HADİ GENE İYİSİNİZ ASSUBAYLARIN OYAK'I KURULUYOR ...

Saygıdeğer Meslektaşlarım

“Anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı yuttursan az…”

Şu assubaylar ne kadar talihsiz bir mesleğin mensuplarıymış. Hiyerarşiye saygı içinde verilen her görevi  en zor şartlarda, hâttâ ölümü göze alarak yapmalarına ve sadece adalet istemelerine rağmen yıllardır bizzat kendi kurumları tarafından ön yargılarla sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklara uğratılmışlardır.

Bu makus talihi  sona erdirmek için önce TEMA Y sonra  TEMAD çatısı altında örgütlenmeye çalışmışlar, tüm fedakarlıklarına rağmen maalesef yönetimlerin kişisel hesapları ve egoları yüzünden bir çıkmaza sürüklenmişlerdir (Elbette saygı ve minnet duyduğumuz istisna yöneticilerimiz olmuştur).

STK, üyelerinin birlik ve beraberliğini sağlayıp  tüzükteki amaçlarını sağlamakla görevlidirler, başarı belirttiğim gibi yönetimlerin özverili ,kararlı,bilgili kişisel hesaplardan uzak çalışmaları ile mümkündür.

Bizim derneğimiz TEMAD, tarihinin en büyük  desteğini almış, assubaylar umut olarak gördükleri bu yönetim tarafından kurşun asker gibi görülmelerine rağmen her türlü fedakârlığı yapmışlardır.

Dernekler,üyelerinin ilgisi, kararlılığının yanısıra ekonomik güçleri ile de başarının yolunu kısaltmaktadırlar. Daha önceki ve bu yönetime HAYIRLI İŞLER TEMAD yazılarımızla TESUD’un,  Kıbrıs’ta mücahitlere ait iki sosyal tesisin birinin assubaylara verilmesi gerekirken her ikisini de sahiplenip işlettiğini, askeri birliklerde kullanılan MEHMETÇİK KARTI'nın  bayiliğini de alarak ayda milyonlar kazandığını yazmış gerekli girişimlerin ve derneği güçlendirecek ticari faaliyetler içinde olmasını önermiştik,  TESUD’u karşısına almak istemeyen yönetim  TEMAD SİGORTA ile ticari faaliyete başlamış ama burada da kişisel çıkarlar ön plana alındığı için hiçbir riski olmayan bu girişimden para kazanılmamıştır.

Bay Ahmet KESER yönetimi bizlerin de desteği ile toplumda büyük bir umut olarak görüldüğü için  hiç bir STK'ya nasip olmayan manevi desteğin yanısıra bu sitenin başlattığı  MÜCADELEMİZE MADDİ DESTEK KAMPANYASI ile milyonların sahibi olmuştur.

Yönetim ve bu kampanyaya tek kuruş katkısı bulunmayan yönetim yalakası nemacılar fedakâr assubayların bu desteğinin nereye harcandığının sorgulanmasını Bizans oyunları ile engelledikleri için harcamalar konusu hâlâ soru işaretlerini taşımaktadır.

Bremen mızıkacısı algıcılar  dernekler masası gider faturaları ile gelir gider kontrolu yapıp harcama kalemlerinin içeriğine ihbar olmadan karışmadıkları halde TEMAD bilançosunun  “DERNEKLER MASASI İNCELEDİ” algısı ile sorgulanmadan ibrasını sağlamışlardır. 

TEMAD’ın aidat,gayrimenkul,ticari faaliyet gelirleri ve hazine yardımları dışında gönderilen milyonluk yardımlarla yalakalıktan başka hiç bir resmi sıfatı olmayanların 5 yıldızlı otellerde ağırlanması dışında  mücadeleye katkı için  elle tutulur hiçbir harcamanın yapılmadığı, tüzükteki sosyal yardımların gerçekleşmediği,siyasi ve askeri otorite tarafından yönetimin muhatap alınmaması üzerine sesimizi gazete ve bilboard ilanı ile duyurulması teklifimiz de gerçekleşmediği için etik ve yasal zorunluluğa rağmen gizli tutulan bu harcamalar assubay kamuoyu vicdanında aklanmamıştır.

Haksızlıkları dile getirmek,eleştirmek en doğal haktır, ancak savaşan ülkelerin bile diplomatik nezaket kuralları içinde diyaloğu sürdürdükleri halde By. Ahmet KESER’in kişisel davranışları maksadı aşan  eleştiriler ve yargıya intikal eden hakaretler  assubaylara tepki olarak geri dönmüş, yönetim muhatap alınmamış  doğal olarak  hiçbir başarı elde edilemeyince ve yılların mücadelesi  tesadüfi kazanımlar da "genelkurmay rol çalıyor başarımızı sahipleniyor, genelkurmayı devre dışı bıraktık siyasi otorite ile sorunları çözüyoruz" açıklamaları ile sahiplenip ardından hüsrana uğrayınca  doğal olarak TEMAD yönetimine ilgi ve yardımlar sonlandırılmıştır. Hovardaca harcamalar yapan başarısız  yönetimin ticari faaliyetlere yönelmesi gündem değiştirme  ve  saltanatını devam ettirebilme gayretinden başka bir şey değildir.

Yanılmayı ve mahcup olmayı tercih ederim, ancak bu yönetim kişiselliği ön planda tuttuğu üyelerine adil,eşit ve şeffaf davranmadığı için  haklarımız konusundaki başarısızlığı ticari girişimlerinde de yaşayacaktır.

Söz ve vaatlere rağmen  Başlangıç derecelerimizdeki adaletsizlik, tazminatlar ve onca sorun dururken ticaretle gündem değiştirmek için ASSUBAYLARIN OYAK'I algısı ile  yeni bir umut yaratılarak  toplumun bir bilinmeze, bir meçhule sürüklenilmesinden endişe duyuyoruz.

Kurulan şirketlerin yasal prosedürleri ayrıca tartışılıp, incelenebilir bu konuda bazı arkadaşlarımız sosyal medyada zaten endişelerini dile getiren yazılar yazmışlardır. Biz şimdi kısaca genel değerlendirme yaparsak endişelerimizin yerinde olduğunu göreceğiz;

1.Eski yönetim tarafından kurulan TEMAD SİGORTA bu güne kadar elle tutulur, gözle görülür bir başarı ve kazanç sağlamamıştır.

2 CUMALİ KOOPERATİFİ adı altında Assubaylara toplantılarda telefon mesajları ile önerilen  birkaç yıl sonra ev sahibi yapacağı açıklanan ancak dağ başında tarla vasfındaki yerin  yüz misli fiyatla arsa diye TEMAD güvencesi ile satılması etik midir? Yönetim veya kimler bu satıştan ne kadar komisyon aldığını toplum bilmemektedir.

3.KOZLA atık yağ anlaşmasından alınan bilgiye göre TEMAD herhangi bir kazanç elde etmemiştir.

4.Yıllardır TEMAD sitesinde reklamları yapılan TEMAD güvencesine inanarak tercih edilen, ancak  emsallerine göre çok pahalı YURT İÇİ-YURT DIŞI turlardan  bugüne kadar bir gelir elde edilememiştir ( NOT: TEMAD’ın bu organizasyonu ile  Ahmet Keser ve kızının katıldığı Büyük Avrupa turu ile ilgili şaibelere rağmen bugüne kadar başkan turun faturasını kamuoyu ile paylaşmamıştır).

5.Aynı iş kolunda kendi meslektaşlarımız varken Dosteli Hasar Yönetim Danışmanlık Hizmetleri şirketinin ve Ankara S.S Atak 1 İşyeri kooperatifini ile anlaşma protokolleri yapılmasına rağmen  bundan TEMAD ve üyelerin kazanımları açıklanmamıştır.

6.Yine aynı şekilde yaşlı assubaylara “Bulgurcu” diyen hakaret eden, eski yönetime ZÜBÜKLER diyerek hakaret eden ve bu yüzden ihraç edilen birinin şirketinin TEMAD ile Franchise (Temsilcilik) protokolu imzalanmış, reklamı TEMAD resmi sitesine konulmuş olmasına rağmen bundan TEMAD’ın hiçbir kazancı olmamıştır.

7.TEMAD Ltd.Ş. Müdürlüğüne bu konuda üyelerin önerileri alınmadan belli kriterler konulmadan  neyin karşılığı  Ümit Özmen isimli arkadaşımız atanmıştır (Bu arkadaşın kişiliğini sorgulamıyoruz atanma şeklini sorguluyoruz) .

8. TEMAD S.S. ANADOLU ORGANİK GIDA ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE TÜKETİM KOOPERATİFİ ile, ilk etapta 3.000 ( Üç bin ) meslektaşımıza maddi katkı sağlayacak projeden bahsediliyor, projeye assubayların çalışmayan eşleri,anneleri  ve reşit kızları katılabilecekmiş. Bunlar için bir kısmı bağış kredi alınacak  (İPART destekli) Bir imza ile tek kuruş ödemeden 10.000 liralık hisseniz olacak diyerek lanse ve teşvik edilen bu ortaklık  elbette cazip görünmektedir. Unutulmasın ki her ticari faaliyet risk taşır, yarın üç kuruş emekli maaşımızla bu arkadaşlarımızı bir de icra riski taşımayacağımızı özetle üyelerin sıfır risk alacakları garanti edilebilir mi? Ediliyorsa bu husus neden sözleşmeye konulmamıştır. Bu konudaki her istifham bir risktir.

9.En önemli projemiz AQUA MODERN ANKARA PROJESİ; şube başkanlarımız,yönetim yalakalarının katıldığı görkemli törenle temelleri atılan dairelerimiz sudan ucuz  1 odalı daire 235 bin liradan başlıyor, şöyle emekliliğin tadını çıkaralım geniş bir ev olsun derseniz 924 bin lira ödeyeceğiniz bir proje!  Bu fiyattan bize indirim var diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, normal vatandaş için de ödeme planı ve şartları aynı, inanmayan yazıp öğrenebilir, o halde üyelerin daha doğrusu bu projeden kimin ne kazanacağı  merak edilmektedir.

Ersen Gürpınar kardeşim, sen de felaket tellalı gibisin diyenleri rahatlatmak için  Gn.Bşk.Yrd., sözde yazar ve bir de yalakaların ticari dehasını içeren görüşlerini  paylaşayım karar sizin...

*Bırakın 9/2 ve tazminatı,  TEMAD  OYAK’ı geçecek Ahmet KESER söz veriyorsa olacaktır... diyenler assubayı değil kendilerini düşünüyor

*Defalarca söyledik bizim mücadelemiz sadece mesleğimizden kaynaklı bir takım kazanımlardan ibaret değildir ( Bugüne kadar mesleki konudaki sorunlarla ilgili  ne kazandılarsa!) bu ülkede üretimden kaynaklı payımıza düşen ne varsa ona da talibiz ve onları da alacağız...

*Toplantılarda, yemeklerde Gn.Başkanın yanından ayrılmayan bu tipler her fırsatta fotoğraf karesinde olmak için kalabalıkları yarıp Gn.Bşk.yanında yer alıyor,yanında ceket ilikleyip üstün saygı on adım ileride kumpas olmaz ki…. ( haklı, yalaka ise nemalanacaksan biat edeceksin, eleştiri külliyen yasak yoksa ihraç ve ziyafetlerden nemalanmaktan mahrum kalırsın diyor)...

Tüm bunları, kişisel hesaplarla assubayların haksızlıklarının devamını sorgulama cesareti gösteremeyenler hakaretlerine devam edeceklerdir, hâttâ rahlemizde mücadele dersi alıp adını duyuranlardan bazıları da  yaptığımız her işi iddiamız olmadan kendimize ve mesleğimize saygımızın gereği olduğunu onlarca kez anlatmamıza rağmen ayrıca kendilerinin ne gibi bir etkinlik ve mücadele desteği verdiklerini  açıklayamadan  üyesi olduğumuz şubede en ufak etkinliğimiz olmadığını  desteğimizin abesle iştigal olduğunu tüm assubaylar üzerinde etkili olmak ve mücadeleye yön verme iddiasında olduğumuzu söyleyecek kadar basitleşebilirler. Unutulmasın, başarıyı alkışlamak yanlışı eleştirmek fazilettir;  bizim kimseye diyet borcumuz yok, sadece vicdanımızın sesini dinliyoruz.

Bu arada unutuyordum TEMAD, RADYO ve TELEVİZYON kuracakmış, hayırlı olsun. Çıktığı 4 saatlik TV programında 4 kelimeyi bir araya getiremeyenler, Assubay ve TEMAD adını kullanan sözde mücadele kahramanı nemacılar,ısmarlama yazılar yazan kalemşörler, başkanlarına övgü şiirleri yazan şairler,gündem programı yapabilecek şeyh-ül muhabirinler, bu mazlum zümrenin parası ile 5 yıldızlı otellerde tecrübe edinerek yemek programı sunabilecekler! Siyaset programı için Assubay adı ile siyaseten bir yere gelmiş olanlar, hergün başkanın başarısını anlatacak  algıcı ve çalgıcı takımı ile hakaretle yargılandığı davada "hakim bey, ben öyle biri değilim hesabım ele geçmiş" diye kıvıran dansözler  olduğuna göre eleman sıkıntısı da çekmezler!..

NE DİYELİM,HAYIRLI İŞLER TEMAD...

Ögeyi Oylayın
(24 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 22 Ocak 2022 16:28

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 EMEKLİASSUBAYLAR 21-05-2016 12:19
Sn.Erkan Ataman'ın mesaj panosundaki yorumu ilgisi bakımından makale yoruumlarına alınmıştır. Bilgilerinize

Onca sorunumuz duruyor, temsilcide 9/2 tazminatlar diğer sorunlarda halledilecek oyalaması dışında ses yok,Temad sitesinde açılışlara ziyafetlere kimler katılmış bakın bu girişimler onlara,başkanın çevresindekilere yarayacak onlar da başkanı yeniden yönetime taşıyacak mesele bundan ibarettir, kafanızı yormayın.
Alıntı
#1 AYHAN 20-05-2016 11:06
Temad'la anlaşan şirketler babalarının hayrına çalışmaz adımızdan ve kamu yararlı STK ünvanından yararlanmayı amaçlarlar eşlerimiz,kız çocukları kredi alacak bunun geri dönüşü ve riski tabii ki olacaktır diğer arsa ve binalar mehmet efendiye de aynı bize de aynı fiyattan olduğuna göre avantajımız olmuyor, sonra hangi maaşla alacağız biz esas konumuza dönelim haklarımızın takipçisi olalım.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ