Bakan Yılmaz: Askerlere yüz lira zam yapılacak

ismet-yilmaz

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK personelinin özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin tasarı taslağının Başbakanlığa gönderildiğini açıkladı. Yılmaz “TSK’nın tüm personeli emekliler de dahil olmak üzere özlük haklarında iyileştirme olacak. Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş emekli aylıklarına her ay 100 TL ödeme yapılacak” dedi.

Yüksek lisansa kıdem mükafatı

Yılmaz, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın soru önergesine verdiği yanıtta, TSK mensubu tüm personelin mağdur olmayacağı şekilde emekli personel de dahil olmak üzere özlük haklarında düzenleme yapılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, idarenin belirlediği alanlarda yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara kademe ilerlemesi yaptırılmakla birlikte ayrıca kıdem de verileceğini kaydetti.

Yılmaz şöyle devam etti: “Subay, astsubay, uzman erbaşlardan emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 lira ayrıca ödeme yapılması hususunda hazırlanan teklif Başbakanlığa sunulmuştur.

Emekli aylıklarında artış nasıl olacak?

Emekli aylığı ve emekli aylığı hesabında da değişikliğe gidileceğini ifade eden Yılmaz, “Birinci dereceden emekli maaşı alanlarla ikinci dereceden emekli maaşı alanlar arasındaki farklılığın giderilebilmesi maksadıyla hazırlanan taslak ile emekli olan personelin emekli aylıklarının hesabında en yüksek devlet memura aylığı brüt tutarının yüzde 70 oranı yüzde 110’a çıkartılacaktır” bilgisini verdi. NEVİN BİLGİN

KAYNAK:http://www.memurlar.net/haber/221035
Ögeyi Oylayın
(44 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#21 levent ercan 02-05-2012 20:03
Kabe bağışladı sanki...
Alıntı
#20 osman ATEŞ 25-04-2012 13:14
HAKLARIMIZ NEDİR
2 yıllık ön lisansı bitirip 2011 yılında 1989 yılı astsubayı olarak 2/3'den emekli oldum.
Bir şans eseri 23 yıl boyunca karakol komutanlığı yaptım yani ne gecem,ne gündüzüm,ne cumartesi, ne de Pazar vardı; değil 5 yıl yıpranma 46 yıl çalıştım.
2011 yılında ben emekli olurken 2 yıllık üniversite 1992,1993 yılı mezunu hemşire ,öğretmen,adliyedeki personel……….,1/3,1/4 derecesindeydi,
2 yıllık ön lisans bitiren polis memuru 2 derece civarı alırken bana sadece bir kademe verildi.2 derece alan polis memuru aldığı derece ve kademe ile bizlerin önüne mi geçti?
Yeni mezun bir polis ile astsubay ne kadar maaş alıyor?
Düne kadar adliyede çalışan memurlar emekli ikramiyesi 44000 lira alacağını bahsederken şimdi 50000 lira üzerinden bahsediyorlar.400 lira da maaşlarına zam geldi.(3-4 yıl önce yine extra bir zam almışlardı)
Her çalışanın bir maaşı bir de ikramiyesi var ,döner sermayesi ,keşifi,ek dersi daha sayamadığım ve bilmediğim ek gelirleri var. Anlatmakla bitmez bir arkadaşın forumda yazdığı gibi aldığımız maaşı (Allah'a bin şükür) utancımızdan çöpçüye bile söyleyemiyoruz (belediyede çalışıp emniyet sınıfına geçen biri 1200 maaş-1800 ikramiye civarı ile 3000 liranın üzerinde maaş alıyor) kimsenin maaşı beni ilgilendirmez daha fazlasını alsınlar.
Ancak anlatmakla bitmez haklarımızı gazete televizyonda ararken 9/2'si,1/4 veya zam oranları ile ilgili yasal kaynağımız ne olmalı ne istemeliyiz acaba bir arkadaş maddeler halinde yasal kaynağı ile yazabilir mi.
657 sayılı kanun her maddesi devamlı değişiyor,torba yasası çıkıyor ve hemen 657 ona göre uyarlanıyor maşallah 926 astsubaylara gelince taş gibi sağlam duruyor...
---------------------------------------------------------
YÖNETİCİ NOTU.
Sn.Üyemiz, haklarımızın hukuki gerekçeleri ile özetlendiği BİZ KİMİZ NE İSTİYORUZ yazımızı sitemizde bulabilirsiniz. Muhtelif platformlarda haksızlıklıklarımız dile getirilirken bu yazıdaki hususların dikkate alınmasını öneriyoruz.
http://emekliassubaylar2.netau.net/index.php?option=com_content&task=view&id=152&Itemid=99999999
Alıntı
#19 osman ATEŞ 24-04-2012 19:41
Bakan Yılmaz: Askerlere yüz lira zam yapılacak
MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK personelinin özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin tasarı taslağının Başbakanlığa gönderildiğini açıkladı. Yılmaz “TSK’nın tüm personeli emekliler de dahil olmak üzere özlük haklarında iyileştirme olacak. Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş emekli aylıklarına her ay 100 TL ödeme yapılacak” dedi.
Bu konuda aşağıdaki yorumu yapmıştım.29.3.2012
(Tasarının başbakanlığa gitmesi, galiba maliye bakanlığına gitmesinden daha iyi diye biliyorum, yani KHK çıkması çabuk olur diye düşünüyorum, yönetici biraz daha bilgi verebilir mi acaba?)
Maliye bakanlığına giden polislerin zammı ile ilgili maliye bakanlığı birkaç kez olumsuz görüş açıkladı
Ancak sözde başbakanlığa giden tasarı taslağı ile ilgili bir gelişme var mı, bu taslak acaba imzada mı ve anladığım kadarı ile bu taslak genelkurmay,maliye bakanlığının oluru ile hazırlanan bir taslaktı.
Alıntı
#18 osman ATEŞ 17-04-2012 00:59
Bu açıklandıktan bir gün sonra TEMAD üç görüşme yapmıştır.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ İLE GÖRÜŞME

16 Mart 2012, Cuma Saat 13:00'da Ak Parti Grup Başkan Vekili, Kayseri Milletvekili Mustafa ELİTAŞ ve Plan ve bütçe komisyonu üyesi, Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ile görüşüldü.
TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ'NİN, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINI ZİYARETİ

15 Mart 2012 Saat 16:00’da Jandarma Genel Komutanlığı ziyaret edildi. Ziyarete, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yönetim Kurulu katıldı.
TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU 2. BAŞKANI SN. ŞİRİN ÜNAL İLE GÖRÜŞME

15 Mart 2012, Perşembe günü, Saat 11:00’da TBMM Milli Savunma Komisyonu 2. Başkanı Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ile görüşüldü.

TEMAD ne olacağını biliyordu?
Acaba başbakanlıkta bu tasarı bekliyor mu?
Alıntı
#17 özcan3535 04-04-2012 21:02
12 yıldır aldatılan meslektaşlarımdan hâlâ bunlara oy verenler var ya ben ona yanarım...
Alıntı
#16 osman ATEŞ 30-03-2012 19:49
İç işleri bakanlığı polislere 500-600 Maaşlara zam umudu doğuran ve ek göstergeleri artıran yeni düzenleme Maliye Bakanlığı'na gönderildi,
MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK personelinin özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin tasarı taslağının Başbakanlığa gönderildiğini açıkladı.
-
2 yıllık ön lisans mezunuyum 2/3'den emekliye ayrıldım merak içinde takip ediyorum teşekkürler.
Alıntı
#15 osman ATEŞ 29-03-2012 23:29
Tasarının başbakanlığa gitmesi, galiba maliye bakanlığına gitmesinden daha iyi diye biliyorum, yani KHK çıkması çabuk olur diye düşünüyorum, yönetici biraz daha bilgi verebilir mi acaba.
-------------------------------------------------------------
YÖNETİCİ NOTU
Değerli üyemiz, prosedür gereği hiçbir bakanlık diğer bir bakanlığa yasa teklifi göndermez. TEKLİF, Milletvekilleri tarafından veriliyorsa yasa teklifi; Bakanlar kurulu tarafından veriliyorsa Yasa Tasarısı olarak adlandırılır. TBMM sunulan tasarı ve teklifler Başbakanlık tarafından ilgili komisyonlara havale edilir Komisyon raporu Gn.Krl.gündemi için TBMM başkanlığına gönderilir buradan genel kurula havale edilip görüşmeler sonunda kabul veya ret edilir. Bir de konunun aciliyeti ile Bakanlar Kurulu yetki aldığı konularda KHK çıkarabilir.
Alıntı
#14 HARUN KURUOĞLU 27-03-2012 20:49
http://www.memurlar.net/haber/221231/
Alıntı
#13 Ümit 26-03-2012 11:44
İhtisas komisyonları tozlu raflarına bir yenisi daha eklendi.Yıllardır komisyonlarda bekleyen haklarımızla ilgili çalışmalar nasıl bu güne kadar beklediyse şimdi de öyle olacak. Umut ediyorum ki en kısa sürede bu çalışma tamamlansın ve tüm meslektaşlarımızın istek ve talepleri yerine getirilsin. Fakat şahsım adına yazıyorum ki bu konuda geçmişte olduğu gibi bugün de bir kazanım çıkmayacağı.Eski Milli savunma bakanı da defalarca müjdeler vermiş ama sonucunu bir türlü bağlayamamıştı.Bu işte yine tasarı şeklinde gidecek , bakanlar kurulu , ihtisas komisyonları derken komisyonlardaki “GÜNDEMDE” ibaresini yıllarca takip edeceğiz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen umudumu asla yitirmeden gerektiğinde de mücadeleye katkıyı esirgemeden umutla bekleyeceğim .İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.Selam ve saygılarımla.
Alıntı
#12 cenan EYNUR 26-03-2012 11:21
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BU TEKLİF BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLDİ DİYE BELİRTİLMEKTE OLUP NE ZAMAN YASALAŞACAKTIR,KESİN OLARAK YASA ÇIKACAK MIDIR? YOKSA DAHA ÖNCE DE BU GİBİ TEKLİFLERİN YAPILDIĞI BİLİNMEKTEDİR AMA NETİCE ALINMAMIŞTIR.İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA YASALAŞIR.SAYGILARIMLA.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ