EMEKLÄ° ASSUBAY ORGAN NAKLÄ°YLE SAÄžLIÄžINA KAVUÅžTU.

27 KASIM 2015

Çanakkale'de 2 yıldır böbrek yetmezliÄŸi nedeniyle diyaliz tedavisi gören emekli assubay Halil Dündar, organ nakliyle yaÅŸama tutundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Ãœniversitesi (ÇOMÃœ) Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Bursa'da geçirdiÄŸi trafik kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümünün gerçekleÅŸmesinin ardındanorganları bağışlanan bir gencin böbreÄŸinin, hastanelerindeki bir hastayla uyum saÄŸladığını söyledi.

Operasyonla alınarak Çanakkale'ye getirilen böbreÄŸin Dündar'a naklinin yapıldığını dile getiren Özkul, baÅŸarılı geçen ameliyatla Dündar'ın saÄŸlığına kavuÅŸtuÄŸunu aktardı.

Gencin ailesinin çok önemli ve kutsal bir karara imza attığını vurgulayan Özkul,"Böbreklerinden biri, bizim fakültemizde organ nakli ünitesinde takıldı. KaraciÄŸer ve diÄŸer böbreÄŸi, Bursa'da UludaÄŸ Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki iki hastaya nakledildi. Bu konuda gerçekten yeni bir ünite olmamıza raÄŸmen tecrübemizi her geçen gün artırıyoruz, baÅŸarılı ameliyatlara imza atıyoruz" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran da 19 yaşındaki bir kiÅŸiden 53 yaşındaki hastaya takılan böbreÄŸin, onun yaÅŸamına dair güzellikler katacağınakesinlikle emin olduklarını ifade etti.

Halil Dündar da 2013'ten bu yana diyalize baÄŸlı yaÅŸadığını belirterek, 3 saatlik bir operasyondan çıkmasına karşın hiç ameliyata girmemiÅŸ gibi hissettiÄŸini dile getirdi. 

ÇANAKKALE (AA) 

Hazırlayan : Mete Yanıkçı

Ögeyi Oylayın
(2 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ