TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-1

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart 2015 tarihinde başlatılan, “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında;

4TTRTT

- 11 Kasım 2015 tarihinde saat 14.00’da Kıbrıs Barış Harekâtı şehitlerinden Piyade Er İsmail YÜKSEL, şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katılımıyla törenle anılmıştır.

- 18 Kasım 2015 tarihinde saat 14.00’da Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Hamzaoğlu Ali, Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında anılacaktır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-2

3GGGGG

10’uncu Genelkurmay Başkanı merhum Orgeneral M.Rüştü ERDELHUN, ölüm yıl dönümünde Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında 09 Kasım 2015 tarihinde yapılan tören ile anılmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-3

2JJJJJK

YILDIRIM-2015 Seferberlik Tatbikatı, 03-13 Kasım 2015 tarihleri arasında 19’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında (Edremit/ Balıkesir) icra edilmiştir.

5KKKLLJJ

Tatbikatın maksadı; seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin, sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askerî ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanmıştır.

4LJJLLLK

Tatbikata, 270 yedek personel, 37 araç, 3 özel nakliyat firması ile kamu kurum ve kuruluşlarından katılım sağlanmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-4

Türk Silahlı Kuvvetleri Elektronik Harp Tatbikatı, 09-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığının sevk ve idaresinde Karadeniz ve Konya olmak üzere iki ayrı sahada icra edilmiştir.

1

Tatbikatın maksadı; içerisinde uçak, helikopter, fırkateyn ve karakol botlarının da bulunduğu kara, deniz ve hava platformlarının elektronik harp kabiliyetlerinin sergilenmesi, teröristle mücadele harekâtında elektronik harbin daha etkin kullanımı konusunda yeni sistem ve teknikler denenmesi ve geliştirilmesidir.

4

Tatbikata; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, MİT Sinyal İstihbarat Başkanlığı, TÜBİTAK, ASELSAN ve HAVELSAN’dan çoğu uzman olmak üzere toplam 188 personel katılmıştır.

2

Kamu kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla icra edilen, iş birliği ve koordinasyonun en üst düzeyde gözlemlendiği bu tatbikat bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-5

4

Ankara Askerî Ataşeler Birliğinin Anıtkabir ziyareti, 43 ülkeden 60 askerî ataşe/ataşe yardımcısının katılımıyla 03 Kasım 2015 tarihinde icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-6

2

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığından (Balıkesir) 22 askeri öğrencinin katılımıyla oluşturulan heyet tarafından, 12-17 Ekim 2015 tarihleri arasında İtalya’ya Tetkik Gezisi faaliyeti icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-7

1FFFFFFFF

Hint Okyanusu, Arap Denizi, Aden Körfezi, Somali Açıkları ve mücavir bölgelerde Deniz Haydutluğuyla Mücadele Harekâtı’na iştirak eden TCG GEMLİK fırkateyni, 10 Kasım 2015 tarihinden itibaren Mombassa/KENYA’ya liman ziyareti gerçekleştirmektedir.

5

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-8

1

Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından, 08 Ekim 2015 tarihinde Bosna Hersek Şehit Aileleri Derneği ile 28 Ekim 2015 tarihinde Bosna Hersek Esirler Derneği ziyaret edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-9

1FFFF

Hatay İl Jandarma Komutanlığınca; Kırıkhan ilçesine bağlı Ceylanlı İlköğretim Okulu’nda 09 Kasım 2015 tarihinde uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir.

Ek Bilgi


Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ