarılmaz yaralar açtığınız için .
 
Siz ; Sayın Yaşar Güler ;
 
* Yeri gelince "silah arkadaşıyız" dediÄŸiniz TSK'nın bel kemiÄŸi Assubaylara  "çaycı" yakıştırması yaptığınız için .
* Kendiniz için her türlü  imtiyazı gelmiÅŸ geçmiÅŸ bütün hükümetlerden sorunsuz kotarırken , Sıra Assubaya gelince "siz bizden çıktınız, artık sizin muhatabınız biz deÄŸiliz hükümettir " diyerek bizleri TSK'dan soyutladığınız için .
 
* " Kamuda en eÅŸitlikçi yer TSK'dır " diyerek kendinizin dahi inanmadığı  asla gerçeÄŸi yansıtmayan söz söylediÄŸiniz için .
 
Siz ; Sayın Zamanın DZ.K.K'nı ; 
 
" Åžu Assubaylarda üç kuruÅŸ para için çıkmadıkları TV, gitmedikleri gazeteci kalmadı, bu iÅŸ para için deÄŸil sevgi ile yapılır" deyip ,  öte yandan kendilerine kotardıkları  6  çeÅŸit havyar (!)  tazminatının  sebebi-hikmetini  asla  açıklayamadığınız için .
 
Bu Cefakar - fedakar toplumu  "paragöz" olarak lanse etmeye çalışırken,
 
* Fotörü giyince tekmili birden hepiniz ve yedi sülaleniz başta Oyak olmak üzere TAİ - TEİ - HAVELSAN - ASELSEN - ROKETSAN - ASPİLSAN - THK ve diğer askeri kurumlara BALLI maaşlarla yerleştiğiniz için .
 
Siz ; Sayın Hulisi Akar ;
 
* Yıllar önce Etiler ordu evinde Assubay'lara hitaben " bu sorunu halledeceÄŸim " diye  gözümüzün içine baka baka söz vermenize raÄŸmen  bu güne kadar bu sözünüzü yerine getirme iradesi gösteremediÄŸiniz için ,  ne yazıkki o günden sonra bir daha sizden haber alınamadığı için .
 
Siz ;  Sayın Tahsin Åžahinkaya ;
 
* 1979 yılında Erhaç / Malatya'da sadece Anayasal bir hak olan emekliliÄŸini isteyen TSK'nın çilekeÅŸleri Assubaylara hitaben gözümüzün içine baka baka  " Sizler vatan hainisiniz"  deme cür'etini  gösterdiÄŸiniz için .
 
Siz ; Sayın Muhsin Batur ;
 
* TSK'da   " Ä°mtiyaz deÄŸil sadece Adalet, insanca yaÅŸam " istedikleri için bu Emekçi toplumu "Mao'nun askerlerine" benzetme gafletinde bulunduÄŸunuz için .
 
Siz ; Sayın Tabip Albay Nahit Özmenler ;
 
"Assubay intiharları bulaşıcıdır" deyip ,  subay - assubay birlikte çalışmalarına raÄŸmen  bu hastalığın neden bir türlü subayada bulaÅŸmadığını izah edemediÄŸiniz  için.
 
Siz  ; Sayın  GATA'nın Doktorları ;
 
* TSK'ya "KAPI gibi SAÄžLAM raporu ile girmesine raÄŸmen , yıllar içinde  görev nedeni ile çeÅŸitli sakatlanmalara maruz kalınması nedeni ile tam iÅŸ göremez durumda olan Assubaya "Hamallık yapamaz, çaycılık yapar"  diye absürt bir rapor verdiÄŸiniz için ,  emsal  bir raporu  aynı durumda olan subaya veremediÄŸiniz için .
 
 
VE ; SÄ°Z  Sayın TSK'nın Dört yıldızlıları ;
 
* Bu güne kadar Assubayları asla gerçek manada silah arkadaşı görmediÄŸiniz için , Assubay cenaze törenlerinde -  taziye çadırlarında Timsah gözyaşı döktüğünüz için .
 
* Asla gerçek olmayan  "Aileyiz " masalını yıllarca damarlarımıza zerk ettiÄŸiniz için .
 
* Sizin sabah sporu yaptığınız saatte, biz "Halk ekmek" büfesi önünde ekmek kuyruğunda beklemek zorunda bırakıldığımız için .
 
* Sizin "Tatil" planları yaptığınız günlerde , bizler ikinci iÅŸ peÅŸinde koÅŸturmak zorunda olduÄŸumuz  için .
 
* Bu güne kadar aynı birlikte görev yapan Assubay babasını tanımamazlıktan gelen , babasının Assubay olduğunu söylemeye çekinen subay yetiştirdiğiniz için .
 
* Tam 67 yıldır Sadece "Kendinize Müslüman" olduğunuz için .
 
* Kendinizin rütbe bekleme süresini  kısaltırken, Assubayların rütbe bekleme süresini uzattığınız için .
 
* Mecburi hizmette eğitim yılına göre eşitliği sağlamadığınız için .
 
* OYAK'ta üye sayısına göre ADÄ°L temsil edilmemizi  saÄŸlamadığınız için .
 
* Helikopter ile ailece pikniÄŸe gidenlere ses çıkartamayıp , Assubaya 4 yumurta için  6 ay hapis verdirdiÄŸiniz için .
 
GÖTÃœRECEĞİNÄ°Z  BEÅž METRE KAPUT , O'DA KISMET OLURSA ,
 
HİÇ BÄ°RÄ°NÄ°Z  ASLA HELALLÄ°K ALAMAYACAKSINIZ ,
 
HEPÄ°NÄ°ZÄ°N ASSUBAY TOPLUMUNA  ÖZÃœR BORCU  VAR,
 
BÄ°LÄ°N Ä°STEDÄ°M . . .
 
Ögeyi Oylayın
(281 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ