Astsubay sınıf okul süreniz hizmetten sayılmıştır.

22 OCAK 2016

Soru: 15 Eylül 1989’da astsubay sınıf okuluna girdim. 30 Ağustos 1990’da mezun, 31 Mart 2014’te 23 yıl 6 ay fiili hizmetle emekli oldum.

1) Astsubay okulunda geçen 11 ay 15 günü fiili hizmetime nasıl ekletebilirim?

2) Bunun için ne yapmam gerekir?

Bülent ÃœSTEK 

Cevap: Astsubay sınıf okulunda 18 yaşın doldurulmasından sonra geçen süreler borçlanmaya gerek kalmadan hizmet olarak dikkate alınıyor.

Doğum tarihinizi bildirmediğinizden astsubay okuluna kaç yaşında girdiğinizi hesaplayamıyoruz.

18 yaşın altında öğrencilik süreleri, kişilerin kazai rüşt kararı almış olmaları halinde, hizmetten sayılıyor.

Okul süreniz muhtemelen 18 yaşı doldurduktan sonradır.

Bu nedenle, emekli olurken sınıf okulu sürenizde, hizmetinizden sayılmıştır (Hizmet sürenize eklenmiştir).

Bu konuda tereddüdünüz varsa, Sosyal Güvenlik Kurumu Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurmanız halinde, problem varsa çözülecektir.

Ekrem Sarısu

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir." style="color:rgb(68, 136, 187);text-decoration:none">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 Hazırlayan : Mete Yanıkçı

Ögeyi Oylayın
(7 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 metin ayan 31-01-2016 01:03
1981 mezunuyum 2006 yılında emekliyim kıdem yılım e-devlet sgk 4c aylık bilgilerimde 24 0larak geçtiğinden bimer'den yaptığım itiraza ıslak imzalı dilekçe istenmesi üzerine 29-01-2016 tarihinde sgk'ya ıslak imzalı olarak müracaat ettim,neticeden sitemizi bilgilendiririm.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ