Bu sayfayı yazdır

TEMAD ÇANKAYA ŞUBESİ OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURULU

TEMAD ÇANKAYA ŞUBESİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU

Sayın Muhterem Taşkale yaklaşık 6,5 yıldır TEMAD ÇANKAYA Şube Başkanlığı görevini yürütüyordu. Ilımlı, uyumlu bir çizgisi vardı ve görev süresince olumsuz bir tepki almadı, lokal işletmesi olmadığı halde borcu olmayan, kendi kendine yeten bir şube oldu.

Olağanüstü genel kurul talebi Çankaya Temad Şube Yönetim Kurulundan geldi ve nedeni tam olarak açıklanmadı, kişisel nedenler öne sürülse de, -bu satırların yazarının bilgi-belgeye dayanmayan düşüncesidir- TEMAD Genel Merkez yönetimi ile uyum sağlanamaması nedeniyle olağanüstü genel kurula gidilmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Yine muhtemeldir ki, bardağı taşıran son damla Çankaya TEMAD Üyesi Sayın Levent ULUCAN’ın TEMAD Genel Merkezince dernekten ihracı bardağı taşıran son damla olmuştur. Tekrar belirtmek gerekir ki bu tespit kişisel yorumdur, belge ve bilgiye dayanmamaktadır.

Yaklaşık aidatını ödeyen 550 üyesi olmasına rağmen Olağanüstü Genel Kurula katılım, 84 kişi ile sınırlı kalmıştır. Bu da oranlandığında toplam üyenin %6,5’i demektir. %10’un bile altında bir katılım gerçekten üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir husustur.

TEMAD Genel Başkanları yıllardır “yüzbin” emekli astsubaydan söz etmektedir. Eğer bu rakam yaklaşık olarak bile doğruysa ve TEMAD’ın toplam üyesi 18.000 civarında ise, toplam emekli astsubay sayısına oranlandığında üye oranı %5.5'tir. Bu açıdan bakıldığında TEMAD Çankaya Olağanüstü Kuruluna katılım %6,5'tir ve genel üye oranının üstünde bir orandır, başarıdır.

Sayın Muhterem Taşkale klasik bir veda konuşması yapıp, tekrar göreve talip olmadı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Seçime tek aday olarak giren Sayın Bayram Ali SERT, (mevcut yönetimde de yönetim kurulundaydı) kullanılan oyların tamamını alarak yeni başkan seçildi. Tekvando sporu ile ilgilenen yeni başkan, konuşma yapması için Divan Başkanlığınca mikrofona davet edildi. 1,5 dakika süren, Genel Kurula katılanlara teşekkür eden bir konuşmanın ardından kürsüden indi.

Hedeflerini anlatmadı,

Yapacaklarını anlatmadı,

Beklentilerini anlatmadı.

Eğer Sayın Başkan “sözlerimle değil, icraatımla görün beni” diyorsa sözümüz yok, bekleyip göreceğiz. Başarılar dileriz.

Ancak; TEMAD ve Şubeleri Kanarya Sevenler Derneği değildir ve yarı sendika mantığı ile hareket etmek zorundadır. Eli-dili bağlı muvazzaf meslektaşların tüm yasal zeminlerde sözcüsü ve temsilcisi olmak gibi bir sorumluluğu vardır. Çalışana verilmeyen bir hakkın emekliye verilmesi zaten beklenemez.

Olağanüstü Genel Kurulda bunlardan başka dikkati çeken ne vardı derseniz, her düğünün kamberi Sn. Süleyman KALYONCUOĞLU yine disiplin kurulu üyesiydi.

Yıllardır, Sn.Mustafa EROL dönemi dahil bir şekilde her düğünün kamberi olmayı başardı. Kutlarız.

Olağanüstü Genel Kurulda ne yoktu derseniz;

Seviyesizlik yoktu,

Suçlama yoktu,

Tartışma yoktu, bunlar zaten olmaması gerekenlerdi,

Ya olması gerekenler?

Hedef yoktu,

Heyecan yoktu,

Amaç yoktu,

Geleceğe dönük plan yoktu,

Proje yoktu,

Oylama dahil yaklaşık 2,5 saatte sona erdi toplantı, sanki onlarca yıldır başta kendi kurumu olmak üzere açık haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış ve uğramaya devam eden bir toplumun fertleri değil de, taziye çadırına gelmiş uzak tanıdıklar gibi umutsuzluk duyguları ile sessizce dağıldılar 

Ne diyelim hayırlı olsun Ancak Ahmet KESER'in bu toplumda yarattığı umutsuzluk görevden tanıdığımız yandaşların sırtımızdaki hançerin yarası kolay ,kolay geçmeyecek. 

SİTE VE E.ASSUBAYLAR GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, oturma odası ve iç mekan

 

Ögeyi Oylayın
(0 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 20 Ekim 2018 22:37
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR