Saygıdeğer Meslektaşlarım

Sözün bittiği yerdeyiz...  

Yıllardır ön yargılı haksızlıklar için mücadele ediyoruz.

Hayal kırıklıkları yaşadığımız dönemler oldu “Ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan zordur” dedikleri gibi elbette  yasal temsilcimiz TEMAD’ın yöneticilerinden mucizeler beklemedik, ama üyelerine saygılı özverili şeffaf bir yönetim sergilemelerini bekledik üstelik bu bizim hakkımızdır. 

Yönetime seçilmek için  tüzükteki amaçları gerçekleştirmek için aday olan Sn.KESER ve ekibi TÜZÜK’teki en önemli :

“Dernek üyelerinin sorunlarının çözümü için gereken yasal ve idari girişimlerde bulunur” maddesine ek olarak ;

“Birinci önceliğimiz; yıllardan beri çözüm bekleyen özlük haklarımızı almak olacaktır.Özlük haklarının alınması için ilgili, yetkili ve etkili kurumlarla sonuç alınıncaya kadar müzakereler kararlılıkla yürütülecektir.” Vaatleri ile bizlere sorunlarımızın çözüleceği sözünü  vermediler mi?

Peki gerçekleştirdiler mi? Elbette gerçekleştirmediler;  bir tek başarıları var mı?

Eylem dediler koştuk,para dediler gönderdik destek dediler yanlarında olduk, ama onlar bizi temsil ettiklerini unuttular adeta kurşun asker gibi görmek bir yana tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini almalarına rağmen kişisel hesaplarla en büyük hayal kırıklığını yaşattılar. 

Zararın neresinden dönülürse kârdır."  "Kendi özeleştirinizi  yaparak, TÜZÜK’teki görevlerinizi, verdiğiniz vaatleri hatırlayıp, şube başkanlarınızla birlikte toplanıp bu toplumu yeniden kucaklayan kararlı, özverili bir mücadele stratejisi belirlemek zorundasınız. Aksi halde KANARYA SEVENLER ve YEŞİLOVALILAR derneğinden farkımız olmayacaktır.” Tarzındaki dostane uyarılarımızı dikkate almak bir yana muhataplarımıza  ve assubay sevdalılarına  kadrolu tetikçileri, mücadeleden kişisel çıkar sağlayan yandaşları tarafından  ahlaksızca hakaret ve iftiralara maruz bırakıldık.

Ne umut kaldı ne mücadele  derken ; Seçimler nedeniyle başbakanın birçok kamu görevlisi gibi bizlerin de sorunlarının çözüleceği müjdesi ve yeni genelkurmay başkanımızın  TSK personeline yapılacak iyileştirme çalışmalarına hisleri ile değil akıl,mantık ve adalet duygusu ile yaklaşarak bizler için hayati öneme haiz intibaklarımız ve tazminatlarımızla ilgili siyasi otorite ile görüştüğünü, sorunların çözüleceğini bildirmesi ile tekrar umutlandık.  

Basından ve bizlerden duydukları bilgileri  işte başarı diyerek şubelere koşanlar muhataplarımıza teşekkür etmek, yasada oluşabilecek olumsuzlukları önlemek adına diyalog yerine “Genelkurmay bizden rol çalıyor, Bu iyileştirmeler yaptıklarını affettirmez,siyasi otorite karar verdi genelkurmay devre dışı,Başbakanın vaatlerini duyan genelkurmay başkanı apar topar assubayları toplayıp başarımızı sahiplenmeye çalıştı, fırsatçılık yapıyor”  tarzında mantıksız  açıklamalar yaparak yeniden tepki çekiyorlar .gibi kabul edilemez ortamı geren açıklamalar yaptılar;

Belirttiğim gibi TEMAD yönetiminin içeriğini açıklayamadıkları  bu çalışmalarla kesinlikle ilgisi yoktur, günü kurtarmak, başarıyı sahiplenmekle meşguller “Siz görüşemiyorsanız şubelerden bir heyet oluşturulsun yasadaki bir olumsuzluk için artık yeniden mücadele için ömrümüz yetmez TEMAD dağılır, birlik beraberlik son bulur, kurumumuza olan aidiyet duygumuz biter sözlerimizi duymuyorlar. Peki ne mi yapıyorlar ?

*Yurt içi turistik gezi  ortamında sözüm ona şubeleri dolaşıp masal anlatıyorlar.

*Daha önce yazdığımız ANKARA-AYAŞ’da dağ başındaki  yüz misli fiatla satılmaya çalışılan imarsız tarlaya zam yaparak haklarımızla ilgili yasaların akıbetini merak edip uykusu kaçan  üyelere bilgi vermek yerine mesajla reklam yaparak komisyonculuğa devam ediyorlar.

*Ortalık harman yerine dönmüş  yasa teklifleri ile ilgisi spekülasyonlar,endişeler,bilgi kirliliği devam ederken  genelkurmay ve hükümetini gerekirse kapısında yatmak yerine birilerini zengin etmek adına yeni ticari anlaşmalar yapıyorlar.

Bundan kısaca bahsetmek istiyorum.

Malumunuz  Trafik sigorta teminatlarında değişiklikler yapıldı ve 8 yıl geriye işleyen  yasada:

Trafik kazalarında ölen kişinin ailesi ya da bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından yoksun kaldıkları destek zararlarının tazmini sağlayan hükümler getirildi “ Yani 8 yıl geriden başlayan süreç içersinde ölenlerin mirascıları yaralanan, sakat kalanların kendileri tazminat alabilecek”

Bu yasa çıkınca yeni danışma şirketleri çıktı, hastaneleri köyleri dolaşarak ve çeşitli araçlarla mağdurlara ulaşıyor danışmanlık avukatlık hizmetini vererek belli bir komisyon ile milyarlar kazanıyorlar; TEMAD,  “Dosteli Hasar yönetim danışmanlık hizmetleri “ adında bir şirketle protokol yaptı, yapmasına da, 

Bunu tüzüğün ve etik kuralların neresine sığdırdı?

Birincisi anlaşmanın 5'inci maddesinde TEMAD’ın bu protokolden sorumluluğu sadece üyelerine duyurulmasından ibarettir ; denilmektedir;  Tercümesi:  Bizim bundan kazancımız yoktur, Kızılay menfaatine destek oluyoruz diyorlar tıpkı assubaylara yüz misli fiatla satılmak istenilen tarla hissesinden kimin ne kazandığının bilinmemesi gibi ...

İkincisi, bu bir hizmettir ,assubayları bilgilendirmek istedik diyebilirler;  iyi güzel de hani nerede kaldı mesleki dayanışma?  Onlarca avukat assubay meslektaşımız ve bu konuda hizmet veren meslektaşımızın şirketi varken bu şirketle anlaşma yapmayı  hangi değer yargısı ile kendinize hak görüyorsunuz?

Ayrıca sizin göreviniz bugüne kadar zarar ettiğiniz tüzükte olmayan  ticari faaliyette bulunmak değil  üyelerinizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktır...

TEMAD icra makamı değil diyerek umursamazlığa, bizler de papatya falı bakmaya devam edeceksek sizlerin orada ne işi var? Sizi oraya zorla seçmediler, muhataplarınızla sonlandırdığınız diyaloğu sağlayamıyorsanız şubelerinizden bir heyet oluşturarak yasanın mağduriyetimize neden olmayacak şekilde çıkmasını sağlayın, aksi taktirde bunun vebalini de sorumluluğunu da kaldıramazsınız...

Bu yazım üzerine nemacılar yine saldırabilirler önemli değil, tüm meslektaşlarımın sorunlarına tercüman olduğumu ve bunun tarihi bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum.  Assubay meslektaşlarıma  ve mücadeleyi amaç edinenlere sevgi ve saygılarımla.

 

Ögeyi Oylayın
(34 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Murathan SİPAHİOĞLU 05-12-2015 11:55
Sayın İbrahim Beyefendi,

"şu an çok başarılı işlere imza atmış" Temad yönetiminin başarılı işlerinden birkaç örnek yazsaydınız da biz de güncel başarılı işlerden bilgi sahibi olsaydık.
Övünerek, böbürlenerek buralarda yazsaydık. Hem de genel kültürümüz artardı.

Bekliyoruz...
Alıntı
#3 A.Altındağ 05-12-2015 11:14
Sayın Gürpınar eleştirmek ne demek, Alkışlayacağız,emredersin diyeceğiz sırtımızda taşıyacağız onlar da saltanatını sürecek lokallerde gezilerde günlerini gün edecekler; çünkü büyük bölümünün intibak derdi yok tazminatı da alacaklar sistemin tekerine neden çomak sokuyorsunuz!..
Alıntı
#2 Ersen Gürpınar 05-12-2015 10:47
Sn.İbrahim bey, Şu TEMAD yönetiminin imza attığı başarılı çalışmalardan birkaç örnek verir misiniz. Ben dahil istisnasız tüm assubaylar tek yürek olarak bu yönetime destek verdik; tarihin en büyük desteği sayesinde çıktıkları televizyon programlarında birilerine mesaj vermek adına bizlerin hiçbir yarasına merhem olmayan maksadı aşan eleştiriler yerine bir üniforması kefen olan assubayların mahalle bekçisi, ziraat ev ekonomisti,meclis stenografı gibi kamu görevlilerinden daha alt derece ve kademeden göreve başlatılma adaletsizliğini anlatabilseydi muhtemelen bugün başlangıç derecesi konusunda endişelerimiz olmazdı. Gerek KESER'in maksadı aşan eleştirileri üzerine askeri tesislere giriş yasağı uygulayan,gerekse yardımcısının YAŞ ÜYELERİNİN MEZARINA TÜKÜRECEĞİZ tarzındaki hakaretlerini yargıya taşıyan ilgililer konuyu bilmiyor da ben yazınca mı hatırlıyorlar? Bu kişisel davranışlardan sonra TEMAD yönetiminin tavrında bir değişiklik var mı? Yasa ile ilgili gece gündüz gayret göstermek yerine hâlâ aynı tarzda açıklamalarına devam ediyorlarsa elbette uyaracağız,eleştireceğiz.
Başarıyı alkışlamak kadar yanlışı eleştirmek fazilettir. Eleştiren binlerce kişinin yönetimlerde göreve alması mümkün mü? Sizin mantığınıza göre hükümeti de eleştirmeyeceğiz seçimlere katılıp Başbakan olacağız, öyle mi? Böyle banal bir değerlendirme olabilir mi? Siz yönetimi başarılı buluyorsanız alkışlamaya devam edeceksiniz,şu son şansımızı kullanamazsak şikayet etmeyecek vebale ortak olacaksınız Ben vicdanımı dinliyorum kendime ve mesleğimi saygımın gereğini yapıyorum, iyi günler dilerim
Alıntı
#1 İbrahim 05-12-2015 09:22
Sn.Gürpınar
Yaklaşık 10 yıldır emekli bir astsubay olarak ben de sorunlarımızla ilgili gelişmeleri,çalışmaları gerek bu site,gerekse diğer kanallardan takip ediyor ve elimden gelen maddi-manevi katkılarımla başta özlük haklarımız için çaba gösteriyorum.
Sizin de bu çabaları gösterdiğinizi,sürekli yazıp çizdiğinizi biliyorum.Ancak üzülerek görüyorum ki siz bundan önceki Temad yönetimini ve şu an çok başarılı işlere imza atmış,TV lerde,sosyal medyada astsubay sorunlarını cesurca savunmuş,bizleri gururla temsil etmiş Sn.Keser'e de olmadık itham ve eleştiriler ile adeta Gen.Kur'u özlük haklarını iyileştirme,bak Temad sana neler demiş! mesajı vererek yapılacağı söylenen iyileştirmeler adına olumsuz mesajlar iletiyorsunuz.
"Eleştiri mükemmele ulaşan yoldur"sizin sözünüz..Ama sadece kenardan eleştirmek,sürekli yermek,elini taşın altına "eleştirerek" soktuğunu iddia etmek de çok bir şey ifade etmiyor.
Madem Temad bu kadar başarısız,camiada tanınan biri olarak HODRİ MEYDAN.. Buyrun,aday olun da bitirin bu sorunları..
Bu yazımın yayınlanmayacağını tahmin ediyorum(Eleştiri mükemmele ulaşan yoldur)
Saygılar sunuyorum.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ