Özel Kuvvetler Komutanlığı bordo bereli Assubay temin şartlarını açıkladı

20 Aralık 2016

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, özel kuvvetlerde istihdam edilecek bordo bereli Muvazzaf Assubay temin şartlarını açıkladı. Muvazzaf Assubay alımı için sınav tarihi de bu duyurunun içinde yer aldı. Peki Muvazzaf Assubay temin şartları nelerdir, bordo bereli Assubay alım sınavları ne zaman yapılacak? İşte sınav hakkında tüm detaylar

2016 Yılı Özel Kuvvetler Komutanlığına Dış Kaynaktan Muvazzaf Assubay Temin faaliyeti kapsamında çağrılan adayların, Geçerli (en son yapılan) KPSS P93 sınav puanları esas alınmıştır. KPSS P93 puanları arasında fark gözetmeksizin, adaylar en yüksek puandan en düşük puana göre sıralamaya tabi tutulmuştur.

Bu kapsamda KPSS P93 puanı 60,0000 ve üzeri olan adaylar seçim aşaması faaliyetlerine çağrılmıştır. Çağrılan adaylar Kayıt Kabul ve Fiziki Yeterlilik Testine tabi tutulacaktır. Bu faaliyetler aşağıda belirtilen yer ve tarihlerde icra edilecektir.

a. Sınav yeri: MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında (Mamak/ANKARA)

b. Sınav tarihleri: 21 Aralık 2016-08 Ocak 2017

2. Adayların seçim aşaması faaliyetlerine katılacakları tarihlere ulaşmak için tıklayınız…

https://pertem.kkk.tsk.tr/02Sonuc/astsubay05/Sonuc.aspx

3. Seçim Aşaması Faaliyetlerinde (Kayıt Kabul Faaliyetleri, Fiziki Yeterlilik Testi FYT) başarılı olan adayların mülakat sınav tarihleri bilahare www..msb.gov.tr genel ağ adresinde yayımlanacaktır. 

4. Başvuruda bulunan adaylardan sınavlara çağrılanlar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte

MEBS Okulu ve Eğt. Mrk. Komutanlığında (Mamak/ANKARA) hazır bulunacaklardır.

5. Adayların getirecekleri belgeler ve seçim aşaması ile ilgili diğer hususlar Başvuru Kılavuzunda belirtilmiştir. Adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen hususlara ilave olarak, “Sınav Giriş Belgesi”nin yazıcı çıktısı ile “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu (3 adet)” doldurarak, sınava gelirken yanlarında getireceklerdir.

6. Adayların nüfus cüzdanı (kimlik), diploma, terhis belgesi vb. belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

7. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

8. Askerlik hizmetini yapmayan adaylar sınavlara gelirken; son bir ay içerisinde alınmış askerlik durum belgesinin (askerlik şubesi veya e-devlet üzerinden alınmış olan) aslını ve bir adet fotokopisini yanlarında getireceklerdir.

9. Halen askerlik hizmetine devam eden;

a. Yedek subaylar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği başvuru kılavuzu TABLO-3’de bulunan “Muvazzaf Assubay Olur” nitelik belgesini almış olması, aynı şekilde yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.

b. Askerlik hizmetini 1111 sayılı Askerlik Kanunu/1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında erbaş ve er olarak yapanlar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği başvuru kılavuzu TABLO-4’de bulunan “Muvazzaf Assubay Olur” nitelik belgesini almış olması gerekmektedir.

10. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

11. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

Seçim aşaması çağrı tarihleri ve yeri ile ön başvuru sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız…

https://pertem.kkk.tsk.tr/02Sonuc/astsubay05/Sonuc.aspx

Başvuru Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız…

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu; (Bu belgelere başvuru kılavuzundan da ulaşılabilmektedir) ulaşmak için tıklayınız…

https://pertem.kkk.tsk.tr/02Sonuc/astsubay05/Sonuc.aspx

Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak öncelikle www.msb.gov.tr genel ağ (internet) adresinde yer alan insan kaynakları bölümüne bakınız.

İlave sorularla ilgili irtibat numarası: (0 312) 562 11 11 (0 312) 562 15 08 (Belgegeçer)

SINAV İŞLEMLERİ BEŞ AŞAMALI OLACAK

Sınav seçim faaliyetleri için çağrılan yere gelen adaylar, dört aşama ile mülakatı sonlandıracak. İlk olarak kayıt işlemini tamamlayan adaylar, ön sağlık muayenesi aşamasının ardından fiziki yeterlilik testine girecek. Bu aşamayı tamamladıktan sonra kişisel değerlendirme testine tabi tutulacak. Adaylar son olarak mülakata girdikten sonra sonuçların açıklanmasını bekleyecek. İşte adım adım aşamalar;

1- Kayıt Kabul Faaliyeti:

Ön başvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşaması için getirecekleri belgeler, Kayıt Kabul Komisyonunca teslim alınacak ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları mevzuat esaslarına göre kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda eksik belgesi olan ve başvuru şartlarını taşımayan adaylar sınavın müteakip aşamalarına alınmayacaktır. Adaylar kayıt kabul esnasında üç adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına esas formunu elden teslim edeceklerdir.

2-Ön Sağlık Muayenesi: 

Adayların TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen kılavuzdaki (TABLO-1) boy ve kilo standartları ile adayların TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve MY 33-2 (Ç) TSK Personelinin Sağlık Muayene Yönergesi esaslarına göre genel fiziki kusurlarının olup olmadığı kontrol edilecektir. Koşulları uygun olanlar kişilik değerlendirme testine ve müteakiben fiziki yeterlilik testine alınacaklardır. İlgili şartları taşımayanlar müteakip ve son aşama olan mülakat faaliyetine alınmayacaktır. (II) Ön sağlık muayenesi olumsuz sonuçlanan adayların sınavlar esnasında itiraz hakkı bulunmaktadır. İtiraz muayenesi sonucunda da işlemleri olumsuz sonuçlanan adayların idari itiraz hakkı saklıdır.

3-Fiziki Yeterlik Testi (FYT):

Adaylar barfikste kol çekme, mekik, şınav ve 2.400 m. koşu branşlarından değerlendirilecektir. Adaylar için yapılacak değerlendirmeye esas FYT standartları TABLO-2’dedir. 

Adaylar her bir branştan sınava tabi tutulacaktır. Bu kapsamda; adayın (her bir branş için aldığı puanların toplanarak 4’e bölünmesi suretiyle hesaplanacak) aritmetik puan ortalamasının “asgari 60 puan” olması şarttır. FYT’den aritmetik puan ortalamasına göre 59 ve daha düşük puan alan adaylar, müteakip aşama olan mülakat sınavına alınmayacaktır. 

*FYT sonuçlarına itiraz eden adaylar için, sınav komisyon başkanının başkanlığında, bir sınıf subayı ve bir beden eğitimi öğretmeninden oluşan “Nihai Karar Komisyonu” teşkil edilecektir. FYT notu olarak belirlenen baraj puanını geçemeyen adaylar tercih edecekleri azami iki branştan itiraz hakkına sahiptirler. İtiraz eden adaylar iki branştan tekrar not yükseltme sınavına tabi tutulacaktır. Sınav sonucunda komisyonunun verdiği karar kesin olup değiştirilemez ve itiraz edilemez. 

*FYT’den baraj puanını aşamayan adaylar başarısız kabul edilerek sınavların müteakip aşamalarına alınmayacaktır. 

* FYT’ye katılacak adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacaklardır. Bu nedenle sınavlar sürecinde meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adayların kendilerine ait olacaktır

3-Kişilik Değerlendirme Testi:

Tüm adaylara Kişilik Değerlendirme Testi uygulanacaktır. Kişilik Değerlendirme Testi nota tahvil edilmeyecek, mülakatta kanaat oluşturmaya yardımcı olacaktır.

4-Mülakat:
Mülakat; adaylarda bulunması gereken ve testlerle tespiti mümkün olmayan niteliklere adayın sahip olup olmadığını tespit etmek, adayın diğer aşamalarda ölçülemeyen kişisel özelliklerinin değerlendirilmesini sağlamak maksadıyla “yeterli bir zaman içerisinde adayın geçmişi, kişiliği, psikolojik yapısı, kendini ifade edebilme yeteneği ve askerlik mesleğine ön yeterliliğin tespiti gibi konuların değerlendirildiği” planlı bir görüşmedir. 

Değerlendirme; muvazzaf assubay adayları için, 100 tam not üzerinden yapılacak, 70 ve daha yukarı puan alanlar başarılı kabul edilecektir.

Mülakat komisyonu kararları kesindir. Mülakat aşamasına idari itiraz hakkı bulunmamaktadır.

SEÇİM AŞAMASINA GELİRKEN BUNLARI UNUTMAYIN

(1) Üç adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına esas form, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu ve Doldurma Talimatı TABLO-6’dadır. (Bilgisayar ortamında ve doldurma talimatına uygun olarak doldurulacaktır.) 

(2) Nüfus cüzdanı fotokopisi, Aday kendisine ait nüfus cüzdanının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Nüfus cüzdanın aslı seçim aşamalarında adayın üzerinde bulunacaktır. 

(3) Askerî kimlik fotokopisi, Hâlen askerlik yapan/askerde olan aday, kendisine ait askerî kimlik kartının bir adet fotokopisini beraberinde getirecektir. Askeri kimlik kartının aslı seçim aşamalarında adayın üzerinde bulunacaktır. 

(4) Ön lisans veya lisans diploması, Mezun olduğu en az iki yıl süreli diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi veya mezun olunan fakülte/yüksekokulun yetkili makamlarınca onaylı örneği, 

(5) Denklik belgesi, Öğrenimlerini yurt dışında bitirenler için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış denklik belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini getireceklerdir. 

(6) Not Durum Belgesi (Transkript), Bitirdiği en az iki yıl süreli fakülte/yüksekokula) ait okuduğu süre ve dersleri gösteren not durum belgesinin aslı ve fotokopisi (Adayın ismi, okul ve mezun olunan bölüm ismi bulunmayanların belgesi kabul edilmeyecektir.). 

(7) Terhis Belgesi (Askerlik hizmetini bitirenler için): (a) Terhis belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır) ve bir adet fotokopisi veya, (b) Terhis belgesinin önlü ve arkalı olmak üzere fotokopisi [Askerlik Şubelerinden onaylı suretini (Onaysız fotokopi kabul edilmez.)].

(8) Askerlik Durum Belgesi, Askerlik hizmetini yapmayan erkek adaylar için, 09 Ocak 2017 tarihinden sonra alınmış askerlik durum belgesinin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi. 

(9) Şehit/gazi eş ve çocuklarına ait ilgili kurumdan alınmış onaylı belgenin aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisi, 

 (10)Anne/baba veya eşi TSK’ya mensup ise bağlı olduğu Kuvvet Komutanlıklarının Personel Başkanlığından, diğer kamu kurumlarına mensup ise, mensup oldukları Bakanlık ve Sosyal Güvenlik Kurumunun her ikisinden de belge alacaklardır. 

(11) Adli sicil kaydı, Başvuru formunda ADLİ SİCİL KAYDI’nı “EVET” olarak işaretleyenler, konu hakkındaki adli evraklarının aslı (Adayın yanında olacaktır.) ve bir adet fotokopisini (Mahkeme kararı, iddianame vb.) ikinci aşama sınavlarına gelirken getireceklerdir. 

(12) Fotoğraf, Adayın en son halini gösterir 4,5x6 cm. ebadında 8 adet fotoğraf (Dört tanesi dosyaya takılacaktır. Diğerleri zarf içerisinde adayın yanına bulunacaktır. Fotoğrafların arka tarafına adayın adı-soyadı, aday numarası tükenmez kalemle yazılacaktır). 

(13) Nitelik Belgesi, (a) Halen silahaltında olan 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamındaki yedek subaylar, kısa dönem erbaşlar ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında muvazzaflık hizmetini yaparken en az dört yıl ve daha fazla süreli fakülte/yüksekokullardan bitirenler hakkında birlik komutanlıklarınca bu kılavuzun 2.d. maddesinde belirtilen nitelik belgeleri tanzim edilecektir. (b) Nitelik belgesi kontrol formu ile birlikte kapalı, mühürlü zarf içerisinde olacaktır. Açık olarak getirilen nitelik belgeleri kabul edilmeyecektir. İkinci seçim aşaması sınav tarihleri, dağıtım iznine denk gelen adaylar ile halen eğitim birliğinde olan adaylar, nitelik belgelerini eğitim birliğinden alacaklardır. 

(14) KPSSP93 Ön Lisans Puanı Belgesi, Geçerli (en son yapılan) Kamu Personeli Seçme Sınavından “KPSSP93 ön lisans puanı” asgari 50 olan sınav belgesi getirilecektir. 

(15)Ayrıca yanlarında tükenmez kalem (Mürekkepli kalem olmayacak), kurşun kalem, silgi, fiziki yeterlilik değerlendirme testi için eşofman, şort ve spor ayakkabısı getireceklerdir.

Hazırlayan : Mete Yanıkçı

 

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ